NISSAN

"-- skrytý --" 03.11.05  17:08

« metaliza opravy?

dnes som bol u jednej nemenovanej firmy, ktoru som vyhladal na zaklade referencii co som videl (oprava metalizy tak ze to bolo nerozlisitelne ze to vobec bolo opravovane). Skoro som padol na zadok ze doteraz ma v znackovych servisoch (Skoda) odrbavali. mam uz druhu Oktavku (predtym strasi model teraz Octa II) a vzdy ked som mal nejaku poistnu udalost opravene miesto (dvere, blatnik, naraznik) bolo vzdy odlisitelne od ostatku auta. tvrdili mi ze dali vzdy presne odtien podla udaju na vyrobnom stitku. Dnes som sa v tom odporucenom servise dozvedel ze ked lakuju napr. metalizou dvere je potrebne urobit tzv. pristreky teda aspon kazdy diel okolo, lepsie cely bok aby prechod nebol poznatelny. V opacnom pripade to hlavne pri metalize bude vraj vzdy poznat. Vsimol som si aj na najdrahsich autach s metalizou, ze ak boli niekedy opravovane vzdy to bolo poznat. U tohoto servisu som nenasiel diel ktory vlastne lakovali ani po dokladnom studovani!!!!. Bol som tam s nedavno kupenou starsou Almerou (N15) a odisiel z dlhym nosom (lebo by som musel lakovat asi pol auta ak to chcem na 100%). Lebo povedali ze ak chcem, dvere mi prelakuju za 4000,- sk ale robia to neradi odporucali lakovat cely bok (zadne dvere a zadny blatnik maju par skrkancov ale ktore 8 rocne auto ich nema). Vzdy to robia s pristrekmi a diely vzdy aj vypaluju+davaju aj lak (ukazali mi aj vypalovaciu komoru). (co u mna v pripade starsej oktavky urcite neurobili lebo posledna oprava dveri vyzerala ako by som si to striekal sam doma sprejom (krupickove az trochu matne). Podotykam ze som absolvoval spolu asi 4 opravy na Oktavkach a vzdy lakovali len poskodeny diel a vidiet to bolo:-(((. Spominana firma inak robi aj upravy typu vymena povodnych brzd za Bremba, chiptuning, komplexny tuning.... Sam majitel je Bratranec mojho dobreho kamarata a ma vzdy vyblaznene vlastne auto (teraz ma zvonku velmy decentne ale cca 300 konove C-cko :shock: ). navonok ma len znizeny podvozok, nejke podozrivo velke ventilovane kotuce a esteticke 18" Al. Tusim zmenim svoj "znackovy" servis:-). Podotykam ze poistovna by mala preplatit celu cenu aj s pristrekmi. Staru Almeru som vsak zatial havarijne nepoistil v domneni ze to nejako "nabliskam" za 10tis. Stalo by to vsak cca 20-30tis a to uz sa neoplati (lakovat oba boky). Ake mate vy skusenosti s lakovanim metalizy?

"-- skrytý --" 02.11.05  09:05

« Re: Re: nemate znak na celnu masku Almery model N15 ?

mate nikto skusenost s vrakoviskami? kde je v BA ci pri BA nejake a ako sa tam plati za odnesene veci? za kazdy diel ci je tam nejaky vstupny poplatok? Potreboval by som len ten znak a zadny naraznik na HB Almera N15.

"-- skrytý --" 31.10.05  17:51

« Re: nemate znak na celnu masku Almery model N15 ?

Skús sa pozrieť na vrakovište, alebo niekde po parkovisku. >:D

"-- skrytý --" 31.10.05  17:14

« nemate znak na celnu masku Almery model N15 ?

prave som bol dat umyt Almeru vciaten rucneho predumytia wapkou. Vsimol som si to hned po predumyti, tak som ich donutil hladat to aj v odtokovom kanaly. Prisiel vsak typek (vyzeral ako od obsluhy umyvarky, tomu velmy prisviedcal dalsi, ktory to tam vraj kupoval dokonca na Octavku) ktory ma presvedcil ze na 100% ten znak maju rovno na tej pumpe (100m za mnou) a stoji to tam 50,- Sk, Na pumpe to samozrejme nemali a nikdy ani nemavaju:-( Odisiel som a v servise zistil ze znak na celnu masku stoji 1300,- Sk!!! Doprdele trochu drahe umyvanie. Ze som sa nechal ojebkat:-( Nemate niekto navyse jeden?. Odkupim za rozumnu cenu. kontakt: viliam.malina "zavinac" st.sk

"-- skrytý --" 31.10.05  17:08

« Re: Re: Re: brzdy N15

to usak: ja mam Almeru N15 kupenu v SR. Tiez som si donedavna myslel ze v takejto vybave to mam len ja v SR a zacal som mat aj podozrenie ci nemam falosnu servisku (auto kupene po prvej majitelke) vsetko vsak sedi (vyrobne cisla v knizke a na karoserii, dokonca privesok na kluce je origo od toho predajcu (J.M Martin z Martina) bolo tam aj servisovane, bneskor zmenene na Autopolis, vsetky opravy mi tam potvrdili podla toho co je v serviske vcitane toho ze sedeli datumy navyse ked som bol v Autopolis mali tam 3 Almery N15 v rovnakej vybave ako mam ja (najvyssia SLX), jedna bola dokonca sedan a moooc pekny. Kurna a to som si myslel ze aku zachovalu som kupil. Holt keby som mal ja taku zachovalu tiez ju nepredavam:-).

"-- skrytý --" 31.10.05  13:45

Raz som sa stretol s pripadom keď po druhej gerálke závesu kolesa a náboja rachot neustával a mechanici boli bezradný. Nebol to nissan. Nakoniec príčina bola smiešna PUKLICA. Neviem či máš puklice alebo elaktróny. Ak máš puklice skús chvýľu jazdiť bez nich. Ktovie možné je všetko.......

31.10.05  13:01

« Re: Re: brzdy N15

to blesk 999...kedze je vsecko nove-a originalne(desky vloni na podzim, kotouce letos v lete) bude asi potreba podivat se jinam nez do brzd(jak pises zaveseni, naboj, nebo nevim co)...btw. ne ze bych nejak nadmiru duveroval mistnimu zastoupeni nissanu, ale myslim, ze budou origos-delali s tim vedu jak svina a museli je nechat poslat z NL, baleni vypadalo tez origos :-) jinak zavodnik nejsem a predpokladam ze po 2 mesicich tez nejak zasadne na tloustce neubylo. Brzdi to furt stejne, kdyby me nestval ten rachot, tak to ani neresim... btw 2. almary N15 s ABS se u nas, v CZ, snad ani oficialne neprodavaly, vetsinou sou to dovozy z D, ale na ukor lepsi vybavy(ABS, bocni airbagy, vyhryvani sedadel, sibr...) meli priskrcenej motor na 55kW, snad quli danove sazbe ci co.

"-- skrytý --" 31.10.05  10:00

« Re: brzdy N15

to Usak: ak ti to robi hned aj na novych kotucoch a len na jednej strane hladal by som chybu aj v zaveseni kolesa na tej strane. Ako sa ti ten kotuc opotrebava? Je hladky ci ma ryhy? Skus zmerat hrubku toho kotuca ak ma pod 16mm (spolu oba kotuce) tak ti asi predali neoriginalny ci nejaky smejd, alebo si zavodnik a kotuc si zhumloval za par km. Taktiez sa ti mohlo stat ze sa ti skrutil aj ten novy kotuc a jeho hadzanie to moze robit. Daj si to zmerat axialne hadzanie ma byt max 0,07mm. pricom rozdiel v hrubke kotuca v 8 meranych bodoch nema byt vacsi ako 0,02mm. Ak je to horsie kotuc treba na naboji pootocit o jednu dierku, meranie opakovat. Ak je odchylka stale mimo normu je treb akotuce dat osustruzit. Maili by to robit specialnym sustruhom priamo na naboji kolesa! Toto bude mat k disdpozicii asi len znackovy servis, inak hrozi ze ti sice z kotuca zoberu, ale nic to nepomoze. V horsom pripade to bude este horsie. Platnicky to mozu tiez robit ak to nie je original.

Almera N15 ma vpredu dvojite kotuce, spolu to ma mat na hrubku 18mm. V oroginal servisnom manualy som sa docital ze spodna miera opotrebenia je na 16mm. To znamena ze ked z kazdeho toho kotuca vpredu ubudne 1mm mozete ich vyhodit. Pravdepodobne je dolu cementovana vrstva a rychle potom pojdu cugrunt (cementovana vrstva je tvrdsia a kedze su kotuce pomerne tenke dalsim opotrebovanim sa stanu tak tenke ze pomaly kazde intenzivne brzdenie ich natolko prehreje ze sa mozu skrutit), vzadu maju N15 tiez kotuce ale len tie s ABS. (ja mam taku) Zadne kotuce su jednoite a maju 7mm nove, dolna medza je 6mm. U nas sa takychto predalo minimum, s brzdami pri 173000km zatial ziadny problem.

31.10.05  07:05

« brzdy N15

Zdar borci, muzete nekdo poradit? Delsi dobu se mi ozyvalo od prednich brzd pri brzdeni(zvlast pri obsazenejsim aute a pri dobrzdovani temer pri nulove rychlosti) hnusny chrochtani(jen z jedne strany), jakoby byl kamen mezi deskou a kotoucem nebo tak nejak-a to tak, ze se i lidi otocili, coze to jede za vrak :-) ...vymenil sem desky(origos), stocil kotouce, chvili byl pokoj....po pul roce zas to samy....docetl sem se ze pry"prepalene kotouce", bezny neduh slabych kotoucu u almary....prikupil sem teda nove(tez origos)...a? zas to chrochta...zkusil sem jim dat poradne pokourit a na par km to prestalo....dnes, opet chrochtam :-( CO TO MUZE BYT, mate nekdo napad co s tim? DIK.

28.10.05  22:54

« imobilizer

Tak jsem konečně odblokoval u své Almery imobilizér.... stačilo jen odpojit baterku a pak bylo opět vše OK :)

"-- skrytý --" 28.10.05  15:50

to nisanalm: 10500,- sk je ich cennikova cena na tuto tzv velku garancku. oproti tej po kazdych 15tis. km (vymena mot. oleja a filtra) sa menia zapalovacie sviecky. Navyse kazdych 60tis km by sa mali menit: vlozka cistica vzduchu, filter odvetrania klukovky (PCV), brzdova kvapalina. K tomu navyse kazdych 90tis.km:nemrznuca chladiaca kvapalina, palivovy filter. V tzv tazkych prevadzkovych podmienkach (co je napr. aj jazda na kratke vzdialenosti cca do 2-4km) by mali byt vsetky intervaly polovicne. To je co sa tyka povinnej vymeny "spotrebky". Ostatne su kontroly, nastavenia, doplnenia kvapalin a pripadne vymeny potrebnych vadnych ci opotrebenych dielov. Od seriozneho servisu cakam ze urobi naozaj vsetky kontroly, a zaznamena ich do protokolu. Cena 10500 nezahrna urcite vymeny opotrebenych ci poskodenych casti ako su brzdove platnicky, kotuce, ale ani len tesnenia, prachovky, prasknute hadice... Cize tych 10500,- je aj dost, hlavne ak vsetko len okuknu za 30min a nic okrem uvedenych vymen neurobia-co je tak robota na max hodku. Ak to vsak robia poctivo moze im to zabrat tak par hodin. Tak ci tak je podla mna ta cena vysoka. malo by to byt podla mna skor pocitane hodinovkou, ktora v takom Autopolise stoji 600,- Sk vcitane DPH. Ak si to zratas zistis ze je to tiez odrb lebo nijako im ani za cely pracovny den nevyjde ta cena. Niekto tu tusim pisal ze mu robili garancku po 30tis km za 4500,- Kc. Viete niekto o spolahlivom a lacnejsom servise?

28.10.05  08:38

co sa tyka servisov v BA tak podla mna aj autoimpex aj autopolis nie su dobry, resp. pracu odflaknu. Mam s nimi negativne skusenosti. Co sa dalo dosrat to dosrali. Uz tam nikdy nevkrocim.

27.10.05  10:00

ja mam este garanciu takze neoriginalne servisy neriesim, ide o to ze s autom som mal vaznejsie technicke problemy a jedine autopolis tie chyby nasiel a odstranil, v autoimpexe nic nespravili. Takze ak mas vaznejsi problem odporucam jedine autopolis aj ked tiez nie su 100% a ked chces vymenit olej v raci je oil express alebo nieco podobne kde ti na pockanie vymenia filtre a olej a si pri tom takze ta neodrbu. Co ma sokovalo tak prehliadka po 30000 km stala 10500sk, moj olej do almery stoji asi 3000sk.

27.10.05  09:53

Mě to Almera v zatáčkách dělá taky, ale pouze v malých rychlostech a při plném rejdu, ale není to ten charakteristický cvakavý zvuk homokinteťáku, ale spíš nějáký souvislý zvuk servomotorku po dobu největšího rejdu. Zpočátku jsem si dokonce myslel, že mi pneu drhne o zástěrku, ale už to neřeším...Dokonce máme v práci VZV Nissan, který je v plném rejdu neustále, tam je ten zvuk slyšet pořád a servisák mi řekl že je to snád nějaký prokluz kroutícího momentu řízení. Snad aby obsluha řízení vozíku nestrhla nebo co....... :-)

25.10.05  23:13

« Re: Re: Re: koupil jsem

To Avital: Máš P11c-144 - klasický tvar,klasická přístrojovka nebo P12 - kosmo design s kavlitou podělanou Renultem a přístrojovkou uprostřed? Tebou zmiňovanou výbavu měla naprostá většina P11-144 obzvláště na konci svého výrobního období, parkovací kamera u tohoto modelu samozřejmě nebyla, a P12 naprosto všechny. Couvací kamera byla až u P12 a to jen u výbav Acenta a Tekna.

25.10.05  23:05

« Re: Re: Almera 5D model N15

To nalpak & blesk: Žádný Nissan, ani Almera ani cokoliv jiného, nebyl vyroben v Holandsku. V Holandsku byla (nevím zda ještě je díky alianci s Renaultem nebo je nyní v F) evropská centrála Nissanu pro Evropu (domnívám se, že důvod byl ten, že v Holandsku je nejsnažší získat homologaci pro Evropu). Většina Almer (snad až na N15 2,0GTi) a Primery (vyjímka tuším snad Traveller z Jap) jsou vyráběny v UK spolu s Microu, nyní přibyde Note. Jednoduché jak si to ověřit je počáteční dvě písmena VIN kódu jsou SJ...

25.10.05  20:31

nie je to pukanie, iba taky divny staly zvuk, akokeby nejaky motorcek bezal...dost blbo sa to popisuje

"-- skrytý --" 25.10.05  18:31

to nisanalm:
    porad prosim tie servisy, este celkom nerozumiem tvojej formulacii. myslis tym ze z originalnych Nisan odporucas Autopolis? a co ostatne, povedzme aj neznackove. Zdali sa mi celkom ok ale 5000,- sk za malu garancku sa mi nechce dat. je to vlastne len vymena oleja, olej filtra a nejaka opticka kontrola. nakladovo tak do 2000,-. V CR su servisy aj znackove s cenou od 250Kc/h. Autopolis stoji hodina roboty 600,- Sk, auto Impex este tusim o cca 50,- viac. mam sice aj servisny manual a som myslim aj zrucny:-) ale... som zastanca kazdy robme za co sme plateni:-) Aj ked keby bol cas mal by som dobry pocit z vlastne urobenych veci:-)

"-- skrytý --" 25.10.05  18:23

ak je to pukanie mozu to byt homokineticke klby, aj ked po 15 tis. je to dost skoro

25.10.05  17:03

je to praveze hlasne dost, pocut aj ked hra radio...

25.10.05  16:26

to by mal byt len doraz posilovaca je to normalne pokial to nie je prilis hlasne

25.10.05  15:40

Ahojte, mozno mi tu poradite. Otec ma poslednu primeru (najazdenych 14tis) a ked toci volantom uplne nadoraz, tak sa z predu auta ozyva taky divny zvuk. Pri vyssich rychlostiach sme si ten zvuk nevsimli, ale predsa len sa vtedy netoci volantom uplne nadoraz. Myslime si, ze by to mohol byt posilovac, ale nie sme si isty. Do servisu sa mu s tym moc nechce ist len tak zbytocne (v 15tis je garancka). Neviete poradit co by to presne mohlo byt?

25.10.05  14:58

« Re: Problémy s imobilizérem

to gEs
    Co sa tyka imobilizera na n15-ke tak na to boli zvolavacie akcie nissanu takze navstiv orig.servis, mozno ti to vymenia aj ako garancku nakolko boli auta s tymto problemom zvolavane nissanom

25.10.05  14:56

« Servisy bratislava

To: blesk999
    Ked nebudes poznam ine servisy ako originalne nissan tak na 100% chod do autopolisu. auto-impex odrbava a nemaju skusenych ludi.
    mam vlastnu skusenost.

25.10.05  14:22

« Cvakani

A neni to zamykani kufru pri rozjezdu a odemykani pri zastaveni?

24.10.05  15:43

« Cvakání

Mě to cvakání u Almery N16 1.8 dělal nedostatek oleje v motoru za studena. Dokud se olej nezahřál, tak to cvakalo, pak už ne. Bylo to ve fázi, kdy kontrolka ještě nehlásila nic. Stačí autu trochu cvaknout voleje :-)

"-- skrytý --" 24.10.05  15:20

« Re: Problémy s imobilizérem

problemy s imobilizerom je vraj systemova chyba Almery N15, je to jedna z mala opakujucich sa zavad u tohto inak mimoriadne spolahliveho auta. Traba s tym ist do servisu Nissan. Zrejme ti ho vsak budu musiet vymenit.

23.10.05  15:04

« Problémy s imobilizérem

Mám Almeru 1.4 r.v.96 a nahodile se mi začal objevovat problém s imobilizerem... po vložení klíčku bliká kontrolka a není možno nastartovat. Někdy pomůže vytažení klíčku a jeho opětné zastrčení. Nekdy je auto nefunkční i pár dnů. Nemáte někdo zkušenost s odstraněním této poruchy?

Radim70 22.10.05  18:16

no jo,jenomže kdyby to byl homokinetický kloub, tak to dělá při každém rozjezdu a ne jenom při tom prvním po nastartování

"-- skrytý --" 22.10.05  00:07

V piatok som bol dat naplnit klimu v Autopolis na moju N15 a s prekvapenim zistil ze sucastna Almera sa momentalne zacina na 529tis! Sk, sam predajca potvrdil ze je to prakticky nepredajny leziak. Akcia kde model bez ABS (zato s manualnou klimou) zacinal na 459tis Sk MOMENTALNE NEPLATI!!!.

"-- skrytý --" 21.10.05  23:59

ja mam vyrobenu tu N15 v NL, na mna to naopak ma to dost tmavy interier:-) (tmavosivy strop, to iste podlaha, "vytrhava" to vrch palubovky v tmavosivo-modrastej:-). Hyundai je sice najpodarenejsi Korejec, ale tie plasty v interiery Accenta - model 95-99 a hlavne vyplne dvery su neskutocne hnusne, Felicia je proti tomu luxus. Tak ci tak Hyundai a aj model Accent ma stale najlepsi design medzi Korejcami. Ale podla mna ani to najkrajsie auto zvonku nema sancu ked ma tak mizerny interier (jeho design je na prvy pohlad slusny-myslim ze okopirovali Mitsubishi Colt).

21.10.05  11:43

« Re: Almera 5D model N15

Taky jsem prošel procesem Hyundai - Nissan, proložil jsem to navíc Daihatsu a mohu srovnávat. Japonská kvalita se s tou korejskou vůbec nedá srovnávat. Almeru mám tedy N16 a super, sice to není žádnej dravec ( musel jsem načipovat), ale to pohodlí a jízdní vlastnosti jsou super. Když jsme u té kvality, kámoš má taky N16 ale vyrobenou v NED a na dílenském zpracování je to podle mě znát. Nechci mu to říkat (doufám, že nečte diskuze), ale lícování dílů v interiéru u mého vozu je dokonalejší. Na druhou stranu barva plastu a polstrování se mi víc líbí evropštější (tmavší).

21.10.05  11:08

Co homokineťák ?Mě to při rozjezdech dělalo na Daihatsu a ne jen v zatáčkách měnil jsem ho dokonce dvakrát po cca 3 letech a to vždy jen vpravo. Cena 1800, -

Radim70 21.10.05  10:35

« Re: Re: koupil jsem

tak bohužel tahle verze kameru nemá.. má sice aut. klimu, abs+ebd,všechno v el. , ale to jsi mě docela postrail.. já měl předtím Nissana Sunny 1.6 a ačkoliv to byl hodně škaredý auťák, byl naprosto bezporuchový.. ale teď jsi mě docela postrašil :-))) vím že auta od "krišotů" stojí za lopatu hoven

20.10.05  18:40

« Re: koupil jsem

to Avital: Tomu nerozumim. Co si vzpominam tak Primera z roku 2002 by mela mit parkovaci kameru ve standardu vsech s vyjimkou te uplne nejnizsi verze. Jinak designove Primera neni spatne auto, ale to zpracovani je priserne. Krome toho podle ADAC statistik je to nejmene spolehlive auto ve stredni tride a to s velkym naskokem. Holt kam slapne Francouz tam sto let trava neroste.

"-- skrytý --" 20.10.05  18:39

« Almera 5D model N15

cca 3 tyzdne som majitelom Almery 1,4l 64kW r.v. 96, MODEL N15)zaciatok prevadzky 4/97. Auto malo pri kupe cca 173tis (DOST). Dovodom ku kupe bolo VSAK ze Hyundai Accent (R.V. 95 POCTIVYCH 143TISK kM) co som kupil pre manzelku pred pol rokom zrazu potreboval tak 30 tis a jeho cenu pri predaji by to nezvysilo ani o korunu. (tlmice, zadne brzdy, mechanizmy prednych el. okien-vsetko na vymenu). K tomu predne kotuce a letne gumy tak max na 5000km. A to nehovorim o tom ze som chcel davat folie (nrema to tonovane skla), kupovat AL. disky a dat opravit obuchane dvere od vedla parkujucich zurvalcov. Cize pri tych 30tis by to neskoncilo. Tak som vletel do prveho bazaru, do druheho a auto nechal na protiucet za o rok novsiu Almeru v AAA Auto. Bol to dost neprijemny opruz na 3dni!!! ale je to za mnou Uz vsak asi nikdy viac. Hyndai mal dynamicke jazdne vlatnosti a nizku spotrebu inak to nebolo nic moc v porovnani s Almerou. Je tichsia, menej sa naklana, zhruba rovnako rychla (obe daju v pohode 180km/h) Almera je navyse super vybavena. (SLX verzia s 2xABG, klimou, 4x el. oknami, ABS (kotucove brzdy 4x, pekne 14" Al Dotz, gumy tak 60% Matador MP15). priestor vnutri o njieco vacsi. Spolahlivost Almer z netu poznam tak isto z TUV reportov. Jazdne vlastnosti vdaka multilinku a nizkemu tazisku prima. Snad som teda neni z blata do kaluze. Som puntickar a i ked auto bude ako druhe do rodiny (pre zenu ja mam Octaviu II) chcem aby bolo spolahlive a bola radost sa v nom zviezt aj pre mna, som totiz citlivy na akekolvek hrkania a pazvuky-nema proste z toho dobry pocit (chcem dat auto prehliadnut, pripadne chyby odstranit, dat opravit nejake chyby laku)
    Viete poradit spolahlivy servis s prijatelnymi cenami v Bratislave? Zistoval som zatial ceny v Autopolis-e a Auto Impexe cena od 3500 do 5000Sk za malu garancku, 11tis az 12500 Sk za velku (kazdych 30tis. Km). Viete o lepsich (lacnejsich) servisoch? Zatial som vyuzil Autopolis kde mi naplnili klimu spolu za 1840,- sk (Olej aj chladiaci plyn, robota 600,- Sk/h) robili to sice cca max 30min az 45min ale dobre. V Autopolis mi dali cenu 2700,- Sk. DO k METE vo firme SETECH s jej prekodovanim 2050,- sk. Dik za info o servisoch, pripadne skusenosti s tymto autom

Radim70 20.10.05  15:44

« koupil jsem

minulý týden Nissan Primera r.v. 2002. Je to nádherný, veliký kočár.Nevíte náhodou někdo co může způsobovat takové divné "cvakání".. jako kdyby byla vadná poloosa.Projevuje se to jenom při prvním rozjezdu.Potom už ne.Ale když se vypne klíček a chvilku to auto stojí tak znovu.. díky za nějakou radu.
    Jo a pokud můžu dát tip... pořídil jsem si couvací čidla (kdo má odhadnout takový kolos :-) a mají teď super nabídku na www.4car.cz

08.10.05  19:24

« Prima

Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.

26.09.05  22:01

mrkněte na [odkaz] jsou tam auta za super ceny

20.09.05  16:07

« Re: Sedan vs. HB

Dik za rady, tak teraz fakt neviem. Stale ma laka kombik, teraz ma Opel v akcii Astru Clasic Caravan, podobna cena, ako Almera sedan, budem musiet pouvazovat. Pockam si este aj na nitriansky autosalon, ci tam predjcovia neprinesu nejake akce. V kazdom pripade, dnes si idem na Almere zajazdit.

20.09.05  16:01

« Sedan vs. HB

S tim kufrem je to pravda. U HB se to meri po spodni hranu okna, pak ten kufr zas tak velkej neni, ale pokud to narves az po strechu, tak se tam vejde o dost vic. Na kocarek bych rozhodne volil HB, nebo este lip kombi, coz bohuzel almera uz neni :-(. Ja mam HB a sedan bych si osobne nikdy nekoupil, viz ta televize apod. Ja v klidu odvez lednicku, i rakev co se dava na strechu do zadu narvu. Zrovna tak kolo dovnitr strcim, to podle me sedan neda.

20.09.05  14:22

« Almera sedan

Ahoj, Almeu sedan mám a jsem autorem toho zminovaneho clanku na autorevue.
    Ke kocarku: sedadla jdou sklapet, v tom problem neni, ale ten otvor je dost malej, hodi se pro prepravu lyzi a ne pro prevoz velkych nakladu- s takovou televizi 75cm jsme meli problem :-)
    Jinak kocarek se do sedanu dava skutecne blbe, hlavne pro zenskou, ktera prece jenom nema tolik sily. Navic sundani boudicky se mi neosvedcilo, lepsi bylo sundavani kolecek. V praxi se potkas s tim, ze kufr sedanu je sice papirove vetsi, ale nemas moznost hazet veci do vysky a diky tomu se do auta toho vejde mnohem mene nez do hatchbacku.
    My jsme to nakonec vyresili tak, ze jsme si koupili MPV a tenhle problem neserime :-) Pokud mas jedno auto, tak bych ted bral spis HB. A to i pres to, ze vypada mnohem hur, je tvrdsi a na jizdu nepohodlnejsi.

19.09.05  17:09

« ALmera

Dik Mena, asi si poziciam od kamosa kocar a vyskusam ho nalozit do oboch verzii. Mam dojem, ze aj v novom sedane sa daju sklapat sedadla, pisu to vo vybave, ale zistim si to. Priznam sa, ze ma ten sedan laka, nielen pre ten vacsi objem, ale sedan som este nemal a po mojom Formane, Peugeote 205 a Cliu mi to uz pripada ako ozajstne auto...

19.09.05  15:21

« Re: Re: Almera

Kocarek se rozebira v clanku a hlavne v diskuzi u [odkaz] . Ja to nikdy nezkousel, ale myslim si, ze na kocarek musi bejt mnohem praktictejsi hatchback. Navic v sedanu nejdou sklopit zadni sedacky (v te predfaceliftovanej verzi urcite nesly, ted v tej novej nevim), v hatchbacku jo. To se muze hodit.

19.09.05  14:51

« Re: Almera

S peniazmi sme tak tak a ja nepotrebujem silne auto, 1,5 mi staci. Na zaciatku budeme vozit najma kocar, sedan ma vacsi objem kufra, len neviem, ako je to vyriesene s pristupom.

19.09.05  14:34

« Almera

A nechces radsi 1.8? Jede o dost lip a cena neni o tolik vyssi. Hatchback je o neco tvrdsi a praktictejsi, sedan ma zase vetsi kufr. Zvaz co budes vozit.

19.09.05  13:31

« KUPA ALMERY

Priatelia, asi idem kupit ALmeru 1,5, ale stale vaham medzi sedanom a HB. radte, pls.

Radim70 16.09.05  15:01

« Prodám Nissan

Sunny 1.6, 16V 73kW ve velmi skvělém stavu,najeto 102 tis, spolehlivý, bílá barva,foto klidně zašlu.Cena 65000.

16.09.05  09:39

« shemata

staci se podivat o par prispevku zpet :roll:

15.09.05  14:07

« Re:Almerka

Zdravím Nissanisty, mám takový problémek se kterým se podělím a zároveň prosím o radu a pomoc!!! Zhaslo mi pravé přední světlo ale žárovkou to není, tu jsem koupil novou zH7 za 150,-Kč a ono nic potřebuji schéma na tento kus elektriky, a nějakou radu k tomu ??? Proud jde ještě do a z relátek , ale mezi tím a koncovým výstupem do žárovky se někde ztrácí neboť tam jsou jen 3 volíky!!! Někde jsem taky četl v předmětu Almerka , že tu má někdo nějakou knihu se schématy, nešlo by ten kousek schema nascenovat a poslat ??!!!! Opravdu nevím kde jsem to tu viděl???? Děkuji .Franta

foto Saab

Saab 05.09.05  12:33

« Re: Multilink

Ještě jsem se chtěl zeptat jestli měla tato Almera nějakou výrobní vadu, protože dle servisní knížky u ní měnili v rámci záruky (měsíc před koncem záruky) 2 homokinetické klouby ?

foto Saab

Saab 05.09.05  12:29

« Multilink

Tak Almera 1.4 Invitation (1998) je doma. Chtěl bych se zeptat jak složitá je náprava multilink na seřízení a údržbu (multilink z technického hlediska vůbec neznám) ?

foto champion

champion 03.09.05  15:18

« Nissan navara

Kupujem v pondelok navaru double cab ma niekto s tym autom skusenosti?

01.09.05  23:57

:arrow: mrkněte na WWW.AUTOBAZARSTOP.CZ

01.09.05  18:07

« ach ty zadní tlumiče

ahoj vsichni
    mám almeru n15 4d 1997 - kupoval jsem ji novou
    po cca 110 000 jsem menil za cca 12000 tlumice. v originalnim servisu nissan Elcar v liberci.
    pravy zadni tlumic mi porad cvaka pri prejezdu jakykoliv nerovnosti. opravu jsem nekolikrat reklamoval - lec v servisu mi s tim nikdo neporadil. Nevite tady nekdo co to muze byt? Dost me to se*e. A pristup servisu taky. >:-[]

30.08.05  17:35

« Re: Servisní manuály

Po dvouletém pátrání se mi podařilo sehnat kompletní oficiální Nissan dílenský manuál pro Primeru P11-144. Data jsou na www.phatg20.net v sekci download přístupné po registraci. Je tam též manuál pro Almeru N16 a zřejmě kompletní elektronické příručky Nissanu na 4CD, zatím nevím, co obsahují, stahoval mi je kamarád. Data pro Primeru mají 38MB.

24.08.05  16:07

« P11 vrzganie vo vnutri dveri

Caute. niekde na fore, mozno aj tu na cafe.auto.cz som cital prispevky o miernom vrzgani dveri pri soferovi. myslim ze to pisal KRUPI. ale nie som si vobec isty... mam totiz ten isty problem. pri nerovnostiach na ceste alebo pri urcitych otackach alebo pri urcitej hlasitosti radia mi nieco chveje vo vnutri dveri. je to zvuk ako keby sa dotykali tiahla zamku alebo tiahlo o nejaky plech vo dverach.... mozete pomoct?
    pamatam si z toho clanku ako autor opisoval situaciu podobnym sposobom ako "hladil znutra dvere ako nejaky uchyl aby zistil co to vrzga" :-):-)
    dik za info

22.08.05  13:44

« Garance

Ja sem na 1.8 platil mezi 5-6 tisici. Preci jenom je to velka garance, 3 tisice platim za malou.

19.08.05  14:41

to bych taky rád věděl, ale tipuju kolem trojky >:-[]

18.08.05  18:11

« Garancka

Kolik stoji prohlidka v 60-ti tisicich na Almeru 1,5 16V r.v.2002?

12.08.05  15:36

« Výdrž polepu imitací Alu

chalani dik za rady a odporucania... ten dekor si asi v blizkej dobe zadovazim.... v najhorsom ho prilepim sekundovym lepidlom :-)
    krystof ta tvoja primerka vyzera dobre. tie sedacky vyzeraju byt dost dobre..... nemas este nejake foto svojho auta? ak ano posli mi nejake na mail hepner@renaulttrucks.sk. dik.

12.08.05  15:00

« Výdrž polepu imitací Alu

Jak už jsem tu (a na Pandoře) párkrát zmiňoval, je moje Primera r.v.98 ve specifikaci TopSport a ještě navíc z Deutchlandu, takže ten Alu polep tam bude nejspíš skutečně originál, jelikož je to jedna z mála detailních věcí, kterými se odlišuje od ostatních GT, a drží teda fest >:D Jen přesně na oblouku nad přístrojema uprostřed, kde se sbíhá levá část olemování s pravou, je asi 2-3mm mezera, kudy je vidět čím to bylo lepeno (při koupi tam byla rafinovaně umístěna samolepka >:D ), ale jinak je ten polep bez chybičky a drží jak židovská víra. Ačkoliv různě pseudonazdobená alias přeplácaná auta nesnesu, tak tato dekorace mne opravdu dostala.....vřele doporučuju! Vezl jsem se i v "obyčejné" Primerce a dojem z interiéru byl diametrálně odlišný....zkrátka ten Alu polep tomu dává rázem úplně jiný drive!
    Ten volant s dvoubarevnou kůží je 100% originál, takže s potahem zkušenost nemám.

"-- skrytý --" 12.08.05  11:21

« Re: Re: Alu dekor přístrojové desky

Ten volant v kůži mělo GT už přímo od výrobce.Ale imitaci hliníku jsem zatím viděl jen na německých (a jen na stříbrných) Primerách v úpravě Sport.Tipuju, že i ten polep tam bude originál.

12.08.05  10:22

« Re: Alu dekor přístrojové desky

krystof a este som si vsimol ze mas kozeny potah na volante. to tam uz tiez bolo ked si to kupoval? o to mam tiez totiz zaujem...... myslim ze je to tiez pridavane na volant dodatocne a nie original pri kupe vozu.... ten vzor som tiez videl na nete na www.autodoplnky.cz
    dik moc...

12.08.05  10:19

« Alu dekor přístrojové desky

zdravim krystof...... este mi prosim ta napis ako dlho to na tom aute je nalepene. aspon priblizne a ci sa ti to neodliepa na krajoch a tak.... vyzera to fakt dobre. tiez rozmyslam o tej istej farbe.....

11.08.05  14:26

« Alu dekor přístrojové desky

Mám polep imitace Alu na své Primerce P11 GT a rozhodně to vzhledu interiéru prospělo a nádherně prosvětlilo. Ale už jsem Primerku takto vyzdobenou koupil, takže přímo zkušenosti s vlastním lepením nemám. Pokud by tě zajímalo, jak to přímo v kokpitu vypadá, koukni na [odkaz]
    Zdraví KRYŠTOF

10.08.05  08:21

« Nissan Almera Visia 1.5 - vase skusenosti

no tak co sa tyka ABS.... ked nemas ABS je teoreticky mozne ze pri brzdeni budes mat kratsiu brzdnu drahu, ale... vyhoda abs je v niecom inom. na vozidle bez abs pri prudkom zabrzdeni v kritickej situacii zablokujes kolesa a nikdy ti vozidlo nebrzdi rovnomerne na vsetky kolesa ( adhezia, rozdiely v brzdnom ucinku na jednotlive kolesa ) a vtedy pri zablokovani ti vozidlo ide do smyku ( ako keby do hodin ). a vozidlo sa stava neovladatelne. vyhodou abs je to, ze ked koleso zacne prebrzdovat, elektronika na zaklade snimaca abs ti koleso vzdy dovoli pootocit sa o kusok a zsa pribrzdi a zasa pootoci ......kolesa sa ti nezablokuju, t.j. vozidlo pri brzdeni dodrzuje smer ktorym si isiel takze nenastane situacia ze by si dostal smyk. toto je neocenitelne hlavne na mokrej vozovke a o snehu ani nehovorim. spustenie systemu abs pri brzdeni je rozpoznatelny okamzite - akoby ti nieco v brzde klepalo a citis v brzdovom pedali mierne ( niekedy silnejsie) kopance do nohy :-). avsak urcite existuju situacie ze ti ani abs nepomoze. hlavne pri brzdenie na snehu pootocenim volantu a pod. ale moj nazor je taky ze je to dobra vec...

09.08.05  21:27

« Nissan Almera Visia 1.5 - vase skusenosti

Teraz je ta akcia od Nissanu na Slovensku ze sa da zohnat za cca 459 000 Sk v zakladnej zostave (pocul som ze bez ABS), mate ho niekto?
    Za akych podmienok ste ho kupili? Ako ste spokojny? Prosim o dojmy.
    Tiez prosim vysvetlit ako sa prejavi chybajuce ABS - nie som velmi aktivny sofer.
    Tiez prosim o uvedenie alternativnych vozov v cene do 450 000 Sk. Dakujem.

09.08.05  08:57

« HEPIPRMERA & krupi

zdar Briza.... tak to som zvedavy na tvoje dojmy z i-CTDI..... vsade ten motor neskutocne chvalia.... a verim tomu ze honda to na 100% zvladla....
    Inak to vrzganie v pravom prednom zavese mi uz v neznackovom servise odstranili a uz som dokonca nasiel aj mracitka na svetla :-) maju ich na www.autodoplnky.cz a uz som ich aj objednal.....
    a este jedna vec. existuje plastikovy dekor od firmy prewoodec z nemecka, ktory sa lepi na pristrojovu dosku. da sa to objednat tiez cez net na www.autodoplnky.cz. mozno by som mal o to zaujem. nemate niekto skusenost s touto vecou? dik. caute :roll:

03.08.05  19:29

« Servisní manuály

03.08.05  19:20

« to Mena

pocitam ze 1.6 16V by na tom mohla byt podobne, i u Primery.

foto briza

briza 03.08.05  16:54

« HEPIPRMERA & krupi

S tim Accordem - prave jsem ve fazi presedlani z Primery P11 na Accord i-CTDi. Behem 2 tydnou by mela konecne (dodaci doba 3-4 mesice :shock: , u mne se to protahlo nevim proc na 5 >:-[] >:-[] ) dorazit. Tak vam potom muzu poreferovat nejake ty zazitky a postrehy. ;-)

03.08.05  15:14

« 100.000

Almera, r. v. 2002

03.08.05  15:07

« NISSAN X-Trail

nemate nekdo zkusenosti s problemy turbodmychadla na x-trailu, mam na aute 13 000 km a už dvakrat mi ho měnili, taky se mi zda že auto dost kouří

03.08.05  14:40

a to vse s primerou nebo almerou, ztratil jsem kontext....

02.08.05  16:45

« Spotreba a dalsi po 100.000 km

Ja sem ted a poprvne meril z Dolniho Dvoriste do Slovinska. Protoze byla zacpa na dalnici za Salcburkem, jeli sme nakou oklikou pres dva pasy, pak Wurzenpas pres hranice do Slovinska a pak 2x pres pas Vrsic (hodne vysoko) ve Slovinsku. Dva lidi, ale narvanej kufr a zadni sedadla vecma, jizda relativne v ramci limitu, ale do tech pasu sem to kalil co to dalo ;-). Po ujeti 500 km sem natankoval 33 litru, coz dava krasnou spotrebu 6,6. Na 1,8 super, to sem necekal, najeto mam necelych 100.000.
    Zarovky mi praskaj tak po 40.000 - 45.000 km, obe dve skoro zaroven, svitim furt. Vazny zavady nebyly zadny, akorat blbosti, to sem psal driv (rachtal kryt airbagu, knoflik ventilace nedrzel v poloze jen na okno). Pri 75.000 mi menili brzdovy desticky.

02.08.05  13:54

Provedl jsem exaktní test u své almery 1,5 rv. 2000. Natankována plná nádrž (po cvaknutí) v Mikulově. Další benzínka v Rakousku na A2 ujeto přesně 310 km. Poté dotankováno (znovu na cvaknutí) přesně 20,14 litrů. Obsazeno 3 dospělími + 1 dítě + cca 30 kg v kufru. Pneumatiky Pirelli nafoukané na 2,1 vepředu na 2 vzadu.Motor jsem netočil více než 3 500ot/min. Striktně dodržovány rychlostní limity 50/100/130. Celkem hladký průjezd Vídní cca 3/4 hodiny a hlavně po celou dobu naplno puštěná klimatizace. Jsem spokojen........

30.07.05  07:39

« Re: Skusenosti s Almerou 1,5 2002

jarco: krasne si to napisal, takmer sa pod to mozem podpisat az nato, ze mam este len 56000 km ale inak ako pises. spotreba sa da znizit az na 6,8 ale to je asi minimum, co som na tom aute dokazal.

29.07.05  21:44

Mily Mitsi,
    za prve cituji pouze ze stranek abc tuningu, co dokazi ci ne je jiz veci nazoru, treba na auto vubec sahat nebudu......
    Dale netvrdim, ze budu pretesnovat motor. Zaujala me tato vec u prispevku Jarca a jeho podobne zkusenosti se stejnym vozem.
    Takze klid na dusi a mnoho kilometru bez schizofrenie. :)

"-- skrytý --" 29.07.05  09:21

(cit.) "Dokazi pry z motoru 1,5 vytahnout 79kW a 162Nm. Za cenu 8900Kc."
    - Bravo! Hlavně těm 162 Nm. Až mi to někdo ukáže na protokolu z brzdy, tak třeba uvěřím. Ale jinak se musím jen pousmát.
    (cit.) "Dale me zaujalo pretesneni motoru co se tyce pistnich krouzku; tez jsem zaznamenal mirnou spotrebu oleje, asi 0.5 litru na 10000km."
    - Také dobrý! Nechávat si šahat do motoru kvůli sptřebě oleje 1/2 litru na 10 tis. km (což je zcela v normálu), to chce tedy opravdu velkou odvahu. Kromě toho olej u moderních motorů začíná mizet napřed "vrchem", tj. přes gufírka ventilových dříků, a až mnohem později "spodem" (přes pístní kroužky). Takže přetěsňovat "spodek" bez předchozího zásahu do "vršku" je poněkud schizofrenní.