FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Brambory, rajčata, nová auta - vždyť je to úplně jedno!!
Máš naprostou pravdu. Já mám zase zkušenosti u nás s místním DRUPOLEM a řeknu ti, že mám občas chuť všechny poslat do *. Jsou to burani, kteří si hrajou na odborníky a vědí úplný *. Návštěvu u nich beru jako nutný zlo, něco jako návštěvu u zubaře, tj. ať to rychle mám za sebou a pryč. Taková koncentrace kreténismu na jednom místě je obdivuhodná. -
« Zkušenosti jsou různé
Já mám taky služební Feldu v užívání 3 roky a jezdím s ní pravidelně do fy Autokomplex Hlaváček v Litovli /okr. Olomouc/. Za tu dobu se mi nestalo, že by na mě byli arogantní, sprostí apod. Taky se nikdy nestalo při garančních a jiných opravách, aby na autě něco zprasili - vždycky spokojenost. Šéf opravny je otevřený, vstřícný člověk, o autech toho ví spoustu a co neví, rád najde v odborné literatuře. Jedinou horší zkušenost jsem měl, když jsem chtěl koupit přístrojovou desku na Š 120 pro montáž otáčkoměru (pouze plast s kontrolkami okolo), neměli ji na skladě a nebyli ochotni ji objednat /pouze celou pod jedním sklem cca za 4.000,- Kč/. To ale byla záležitost jednoho člověka. Jinak mi byli ochotni objednat 4 průchodky do dveří v úhrnné hodnotě cca 10 Kč - fakt je, že tam dělá kamarád. Prostě, servisy se případ od případu liší a člověk si musí vybrat, do kterého bude jezdit. Například k Mohlenickému dealerovi Škodovek /nebudu jmenovat, už je ani neprodává/, bych si nedal spravit ani koloběžku. Hodně štěstí při výběru přeje Honza X. -
« Re: Brambory, rajčata, nová auta - vľdy» je to úplně jedno!!
S tou arogancí prodejců máte uplnou pravdu.Teď je to asi rok,co mám novou felcku a přiąel mi takovej stupidní dotazník na téma:jak se mi líbil porodejce vozů ąkoda a jaký to bylo při prodeji.No kdyľ sem viděl ty otázky,tak sem myslel,ľe si ze mě dělaj srandu.Voni si snad fakt myslej,ľe je tam lidi budou donebe vychvalovat.Hrozně mě to nasralo.Původně sem si myslel,ľe tam bude něco jako jak vám váą nový vůz slouľí nebo jestli se neprojevili nějaké defekty a jak jste s vozem spokojen a vono tohle.Napiąte,jestli vám taky něco takovýho poslali.Ahoj P. -
« Brambory, rajčata, nová auta - vždyť je to úplně jedno!!
Chtěl bych reagovat na ochotu a odbornou úroveň tzv. autorizovaných prodejců škodovek. Zásadně souhlasím s tím, že tito prodejci jsou ve většině případů neochotní, arogantní, neznají ty nejzákladnější údaje a je jim celkově úplně jedno jestli prodávají zeleninu nebo nová auta. Při namátkové návštěvě dealerů jiných značek - Mazda, Ford, Renault jsem se s podobným přístupem nesetkal. Nebetyčné problémy vznikají s doplňky, v kterých se nevyznají a mnohdy je nemají ani na skladě (myslím samozřejmě tzv. orig. příslušenství). Jde jim jen o to, aby prodali a pak už nejsou ochotni na nic odpovědět. Na jakoukoliv otázku odpovídají „že to tak prostě je“. Myslím si, že jsou Felicie dobrá auta, ale s ohledem na přístup k zákazníkům bych Škodovce přál, aby na trhu pohořela. Koupě nového soukromého vozu je pro našince významná událost, která se neděje každý měsíc a stojí mnohdy mnohaleté úspory. Proto je zcela šokován z toho, že si musí sám zjistit veškeré technické údaje bokem. Dealer nezná rozměr ocel. ráfků, nezná alter. výměnu pneumatik, nevyzná se v autorádiích, neví jaký je rozměr reproduktorů do předních dveří – neví zkrátka nic. A ty zákazníku drž hubu a buď rád, že jsme ochotní si vzít ty tvoje ušmudlané a upocené prachy. A jak se objeví na našem kontě, tak velmi rychle bez reptání popadni těch cca 1450 kg brambor a padej, než ti nakopeme tu tvou čecháčkovskou *. A běda jak se tu někdy ukážeš s nějakou přihlouplou otázkou, běda. Zkus chtít třeba vidět jestli se do vozu dává opravdu ten materiál, který sis zaplatil – to tě poženeme svinským krokem. Aby to zase nebylo tak neadresné – např. AUTOSTYL, Jeremiášova 3, Praha 5-Stodůlky – tomuto svatostánku se vyhněte co největším obloukem – tolik hlouposti a s provokací hraničící neznalostí se jen tak nesetkáte. -
"-- skrytý --" 10.05.99 07:35
« Re: Felicia - Rodinne auto - Stano
No ono to nebude clo, ale správní poplatek !!! (už neví kde by ti prachy vzali). Když dovezeš auto starý 1 rok, tak zaplatíš poplatek 2000 Kč, pak je to odstupňovaný a když dovezeš auto starý 5 let, tak tam za tenhle poplatek zacáluješ 50000 Kč. No to sviňárna až se mi z toho chce brečet. -
« Re: Felicia - Rodinne auto
Plne suhlasim. Naviac, ako som niekde cital, aj v Cechach sa pripravuje zavedenie vysokeho cla na dovoz ojazdenim starsich ako 5 rokov. Na Slovensku je to 50.000.- A mladsie ojazdeniny typu Volvo, Audi su podstatne drahsie ako Felda s predpokladanymi nakladmi na servis radovo vyssimi ako u Feldy. -
Diamant 09.05.99 23:43
« Felicia - Rodinne auto
Zamyslite sa. Ake su poziadavky na rodinne auto?
Nizka cena, dostatok priestoru, nevelka spotreba, dostupny servis a rozne doplnky. (rodinny rozpocet je spravidla velmi nizky a vozit treba kadeco) Takze je jasne, ze vytazom je Felicia. Netvrdim, ze je najlepsia, ale optimalne splna vsetky poziadavky sucasnych rodin (a nie len rodin ...) -
« Re: Let's live YARIS
Za cenu Yarisu dnes dostanu lepsi auto. Za mirny priplatek o dost lepsi auto. Slusny Yaris stoji pres 300.000, takovy Nissan Almera neni o moc drazsi a je to uz poradne auto. Podvozek, motor, interier. Prestante si porad namlouvat, ze je to auto. Vnitrek je kvalitou materialu tak ocasany, ze to lze prirovnat v favoritu. Kdyz bude cena okolo 230.000 za petidverak, bude to odpovidajici. A pro volvistu - ve felde jsem jezdil, byla to 1.6 dlouha a do toho kufru bych tem kram nalozil cely. -
« Re: Let's live YARIS
V Cechach a na Slovensku je skutocne Felicia povazovana za rodinne auto. Nie je to blbost. V USA je to mozno Ford alebo Chrysler. Preco stale Felicie vedu tabulky predaja ( v CR i SR) ? Mame ( obaja ) tolko studentov ? Kolko % sukromnikov ma auta nad 500-600.000? Na Slovensku su to v podstate iba PODNIKATELIA , resp. ich deticky !!! Sukromnikov s takymi autami je mizive percento. "Rodinne auto" je take, ktore povazuje za rodinne vacsina rodin a u nas je to v drvivej vacsine prave Felicia. -
« Let's live YARIS
Toto je ale zajimava diskuse. Zjevne sem
pise spousta lidi co ma "svoji Felcku" doma
a neda na ni dopustit, protoze na ni setri
5-10 let a nemuhou ted priznat, ze je nejaky
auto lepsi. Yaris ma opticky i v realu
vetsi vnitrni prostor pro ridice a spolujezdce
nez Felicie, lepsi ergonomii, lepsi pouzity
material (plasty, calouneni), lepsi bezpecnost,
lepe sedi na silnici (odzkouseno), bude zrejme
mene poruchova (Toyota Corolla je nejmene
poruchove auto vubec), ma mensi spotrebu, atd.
Nekdo zde psal o Felicii jako o "rodinnem
autu", coz je absolutni blbost. Bohuzel, je
v Cesku zvykem, ze i do S105 se posklada
5 dospelych, to ale neznamena, ze obdobne "velka"
Felicie je urcena jako "rodinne" auto.
Typicke zamereni je jako prvni auto pro
studenta, ktery si trochu privydelava a koupi
si Felcku, popripade jako druhe ci treti auto
do rodiny. Yaris je v tomto ohledu radove lepsi
a (napriklad) moji manzelce se libi daleko
vic. POkud budu kupovat auto pro dceru ci
syna, bude to asi Yaris, pokud pro sebe (=pro
rodinu), bude to neco podstatne vetsiho
(Volvo, Audi,...). Pro mene majetne vzdy existuji
ojeta auta, a za 300.000 Kc se da koupit velice
slusne skutecne rodinne auto. -
« Kategoria auta
Podla mna je nezmysel porovnavat auta ako Yaris a Felicia. Su to uplne rozdielne auta s rozdielnym urcenim. Felda ma by klasicke rodinne auto, Yaris , ale aj Tico, Matiz, Punto a pod. DRUHE auto, na nakupy, pobehovanie po mestach ( kvoli parkovaniu a lacnej prevadzke a pod.). Ked som bol pred rokmi prvy krat vo Francuzsku, v Ceskoslovensku vtedy " leteli" R-5, ale tam ich pouzivali temer vylucne manzelky znamych na nakupy po meste. Nie su to a nikdy nebudu typicky rodinne auta.