FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  13:23

« Re: alexv

No ja měnim po 15000 (ve svým soukromým autě naběhám max. 12000 ročně takže stejně měním dřív) přesně jak ukládá návod (v 1,6l) myslím, že není dobré protahovat výměnu. Ptal jsem se na autosalonu v Brně u Valvolinu a tam mi řekli, že nedoporučují lhůtu protahovat. Neioficiálně mi jeden z nich řek, že pokud protáhnu dobu místo 12měsíců na 15 měsíců nemělo by se nic stát. a asi se taky nic nestane.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  12:59

« Re: Olej

Dej adresu na tu syntetiku za 200!Diky (mad)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  11:40

« Re: Olej

Dávat tam český syntetický olej je hlavně škoda peněz, protože to Paramo nebo Koramo prostě neví kolik za to chtít. Jestlíže chtějí za polosyntetiku Mogul Forte 10W40 cca 250, za 5W40 cca 350 a 0W40 přes 500, tak to jsou naprosto padlí na hlavu. Osobně kupuji 0W30 Valvoline za 200 !!!, což je myslím skvělá cena. Pokud bych chtěl být fajnšmekr, tak i takový Mobil 1 0W40 je levnější než nějaký český Mogul 0W40. Obecně totiž platí, že nejlepší oleje mají společnosti, které zahrnují vše od těžby ropy až po její zpracování, tj. nejsou jen pouzí míchači. Rozhodně si však myslím, že je lepší tam dát takový syntetický Valvoline za rozumnou cenu než nějaký předražený Shell nebo Castrol 15W40 v servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  11:28

« Re: Spotreba Favoritu

Kdo tu jezdí s fávou za 5,5 litru? To autob asi jezdí na ropu, jinak nevím. Proč zrovna při výrobě mojí Fe byli tak málo tolerantní k motoru? Já se pod 7l nedosatanu, při jízdě v rámci předpisů beru asi 7,3-7,5 . Stalo se jednou, jel jsem z Českého Brodu na Mácháč po okreskách za 120tkou (vedl nás, neměl dálniční nálepku) celou cestu tak 70, občas 60 i 80 (brrr, víckrrrrát ne, jak pravil havran) já pak naměřil neuvěřitelných 6,5. Ale víckrát už nechci, to by ze mne byl za chvíli otrávený motorista.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  10:48

« Re: diamant

Pana Mrdlu nemuzes brat vazne!!Je to jenom ubohy,
    ve S1000MB jezdici Prablb!!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  10:42

« Re: kotekp

Vymenu provadim v intervalu 10.000km,mam motor
    1.9D.Sice v navodu pisou interval 7.500km,ale kdyz
    davaji olej 15W40!Myslim,ze tento interval je postacujici!Napis po kolika km ho menis ty!Zatim
    Cau!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  09:34

« Re: Spotreba Favoritu

Spotreba se srovnat da bez problemu. Pokud mam ve favoritu 50 kW strikacku, je to prakticky stejny motor jako ve felicii. A nektery zere vic, nektery min. Je to zpusobene toleranci pri vyrobe... Cim se podle tebe od sebe lisi oba typy, krome trosku zakulacene karoserie? (pokud budeme pochopitelne srovnavat favorita z roku 94 a ne z roku 89)
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 01.09.99  09:24

« Spotreba Favoritu

Spotreba u Favoritu sa neda porovnavat s Feliciou. Na Favorite som mal priemer 8,5 a na Felicii mam 6,84. A moj styl jazdy sa velmi nezmenil. Potvrdi vam to viacej ludi, ze Favorit zerie o dost viacej.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 01.09.99  09:21

« Re: Totalny smejd!

Mily Mrdla! Beriem tvoj prispevok ako URAZKU mojej osoby! Mam Feliciu a za rok som nabehol viac ako 20.000 km. Takze do kostola to asi nebude! Ked poviem, ze moja priemerna spotreba je za celych 24.000 km 6,84 l/100 km tak vobec neklamem. A to sa dost casto tmolim po meste. A napokon pravidelne jazdim s Golfom IV a taktiez som uz vychtnaval radosti jazdy okrem ineho (Nissan Micra, Opel Astra, Favorit ...) v MB E230, ci Jeep-e Grand Cherokee tiez s aut.prev. Mozem ti povedat, ze spominane auta maju zase ine nevyhody a to take, o ktorych sa tebe ani nesniva. (nemyslim len vysoku spotrebu u Jeepa a opravu maleho tukanca na Mercedese, ktora stala "len" 90.000)

Inak si sam vo svojom prispevku protirecis. Najprv tvrdis, ze motor 1,3 je hlucny, potom vsak tvrdis, ze Felicia je hlucna kvoli koncepcii. A keby som mal pouzit tvoju logiku, tak motor 1,9 TDI/81 kW by som potom mohol oznacit za muzealny kus, lebo ma 4 valce a je to v podstate prvy motor 1,9 od VW, len je trochu upraveny. A uz vobec neviem, preco ti vadia tri loziska na klukovke. Keby ten motor vcera predstavili, tak by som pochopil tvoje obavy o zivotnost. Ale ta je dnes uz VELMI DOBRE znama a vykon cca 220.000 km u SLUZOBNYCH aut je velmi slusny. A podotykam, ze im tam nikto nedodal dve loziska navyse, alebo sa netrapil, aky olej a kedy tam dali. Drzim motoru 1,3 palce a dufam, ze sa este dlho bude vyrabat :o)

• « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  08:41

« alexv

OK alexiv. Jak ten olej měníš? Myslím intervaly a ujeté kilometry.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.99  15:05

Pouzivam olej CASTROL TXT 5W40 a zatim velka spokojenost,hlavne v zime!!!CAU!!
  • 00 Reagovat !

foto

31.08.99  15:04

• « 00 Reagovat !

foto

31.08.99  13:35

« Re: Olej a spolehlivost

Pane Mrdla, po Vas bych auto nechtěl. Chraň lid kupující v bazarech před takovým autem. Bavit se o * nebudu. Nema to smysl, protože se tady objevuje pořád to samé dokola. Ví někdo jak probíhá výroba a audit např. v Mladé Boleslavi? Je někdo kdo by se mohl k tomu vyjádřit? Jestli jo, tak tu něco napište. Dále. Odjakživa v téhle zemi je pro některé lidi ŠKodovka *, a nic je od toho názoru neodradlí. Maj to zafixované. Chci jenom upozornit, že Feldu mám proto, že jinej vůz (novej) nenabízel, v době kdy jsem kupoval, víc a to i přesto, že jsem měl k tomu některé výhrady. A taky je pro mě důležíté dát práci českýmu dělníkovi, je to možná pro někoho naivní, ale pro mě taky důležité. No a z čím mám zkušenost ? Větši či menší s tímto : Felicie 1.3, 1.6, Lada 2105, Varťas, FIAT 850, Škoda 105, VW Vento 1.9D, 1.9TDI, Opel Corsa 1.2, Opel Astra 1.6, AUDI A8. Není to žádný výmysl, v něčem jsem najel 20tis. a v něčem jen 1000 (třeba v A8). K té spotřebě : ano po dálnici si může vzít 1.3 12l/100km a ve městě v zimě teprve. Vždyť nedávno v JÍZDĚ bylo řečeno, že jim při testu bralo BMW M5 35l/100km ve městě.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.99  12:21

« Re: Felicia je totální šmejd! - zere 12 litru v zime

Na to nemusel jet v kanadach, aby mu to zralo v zime na kratkych trasach 12 litru. Me to zralo taky tak (byl to favorit, ale motor je skoro stejny), mozna i o neco vic. Bylo to deravym vyfukem, pocitac do toho lil benzin jako blazen i kdyz jsem mel nohu na plynu lehkou jako motylek. Ale nelituju ty zkusenosti. Ted, po oprave vyfuku, se mi to vraci. I kdyz jezdim rychle, tak mam uz zazite takove navyky, ze jezdim bezne za 5,5 litru benzinu! Coz je mensi spotreba, nez za co jezdi vetsina naftovych felicii :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.99  10:34

« Re: Felicia je totální šmejd!

Vážený pane Mrdlo! Jestli jste všiml, tak se tady nikdo nepokouší tvrdit, že Felicia je auto snů za výbornou cenu. Pouze se tady snaží naznačit, že český knedlíkový člověk nemá moc možností na koupi nového auta zahraniční výroby v této cenové relaci. Jestliže se vám zdá, že Felicia hodně žere, tak to je věc názoru. Osobně si myslím, že 12l v zimě (to jste ale řídil v "kanadách". ne?) je spotřeba na vrcholu akceptování. Nejsem žádný zastánce Felicie, osobně ji nevlastním, ale s Vašimi názory příliš nesouhlasím.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.99  10:22

Pane KOTEKP>Pokud rozlepite ospale oko, zjistite ze se tenhle audit jmenuje Felicia-Total * a tudiz ze by tady meli lidi psat sve negativni zkusenosti s timto vozem {pokud se da tento nedrazsi zebrinak v CR nazvat}.Pokud chcete at vas "neprudi" lidi co maji negativni zkusenosti, zalozte si audit >Felicia=perfect and low-cost car< a muzete se tam schazet s podobnejma silencema, kteri kvalitu tohoto ceskeho *-produktu obhajuji.Dle meho nazoru je Felicia NEKVALITNI a PREDRAZENY vuz, jehoz prodej je zalozen na urcite "malosti" a falesne solidarite obycejneho ceskeho,knedlikoveho clovicka.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.99  10:14

Tak koukam a koukam, jak se tady panove radi o tom jakej olej dat do Feldy a jakej ne a jakej to ma dopad na spolehlivost a opotrebeni motoru.
    Tak dumam a dumam co tim vlastne tito panove mysli.Jestli jim jde o opotrebeni tohoto "vynikajiciho" motoru, konstrukcne tak noveho a "ojedineleho".Sakra, panove...vzdyt tenhle motor je stejnej s malejma upravama uz od Skody 1000MB.Co se tady bavite o olejich,do ceho ??Do tehle motorove fosilie ?!?! tam muzete s prominutim nalejt olej z fritaku {po usmazeni makrel}a nic podstatneho se nestane.Bude to ten samej zastaralej *, jakej je ted.Hlucnost zustane naprosto stejna a na trikrat ulozenou klikovku vam nepomuze ani svecena voda.Tenhle motor by jiz nemel na trhu vubec co pohledavat.Je to barbarstvi, kazda Felda rve jak krava na porazce,to je dano konstrukci {netyka se vozu s motorem VW 1.6}.Ja osobne vlastnil Felicii 136 GLXI r.v. 96 a letos jsem se ji chvalabohu zbavil.Jiz behem tri let jsem mel rezavou predni masku {strana od motoru} a rez se zacal chytat dveri {spodnich hran} atd.Tenhle "otesanek" me bral v zime na kratsi trasy az 12l/100Km !!!!!!
    Kdo rika ze felda nezere jak krava-lze!!Odesla spojka, lozisko v prednim kole,vyfuk a dalsi drobnosti.Problem na problem s tri roky starym vozem!!!!!Tphle auto muze obhajovat skutecne jen clovek, ktery v nicem jinem nejel, popripade jej toto auto vozi v nedeli do kostela a o prazdninach sto kilaku k rybniku.Na skutecne pravidelne jezdeni {a pohodlne a bezstarostne} to neni, muze si to poridit jen masochista.Nebo firma, ktere je to fuk v cem jezdi jeji zamstnanci.S vyrokem ze Flda je TOTAL-*, souhlasim, vzhledem k jeji cene je to nehoraznost.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.99  08:05

Tak teď jsem si přečet Ferrarimena. Tedy AUDI A8 je total *. Měřím 197cm => Ať jsem dělal se sedákem kouzla, pořád jsem se hlavou opíral o střechu, sedadlo v zimě studí, nemá vyhřívání, místa na nohy není zrovna moc. Auto za těžky prachy a tolik much. Sorry, nechtěl jsem být přízemní, ber to jako fór, ale už mě vážně serou tyhle kidy o *. Když se někoumu felda nelíbí ať si koupí něco jinýho a neprudí. Třeba Ferrari.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.99  07:59

Jo ten syntetickej 5W-40 davam do 1,6-ky. Koneckoncu u 1,3 vyrobce tuhle specifikaci nedoporučuje. Musim ale říct, že ten CASTROL SLX měl 0W-30. Ptal jsem se servisu jestli tam může bejt no a řekli, že jo, tak jsem ho tam dal. Byl taky pěkně drahej 480,- 1l. No, ale to bylo jen jednou, to už je vážně luxus, takovej olej. Teď začíná dělat CASTROL fullsyntetik s názvem MAGNATEC v 10W-40. Uvažuju o něm, co ty na to alexiv?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.99  11:59

Ty si totalni smejd!!!!!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…