NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Něco smutného o miláčkovi Maximce
No vzhledem k tomu že to auto bylo od jednoho ředitele co jezdil akorád v kravatě a po dálnici a navíc to nebyl žádnej blázen což vypovídá i o pěkném stavu interiéru a celkového dojmu,tak věřím že těch 180000 má..já to kupoval když jí bylo necelých 5 a měla 170t takže nevěřím že by někdo stihl najezdit víc..Spíš ostuda je že já najezdil jen 10t za 3 roky..hihi..Bouraný to nebylo,jen ťuknutý zadní světlo o značku při couvání a odřený elektron(jeho manželka).Knock senzor je takový udělátko mezi válcema pod sáním co hlídá vibrace motoru v závislosti na kvalitě benzinu a jiných vlivů a dává tuto informaci řídící jednotce která následně upravý chod motoru.to jsem zjistil..Lidově řečeno když tam budu dávat pořád ten samý benzin a jezdit normálně,tak vůbec nic nepoznám..ostatně ani nevím co bych měl poznat..:o))Je to prý oprava za 2000 materiálu,ale musí se rozebrat půl motoru a na to kašlu když to nemá na nic vliv.To kolísání otáček už jsem také vyřešil zrovna min.týden...Asi mám smůlu na blbej kus...nevím.. -
« Re: nissan unikol do archivu
Jezebel: Tchán má Almeru sedan 1.8, r.v. 2001 a jezdí úplně bez problémů (najeto cca 70000km), tatík má hatchback 2003 a tam nějaký problémy byly u úplně novýho auta (rozhozená geometrie, nefunkční vnitřní lampička, špatně fungující ovládání větráku klimy). Maličkosti, ale nepotěší u fungl voňavýho auta. -
« Re: Něco smutného o miláčkovi Maximce
No to slyším hezký věci. Je těch 180000km určitě pravda? Bylo to bouraný? Já mám r.v. 98, najeto 150000km (mám jí od 90000km)a spolehlivější auto jsem ještě neměl. Zatím jsem měnil jen zadní díl výfuku a zadní desky. Třeba takovej passat tdi sice žere půlku, ale když připočtu náklady na servis, docela se to vyrovná. O komfortu jízdy ani nemluvím. A ještě jeden blbej dotaz: co je to knock senzor? -
« Něco smutného o miláčkovi Maximce
Tak to mě by zase spíš zajímalo něco o Maximě..Také s ní mám docela trápení,ale už jsem jí snad vychytal až na pár drobností...odešel kompresor na klimatce,uhlíky ve startéru,na předku něco vybruje(asi od kol)protože se to mění v závislosti na rychlosti a v některých okamžikách to přestane(vyváženo mnohokrát),křupání od zadní nápravy při průjezdu nerovností,kolísání volnoběžných otáček,vadný knock senzor,odešlo ložisko na levém zadním kole což znamená celý náboj,rozpadlé zadní kotouče,ráfky neudržej tlak,takže duše,občas teče u sponky nějaká hadička..to je snad vše.začlo se to sypat poslední dva roky...rok výroby 96 a najeto 180000 což by nemělo být na 3.0 v6 snad moc...na opravy v autorizovaném servise samozřejmě nemám,takže něco holt oželím a něco nějak poladím..Nějaká světlá stránka..zatím nikde ani koroze a sehnal jsem pěkné zadní křídlo a motor nevezme ani kapku oleje...no jsem zvědav co mě čeká dál..a to je garážovaná a v zimě skoro neježděná..kdybych něměl favorita,tak mě to auto sežere celýho,ale je to holt můj miláček... -
« Re: nasrala ma baterka - almera 1,5 2002
Romanca> ja som taktiez Almeru kupil v Impexe a po par nedorozumeniach s ich servisnymi technikmi do tejto spolocnosti uz nevstupim. Teraz chodim do Autopolisu na Racianskej a som s ich sluzbami vcelku spokojny. Skus tam zajst a uvidis. Ich pristup je o niecom inom. Je to mlada spolocnost, kt. si potrebuje vybudovat dobre meno tak svoje sluzby vykonavaju na dost dobrej urovni. -
« Re: nasrala ma baterka - almera 1,5 2002
Řek bych, že ji někdo vyměnil.Dokázat to ale nelze, v každým případě bych trval na záruční výměně-baterka do auta má určitě od výrobce aspoň roční záruku...Změnit servis!
Ta čísla našroubujou na jiný auto, u pumpy vezmou plnou a ujedou.Bezpečnostní kamera zachytí SPZ a policajti se pak příjdou zeptat,proč jste nezaplatil:-)))
Možná je na Slovensku nějaká jiná,další finta, nevím... -
« nasrala ma baterka - almera 1,5 2002
v piatok mi odisla baterka na mojej almere kupenej v januari v auto impexe. co si mam o tom mysliet? je to jednoducho smola, jedna z tisic takto odide alebo jej niekto pomohol? matie ma totiz, ze tyzden predtim som bol v auto impexe na garancnej prehliadke po 15000 km a nic si nevsimli. tak by ma zaujimalo, ci to nemaju v popise prace alebo ju niekto vymenil za nejaku starsiu pokazenu? inak, aby bola smola v piatok dovrsena ukradli mi z auta evidencne cisla (spz), nechapem naco, neboli moc pekne. -
« zápach klimatizace
Mám Almeru 1.5 4D a při zapnutí klimatizace se na chvíli uvolní zápach chuti cca. rezavého kovu, když klima jede déle je to už bez chuti, a zase jakmile ji vypnu a fouká jen vzduch opět na chvíli kovový zápach. Máte i Vy někdo podobné problémy a jak jste to řešili???
Dík -
« Re: kalibrace ukazatele paliva
No ona kazda nadrz a kanystr maji objemovou "rezervu", neboli
jejich objem je vetsi nez deklarovany jmenovity objem.
Nedoporucuje ji nacpat uplne pod vicko nadrze, protoze
se pak muze stat, ze auto nechate na slunci,
benzin se zacne rozpinat a vyparovat a muze vam horem/prepadem vyteci, ci neco (vicko/uzaver) vytlacit.
Proto se tam dela objemova rezerva a nedoporucuje se ji naplnovat... -
Ja som raz natankoval do 60 litrovej nádrže 63,05 L (po hrdlo). Pre srandu som šiel pumpára zbuzerovať, že to nie je možné, že má chybný stojan a že zarába na čierno. Chudák tak sa zľakol, že mi začal ukazovať papiere o poslednej kontrole ciachovania. -
V mé Almeře, když se rozsvítí kontrolka, je v nádrži tak kolem 4 litrů benzínu. Takže kontrolku moc často nevidím, radši beru benzín dříve. Když to ukazuje 1/4 nádrže, tak se tam vejde tak 45-47 litrů. Ale že by to byla závada, to snad proboha ne. Každý auto je trochu jiný, záleží na tvaru nádrže (podívejte se pod auto - někdy jsou ty tvary docela složitý) a na tom, jak to snímač svým průběhem kopíruje. Podle mě je každý ukazatel stavu paliva v nádrži jen orientační a tak je na to potřeba koukat. -
no můžu vás kluci japonský uklidnit, že to např. Chrysler dělá taky. Prvních 150 se ani nehne do poloviny se dostává jen tak jako z donucení a druhou polovinu profrčí rychleji než by peněženka chtěla... :-) No jinak záleží fakt na autě... třeba Opel to nedělá, Mercedes taky ne no Cadillac ho má digitální přesně na litr. Je to tak, plná nádrž je informativně nezajímavá, až od poloviny nádrže to má nějakou informační hodnotu, no nebo jako já spíš používejte trip computer ten ukazuje dojezd + - přesně.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!