FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« přileju trochu benzínu do ohně :o)
Známej jel s Yarisem 196 z mírného kopečka a pokud si to chcete ověřit u někoho dalšího, tak napište panu T. Zajíčkovi odsud z Auto.cz, kterej mi tuhle informaci taky nejdřív nechtěl věřit a dokládal to tím, kolik by to auto muselo točit a pak to sám zkoušel a psal, že jel z mírného kopečka 190. Takže si to přeberte. S těma otáčkama: V Carině, kterou občas jezdím a která má otáčkoměr (je to 1,6) jsem koukal při zkoušení maxima na otáčky (červený začíná na 6750, omezovač 7000)- při 140 je tam asi 4100, při 160 4800 a maximální rychlost je 219 a to mám 6250 otáček (tam to chytne omezovač, kterej je na 5tku posunutej). Kámoš řikal, že když zkoušeli oktávku (1,8 20V), tak jeli 210 a měli 7000 otáček. Ještě k tomu omezovači - na nižší stupně se dá přetočit (občas, bude to nějakou chybou, ale nevadí to), takže už se mi podařilo na 1 jet 75 (normálně jí omezovač chytne v 60) a na 2 115 (normálně končí ve 100), takže tam bude asi nějaká tolerance - otáčkoměr vyletěl na cca 7700. -
« Re: To JoeD
Tak to je videt ze neznas pomery velke firmy - zadnou udrzbu na aute nesmis prosvihnout jinak si to zaplatis ze svyho. Vsechny kontroly jsou predepsane podle servisni knizky a presne se plni.
Plasty a jine vnitrni zalezitosti odpadavaji castecne po montazich alarmu/centralu a jejich opravach a castecne diky tezke pracovni obuvi popr. pouziti delnictvem + jejich naradi. Chtel jsem jen rict ze Forman to prezil lepe a ujma nebyla tak znatelna jako u Felicie. -
« Re: To JoeD
Nejde o to ojeté v tvrdých podmínkách, ale spíš o slušnou údržbu. Neříkej, že odchlíplé plasty na dveřích jsou neopravitelná záležitost, další závady signalizují na absoulutní ignoranci seřízení brzd. Kdybyste jezdili na pravidelné prohlídky do autorizovaného servisu, tak součástí táto prohlídky je i kontrola brzd. Já vím jak to u firem chodí s údržbou. Šéf řekne včeumělovi údrbářovi, aby se na to podíval, ten bací kladivem do kola a řekne, že je to dobrý. A vyjet se služebním autem znamenalo třást se strachy, abych dojel k pumpě. Ale to už jsem se dost zakecal. -
« Re: To JoeD
Opotrebeni = odchliply plasty dole u dveri. Auto buhvi proc tahlo silne doprava a nikdo nam to neumel opravit (coz je vec servisu), Spatne to brzdilo a bylo to silene hlucny. No fuj auto. Samo ze soukromy auto je o necem jinym ale obcas nezaskodi omrknout jak to yvpada ojety v extremnich podminkach. Ale u Formana tyhle problemy nebyly. Tam zlobil jedine central+alarm ale ten byl dodelavanej. A napr. Lak na Formanu (Apollo - tmava vinova) byl mnohem lepsi nez cervena na Felicii. A ten Forman jezdil jak drak coz o tehle Felicii rict nemuzu.