FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.01  07:29

« Re: Divné zvuky

Tak díky za odpovědi. Trochu jste mě uklidnili. Mimochodem, jak zkontroluji množství oleje v převodovce?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.03.01  20:34

Poznám ten zvuk. Známy, mechanik, mi povedal, že je to ložisko piateho prevodového stupňa. Pýtal som sa, či je to nejaká závada. Povedal, že nie. Keby som to chcel meniť tak nech počkám, kým sa to opotrebuje. Ale vraj to potrvá dlho. Asi mal pravdu. Robilo mi to na úplne novom aute a rovnako mi to robí aj teraz po skoro troch rokoch. Ja sa s tým už nezaťažujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  17:53

Mel jsem podobny problem (Felicia Combi r.v. 1998). Chrastilo mi lozisko v prevodovce ( tzn. ze pri seslapnute spojce to nebylo slyset) a zvlaste, kdyz byl motor studeny a mel trochu nepravidelny chod. V servisu mi rekli, ze to neni na zavadu, ale ze Skoda M.B. zacala (asi ze stejneho duvodu) davat do prevodovky lozisko jine, ktere ma vice valecku. V zaruce mi jej vymenili a nyni je to OK. Tolik moje zkusenost. Jarda
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  13:41

Zasa úplne samozrejmá vec u Felicie. Jednoducho Ti "škraboce" prevodovka. Všimol som si, že na mojej to robilo hluk úmerný vonkajšej teplote. Čím chladnejšie, tým vyšší hluk, Myslím, že keď sa trochu rozmiešal prevodový olej, tak to bolo OK a prevodovka stíchla. Inak som s tým nemal problémy. Dokonca som niekde čítal, že to je "normálne". Ono tých divných zvukov bude viac ... Ak chceš môžeme o tom podebatovať.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.01  12:51

« Divné zvuky

Nejprve všem děkuji za informace ohledně tlumičů. Zdá se, že nové pneu se sjíždí rovnoměrně, tak snad jsou ty tlumiče O.K. Jak někde uvidím akci kontrola tlumičů zdarma, tak to vyzkouším.

A teď další problém ;-) Když nastartuji, tak se ze předu (na volnoběh) ozývá u studeného motoru takové nepravidelné rachocení. Nejdřív jsem myslel, že je to rozvodový řetěz. Ale když sešlápnu spojkový pedál, zvuk ustane. Že by už spojka žádala výměnu? Když se ale motor zahřeje, tak už to nedělá. Co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  08:51

« Re: Tlumiče

Ja som nemenil tlmiče do 97000 Km - potom so ju predal. V pneuservise síce hovorili, že mám trošku ojazdené pneu, ale na teste tlmičov bolo všetko v norme. Najzdené cca 70% v Bratislave.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  16:34

Na MONROE se vyprdni, je to daň z blbosti. Nejsou o nic lepší než tuzemské. Jinak mi na Feldě vydržely tlumiče skoro 100 tisíc, pak jsem je nechal vyměnit jen proto, že jsem sehnal lacino sportovní HP. Na 90 tisících jsem je nechal měřit a byly OK. Oskákané gumy nemusí být jen kvůli tlumičům, můžou to bejt prostě blbý gumy. Takhle hrbatý jsem měl původní Matador MP-11 na zadku, ačkoliv tlumiče byly prokazatelně v pohodě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.01  10:13

Jak dlouho vydrzi tlumice? - to je asi ruzne. Felda po 70000 km vicemene najeto v Praze musela menit zadni tlumice. Ja mam ojetou Feldu - jako ty ze SRN - a po 90000 km na ni jeste tlumice (pry) nemenili. Ale ver tomu :-) Tlumice je proste nutny vymenit, kdyz ti v servisu zmeri, ze jsou nefunkcni. A za jakou znacku? To by mne taky zajimalo - MONROE?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.01  08:05

« Tlumiče

Jak dlouho v průměru vydrží tlumiče u Feldy Combi? V pneuservisu mně říkali, že pravý zadní mám špatný ("poskákaná" pneu). A prý ať si tam hlavně nedávám škodovácké tlumiče, protože jsou drahé a stejně nic nevydrží.
    Auto mám teprve tak měsíc. Je dovezeno z SRN a má 84000 km na kontě. Přede mnou se s ním rok jezdilo v ČR (posledních 10 tis. km).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.01  22:21

« Re: Myši v motoru

Já do Feldy kocoura zavírat nemusel, on tam ta svině chodil chrápat dobovolně. Hlavně v zimě. Myši jsem tam neměl, zato mě třeba 5x v noci probudil alarm, když o něco v motoru zavadil.
    Feldu už nemám a kocour už nežije. O mrtvých jen dobře. Promiňte ... Vzpomínám ...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.01  20:57

« Re: Ufff

Diky za vycerpavajici info, zitra jdu obhlizet... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.01  16:07

« Re: Myši v motoru

Vylepsit a deratizovat garaz.
    Podle mne, ale mysi tolik nevadi, to spis krysy, ty kdyz jsou hladove tak poziraji izolacni (proti hluku) folii.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.01  16:02

« Re: Kviz - dva mesice odstaveni a co potom

Hmm, to se stava. Memu znamemu se presne toto stalo s baterkou u docela nove Hondy Civic.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.01  09:27

ty pvc folie tam urcite nejsou kvuli zatekani.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.01  09:23

Po tech dvou mesicich se ozvalo pouze: CVAK. Nic vic. Po celonocnim dobijeni mela baterka asi 30 procent, takze je kantare. Dvouleta prohlidka me tak vcetne baterky stala 4800Kc. Jeste v tom je zapocitana i reinstalace PVC folii ve vsech dverich, coz jak jsem zjistil, byla pricina zatekani do vozu. Wendoul.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.02.01  07:10

« Pískání

Díky za odpovědi na předešlé dotazy.

A další dotaz. Když zatáčím vlevo, ozývá se od PP kola pískání (nebo něco jako "cvrlikání") - čím to je? Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.01  18:21

Rozpadla se spinaci skrinka (vlastni zkusenost 1,5 roku stara Felda) ?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.01  15:13

« Re: Mogul Felicia

To samozřejmě není nutné, pokud to nemáš na leasing. Tam to je obvykle součástí smlouvy a i jeden z důvodů její výpovědi. Nicméně ve slušných autobazarech je účast na prohlídkách hodnocena zvýšením ceny, ale zas ne takovým, aby to ty prohlídky zaplatilo. Ten problém budeš muset zvládnout sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.01  14:52

A musím na ty roční prohlídky jezdit? Auto jsem koupil ojeté - je to rok 96.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.01  14:34

Klidně na něj přejdi, nic špatného se tvému motoru nepřihodí. Problém je pouze v tom, že pokud jezdíš na roční prohlídky, tak servis ti bude vnucovat olej stejné třídy od nejlépe zahraničního výrobce za pochopitelně daleko vyšší cenu. Z vyšší ceny je holt vyšší marže. Jinak se liší jen v té ceně, s pochopitelným dovětkem servisáka o jeho neskonalé kvalitě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…