FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.01  11:06

« Mogul Felicia

Jak se díváte na použití motorového oleje Mogul Felicia pro motor 1.3/50 kW (jednobodka) + LPG? Denně totiž ujedu přes 120 km a tak měním olej relativně často a nechce se mně platit 700 Kč bez DPH za 4 l nějakého Castrolu. Ten Mogul stojí cca 400 Kč/4 litry.

A jakou API specifikaci musí motorový olej pro takovou feldu splňovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.01  08:07

« Re: Kviz - dva mesice odstaveni a co potom

a) mysi a ruzna zvirata;b) baterka; c) zlomeny klicek d) roztrzeny chladic od ledu
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.01  07:50

« Re: Myši v motoru

Na kuny mi 100 procent funguje naftalin. Treba bude fungovat i na mysi. Jinak se podivej na prispevky v teto sekci z rijna. Wendoul.
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.01  07:39

« Kviz - dva mesice odstaveni a co potom

Tak jsem po dvou mesicich odstaveni vozidla v garazi 8 st.C chtel vyjet na dvouletou prohlidku sve dva roky stare Felicie a hadejte co se stalo po otoceni klickem. Wendoul.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.01  12:40

« Re: Osvětlení kufru

Nevim, jak je to s rozdelenim Felicii na Feldy 96, kde je svitidlo v kufru pry napojeno na svetla a Feldy 97, ktere maji svitilnicku napojenou na 5. dvere. Osobne mam Feldu z X/1996 a zarovku z kufru mam radeji vyjmutou, abych si nevybil baterku [casto nechavam auto s pootevrenym kufrem a dvermi, abych tolik nenamahal gumy - podobne i u steracu].
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.01  07:55

tak ted uz tu cestinu vidim, no to je ale paradni kousek.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.01  22:50

Chudák čeština...:-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.01  12:09

zavrit do motoru kocura.
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.01  08:11

« Myši v motoru

Kdo poradí jak bojovat proti myším které se my nastěhovali do motorového prostoru v garáži do mé krásné Feldy. slišel jsem že na ně učinkuje česnek !
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.01  08:06

« Myši v motoru

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.02.01  21:34

Podľa toho návodu na kúpu auta vychádzam z toho ako veľmi dobrý majiteľ. Moja Felicia Combi (toho času v servise - nabúrali mi ju) chodí dosť živo, takže predpokladám, že deklarovaných 50 kW zrejme bude mať. Jazdím s ňou skôr pomalšie (v medziach zákona), ale občas ju aj preženiem. Rozhodne jej to neublíži. V interiéri sa ozýva menej pazvukov než v rovnako starom Golfe ('98) a plasty sú až na výnimku ako nové. Naštiepil som síce prah v kufri, ale nemohol som sa na to pozerať - už je nový. A to nehovorím ani o mimoriadne bohatej a pre Feliciu nie úplne bežnej výbave.

Osvetlenie kufra som doplnil aj o druhé svietidlo. Inak ten spínač je zabudovaný priamo v zámku na piatych dverách. A svietidlá nemajú žiadny spínač.

• « 00 Reagovat !

foto

15.02.01  18:09

Je to tak, u Feldy '96 je to napojeno na světla, takže to jde rozsvítit jenom při zapnutých světlech. Dost často jsem tudíž jezdil s osvětleným kufrem. Felda '97 má spínač na pátých dveřích. Moje ségra to dobře ví, protože si úspěšně vybila baterku nedobouchnutým kufrem v garáži.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.01  12:56

Jo u toho Formana to bylo presne tak,ale u Feldy '97 nam to sviti vzdy pri otevreni kufru.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.01  12:08

ono to bere proud ze zadni svitilny. A ten tam je pokud jsou rozsvicena svetla. Taky jsem se rozciloval, ze Skoda nema na 4 m kablu za 20,- Kc
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.02.01  10:50

Aha. Teď jsem se to dozvěděl taky. To je teda pěkně blbě udělaný... :-( Já myslel, že to funguje jako osvětlení interiéru, tj. při otevření dveří.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.01  08:35

U Formana sviti svetlo v kufru pouze pri zapnutych obrysovkach.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.02.01  07:39

« Osvětlení kufru

Nesvítí mně světýlko v zavazadlovém prostoru. Vyměnil jsem žárovku a taky nic. Předpokládám, že by se mělo rožnout samo po otevření kufru nebo po zapnutí vypínačem. Nebo se tím vypínačem pouze dá vypnout? Ten vypínač má tři kontakty, ale zapojeny jsou jen dva. Je to normální?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.01  23:30

« Re: Ufff

Nevím co si představuješ pod detailnějšíma informacema, ale vezmu to zrychla- nekupuj Feldu starší než rok 96 (94 i 95 maj horší výztuhy-jsou míň bezpečný).U 1.3 investuj do 50KW.Nezáleží jestli je MPI nebo mono vstřik,protože i MPI je takovej * ,že na spotřebu nemá žádnej vliv.U škodováckejch motorů strašně záleží na tom,kdo s tím jezdil hned od začátku kvůli sednutí motoru,když se ti povede kup,může mít 50ka i 54kW(ale taky s bídou 44kW).Pozor na to odkud auto je,protože feldy nemaj moc dobrý tlumiče a tak třeba po Praze dostávaj podvozky pěkně zabrat.Bacha na řízení,kromě většinou špatných manžet hlavně to , že má felda velký rejd a tuhé řízení(ale je to kus od kusu cca 65/35).Problémy v elektrice se až tak moc nevyskytujou a když,tak je zvládne vzhledem k "složitosti" středně vyškolený kutil.Což je ostatně největší deviza vozu - jednoduchost teď už i za dobrý peníze.Když maj feldy víc najeto,jsou občas problémy se synchrony na převodovce,koroduje výfuk.Plasty v interieru jsou z blbýho tvrdýho materiálu,kterej se snadno poškrábe. Sedačky nejsou moc dobrý-maj krátký sedáky,ale jsou slušně tvrdý a ujde i boční vedení.Když sní jeydil slušnej člověk ,tak v interieru ani moc pazvuků neuslyšíš.Zkrátka felda je optimální na denní řádění,klidnou jízdu a levný provoz. Jestli chceš víc,poohlídni se jinde.PS Seata si nekupuj.Na to jak vypadá má moc dílů platformy VW-tzn. poměrně dost drahý.Pokud nechceš vrážet moc peněz do údržby pak má felda ty nejlepší preference.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.01  13:05

« Re: Felda VanPlus 1,9D

Korozi jsme zatím nějak významnou nezaznamenali, a i kdyby, tak bude ještě rok dva sloužit a to už na sebe bude mít hodně hodně vyděláno.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.01  09:11

« Re: Felda VanPlus 1,9D

korodovaly hlavne prahy v mistech napojeni predniho a zadniho blatniku na prah na obou stranach, dale trosku min v napojeni plastove nadstavby a samozrejme zadni dvere. Ty posledni 2 veci nemusi mit az tak souvislost se Skodou.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…