FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Opravdu objektivni testy ?
Zajimalo by me, jak by dopadlo srovnani aut rekneme po 50000km. Takova idea: rekne se kategorie auta, cena do ktere se musim vejit, nejaky zakladni parametr napr. - vykon motoru, airbag, posilovac, min. objem kufru a jde se k prodejcum anonymne nakoupit kara. Uz tady se ukaze jakej maji pristup ke klientovi. No a potom se udelaj testy na zacatku, na konci, zhodnoti se vsechno co se da a vylezou vysledky. Zjisti se jak se opotrebovavaji dily, pneu atd atd, kolik to stalo, pridaji se zazitky ze servisu. Potom sectou plusy a minusy a je to. To bysme se mozna divili. Vase nazory????!!! -
« Re: Felda - *? to Roni
Model LX vybrali proto, aby byla co nejnizsi cena. V tom testu Felda vitezila pouze cenou auta, ND, servisu a kufrem. Polo dostalo pres drzku proto, ze je to sakra draha nakupni taska.Zensky do supermarketu staci Corsa za 214000 (a i to je hodne). Aby byli schopni aspon trochu konkurovat, dali tam ten nejhorsi motor. Zajimavy je u VW, ze ani u Golfu ani u nove Bory neni moc mista na zadnich sedackach. Pro trochu vetsi lidi to tam je utrpeni. Obe auta jsou na stejnem podvozku. Clio neni spatnej autak, zvenku se libi, vevnitr jsem nesedel.----Vysledky tech testu v porovnani s cenou jsou trochu zavadejici. Prave na prikladu feldy je videt, ze po trech letech se cast investic vrati ve vyssi prodejni cene. To u japoncu nebo italaku je ten pokles mnohem vetsi. -
« Re: Felda - *? to MARTEN
No ana ta 1.3 je jeste starší veteránek, u tý
1.6 má člověk aspoň pocit, že to auto má v něčem
oporu. Když nutně potřebuju zrychlit, dupnu
na plyn a to auto prostě "vystřelí" a to i v nižších otáčkách. To s 1.3 nic takovýho nedocílíš.
Jinak ten test v MF jsem četl, je to celkem zábavný, zajímavý, že dost "přes držku" dostalo
Polo a to i přes "moderní koncernový motor". Jednoznačný vítěz Clio? No už tomu asi začínám věřit, přece frantíci jezdí převážně v
"trpaslíkách" tak už v tom mají asi zkušenosti.
No a je to taky horká novinka. Ale je tu otázka trvanlivosti.
PS: Proč vybrali do testu Feldu jen ve verzi LX, když její konkurenti by odpovídali spíš výbavě GLX? Asi aby si mohli stěžovat na tvrdost sedaček, nemožnost nastavení sklonu sedadla řidiče vůči volantu, hluk, strohost interiéru atd... -
« Ceny Feldy 1.6
Ceny v bazarech jsem moc nestudoval, ale protoze jsem s kamosem shanel pro neho feldu, tak jsme neco prosli. Je dobre obrazit bazary velkych prodejcu, jako je treba Auto Jarov, TUKAS, Klokocka a pod. Urcite se najdou i mimo Prahu. Tam se daji koupit velice pekne kousky za slusnou cenu s velmi malym poctem ujetych kilometru. Vetsinou jsou to ale 1.3 s airgagem a pod. Slusne 1.6 nebourane a udrzovane v bazarech asi moc nejsou. Perfektni barometr je annonce. Kdyz je neceho prebytek, ihned se projevi v inzerci v annonci. Je na internetu www.annonce.cz. Ty ceny jsou tam posazene rekl bych trochu vyse, nez by se sluselo, zase ale clovek dostane vetsinou skodovku s rodokmenem. Kdyz jsem daval inzerat na feldu, nedelal jsem rano nic jineho, nez ze jsem vyrizoval telefonaty. Ti lide byli hodne zklamani, ze uz byla zamluvena a hodne jich rikalo, ze shani slusnou 1.6 strasne dlouho. Takze podle mne se da 1.6 prodat lepe nez 1.3 a penize vlozene do drazsiho mororu se po case vrati zpet. Hezky se o nove auto starejte, jezdete pravidelne na garancky do aut. servisu, abyste meli razitka, mejte jej rucne, at ma hezky kozisek a po trech letech za 1.6 dostanete spolehlive 50% - najeto 90000km a nebourano. Konec, uz bolej prsty. -
« Re: Felda - *? To Roni
S tou klimackou mas pravdu. Ale feldy maji takvou specialitu. 80% vzduchu se zene prostredkem, zbytek jde na nohy nebo na boky. Kdyz pustis vetrani jen nahoru a naplno, neni v aute slyset. To obycejna mazda 323, ktera po 10000 km po Praze je vyklepana jak zebrinak a ma misto kruhovych ovladacu obecejne tahla, tak ta vetra mnohem lip. Proste ta ventilacka ve felde je blbe udelana. Stresni okna, ktera montuji z vyroby do felicie stoji za uplny kuloby, protoze maj maly zdvih a nic to nevyvetra. Nekde jsem cetl na internetu, ze klima do feldy je uz za 24.000 (dokonce autorizovany prodejce). Porizujeli nekdo novou feldu alespon na 100000km a hodla s ni jezdit v lete k mori, vrele doporucuju. Jinak se tam decka vzadu uvarej nebo dostanou anginu v otevrenych okenek. Sedacky by mohli byt ve felde trochu tvrdsi. A jeste neco Roni, ja tu skodovku nepomlouvam, byl jsem s ni velmi spokojen, udelala spoustu dobre prace, nikdy me nenechala ve stychu, ale bohuzel dnes BY MELA BYT O 25% LEVNEJSI. Konkurence zlevnuje, Skoda zdrazuje. Uz ted jsou na strope s cenama a je videt na odbytu, ze jeste neumej prodavat. -
« Re: Felda - *? To Honza-X
Motor 1.6 ač je přece jen stařec, je ve srovnani s 1.3 vyrazne lepsi. Nejde jen o tech 5kW, ale chod je kultivovanejsi, ma lepsi zatah od spodu a je mnohem zivejsi. Tim, ze je tezsi, zda se mi to auto takove klidnejsi. Ja mam mozna stesti, ze jsem nemel problemy, mam priznivou spotrebu (prumer od zacatku 7.69, dalsi viz rubrika Spotreba), menil jsem jen co se opotrebovalo. Ve firme mame jak starsi favority tak i feldy 1.3 50kW, takze po srovnani muzu klidne rici, ze ten priplatek za to stoji. Spotreba je stejna a udrzba stoji min. -
« Re: Felda - *?
Díky, článek si přečtu. Jinak testeři v
MF jsou asi docela "borci", vždyť v jejich testu se jim po pár kilometrech podařilo odpálit (tuším) spojku u Oktavie 1.8T.
Jinak mě ve Feldě i po 10h jizdy záda nikdy
nebolej, spíš zpočátku většinou bolí trochu krk.
Asi to bude tím, že mám "sedavé" zaměstnání.
Jinak pokud nemáš klimatizaci tak prakticky žádný auto v létě neprovětráš pouze ventilací. Jaký proud vzduchu by to asi musel být? Od čeho je pak třeba střešní okno?
PS: Je jasné, že auta se neustále zlepšují, ale když porovnám posez ve Feldě 1.6 s 4 letou Hondou Civik, tak bych neřek, že to je kor velký rozdíl (nemluvím o jízdních vlastnostech). Je to samozřejmě čistě můj subjektivní pocit. -
« Re: Felda - *?
Ať už jsou názory na Felicii 1,6 jakékoli, je zarážející, kolik těchto poměrně zánovních vozů stojí v bazarech a dají se pořídit za relativně nízkou cenu. Jestli nebude na vině vysoká spotřeba motoru, vysoké zákonné ručení, vysoké náklady na opravy /přece jenom VW je něco jiného než Škoda/. Není potom lepší si pořídit 1,3/50 Kw, sice o 5 kw slabší a s o něco nižším a výše položeným točivým momentem - mě to nevadí, než používat sice co do jízdních výkonů slušný, ale po všech stránkách dražší motor. A pro ty, co by chtěli ve Feldě 100 K motor - proč ne, možnosti tuningu jsou skoro neomezené. Ale těžko to bude některá automobilka sériově montovat do vozu NIŽŠÍ TŘÍDY. Zdraví Honza-X /už je nás tu víc/. -
« Felda - *?
Ve stredecni Mlade fronte byl srovnavaci test Felicie 1.6, Mazdy 1.25, VW Polo 1.4 a Clia. Presto, ze Ml. fronta nema zrovna vypovidaci schopnosti, dopadla tam felda dosti zle. Doporucuji si ten clanek precist. Z vlastni zkusenosti musim potvrdit, ze hodne je tam pravda. Jen s tou spolehlivosti mam asi stesti, po 90000 km jsem menil jen termostat, brzdove kotouce jsou puvodni, spojka, tlumice taky, prevodovka se nerozebirala, spotreba velice dobra. velmi neprijemna je hlucnost ve vyssich rychlostech, hlavne na horsim povrchu. Co se tyce sedacek a boleni zad, jel jsem s ni i 1600 km na jeden zatah z dovoleny, celkem 21 hod s nekolika prestavkami. Nejhorsi to bylo asi po 300 km, pak si telo zvyklo. Co ale je ve felde primo odstrasujici, to je ventilace. Uz kvuli tomu bych ted to auto nekupoval. Postrani ventilacky tam vubec nemusi byt, protoze stejne nejdou. v lete je to auto temer nevetratelny. Tech nedostatku by se naslo asi na celou knihu, ale to auto je furt v kurzu a dobre prodejny. Tu svoji feldu prodavam po trech letech za 52% porizovacky a o tom se muze treba japoncum jenom zdat, amerikam taky a z evropskych aut by se to povedlo tak mozna nejakemu VW. -
« Re: To Diamant
Já mám taky nerad ojetiny z bazaru, jednoduše k nim nemám důvěru. Asi to bude tím, že nemám známé v žádném autobazaru a bez známostí nic slušnějšího nekoupíš. Jelikož jsem tak trochu smolař, tak se o to radši ani nepokusím.
Jinak souhlasím s tím, že ojetina v dobrém stavu může být lepší koupě než nové auto o třídu či dvě níž - ale jak říkám chce to kontakty či štěstí, nejlíp obojí.
-
Diamant 01.04.99 00:00
« To Roni
Presne si to vystihol. U nas su auta hlavne na chvastanie. Na druhej strane nie kazdy chce mat stare auto. Ja mam vlastnu 9 mesancu Feldu Combi 50kW. Ale pre mna nie je podstatne si vecer robit ciarky, kolko aut som predbehol, ale prepravit seba a vacsinou aj PLNY kufor veci a pritom za to zaplatit co najmenej (nie len na benzine, ale aj na udrzbe, poistke, dial. nalepke atd.) A to mi Felicia krasne splni! BTW: Moja skusenost hovori, ze vodici Felicii chodia dost rychlo. Uzivam aj Golfa a dost casto ma predbehne prave Felicia. Podotykam, ze sa nevleciem. Takze s tou motorizaciou to nebude az take hrozne.