FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« pravada
Marten:Ja nehovorim ze Passat je nejaky nekazovy voz ale ako som spomenul zavisi to od kusu a ze sa moze rovnat Octavke?ja myslim bez problemov ale ten vnutorny komfort je troxu dost lepsi a podvozok ani nehovorim ale inak nic. Stano:Hondu?neviem s Hondou nemam skusenost ale pocul som ze su to velmi vykonne agregaty s malou kubaturou cize vytocene tak si myslim ze vela nevydrzia to som vydedukoval logicky podla tyx otacok.Ja neviem ja by som kupoval len Octavku alebo nejakeho "NEMCA" -
« Re: oprava
K tomu Passatu, je to stredni trida a dost dobra. Ale nemyslete si, ze to je nejaky zazrak. Oktavka ma stejny motor, klimatizaci, elektricke ovladani oken, otvirani dveri, myslim, ze i ovladaci packy a pod. To jen, co jsem si vsimnul v autosalonu. Jinak po 10000 km jedu s passatem do servisu - strasne mi to zere (1.9 TDI -pr. 7.3 l/100 a to je neunosny) a bude to tezky boj. Nechal jsem motor promerit jednim sikulkou a ten me trochu pripravil. Potom mi nejde zavrit kastlik u spolujezdce, drnci plastovy kryt u volantu a pod. Jinak nejsou problemy. Aly ty jsem nemel ani s feldou 1.6. Tam na motor nesahli za celych 90000 km, lil jsem ta jen benzin a jizdila v pr. za 7,7. -
« Re: oprava
No jasně, Passat je spíše střední třída, to jo, ale dnes se stejně rozdíly mezi třídami stírají a záleží, podle čeho to posuzuješ /rozměry, výbava, motory atd/. Chtěl jsem říct, že unifikace je všude na postupu a každý koncern používá shodně či podobné díly u několika modelů. -
« oprava
HonzaX:to si sa nejako poplietol VW sa nepise WV a Passat neni stredna nizsia trieda sak to nevadi nikto neni neomylny ale ja si myslim tiez ze VW velmi pomohol skode lebo ako si spomenul Felda by bol jej najvacsi pokrok Octavia to je "nemec"vyrabany v Cexax taky hybrid ale velmi slusne auto oproti Favoritu -
« Re: nesuhlasim
No, nevím, do jaké míry jsem ulít s volantem, ale vím jedno - menší vozy WV - např. SEAT Atosa, WV Polo a některé další, mají naprosto stejný nebo podobný volant jako Felicie - liší se jen logem. Samozřejmě ho nemá Passat, což je velmi moderní auto nižší střední třídy, kde by se těžko vyjímal - to je snad jasný. Pochybuji, že by např. Mercedes měl stejný volant v A-Klasse jako v S-Klasse - to je blbost. A ohledně vstřikování -jasně, byl tam Monomotronic od Bosche a teď je Siemens Simos - poměrně hojně užívané vstřikování do všech možných světových aut. Takže taky žádný stoletý *. A ten Monomotronic byl ve své době dost velký pokrok, když si vezmeš, že do roku 1992 včetně se u nás vyráběla pouze auta s karburátorem. To je jen další důkaz, jak WV Škodě technicky a technologicky pomohl - kdyby do ní nevstoupil, tak Felicia by mohla být tak maximálně vrcholem, co by fabrika zvládla vyrobit.
Čau Honza X. -
-
Saab 19.07.99 23:27
« Re: NISSAN
1) Almera má spolu s Hyundai Accent nejhorší crash-test ve své třídě.
2) na výběr je pouze motor 1.4, což je malý obsah, doporučuji ti koupit auto s obsahem minimálně 1.6, jinak budeš mít v kopcích a na dálnici problémy (budeš muset velmi často podřazovat, aby to jelo).
Pokud chceš japonce, tak ti doporučuji Toyotu Corollu. Má velmi dobré crash-testy, je to jedno z nejspolehlivějších aut na světě a nabízí větší výběr motorů, včetně 1.6. -
« Re: Stav po 40.000km, To:Skor
Honzo dík. Já jsem pořád na cestách jezím na dálky a stále jsem mimo republiku takže nemám čas skoumat osobáky. V autech se moc nevyznám. Kdybych neměl závozníka tak bycjh byl docela namydlenej. Tím nechci říct že jsem na opravy úplnej analfabet. Hrubou opravu a údržbu docela zvládnu.Tak zatím čau SKOR. -
« ale co?
TO:gapa:no ked ide o to ake auta som mal tak prve moje bolo Š.FORMAN potom to bolo VW vento,a teras feliciu a o tyx japonskyx auta viem preto lebo moj pribuzny mal MAZDU druhy mal TOYOTU a mozem povedat ze ta MAZDA 626 stala za * ale je pravda ze ta TOYOTA sa dala rovnat s NEMCAMI ale ako sa povie cest vynimkam TOYOTA je najlepsie auto s JAPONCOV ale mam skusenosti aj od kamaratov mexanikov takze ked mas ine tak to neznamena ze ja nemam pravdu -
« nesuhlasim
To: HonzaX - s tím volantem jsi poněkud ulít! Např. Passat má úplně jiný volant, daleko lepší. Volant u Octávky je vyloženě slabý (tvrdý a nepohodlný tvar-průřez věnce). Nejlépe padnoucí volanty do ruky má Ford, bez ohledu na typ (třídu) auta. Na druhé straně daleko horší volant (než Octávka)má například Opel Astra, když jsem se byl na Oply dívat musel jsem se zeptat, jestli nemají taky volant pro chlapy. Tak tenký věnec volantu jako má astra nemělo ani mé první auto-W353! Je s podivem, že u Omegy je už volant špičkový.........TO: CAKAC-kolik japonských aut jsi už měl, že děláš takové "geniální" závěry?? Viděl jsi například takovou TOYOTU po deseti letech? Ne po 100.000 km, ale po deseti letech!!! A to už vůbec nemluvím např. o SUBARU. Koukám, že se zase našel chytrák, co přesedlal ze 120-cítky do Felcky a všemu rozumí. -
petous 16.07.99 22:08
« Re: felda To:HonzaX
Felda nemá Bosch Multipoint (kdyžtak Motronic, Jetronic atd. ) ale Siemens Simos. Před tím měla jednobodové vstřikování Bosch MonoMotronic a to v době, kdy ho do ní dávaly byla cca 10let stará záležitost. Nejmodernější řídící jednotku má kupodivu ta podělaná 1,4MPi co dávají do nejslabší Oktávie.