FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
Diamant 01.10.99 22:50
« Re: ŠKODU - NIKDY
No to máš veľmi čudné skúsenosti. Ak je vonku hoci -18°C, stačí ak prídem, auto ometiem od snehu vyradím rýchlosť a môžem sedieť aj bokom s nohami na ceste a po otočení kľúčikom motor ihneď naskočí a drží si svoje štandardné voľnobežné otáčky ako pri zohriatom motore (plynu sa ani nedotknem). Ja som veľmi spokojný. Odporúčam ti navštíviť servis a nechať nastaviť motor alebo skontrolovať elektroniku. -
« Re: 0W/30 - co na to vyrobce a jeho doporuceni
Mozna maj v ústavu pravdu. Doufám, že to pořádně otestovali. Stejně jo to pro mě nepodstatné, protože kupuju jenom oleje se schválením výrobce automobilů, tedy: Ve felicii je možné provozovat podle návodu lehkoběžný motorový olej podle VW 500.00, pokud má olej toto označení, neváhám a s klidným svědomím jej do motoru naleju. Za kvalitu a spolehlivost ručí jak výrobce oleje tak i výrobce auta, jehož schvalovací norma je na obalu oleje uvedena.
Podotýkám, že jsem se v servisu ptal (i když mám pochyby o kvalitách servisáků) a bylo mi řečeno, že olej 0W-30 (konkrétně CASTROL FORMULA SLX) je pro vozy Škoda schválen ! -
« Re: 0W/30 - co na to vyrobce a jeho doporuceni
Shodli jsme se tu pred casem, ze pouzitim 0W/30 do Feldy se asi nic nepokazi. Tak jsem s prekvapenim cetl na [odkaz] stanovisko Ústavu paliv a maziv: "Olej s nejniľąí viskozitou označený jako 0W zaručí bezproblémový start aľ do minus 30 st. C, přičemľ viskozita, nebo-li hustota je v tuto chvíli 3 250 mPs. Po zahřátí na provozní teplotu vąak viskozita klesá aľ na 2,6 mPs, přičemľ kritická mez spolehlivého mazání větąiny motorů u aut prodávaných v Evropě je 2,5 mPs.
Z toho je zřejmé, ľe oleje s nízkým viskozitním číslem nejenľe nejsou pro větąinu u nás provozovaných motorů ideální, nýbrľ mohou je svými vlastnostmi dokonce i poąkodit." Co vy na to? -
« Dotaz na vlastnosti oleje
Lidi, vidím, že se to tady hemží znalci olejů, tak se taky zeptám.
Nedávno jsem viděl olej Mogul, na kterém bylo přímo napsáno "Pro plynové motory". Tak jsem se chtěl zeptat, jak by se svými vlastnostmi mohl lišit od klasického Mogulu "pro benzinové motory". Jaký tedy může mít přínos pro motory jezdící na LPG?
Díky za odpovědi.
P.S. Hlavně se nesmějte, že je to Mogul, já ho chci jen do své Š125 LPG :-)