FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: To King
Já mám 184, vepředu jsem šťastný jako blecha, že mám vše po ruce, ale vzadu se za sebe nevejdu. Ale přiznávám se, že mám sedačku ař dole a trochu víc ležím. Našrote, ceny jsou srovnatelné s cliem, 206kou, polem, puntem. Je to sice moc, ale je to normál. Bohužel. Kdybys byl skopčák, tak by sis medil, jak levnou káru jsi koupil. -
wolff 14.12.99 08:16
« Bez nadpisu
Si pamatuju, že když jsem tady řekl něco o stahování, tak mě tady málem ukamenovali. Ale fakt je ten, že to mimo VW udělalo již víc automobilek. Ale přesto.
Ještě jednu věc - pořádně sem si Fabii prohlídl, svezl jsem se s ní, přečetl si všechny tech. parametry, porovnal s konkurencí a výsledek. Není špatná, ale ani nijak výjimečná, jen se mi zdá poněkud drahá a to jen díky tomu,l že z ní z chudinky udělali hybryd. Tím myslím to zařazení do třídy. -
« Re: gybby
To zaklínadlo "německý auto" není nic jiného než ospravedlňování vysoké ceny. Naneštěstí u nás mají lidi demagogii rádi. Ono s tou kvalitou je to totiž tak, že úroveň zpracování téměř všech evropských výrobců automobilů je stejná, dodavatelé technologií jsou stejní, dodavatelé komponentů jsou stejní......a pokud si někdo myslí, že VW neumí vyrobit zmetek, ať si vzpomene, jak se stahovaly stovky Passatů k odstranění výrobní vady..... -
JTF 13.12.99 11:31
« pro Kinga
S těmi srovnávacími testy Octavia vs. Marea jsi trochu mimo mísu, v jediným testu ve kterém Octavia porazila Mareu byl propagační materiál Škody uveřejněný v AMS, kde stejně u Marey hodnotili nejlépe podvozek a motor, ale nakonec vyhrála Octavie(myslím,že tam byl ještě Megane). Jiný test v našich časopisech těchto aut proti sobě nevyšel a v zahraničí?.Mám doma pouze test v Quattroruote,Octavia 1.6 vs. Marea 1,6,ani tam Octavia nevyhrála,jestli máš nějaké jiné testy,docela bych je uvítal. -
« Re: Re:
Kdyby byla oktávka lehčí, silnější a měla hezčí zadek (nic proti kombíku, ten je vcelku pěknej), tak bych možná věřil, že může některý testy vyhrát. Ale protože tomu tak není, tak tomu nevěřim. Jo a ještě - už je to taky dost starý auto, na to aby se o tom mluvilo jako o špičce - chce to novej model. -
wolff 10.12.99 10:16
« Bez nadpisu
Kigu s tím vítězstvím bez ohledu na cenu nemůžu souhlasit. Ještě jsem se nesetkal s testem, kde by opoměli podotknout, že oktávie je vynikající auto vzhledem k ceně. Vždy tam byly jisté rospaky.
Možná sem nečetl ten správnej test, nevím. Řeknu ti to asi takhle: Kdybych přemýšlel o koupi Octávky, tak bych ji nakonec nekoupil a koupil bych Mareu. Proč? Je rozhodně dospělejším autem než je Octávie a je dokonce cenově srovnatelná. Tradiční otázka - pojištění. Kdo má auto za 350 - 600 000 má i na to aby zaplatil na pojistce o 3000Kč víc. Kdyby byly nějaký nemístný narážky, tak jsem schopen porovnat rozměry a tech. parametry obouch aut. Teď mě omluvte mám něco s prstem a blbě se mi píše - bolí to.
No a ještě jedna věc - plasty na přístrojové desce a i celá přístr. deska mi v marey připadá daleko hezčí a kvalitnější než je i nová přístr. deska v Octávii.
Takže suma sumárum: Myslím, že Octávia se špičkou není ještě úplně srovnatelná(je mi to líto) a totéž si myslím o Fabii(i když u té je vidět větší pokrok než u Octávie).
Soudně řečeno: Prodej Octávie je úspěšný právě pro ten komplex Evropy - já chci taky toho lacinýho passata. -
« Skoda a VW-koncern
Dlho som nebol na sieti, tak som si teraz precital vasu obsaznu debatu na temu "Skoda je ceska, skoro ceska, nemecka ... atd.". Moj nazor : skodovka ma stastie, ze patri do VWkoncernu (to iste plati o VW v Bratislave - v 91 sa na tom vtedajsia vlada dobre nabalila, ale budis, vzdy lepsie ako Renault, ktory tu chcel monmtovat, ved teraz prebral Daciu a ide ju inovovat). VW-koncern je stvrtym najvacsim vyrobcom na svete a vdaka "Platform" strategie vyraba skodovka to, co vyraba. Ale hlavne ma obrovsku vyhodu v predajnej sieti VW&Audi, co je na nezaplatenie!!! Inac @, mohlo to dopadnut tragicky - uz spominana Dacia, ktora sa vyraba uz 10-15 rokov bez zmien - stale sa mohol vyrabat len Favorit. P.S. : nieco k Fabii : ak su moje info O.K., tak je tam 70% koncernovych (nie ceskych) dielov - neberte to ako hlavnu vetu mojho prispevku, nechcem s tym nikoho a nic provokovat!!!