FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Felicia 1.6GLX Koupit ci nekoupit ...
je fakt, že jsem teď srovnal nesrovnatelné, ale stejný pocit jsem měl i u Una, když jsem tam jel s ním. LadoH, klídek, asi se špatně vyjádřil, pravděpodobně se mu nekroutí tolik kastle, což ovlivňuje rozpěra v motorovém prostoru - a značně. Možná by sis mohl jít tou svou nevymáchanou hubou mlátit jinam. -
Pokud mislis acco jako Honda Accord to ti verim, vzdit ma uplne jiny(lepsi) podvozek nes felda. Se sluzebnim Volvem nebo s mim starym Passatem si dovolim projizdet namahavejsi zatacky take rychleji a bezpecneji. Ale u Feldy se servem je zretelny odpor pri rizeni uz pri ca 50kmh. Takze ja vydim vyhody serva jen ve meste. Mimochodem nez sem si koupil moji Feldu tak me pujcily 1.9D LX chovala se pri rychlych prujezdech zatackami ne zrovna mirumilovne, tz. nedotacive pak zase nahle dotacive a pritom se naklanela jak Citroen 2CV. Ta co jsem koupil tak ma stabilizator vpredu a vzadu (dodava se z ABS) a vzperu v motoruvem prostoru (dohromady s airbagama) a ta se chova jiz o hodne lepe. -
No je to koupeny a servisovany u dilera skodovky tady u nas (Varnsdorf) serv. knizka je u toho a na aute sou delanz pravidelny kontroly, mnenej tam byl akorad kulovej čep, jinak asi nic ale v tom servisu to auto pravidelne kontrolovali a kdyz sem to tak pocital tak ten podnikatel musel najezdit za roku dene v prumneru tak 200 km aby mu to dalo tech 180000. No ten posilovac nejak prekousnem, jo ma to tazny zarizeni, coz se hodi a tonovany skla -
180 000 je dost,motor jeste urcite vydrzi ale co ostatni dily jako prevodovka, poloosy, loziska kol, tlumice. Je k vozidlu servisni knizka? Pokud ne, kdy byla menena vodni pumpa, rozvod. remen, hydraulicke vymezovace vule ventilu atd. -
Pokud neparkujes casto ve meste tak bych to stim posilovacem nevidel tak tragicky. Ja ho mam, vyplati se jen pri parkovani nebo jezdeni pomalu v uzkych ulickach.Jo malem bych zapomel se servem necitis spatne vyvazeny pneuse. Jinak ja zrovna sedlam 1.9D Conte kombi. -
Pokud k tomu máš i spoustu takových ptákovinek, tak by se o tom dalo vážně přemýšlet. Jinak já neznám nikoho, kdo by měl najeto s fe okolo 200 000, tak to neporadím. To, že to nemá posilovač je docela blbý - u 1,3 mi to už vadí, co teprve u 1,6 s litinovým blokem?????? -
"-- skrytý --" 16.12.99 07:50
« jo alternátor
Pánové s poruchou alternátoru je to trošku "obšajstlich". Vím o případě že díky poruše alternátoru odpochodovala řídící jednotka motoru. Asi vznikla velká napěťová špička, která odvalila zdroje v řídící jednotce. Jenže v servisu jsou jenom tzv. "vyměňovači vadné za nové" a tak se majitel prohnul (kolik to nevím). -
No vcera sme se v ni svezli a je to pohoda, motor je dost silnej.. sem zvyklej na akceleraci Š105 takze tohle mi pripadalo jako raketa, jinak to auto ma za tu cenu spoustu serepeticek jako je palubni pocitac, Al. kola, dalk.central + alarm, audio, str. okno a buch vi co este akorad ze nema posilovac ale to neni yas tak na skonu a hlavne je to 3.5 roku stary auto, a co sem se ptal v servisech tak motory na tehlech autech tedy MPi sou drzaky a ze neni problemna nem najet 300-400 a ze snad jeste zadnou keneralku v duslwdku najeti tolika kil. nedelaly a ta by prej stala akovejch 16-20tis s pouzitim starejch dilu a s novyma by to bylo 30-35, ja myslim ze ta cena je dost slusna ze toauto novy muselo stat tak 300-350 koli staly pred tema 3,5 rokama Feliny Combi GLX1,6 ? -
Našel jsem si fakturu ze servisu z ledna 99 a alternátor bez DPH a práce stál 2504,-.Tenkrát mi opravovali auto po pěkné šupě, když jsem ve stovce smetl z cesty 120, která nezastavila na STOPce. Oprava stála s DPH cca 160 000,-.
Týden mě bolelo zápěstí jak jsem se držel volantu, kluk se klepl trochu do kolena, neměl jsem airbagy. Myslím si, že Felicie je celkem bezpečné auto. -
« Felicia 1.6GLX Koupit ci nekoupit ...
Naskytla se nam moznost koupit Filcku 1.6 Glx motor MPi (VW) Combi, nejaka ta vybava jak sou El.kola, radio, central, alarm, str.okno a nevim co jeste rok vyroby kveten 1996 tedy 3,5 roku starej vuz, za 155 tisic, ale ma to jeden hacek motor ma najeto 180 tisic... neni to moc ? kolik vydrzi tyhle motory mez vecich zasahu mechanika ...diky cus