FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Felda VanPlus 1,9D
Jedno z firemních aut mám Feldu 1,9D VanPlus. V této třídě je to auto s vynikajícím poměrem výkon/služby/cena. Má najeto 200000 km bez vážných problému s pravidelnými /ne drahými úržbami/, prům. spotřeba 5,5l, střídá se na ní několik lidí a dostává zabrat. Jediný závažnější problém byl alternátor /oprava 11500,-Kč/- důvod nevím. Jinak skutečně nemohu si stěžovat. Není garážovaná, jezdí každý!!! den po katastrofálních silnicích v Podkrkonoší a Krkonoších. Co víc dodat, mám možná štěstí, ale vzhledem k tomu, že další auta jsou mimo jiné i Formany s podobnými zkušenostmi, asi to s tou Škodovkou nebude tak zlé. Jinak bych si taky uměl vybrat jiné auto, ale proč na dennodenní huntování. Mějte se. -
"-- skrytý --" 09.02.01 10:19
« Re: Ufff
Já teď přesedlal ze Š125 LPG na felici COMBI LPG. Jediné, co bych felicii vytknul, je ergonomie "pracoviště" řidiče. Jsem menší postavy (173 cm) a když si dám sedadlo daleko, nesešlápnu zcela spojku, když si je dám blíž, tak zase pravým kolenem drhnu o palubní desku. Asi je to děláno pro vyšší lidi, kteří mají delší nohy ;-)
Ale jinak jsem navýsost spokojen. -
« Re: Gumý na Feldu
Felda je měkká na pérech. To je jasný a v zatáčkách se naklání fest. Myslel jsem ale na pohodlí především při přejíždění nerovností. Tam udělá právě své 14". Osobně bych než extrémě nízký profil šel do tvrdších pružin (bez ohledi na cenu placatých gum). Jinak se tam dá asi nacpat hodně. Je jasný, že široká guma a vysoký profil to auto skoro zastaví. To je už ale o něčem jiném. PTD -
« Digitalna regulacia teploty v aute...
Vcera som stretol kamarata. Ma tak isto Feldu ako ja a nestacil som sa divit ako si to za ten cas co sme sa nevideli (asi tak pol roka) stihol poprerabat. Podotykam, ze väcsieho kutila som este nevidel. Pridal vnutorne osvetlenie aj nad zadne sedacky, ostrekovace skiel umiestnil na stierace, do palubovky prirobil digitalny tachometer, digitalny teplomer kvapaliny, otackomer osadil led-kami ktore stupaju zaroven s rucickou (naozaj pekne), pridal cidlo vysky hladiny do nadrzky s chladiacou kvapalinou, ale uplna bomba bola, ze prerobil mechanicku regulaciu vetrania a kurenia na digitalnu, aby si to niekto nepomylil nema klimatizaciu, ale ten panel na regulaciu otaciek ventilatora, prieduchov vzduchu a kurenia nahradil panelom vlastnej vyroby s LED displejom a strasne vela tlacitkami. Je tam aj termostat, takze ked si nastavite ze to ma kurit na 22°C tak servomotory ovladaju klapky, ze to drzi tych 22°C. Takze odpada neustale nastavovanie teploty, kym sa trafite na spravnu hodnotu. Ventilator sa mi zapina cez styri tlacitka a tak isto prieduchy teda tam kam ma fukat vzduch nastavuje cez tlacidla a vsetko sa muto ukazuje na dislepji. Samozrejme kedze nema klimatizaciu tak cez leto mu to nepomoze nic. Ale je to aj tak sila. Este mi hovoril ze chce poprerabat tlacidla na spinanie svetiel, aby neboli klasicke aretovane ale elektronicky spinane. Potom este nieco hovoril, ze by potiahnut kurenie aj na zadne sedadla, s tym ze by mali vlastnu regulaciu vzadu. No sila. Keby som mal digitalny fotak tak to hned ofotim. Asi mu poziciam na nejaku dobu moje auto.... hehe.... mozno mu to neda a povylepsuje ho aj mne. Keby som mohol navrhovat nobelovku za technicke riesenie tak ju ma ako prvy. Ua, som sa nejako rozpisal, tak radsej koncim. -
« Ufff
Vážení přátele,
možná tomu nebudete věřit, ale prolistoval jsem celý tohle téma. Chci totiž pro svoji rodinku kupovat nějaký nový vozidlo do 150k a Fe Combi je horký favorit. Myslel jsem, že tady najdu spousty konkrétních zkušeností hlavně špatných (dle názvu tématu), ale i oponentů. No, nějaký konkrétní údaje tu jsou, asi už tuším, co bývají hlavní stesky majitelů Filcek, ale jinak musím konstatovat, že informační hodnota týhle diskuse, zvláště v průměru na jeden příspěvek, se limitně blíží nule. (a to ještě nevím, jestli zprava...)
Proboha, kde jsou všichni ti majitelé Filcek, kterých jsou u nás mraky? Buď je tahle diskuse dead, nebo je tenhle server málo navštěvovanej, nebo Filckaři nemají internet. Fuckt *!
Mimochodem, uvažoval jsem i o Toledu a Seaty tady nemají ani svůj klub. Je to vůbec možný? Vždyť jich taky jezděj mraky...
Nicméně všem autorům informačně bohatých příspěvků vřelé díky za Shannony!!!
-
OK, měl jsi je na šířce 5,5" ráfku ty 185? Nejraději bych tam viděl 185/65 R14. Kvůli komfortu. To auto je přece jen dřevák a větší průměr je znát. Pokud se tam vlezou. O šířku větší mi nejde. 195 na feldě je o ničem. Viděl jsem v Brně na feldě 195/50 R 15. Vypadalo to pěkně, ale * bych si v tom vozit nechtěl. PTD -
Mluvil jsem kdysi s klukem, co tam měl 195tky a bylo to prý bez problémů, pouze při plným rejdu to drhlo. Já jsem tam měl 185/60/14 a to bylo naprosto bez problémů. Sériovýmu průměru kola (165/70/13 tj. 562mm) ale odpovídá spíše 185/55/14 tj. 559 mm. Určitě budou lepší, ale tak o 20-30% dražší.