NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

18.08.03  14:51

« Re: Rachtani

Mena: Tak co ti s tím udělali? Já to taky slyším od airbagu spolujezdce, ale tipuju to spis na ty husí krky s kabely. Ten plastový deklík pod airbagem je tam sice volně, ale tlumil jsem ho pár kapkama silikonovýho tmelu a nemělo to na drnčení žádný vliv. Nejlepší je se na to vys..at. Není to Rolls-Royce. Když tady čtu, jaký problémy se můžou vyskytovat... Hlavně že to jezdí. BTW, zvětšil jsem svůj rekord: 146 tisíc km a pořád první brzdový destičky 3-4 mm!! Je to Almera N16 5d 1.5 r.v.2001. Za celou dobu žádný závady. Teď jsme absolvovali bez problémů dovolenou ve Francii, ve čtyřech, na střeše rakev a 2 kola, 4200km, spotřeba 7,6 l/100km.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.03  11:27

Tak sem zjistil co to je. Zacne mi vibrovat kryt airbagu u spolujezdce, protoze je vyrobenej z nakyho mekciho plastu. Stred toho krytu se prohejba nahoru dolu a tim to drnci. Zejtra du na garanci, uvidime co s tim ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.03  16:18

« Re: Almera

Pod ten clanek v SM bych se podepsal...doufam ze do ni budu lit jen benzin a jine naplne, zatim po 1000km spokojenost jen to chce nahodit jeste litaky a jemne vysperkovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.03  18:37

Tak to po přečtení SM budeš ještě spokojenější. Mnoho šťastných kilometrů!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.03  09:54

Diky za ten tip na SM...hned si ho jdu koupit :-), zajima me co pisou o te 1.4ce, protoze prave tu jsem si pred tydnem koupil... 99 rok, sedan, vybava Spring + zaruka od prodejce po dobu jednoho roku dily i prace zdarma :-o, to se jen tak nevidi, zatim naprosta spokojenost, spotreba po prvni plne nadrzi s cca 75%km klima 7.09 l/100km.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.03  10:05

Kamarat ma Almeru 1.6 r.v. 2000, na nej asi 140 alebo kolko tisic km a bez akychkolvek problemov. Jedinou slabinou starej Almery su udajne brzdy so sklonom k fadingu. Ten motor 1.6/100k je do pohody, s klimou sice trosku straca na dynamike, ale to asi vsetky auta toho objemu. Asi nespravis chybu, ked ju kupis ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.03  22:28

Jak jsem tak zjistil tak tady se hned tak něco nedovíš. Dnes jsem viděl recenze ojetých Almer v novém čísle Světa motorů - samá chvála, žádné typické vady.Jen trochu rýpy do naftových motorů před rokem 1997.Velmi chválený byl agregát 1,4 s nízkou spotřebou a údajně slušnými jízdnimi parametry.Celkové hodnocení SM bylo, že se jedná o velmi dobrou koupi za dobré peníze.To asi platí o všech Nissanech.Já sám mám s Nissany také dobré zkušenosti.
  • 00 Reagovat !

foto

30.07.03  17:45

« Almera

Zdravim vsechny priznivce Nissanu...
    V sobotu je jedu podivat na Almeru sedan r.v.99 a chtel bych vedet na co se mam extra zamerit, tj. jestli nema nejakou specifickou chybku, vyrobni vadu, pripadne casto se opotrebovavajici dil atd.
    Pripadne pokud znate stranky s technickymi specifikaceni techto Almer, byl bych rad.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.03  06:18

« Re: Problem se startovanim :-(

Ja autum moc nerozumim,tak me jenom zajimalo jestli mate nekdo podobnej problem.Auto je jeste rok v zaruce at se Nissan servis znazi.Uz vidim,jak tam prijedu,reknu ze to nestartuje a voni za tri dny rikaj nam to tady startuje v pohode,rozumej co si ten votravnej blbecek(zakaznik) stezuje...
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.03  21:29

« jo NISSANi

to sou spolehlivý káry... jo japonec...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.03  10:15

Anglicky to EGR určitě není (to je něco úplně jiného). Všude se píše o tom píše jako o Idle Speed Valve, ale jako zkratku jsem to ještě neviděl; já jsem toho ještě neviděl :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.03  09:19

Tenhle problém jsem měl na bývalém autě (opel). Pokud si to pamatuji dobře tak to bylo spojeno se součástkou LFR ventil. Z německého Leerlauf Füllungs Regel ventil, tj. ventil volnoběhu. Tuším že byl zanesený a byl vyměněn. Možná by šel vyčistit. Myslím, že tehdy stavění toho ventilu bylo elmg. a mělo několik poloh (asi 3, přesně nevím). Jak se ta součástka jmenuje anglicky teď nevím snad EGR, ale servismani budou vědět, nebo zkus pohledat v diskuzi na [odkaz] nebo [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.03  08:58

« Re: Nissan - mazání

Nevěšej hlavu ;-) to bude asi tím, že tady není moc lidí s turbodieselem, zřejmě jsou tady samí benziňáci. Já taky. :-) Na mé N15 s motorem GA14DE kontrolka mazání po startu také cca 1 vteřinu svítí a pak zhasne a když už je auto teplé tak zhasne skoro hned. Zřejmě to je vlastnost, pokud se nepletu, tak je kontrolka spojená s čidlem tlaku oleje v motoru a tomu to chvilku (těch pár vteřin) trvá než se dostane komplentě do oběhu ve všech kanálcích a vytvoří se tak požadovaný tlak v systému. Neviděl bych v tom nic špatného. Pokud Ti neubývá olej na rysce, pak je zřejmě vše v pořádku.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.03  23:18

« Re: Nissan - mazání

Tak to jsem se toho moc nedozvěděl. :-(
  • 00 Reagovat !

foto

22.07.03  15:38

« Problem se startovanim :-(

Ahoj.V posledni dobe(pul rok) pozoruju zvlastni jev u sve Almery r.v. 2001 cca 25000 km.Pri nastartovani me cca po 1 vterine klesnou otacky skoro na minimum,motor se dusi,klepe malem zhebne.Asi po dalsich 2 vterinach se otacky ustali na normalni volnobeh.Tento jev se nestava ani tak pri studenem motoru,ale zahratym.V posledni dobe to dela nejak moc casto.Dokonce se me stalo,ze jsem nastartoval az na 3 pokus!Proste jsem ho 2x natocil a hned chcipnul.Nevite v cem je problem?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.03  12:11

« Re: Primera 91 - co je to za kontrolku????

je to kontrolka vody na cerpadle + dobijeni ,dohromady to chce zmerit kolik dava alternator - nejaka dioda je fuc
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.03  22:36

« střešní nosič Alm. N16/3 dv

Prosím o radu: Pro 3dv. verzi existují nosiče bez adaptéru(viz rekl. fota Alm., nebo stejná auta, která jsem zahlédl na silnici), který u Thule výrazně "navyšuje" cenu . Na www.Thule se u typu 750 Rapid uvádí že je pro 5 dv. a 3 dv. od r. 2000. Přesto, když si na www které-koli Evropské pobočky nechám najít dle "pomocníka" správný typ pro daný ročník - vždy to "vyplivne" sestavu s adapterem (jinak nutný pro N15), ač N16 má nad sklem zadního okna mezeru a příslušný profil střechy - za který jsou - v úvodu zmíněné nosiče uchyceny (jako u 5 dv.). U Neumanna jsem také nic nenašel. Může někdo poradit o jaký jde typ? díky
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.03  22:14

V poslední době mě u N16 (necelé 2 roky stará, cca 20 tis.Km)- také znervózňuje zvuk , který bych přirovnal : něco mezi zarachtáním a zakvedláním - něco co souvisí s převodovkou/převody/"náhony", rovněž se tak děje při řazení na nížších stupních.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.03  16:48

motorkar> neco podobneho se mi ozyvalo u me N15ky taky. hlavne pri rozjizdeni a popojizdeni na jednicku. nakonec jsem zjistil ze mi rezonuje haubna. vyresil jsem to tak, ze jsem omotal jednu otacku takove tlustsi oboustranne samolepici pasky kolem oka (na haubne) co zapada do zamku a je po problemu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.03  20:41

Rachta mi to naprosto stejne jak to popisujes, jestli se dozvis co to je tak dej prosim vedet.
    Jinak pokud jedu po spatne ceste tak tam rachoti kde co, palubka tam asi moc dobre pripevnena neni nebod kdyz na rukou zatlacim tak se zretelne pohne.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…