NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  13:31

« Re: foukani na predni sklo

Sakra - na celni - asi bych si mel zopakovat 3. tridu ZS ....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  13:27

Co mas za auto? Me teda na hlavu ani do oci netahne - zrejme to bude tim, ze pri rizeni nesedim prilepeny na celny sklo a nemam vytresteny oci :-))) (nic ve zlym :-)).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.03  12:48

Ptal jsem se proto, že při nasměrování klimy na čelní sklo mi silně táhne na hlavu a hlavně do očí (což mi vadí především), zatímco ve "zbytku" auta (tj. v úrovni těla a hlavně nohou zůstává vedro). Ale jinak díky za vysvětlení.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  12:11

Takze jsem (prozatim) tri, co to pouzivaji "normalne".
    Tedy tak, ze se rychle ochladi primym foukanim, ale
    pro delsi a prijemejsi cestu pouzivaji neprime foukani (o predni sklo).

A ted bychom radi slyseli, co se Mitsimu na tom nelibi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  12:09

Mitsi: A jak pouzivas ty klimu? Ja mam manualni a davam si ji take na predni sklo.
    A dokonce k tomu mam duvod :-) Kdyz si ji dam
    aby foukala na mne, tak nemam rad, kdyz mi to fouka do cumaku.
    A i kdyz si to sklopim, tak mi to fouka hodne na nejake misto (bricho, ruce, hlava -- podle toho, kam to nasmeruji) a toto misto.
    je ochlazovano vice nez ostatni mista, kam mi to nefouka. Proto si ji davam foukat na predni sklo,
    kde mi ochlazuje vzduch ohrivany sluncem a pak se pomalu
    sune dovnitr do auta a nefouka mi to nikam.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  12:05

Já si taky foukám na přední sklo. Nejdřív si vychladím kabinu přímo a pak pěkně přes sklo, což je docela příjemné. I když při foukání přes sklo mi to zase docela táhne na levý loket, když ho mám "odložený" na opěrátku/madle na dveřích. ;-) Myslím že čelnímu sklu do moc nevadí, to je na takové šoky zvyklé, v zimě je to z druhé strany naopak (zveknu zima, zevnitř horký vzduch) a alespoň se taky víc ochladí palubka, která je zdrojem velkého horka, když do ní peče slunce...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  11:04

No ja ani nevim, ale prijde mi to tak nejak nejprijemnejsi, v kabine pekne cirkuluje vzduch a nijak na me ani na spolujezdce vyrazne netahne. Ale je fakt, ze vetsinou poustim 75% na celni sklo, zbytek na nohy. Pro rychle ochlazeni ale pouzivam foukani primo do kabiny ...

BTW proc se ptas? Ono by se to nejak nemelo, nebo by to mohlo vadit tomu celnimu sklu ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.03  09:16

Může mi zde někdo prozradit, proč si lidé pouštějí klimu 100% na čelní sklo (teď samozřejmě nehovořím o potřebě odmlžit čelní sklo např. při jízdě v dešti nebo v zimě). Poprvé jsem se s tím setkal v Americe (u tam žijících Čechů) a dostalo se mi vysvětlení, že "to tak dělají všichni", aniž bych uslyšel jediný racionální důvod. Ostatně ani automatické klimy nefoukají v režimu "auto" na sklo...
  • 00 Reagovat !

foto

18.06.03  19:15

« foukani na predni sklo

Po delsi dobe opet zdravim vsechny zucastene. Muj drobny problemek: kdyz jedu rychle (nad 130) se zapnutou klimou a ofukem nastavenym na celni sklo, tak citim, jak mi neprijemne tahne na nohy studeny vzduch. Ofuk na nohy je vlastne hned vedlejsi poloha otocneho regulatoru. Prijde mi to, jako by se uplne neuzavrely trubky dolu, i kdyz je regulator nadoraz. Mate nekdo podobnou zkusenost? Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.03  14:55

« Re: Spinac vnitr. osvetleni

@ qeta: Dik za odpoved. Uz jsem myslel ze zustanu se svym dotazem "nahranej". Tu prachovku jsi sehnal v Praze - Vysocanech, nebo jinde?
  • 00 Reagovat !

foto

15.06.03  20:31

« všechno je jinak

trošku se pozměnila situace a peníze, který měli být v průběhu léta nebudou, takže trochu přehodnocuju situaci. Auto budu kupovat do měsíce a v podstatě uvažuju jestli Almera 1,4 4D nebo 5D anebo Mazda 323 1,5 SDN, protože F-ko se mi nelíbí, všecno tak ročník 96. Poraďte prosím ještě jednou
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.03  15:09

« Re: Spotřeba Almery - vliv pneumatik

Predne omluva za neznalost, dle velkeho TP je Tvoje pouziti pneu OK. Treba Micheliny casem taky koupim, ale nyni je mi lito penez, kdyz mam Bridgestony skoro novy a v zime jsem na nich nejezdil. To jsem mel zimni Sava Eskimo3. Ja jezdim dost casto obsazeny zcela tj. 4 dospely a decko vzadu uprostred a tlakuju to tudiz na 2.2 a to pneumixem. Ty vybrace okolo 3000ot/min jsou znatelnejsi pri vyssim zatizeni vozu napr. na dalnici pri tahu do kopecka. Kdyz prekrocim 3500ot/min ztrati se to. Vybruje to i na radici pace a to i primo vizualne. Uslehal by se na ni koktejl.
    Pro Snehulak: Test tlumicu je dobry napad, tez o nem uvazuji. Ja bydlim na Jiznim meste-P4 a rad se s Tebou sejdu a porovname. Auto mam z Betahase ve Stodulkach. Dej vedet na email: tommmy@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  21:27

« Re: Vibracie riadenia

Omlouvám se za ty vYbrace, to jsem se fakt překlep...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  21:26

To qeta: Zvlněné přední kotouče by se projevily nerovnoměrným brzděním (škube to) resp. pulsováním do brzdového pedálu. Pokud by ty vybrace byly od nevyvážených kol, pak mají v první řadě frekvenci odpovídající otáčkám kol (a ne otáčkám motoru) a zpravidla se intenzita vibrací zvyšuje se zvyšující se rychlostí. Je to třeba cítit od 100 km/h výše. Někdy se to projevuje jenom při určité rychlosti (dochází k rezonanci), třeba kolem 120 km/h a při vyšší rychlosti to zase zmizí. Z vlastní zkušenosti můžu uvést zkušenost, že některé pneumatiky jsou proti dokonalému vyvážení jakoby imunní a že je můžete vyvažovat pořád dokola, a stále tam bude nějakých 2 až 5 gramů, které mohou být cítit. A není to znát jenom v řízení, jemné chvění se přenáší na celé auto. Pokud jsou ty vibrace jen mírné, tak bych se na to vykašlal, ať to dělá cokoliv. Almera není Rolls-Royce a auto navíc samozřejmě s ujetými kilometry nemládne...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  16:00

Tak vibrace kolem 3000ot/min pozoruju tez, nejvice na trojku u N15.Po prekroceni 3000 to prestane a je to v pohode. Dalsi zavislost je dle meho nazoru na zatizeni, zda jedu ve dvou ci v 4-5 z cehoz usuzuji ze by mohlo jit o problem na zadni naprave (????). Vibrace nejsou na volantu ale predevsim na pedalu a radicce a mirny prenos je do podlahy. Kdyz necham vyvazit kola, vse na cas ustane, ale domnivam se ze nevyvazene kola prenaseji chveni hlavne na volant. Objevilo se mi to pri nejakych 65tis. km pri ceste z Chorvatska a nebylo to zpusobeno zadnou dirou ci nerovnosti na silnici. Mohl by byt problem ve zvlnenych prednich kotoucich?????
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  15:52

« Re: Spinac vnitr. osvetleni

Kupoval jsem tu prachovku tez na N15 novou u Nissanu za 186Kc :(((
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  11:30

Ještě reaguji na ty vibrace: já žádné zaznamenáníhodné vibrace u Almery nepozoruji. Snad jenom trochu, ale fakt jen trošku, od motoru ve větším záběru někde kolem těch 3 tisíc otáček (to když si motor "brumlá" a je víc slyšet), ale během ustálené jízdy nic. Jinak můžu na základě těch mých za dva roky ujetých 136 tisíc km vyslovit názor, že Almera jede čím dál tím lépe, hlavně motor má "hladší" chod a jde snáz do otáček. Neměl jsem prakticky žádnou závadu (akorát jsem měnil žárovky), motor má pořád zcela neměřitelnou spotřebu oleje.
  • 00 Reagovat !

foto briza

briza 13.06.03  10:08

« Spotreba

Nekteri tady pochybuji o te spotrebe pod 7 litru. To neni nerealne - merim od plne nadrze do plne a poznamenavam si pocet kilometru. Zpocatku jsem to delal abych vedel s cim mam u toho noveho auta pocitat a uz mi nejak zustalo ;-). Je to hlavne o stylu jizdy a o fyzice. Kdyz jsem delal kdysi v autoskole jizdy na motorku tak mi ten instruktor hned po prvnich rozjezdech rekl neco v tom smyslu: "Zapomen na posr..ho pincka (cimz myslel Pionyr). Kdyz chces jezdit rychle musis se nejdriv naucit jezdit plynule." Je na tom hodne pravdy. Energeticky je nejvice narocne zrychlovani (prvni Newtonuv pohybovy zakon... sila = hmotnost * zrychleni). Takze ti co slapou na plyn i kdyz vidi ze vzapeti budou brzdit na cervene, zrychluji do kopce aby vzapeti brzdili po te co dojedou kolonu se nemohou divit. Energii ziskanou spalenim benzinu je treba vyuzit pro pohyb auta a ne ji protopit v brzdach. Rozjizdeni a brzdeni (+ jezdeni na nizsi rychlostni stupen) je nejcastejsi ve meste. Takze je treba na to trochu myslet, vyuzivat setrvacnosti auta a dupani na plyn si nechat na chvile kdy "toho sneka prede mnou uz proste dal trpet nehodlam".
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 13.06.03  09:34

« Vibracie riadenia

Zdravim Almeristov :-)

Ako to byzera s vibraciami volantu, ktora sa tu niekedy rozoberala? Uz je to uplne v poriadku?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.03  11:38

« Re: Spotřeba Almery - vliv pneumatik

Jeste k tem tlakum pneu - kdyz tam dam 2.0-2.1, tak se mi to auto zda ponekud min jisty v extremnich situacich (jako by podvozek nebyl dostatecne pevnej) - takze tam mam 2.2. Rozdil v komfortu (nebo spis nekomfortu) mi vsak moc vyraznej neprijde.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…