FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
Diamant 21.11.99 00:00
« Maximálna rýchlosť
Čaute. Moja Felicia Combi 1,3 by mala teoreticky "behať rýchlosťou 183 km/h bez poškodenia motora (t.j. pri 5.500 otáčkach). Výrobca však volí prevodovku a stály prevod tak, aby sa maximálna konštrukčná rýchlosť (na rovine) dosiahla pri maximálnom výkone motora. Ten dosahuje motor 1,3/50 kW pri 5.000 otáčkach, čomu zodpovedá rýchlosť 166 km/h. Garantujem vám, že takú rýchlosť Felicia zvláda. Je však známe, že so vyšujúcou sa rýchlosťou stúpa odpor vzduchu a so zvyšujúcimi sa otáčkami klesá výkon motora (samozrejme až za jeho maximom). Preto by som si veľké nádeje na vyššiu rýchlosť nerobil. Jedine, že by to bol poriadny kopec! -
« Tachometer, Yaris ?
Co to ma za vyznam " mierny kopec a pod." Z Certovice mi pojde 180 aj Trabant. Maloktore auto predsa na 5-ke, resp.4-ke dosiahne max. otacky a teda rychlost. Na Civicu idem na 1-ke 50, na 2-ke 90. Prepocitane cez dane prevodove pomery na 5-ke ma ist ( z kopca mozno aj pojde ) 216km/hod. 90 koni, 1,4i. Na rovine vsak nejde nad 180. Favorit mal teoreticky ist tiez vyse 180. -
« Re: Tachometer v Yarise
Toyota udává odchylku svých analogových tachometrů (které teda jsou taky vlastně digitální) 6%, což odpovídá té toleranci co spočítal bestias. to Andre: to, kde máš omezovač zjistíš tak, že tam kopneš třeba jedničku (to abys nejel moc rychle a stíhal sledovat i otáčkoměr) a budeš zrychlovat. Až ti to auto strašně nepřirozeně cukne a bude to vypadat jako že ten motor vypíná a zapíná (těžko se to popisuje ale poznáš to), tak se mrkni na otáčky a kolik tam bude, tak tam je omezovač. Ovšem předpokládám, že na tu pětku bude blíž než na jedničku (jako je to u tý Cariny, jak jsem psal). Ovšem pokud ti to nezačne cukat do osmi tisíc otáček, tak se na to už vykašli, protože tam třeba nejni, ale řek bych, že když je v každý jiný toyotě, tak je i v Yardovi (třeba Hyundaie ho neměly). Počítám, že by moh bejt tak na 7500, ale pozdějc už snad ne. -
« Re: Tachometer v Yarise
Toyota udává odchylku svých analogových tachometrů (které teda jsou taky vlastně digitální) 6%, což odpovídá té toleranci co spočítal bestias. to Andre: to, kde máš omezovač zjistíš tak, že tam kopneš třeba jedničku (to abys nejel moc rychle a stíhal sledovat i otáčkoměr) a budeš zrychlovat. Až ti to auto strašně nepřirozeně cukne a bude to vypadat jako že ten motor vypíná a zapíná (těžko se to popisuje ale poznáš to), tak se mrkni na otáčky a kolik tam bude, tak tam je omezovač. Ovšem předpokládám, že na tu pětku -
« Skoda
Tato debata zacala tym ze som zapochyboval o chvalenkarskych a radoby patriotskych vyrokoch o " ryze ceskem autu Fabia". Podla bestiasovej zurivej reakcie vratane zvastov o ovciach a pod. je to najskor ciste ceske auto, potom zvacsa ceske, potom z 50% ceske atd., nakoniec je vlastne poskladane z nemeckych dielov pretoze vlastny vyvoj je drahy a pod. Ma pravdu, vyvijat kazdy diel by bola nekonecna hlupost. Takze by som netrepal a konstatoval by som, ano, je to clen koncernu VW, z cenovych dovodov musi pouzivat diely iba z produkcie VW, vlastne dobre napady su vopred obmedzene po uroven neprekonania kvali aut materskej firmy. Ako vsak vidno, existuju exoti neschopni pochopit takuto realitu. -
« Re: Skoda
Tvoje vyplody ducha a la "Spousta dílů je KONCEPČNĚ stejná, ale nikoliv shodná" a pod. skutocne nestoja za komentar. Koncepcne stejne je koleso z rebrinaku i z Favorita. Mimochodom, vo Felicii sa zialbohu musim viezt asi raz za tyzden, sluzobne, v Octavii mi stacila cca 10km skusobna jazda so synom (cca 180 cm) za chrbtom pri kupe noveho auta zaciatkom roku. Obratil som sa na Xsaru a Civica. Koncim, opakujes sa v obecnych nekonkretnych zvastoch. -
« Tachometer v Yarise
Neviem aký je presný tachometer v Yarise, ale spomenul som si na to, že keď som mal kedysi Renault Twingo s pôvodným motorom 1.2 OHV, ako mali kedysi aj R 8-ky (jeden z prvých kusov v republike), stavil som sa s kamarátom že z toho vytlačím 200 km/h podľa tachometra. A aj sa podarilo! Prifúkol som pneu, a na rovnej diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou, po asi 10 km rozbehu :-)))
Yaris ma omezovac obratek 6500ot/min
Podle tvrzeni z Toyoty jezdi 192 km/h (pry je schopen jet i vice) a to odpovida necelym 6000ot/min - testovano na dalnici D1 pred Prahou u importera Toyoty.