FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

10.10.01  16:49

« Re: Odpojení baterie - škrtící klapka

Panove, dostala se mi do ruky prirucka ke vstrikovani Bosch Monomotronic. Ridici jednotka je "adaptabilni". Obsahuje zapisovatelne datove pole, ktere si sama spravuje. Je to kvuli zmene parametru motoru zpusobene starim a netesnostmi. Pokud se odpoji baterie, tak se toto datove pole po cca 20 minutach smaze. Toho se vyuziva treba v dusledku spatneho chodu motoru vlivem napr. kratkych jizd bez zahrateho motoru, kdy si RJ vypocita neoptimalni hodnoty. Pak se doporucuje po smazani datoveho pole zahrat motor dokud nesepne vetrak, vypnout, a jeste 2x :-)). Pak by jednotka mela mit ulozene rozumne parametry. Stejneho vysledku lze zrejme u novejsich RJ dosahnout i zapisem defaultnich hodnot z PC. Pokud by byl zajem, tak to mohu naskenovat a poskytnout vam to. Je to celkem zajimave pocteni.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  16:21

« Re: Fel

Tak taky trochu pochválím:-) Už jsem měl aut celkem dost - od Š100, Š120, Fiat Ritmo, Lancia Delta, Renault 5, Ford Sierra - no a teď jezdím ve Feldě Combi r.v. 2001 1,6 GLX (první auto kupované jako nové) a dobrý. Najeto cca 25.000km bez jediného problému. Jo, musí se víc bouchnout kufrem aby se zavřel, promazání pomůže ale ne na dlouho, studené starty jsou takové jak je naprogramovaný počítač, ale jinak ani ťuk. Klimačka klimuje, sedadla vyhřívají, CD čko hraje, 14" kola se stabilizátorama sedí velmi dobře, Není problém. Jistě, když pak člověk přesedne do většího luksusnějšího auta, tak je to něco jiného. To jistě. Ale pokud s tím velkým autem člověk najede více km, tak taky zjistí že při 220 km/hod hučí atd..............PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  15:00

To rád slyším, UBL je asi nějak na Felicie vysazený, no , proti gustu žádný dišputát. Já sám mám diesela ve Felicii a dobrý, na ty peníze hodně dobrý, 103 tis km najeto a s autem není v podstatě nic. Jen nafta se tam musí stále dolejvat, ale to myslím, že do některých ostatních aut daleko častěji, jezdím pod pět ...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  09:48

Felda neni spatny auto, najel jsem s ni za 3 roky pres 110tkm a jela super(r.v. 98)! Jsou lepsi auta a modernejsi, ale me to v te dobe stacilo. Mela airbag i ABS, co vic si prat... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  09:28

Netvrdím, že Felda je výkvět techniky. Mám 1.3 MPI už pátý rok, najezdil jsem s ní 75 tis. km bez zvláštních problémů s průměrnou spotřebou 6 litrů. Byl jsem s ní v Anglii, 4x ve Francii (mimochodem VČ - Paříž za 13 hodin) a nikde tam na mě nekoukali jako na exota a ani neměli touhu dokazovat mi, že jejich auta jsou lepší. Takže na ježdění v Čechách a čas od času na dovolenou po Evropě mi to auto úplně stačí. Kromě toho, ať máš auto jakýkoliv, vždycky se najde ještě nějaký lepší. A jen zamindrákovanej polointeligent má potřebu si stále dokazovat, že to jeho je nejlepší, i kdyby se kvůli tomu měl přerazit.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.01  07:11

Měl jsem již několik aut Ford Sierra 1,8 TD r. 93,
    Ford Orion r.v. 94, VW Golf III 1,6i r.92 a každé auto mělo svoje mouchy. Nyní mám Felicii a jsem
    s ní také spokojený. Samozřejmě má svoje, ale jde přístup k jednotlivým problémům. A tké není Felicie jako Felicie.
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.01  13:47

« Fel

Pava: promiň, promiň, urazit jsem Tě nechtěl, ale stojím si za tím. Je to prostě hrozný auto, který se moc neliší od Favorita a do dnešní doby už taky nepatří, stejně tak jako Š 120, je to strašný klump ! Dobrý auto tomu říkají jenom Ti, kteří v ničem lepším ještě neseděli a žijou tak trochu ještě 15 let spátky jako za komančů - to zase nemám rád já ...

Ostatní: Problény s řídící jednotkou ??? No jo, no Felicia, to je jako koupit boty u Vietnamců, pořád se rozlepují.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  12:24

Nevim co vsechno, delal to original servis Skoda!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.01  11:21

Opravdu to musi byt pripojene k PC? Neni to duvod jak z nekoho vytahnout penize? Vzdyt ty auta jsou vybaveny snimaci, tak snad ma ta ridici jednotka informace ze skrtici klapky a podle toho reaguje. Nevim co se na tom serizuje, jestli vis, tak to tu napis. (Videl jsem vymenovat cely vstrik slozeny z nekolika jinych aut (MPI) a normalne to jelo a v servisu na tom pozdeji nic nenasli. Je pravda ze se po odpojeni ztrati nektere udaje, ktere pocitac nasbira behem jizdy, ale ty si potom nasbira behem jizdy.(
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.01  22:58

« BMM

U MPI cek je to jinak to jo. Sorry MPI ckam nerozumim.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.01  13:45

Ja jen vim, ze kdyz se meni škrtící klapka, tak auto pak musi byt pripojeno na pc, aby se naprogramovala! A menil jsem klapku na Felde 1,3 MPI!
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.01  10:39

Ne, to není žádná fáma. Mě se to skutečně stalo. Po odpojení baterie (montoval jsem autorádio) na cca 3-4 hod. mi následně nefungovala škrtící klapka - šlo to na pevný volnoběh cca 1000 ot/min. Jedná se o 1.6 MPi 10/96.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.01  22:10

Samozrejme ze je vse v pohode. Nevim kdo tady vypustil takovou famu. Mozna nekdo kdo nemuze vypnout televizi protoze se mu smazou programy, nebo nevypina pc aby se mu nesmazal harddisk. Po odpojeni baterie se opravdu smazou chybova hlaseni, ale to je vse. Nastavovani volnobehu je vlastne "nezavisle" na jednotce. Pouze se sleduji otacky a podle toho servomotor pootevre nebo privre klapku. Prosim nepiste, ze je to zavisle na teplote motoru, vody, nasavaneho vzduchu navolenych otackach v jednotce. To vim taky. Pouze pisu, ze se nic nemuze ztratit. POKUD JE AUTO A JEDNOTKA V PORADKU!! Zdravim
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  13:14

S tím nulováním paměti to nechápu. Nedávno jsem nabíjel otcovi přes noc baterii z Felicie (zapoměl dovřít kufr a týden to auto stálo v garáži ;-) ) takže jsem ji měl celou no vyndanou a druhý den jsem ji namontoval a schválně to vyzkoušel (kdosi tady už o tom dávno psal, tak jsem byl zvědavej). A nic. Respektive všechno :-). Auto jelo jako hodinky a volnoběh se za chvilku sklidnil na těch cca 800. Takže nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  11:48

« Re: ??

URL - Co Ty mas za auto, že jsi tak chytry, všude jsi byl a všechno znáš? Možná by Ti lépe slušel login BROUK PYTLÍK!!! Chytrolíny jako Ty nemám rád! Když se Ti škodovka nelíbí tak si ji nekupuj, ale nepiš tady nesmysly!
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.01  13:57

« ??

Je to prostě auto na baterky, buď pro důchodce, nebo pro chudší vrstvu obyvatelstva, špatný pérování, podvozek a motor ! Ten taky stojí za to. No jo, z nouze ctnost. Rez se na karoserii dobře chytá, poruchová je až až. Je to novodobá Š 120.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.01  20:28

Jo, přesně tak. V chytrých knihách píšou, že odpojením akumulátoru se vymaže registr chybových hlášení. Ještě jsem zapoměl napsat, že ta baterka byla dopojená cca 4 hodiny. Možná, že kdyby to bylo jenom na pár minut, tak by se data ze škrtící klapky nesmazaly.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.01  08:00

Odpojením akumulátoru se vymaže pouze chybový registr řídicí jednotky. Aspoň tak jsem to v chytrých knihách četl.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 21.06.01  21:30

Mne servisák odpojil batériu 2x (1. x vylámaný zámok; 2. x nabúranie zozadu) a ani raz nebol problém. Ato behá tak, ako má. Len som sa prvý krát nestihol čudovať, prečo mám znulované hodinky. Ale pri CO zváraní sa to musí.
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.01  16:44

« Odpojení baterie - škrtící klapka

Minulý víkend jsem montoval do Feldy 1.6 autorádio a tak jsem si jak jinak preventivně odpojil baterii (nikde jsem se nenašel, že by se to nemohlo udělat). Po montáži jsem akumulátor připojil a bez problémů nastartoval. Záhy jsem však zjistil, že auto se chová trochu jinak než obvykle. Při studeném motoru byl volnoběh cca 1000 ot. což je asi o 200 ot. méně než je obvyklé a hlavně i po zahřátí volnobežné otáčky nepadaly dolů ale stále držely cca 1000 ot. (normálně cca 800 ot.) Navíc jsem si všiml, že plyn reagoval až po stisknutí cca 2 cm. Byl jsem z toho docela vyděšenej a jenom jsem se děsol, že jsem něco nepos... . Koukal jsem do chytré knížky a zjistil, že asi nefunguje těleso škrtící klapky, ale je tam mech. nouzový volnoběh. Následně jsem volal mechanikovi, co se mi stalo a ten mě naštěstí uklidnil. Diagnóza : Nekomunikuje ŘJ-škrtící klapka a oprava je práce na 5 min. s VAGem. Nejvíc mě ale naštvalo to že to, že se při odpojení akumulátoru smažou data ve škrtící klapce se člověk nedozví ani z návodu k použití a dokonce ani z chytré knížky o údržbě za cca 300,- Kč.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…