FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
Diamant 06.03.01 20:34
« Re: Divné zvuky
Poznám ten zvuk. Známy, mechanik, mi povedal, že je to ložisko piateho prevodového stupňa. Pýtal som sa, či je to nejaká závada. Povedal, že nie. Keby som to chcel meniť tak nech počkám, kým sa to opotrebuje. Ale vraj to potrvá dlho. Asi mal pravdu. Robilo mi to na úplne novom aute a rovnako mi to robí aj teraz po skoro troch rokoch. Ja sa s tým už nezaťažujem. -
Mel jsem podobny problem (Felicia Combi r.v. 1998). Chrastilo mi lozisko v prevodovce ( tzn. ze pri seslapnute spojce to nebylo slyset) a zvlaste, kdyz byl motor studeny a mel trochu nepravidelny chod. V servisu mi rekli, ze to neni na zavadu, ale ze Skoda M.B. zacala (asi ze stejneho duvodu) davat do prevodovky lozisko jine, ktere ma vice valecku. V zaruce mi jej vymenili a nyni je to OK. Tolik moje zkusenost. Jarda -
Zasa úplne samozrejmá vec u Felicie. Jednoducho Ti "škraboce" prevodovka. Všimol som si, že na mojej to robilo hluk úmerný vonkajšej teplote. Čím chladnejšie, tým vyšší hluk, Myslím, že keď sa trochu rozmiešal prevodový olej, tak to bolo OK a prevodovka stíchla. Inak som s tým nemal problémy. Dokonca som niekde čítal, že to je "normálne". Ono tých divných zvukov bude viac ... Ak chceš môžeme o tom podebatovať. -
"-- skrytý --" 06.03.01 12:51
« Divné zvuky
Nejprve všem děkuji za informace ohledně tlumičů. Zdá se, že nové pneu se sjíždí rovnoměrně, tak snad jsou ty tlumiče O.K. Jak někde uvidím akci kontrola tlumičů zdarma, tak to vyzkouším.
A teď další problém ;-) Když nastartuji, tak se ze předu (na volnoběh) ozývá u studeného motoru takové nepravidelné rachocení. Nejdřív jsem myslel, že je to rozvodový řetěz. Ale když sešlápnu spojkový pedál, zvuk ustane. Že by už spojka žádala výměnu? Když se ale motor zahřeje, tak už to nedělá. Co vy na to? -
« Re: Tlumiče
Na MONROE se vyprdni, je to daň z blbosti. Nejsou o nic lepší než tuzemské. Jinak mi na Feldě vydržely tlumiče skoro 100 tisíc, pak jsem je nechal vyměnit jen proto, že jsem sehnal lacino sportovní HP. Na 90 tisících jsem je nechal měřit a byly OK. Oskákané gumy nemusí být jen kvůli tlumičům, můžou to bejt prostě blbý gumy. Takhle hrbatý jsem měl původní Matador MP-11 na zadku, ačkoliv tlumiče byly prokazatelně v pohodě. -
"-- skrytý --" 05.03.01 10:13
« Re: Tlumiče
Jak dlouho vydrzi tlumice? - to je asi ruzne. Felda po 70000 km vicemene najeto v Praze musela menit zadni tlumice. Ja mam ojetou Feldu - jako ty ze SRN - a po 90000 km na ni jeste tlumice (pry) nemenili. Ale ver tomu :-) Tlumice je proste nutny vymenit, kdyz ti v servisu zmeri, ze jsou nefunkcni. A za jakou znacku? To by mne taky zajimalo - MONROE? -
"-- skrytý --" 05.03.01 08:05
« Tlumiče
Jak dlouho v průměru vydrží tlumiče u Feldy Combi? V pneuservisu mně říkali, že pravý zadní mám špatný ("poskákaná" pneu). A prý ať si tam hlavně nedávám škodovácké tlumiče, protože jsou drahé a stejně nic nevydrží.
Auto mám teprve tak měsíc. Je dovezeno z SRN a má 84000 km na kontě. Přede mnou se s ním rok jezdilo v ČR (posledních 10 tis. km). -
« Re: Myši v motoru
Já do Feldy kocoura zavírat nemusel, on tam ta svině chodil chrápat dobovolně. Hlavně v zimě. Myši jsem tam neměl, zato mě třeba 5x v noci probudil alarm, když o něco v motoru zavadil.
Feldu už nemám a kocour už nežije. O mrtvých jen dobře. Promiňte ... Vzpomínám ... -
« Re: Kviz - dva mesice odstaveni a co potom
Po tech dvou mesicich se ozvalo pouze: CVAK. Nic vic. Po celonocnim dobijeni mela baterka asi 30 procent, takze je kantare. Dvouleta prohlidka me tak vcetne baterky stala 4800Kc. Jeste v tom je zapocitana i reinstalace PVC folii ve vsech dverich, coz jak jsem zjistil, byla pricina zatekani do vozu. Wendoul. -
« Re: Mogul Felicia
To samozřejmě není nutné, pokud to nemáš na leasing. Tam to je obvykle součástí smlouvy a i jeden z důvodů její výpovědi. Nicméně ve slušných autobazarech je účast na prohlídkách hodnocena zvýšením ceny, ale zas ne takovým, aby to ty prohlídky zaplatilo. Ten problém budeš muset zvládnout sám. -
« Re: Mogul Felicia
Klidně na něj přejdi, nic špatného se tvému motoru nepřihodí. Problém je pouze v tom, že pokud jezdíš na roční prohlídky, tak servis ti bude vnucovat olej stejné třídy od nejlépe zahraničního výrobce za pochopitelně daleko vyšší cenu. Z vyšší ceny je holt vyšší marže. Jinak se liší jen v té ceně, s pochopitelným dovětkem servisáka o jeho neskonalé kvalitě.