FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

15.03.01  12:12

« Re: Výfuk

to je teda pekne blbej napad chytat vyfuk do ruky:-))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.01  11:18

« Re: Výfuk

Já mám Felicii 96, 210 tisíc a druhý výfuk, vyměňoval se na 120 tisících na doporučení servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.03.01  19:11

« Výfuk

Ja mám Feliciu '98 a zatiaľ mám po 45.000 km originálny výfuk. Na Favorite som výfuk menil asi každých 20.000 km. Ale s tými dlhými jazdami to bude pravda. Ide o to, že pri jazde v meste sa posledná časť výfuku (druhý tlmič) neprehreje a neustále sa v ňom drží voda. Mimo mesto sa jazdí na vyšších otáčkach dlhšiu dobu a voda sa úplne vysuší. Raz som len pre srandu pri takej jazde zastal a chytil výfuk (tak ako bežne v meste). To bola chyba.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  13:12

« Re: prevodovka

V servise mi rekli ze to je tim ze jezdim kratke vzdalenosti. Na Formanu jsem měnil 1x po 80000 km a to jsem jezdil stejne vzdalenosti. Myslim ze tam pouzivaji spatny material. Kolega ma na felde hlinikovy - tvrdi ze ten vyfuk prezie cele auto.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.01  13:09

« Bez nadpisu

75% techto km bylo najeto 30 km neprerusovanou jizdou.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  13:07

prvni vyfuk na Formanu odesel pa pa po 17 000, kdyz jsem auto v 59 000 prodaval, odesel taky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  11:47

Doufám, že Octavie na tom bude lépe.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  11:42

me tam ten vyfuk odesel pri 30000
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  10:33

Měl jsem feldu 98 (1,3 50kW) dělalo mi to mimo jiných divných zvuků taky. Občas to mělo zvuk jako šicí stroj. Odešel výfuk po 40000km atd... Proto jsem ji prodal a koupil novou Octavii SDi. Zatím spokojenost.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.01  10:25

« prevodovka

co tady popisujete divne zvuky, tak mi to dela taky, jen na volnobeh a pri seslapnuti spojky to mizi. vyhodili jsme prevodovku a tam jsme zjistili, ze to dela hlavni hridel v ulozeni v lozisku jakoby na dne skrine. lozisko bylo OK, ale hridel byla pekne ostrouhana a nechtelo to mnoho a ten konec by se ulomil. Tak jsme tam dali druhou prevodovku a ono to dela zase. je to proste typicka skodovka. Je to r.v.98 a ma najeto 40000km a je v *!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.01  11:54

« Re: Divné zvuky

Prodejci ti budou tvrdit bud jet co se jim hodi, aby prodali. Nebo jsou to tupci, kteri nevedi ani co prodavaji a papouskuji, co jim vyrobce nebo majitel autosalonu rekne.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.01  09:50

a pak se jim treba stane, ze v -21°C musi radit obema rukama ....
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  21:28

Znam par lidi co povazujou vymenu prevodoveho oleje za zbytecnou vec.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  14:48

hank: ok. harous: na dobrou nahravku dobry smec.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.03.01  13:39

Joed: Píšeš "na nízko nastavené volnoběžné otáčky", ale mně to dělá jenom když je motor studený a to mám volnoběh kolem 1000 ot/min. Když se motor zahřeje, tak volnoběh je kolem 700 (asi) a to už ty zvuky nejsou slyšet. Jo a taky při studeném motoru trochu cítím vibrace ve volantu a trochu i v sedadlech. Že by silentbloky?

All: Mně šlo o to, jestli s tím mám něco dělat.

Co se týče intervalu výměny převod. oleje, tak v manuálu je 60 tis. km. Ale prodejce mně tvrdil, že se olej nemění. Asi nečetl manuál :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.03.01  12:45

je...dvakrat. :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  12:41

Celozivotni napln do prevodovky u felicie je nesmysl. U Favoritu byla vymena po 60 tkm, u felicie je rovnez po 60 tkm. Kdybych si chtel rypnout, napisu, ze samozrejme po celou dobu zivotnosti, pokud je zivotnost Feldy 60 tkm. Neni, je delsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  11:30

To: Diamant. Ten zvuk není způsoben ložiskem 5. převodového stupně, ale vibracemi předlohy a tím i hlavních ložisek na nízko nastavené volnoběžné otáčky. Všimni si, že ho slyšíš pouze na volnoběh a při mírném přidání plynu se ztrácí. Jinak opravu převodovky bych nesvěřil ani svému nejlepšímu kámošovi. Můj spolužák má prodejní servis a převodovky zásadně posílá do Boleslavi na repasní linku. Převodovka je totiž kvůli těsnosti lepená a stejná kvalita utěsnění se nedá v žádném běžném servisu dosáhnout. Jinak pokud není převodovka příliš oblemcaná olejem, nebo poškozená nárazem, není nutné ani kontrolovat výšku hladiny. Náplň je u feldy na celou dobu její životnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  10:43

« Re: Prevodovka

Mala poznamka. Nahon nejde odsroubovat. Odsroubovat jde pouze bowden od nahonu. Psal jsem o tom ve "Favorit ...." pr. 445. Na 99.9% to bude stejne i u Felicie
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.01  08:38

« Prevodovka

Odsroubuj nahon k tachometru, ktery usti do prevodovky a na nem je ryska hladiny oleje. Toliko navod....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…