NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Tos opravdu trefil špatný kus. Mně na Almeře nejvíc vadí poměrně častá výměna žárovek. Jinak OK. Ale obecně vzato N16 šla proti předchozí generaci kvalitativně o třídu níže. Tento fakt je důsledkem snížování nákladů u Nissanu jak oni říkají restruktulizaci. Rencek tam nasadil nucenýho správce, kterej měl za úkol dostat Nissana z červených čísel a udělal z Nissana na chvíli nejzizkovější automobilku světa. Důsledkem toho je Almera N16 -
"-- skrytý --" 06.03.06 15:32
« Bez nadpisu
to nissanalm:
tak to je fakt dost a celkom vaznych problemov. Ak mozem hovorit za O2 (riesil som tiez par veci ako reklamaciu) tak po tretej navsteve servisu je momentalne vsetko vyriesene (pri 20tis. km mi sice mierne, ale cim dalej viac povrzava predna naprava. Pocut to zatial len pri prejazde retarderov, za jazdy nie). Inak spokojnost hlavne jazdne vlastnosti oproti O1 podstatne lepsie, lepsie odhlucneny interier, priestor vzadu super, kufor ani nehovorim.
Alemru N15 pouziva manzelka, obcas si ju poziciam. Pri 176tis. (poctivych preverenych) motor slape vyborne (uz podla zvuku poznat ze je vsetko OK) podvozok skvele drzi v zakrutach (mam 185/60 R14 na Al). na nerovnostiach ma vsak pocit ze to auto strasne trpi (dost to nim zahrkoce) okrem par povrzavajucich plastov a zrejme trochu opotrebeneho laveho predenho zavesu ktory na jamach mierne pohrkotava je vsetko prikladne na tak jazdene a stare auto ticho.
Ono ako uz bolo viac krat povedane nenajdes uplne bezporuchove auto (raz to dojde na kazde). Najpodstatnejsii je vsak pristup ludi. Ci uz predajcu, zastupcu vyrobcu (dovozcu) alebo servisu. Ako tak som ochotny sa zmierit s tym ze mi v ramci zaruky opravia vcas vady ktore su objektivizovatelne (samozrejme bezplatne). Potom je sanca ze bude auto sluzit k spokojnosti a ze si zakanznik bude ochotny kupit od toho isteho vyrobcu znovu. -
"-- skrytý --" 06.03.06 15:26
« Re: nissanalm
Pocuj, super, ok autoimpex zabudnute, no moj problem stale pretrvava, nemam potrebny vykon aky by som mal mat. Predchadzajuci majitel robil vymenu piestnych kruzkov,. ale to by nemalo mat vplyv nejaky na to si myslim ??? ci ano?? Vykon vtedy bol ok a este aj potom asi 2 mesiace, len teraz posledne 2 mesiace ma trapi, uz to nieje co to bolo, please ak na nieco napadne skus poradit, ze cim to moze byt?? dakujem.
:D -
« Re:
tu je v skratke co som zatial riesil:
Mam najazdene 18000km a uz boli menene komplet svetla kvoli zahmlievaniu,manzeta polosi bola chybna z vyroby, uchytenie pasu vodica,menene lamba sondy,memeny plavak, vrzga to vsade, geometriu som mal nastavenu uz asi 4krat,stale maju problem vyvazit gumy a teraz mi zistili skrivene brzdove kotuce. Nehovorim o kvalite spracovania ta je ako u indickych aut. Kontroloval som nastreky dutin a zistil som ze je to riadne zfusovane.Zistoval som aj protikoroznu ochranu N16 a nie je robena formou pozinkovania.Hlavny sef servisu nissan mi vravel ze od kedy sa almera vyraba v anglicku tak maju kopu prace v ramci garacnych oprav.
Do 40000km: 3krat oprava brzd, uchytenie vyfuku, vymena svetlometu ked po dazdi tam natieklo asi 2dcl vody a ostalo to tam, osvetlenie interieru-oprava-zle kontakty -
« Re:
ja som test tlmicov a brzd robil v kosiciach, ale mali by to vediet spravit v mikone, alebo aj v toyote v bratislave.nastavenie geometrie je najlepsie v autopolise,kedze my zatial nikdy poriadne nevyvazili pneu tak aj to robim v polise za 1000sk >:-[] , je to stale lepsie ako 5krat nechat prevazovat, osvedcil sa mi pneumix v pneumatikach
Naposledy som reklamoval brzdy lebo mi ostavali visiet na kotucoch.
Inac almera ma velmi dobre brzdy asi najlepsie ake som mohol v poslednej dobe vyskusat, mysli seriove nie sportove alebo robene dodatocne -
« Re:
blesk: almeru by som asi viac nekupil kvoli vsetkym problemom co som mal-auto som sa snazil 2krat vyreklamovat, kontaktoval som aj japoncikov, stale som sa dostal k tomu ze ich mam dat na sud, firma kde som nissana kupoval stratila licenciu od nissana a nikto mi to nepovedal a ja som mal v tej dobe same problemy s autom. Plusy: nikto ti ju neukradne(O2 sa kradne vo velkom,moj kamos o nu prisiel pred 2 mesiacmi-bola vytypovana),dobra spotreba-moj rekord 4,9l pri 100km/h
bezne v lete 6,1l. Motor je drziak. Podvozok velmi dobry.
Zapory: kvalita ide dole vodou odkedy su s Renaultom, podvozok je dobry ale na nekvalitnych cestach sa znicia tlmice a ine podv.casti rychlo,treba casto nastavovat geometriu (cca 15000km), 1,5benzin je lenivy a treba ho tocit min. na 4000.kvalita spracovania je zla.
Rozmyslal som co by som kupil ak nie almeru, ale po skusenostiach znamych so znackami skoda,opel,citroen,daewoo si pripadam ze aj napriek chybam mam najlepsie auto v danej cenovej hladine. -
« Bez nadpisu
casper: servis je najlepsi na racianskej v autopolise, na autoimpex zabudni ak nechces mat do......kane auto, mam vlastnu skusenost, co sa tyka tvojho problemu tak to moze byt palivovy filter alebo vaha vzduchu ale podla toho ze si prestal s tym mat problemy tak to bolo sposobene chybnym palivom-ja tankujem na esso. Olej pre tvoje auto by bol najlepsi Castrol 5w-30, 0w-30 -
"-- skrytý --" 06.03.06 11:17
« Bez nadpisu
to nissanalm:
koli comu si chodil po servisoch po celom slovensku? Odporucil by si N16 este dnes kupovat? Svagor ma par rokov N15 sedan 1,4 64kW a uvazuje mozno aj o N16 kedze bol spokojny. jeho inklinacia je aj z toho dovodu ze v autach nema velky prehlad a riadi sa tym co ma odskusane a intuiciou (Octaviu vyradil z vyberu napriek tomu ze ju osobne vobec nepozna aj napriek tomu ze O2 som mu chvalil(mam ju), programatori su proste specificky ludia:-)
Dik inak za tie info ze nevedia v Autopolise robit tlmice a brzdy (diagnostikovat, jasne ze mi ich radi vymenia). Kde to vedia robit? a co to cca stoji (len diagnostika bez vymeny)?
Inak subjektivne mi N15 brzdi velmi dobre (ucinne a citlivo) zasluhu ma na tom aj to ze mam verziu prakticky v max vybave (SLX s ABS a kotucmi vzadu). Platnicky maju mat vpredu min hrubku 2,5mm a vzadu 1,5 mm. Momentalne mam 7mm vpredu a 6 mm vzadu. Kotuce vpredu su hladke aj ked su na dolnej hranici hrubky (nove maju 18mm, dolna tolerancia je 16mm a ja mam tych 16mm, vzadu su trochu nerovne, hrubka rovnako ako vpredu - dolna hranica). Tlmice su znesitelne ale nove by asi boli lepsie - nenadskakuje auto, ale zdaju sa mi maksie (aj ked oni su aj nove trochu primakke na tie tvrde pruziny-rovnako to ma vraj aj N16). Preto by som chcel diagnostikovat prave aj brzdy a tlmice, lebo mali by byt este dobre ale rad by som vedel kolko este tak mozem pocitat ze vydrzia (je to dost penazi vsetko toto menit) a ci sa mi oplati este do toho ist ci auto predat. Tlmice vyjdu cca 15tis, kotuce dalsich zhruba 15tis. plus platnicky a robota cca do 40tis :shock: Odhadujem ze Rok 96 s 176tis km sa uz nebude predavat tak lahko ani len za 130tis Sk. (Aj ked ceny v inzeratoch sa pohybuju tak od 130tis do 160tis Sk za tento rocnik, pri tomto pocte km a vybave). Takze bud si to auto potom budem musiet nechat este aspon par tisic km alebo ho radsej dojazdit a predat s vytlcenymi tlmicmi, a zjazdenymi brzdami aj ked len za necelych 100tis. sk. Proste ak budem presvedceny ze manzelke to auto bude este stacit tak aspon dva roky tak sa to stale oplati. Momentalne ziadny problem ale mam rad veci pod kontrolou a je lepsie robit prevenciu ako potom riesit nepojazdne auto. -
"-- skrytý --" 06.03.06 10:52
« Nissan Primera P11 GT 2.0
Zdravim vsetkych nissan maniakov, mam par otazok na ktore neviem na nete najst odpovede, Dufam ze mi tu pomozete.
1) aky prevodovy olej tam mam davat, co sa tyka motoroveho som teraz ,menil a dal som tam 5w40 Shell Helix Ultra
2) od isteho casu som zistil ze ako keby som stracal vykon, pred 3 mesiacmi som pri akceleracii pocitil zhruba pri 3 tisicoch otacok ako keby prerusenie dodavky paliva, a potom velka akceleracia ze ma tlacilo do sedacky, zial uz to nerobi, a neviem preco, Tankujem palivo Shell V-power,
Prosim ak mozte, pomozte mi, kde moze byt problem. Bol som v AutoImpexe v nissane v Blave, diagnostikovali me cely el. system, sondy, a vsetko bolo v poriadku., Jedine co bolo zle bol termostat ale ten uz mam vymeneny a aj sviecky mi zaroven menili. No neprinieslo to ocakavany vykon. hm Ak niekto nieco viete resp. mali ste podobny problem budem nesmierne rad ked mi pomozete.
3) kde mi odporucite servisovat auto?
Dakujem. :D -
« Bez nadpisu
blesk: je to vela penazi. ked ti budu menit spotrebak, napr. brzdy-platne a kotuce, resp. nieco ine(vyfuk) k tomu kludne prirataj este min.20000 sk navyse, co uz je riadne vela. Ja by som sa s polisom dohodol ze nech spravia kontrolu, ale ked nieco bude vadne tak ty sa rozhodnes o vymene a ty si zabezpecis aj nahradne diely nakolko origos nissan su o 30% drahsie ako si to mozes pozhanat sam. Ta kontrola by mala trvat 5hodin.
Ja som nedostal ziaden zaznam, len fakturu co bolo menene. Autopolis nema kontrolu tlmicov a brzd, takze ked ti povedia ze to je v poriadku tak to skontrolovali nanajvys vizualne. Tiez odrbuju ale omnoho menej a maju najlepsi nissan servis na slovensku. Ja kvoli svojim problemom s N16 som uz navstivil 6 servisov na Slovensku takze viem co hovorim. Problem s japonskymi autami je aj ten ze vymena dielov je vacsinou narocnejsia ako pri nemeckych autach. Mna teraz caka 45000 km. -
"-- skrytý --" 02.03.06 14:58
« Bez nadpisu
to nissanalm: suhlas skusim to, teraz mam vsak inu situaciu, Mam mat najblizssie servis po 180tis. km co je najvacsi servis zahrna:
jeho cena je v Autopolise 10500,- sk navyse k servissu po 15tis. km (vymena mot. oleja a filtra) sa menia zapalovacie sviecky. Navyse kazdych 60tis km by sa mali menit: vlozka cistica vzduchu, filter odvetrania klukovky (PCV), brzdova kvapalina. K tomu navyse kazdych 90tis.km:nemrznuca chladiaca kvapalina, palivovy filter. To je co sa tyka povinnej vymeny "spotrebky". Ostatne su kontroly, nastavenia, doplnenia kvapalin a pripadne vymeny potrebnych vadnych ci opotrebenych dielov. Od seriozneho servisu cakam ze urobi naozaj vsetky kontroly, a zaznamena ich do protokolu (co vsetko robil aj s nameranymi hodnotami a menenymi dielmi a ich jednotlivymi cenami). Cena 10500 nezahrna urcite vymeny opotrebenych ci poskodenych casti ako su brzdove platnicky, kotuce, ale ani len tesnenia, prachovky, prasknute hadice... Cize tych 10500,- je aj dost, hlavne ak vsetko len okuknu za 30min a nic okrem uvedenych vymen neurobia-co je tak robota na max hodku. Ak to vsak robia poctivo moze im to zabrat tak par hodin. Tak ci tak je podla mna ta cena vysoka. malo by to byt podla mna skor pocitane hodinovkou, ktora v takom Autopolise stoji 600,- Sk vcitane DPH. Ak si to zratas zistis ze je to tiez odrb lebo nijako im ani za cely pracovny den nevyjde ta cena. Niekto tu tusim pisal ze mu robili garancku po 30tis km za 4500,- Kc. Nechce sa mi za pol hodku az max 2-3hodky prace (co je ak pocitam hodinovku max 1800,-Sk) olej stoji material cca 300-350,- Sk/l pri stredenj triede co je pri 3l cca 1000,-sk, sviecky 1ks od 50 do cca 100Sk teda max 400,-sk, olej filter do 500,- Sk, brzdovka cca 500,- Sk. Neviem co stoji vzduchovy filter a palivovy ale ak ratam spolu_1800+1000+400+500+500=4200,- Sk Vdzuchovy filter a palivovy asi nestoji dalsich 6500,- Sk. cize ako ratam tak by sa mali aj s primeranym ziskom zmestit do 6000,- Sk za cely servis. Skusim zistit ci toto vsetko nezmakne aj Oilpartners. Dik za typ -
« Bez nadpisu
blesk: tou kontrolou za 15 minut u oilpartner vazne mozes nahradit prehliadku po 15000km u Nissana.na dalsiu kontrolu 30000km by som isel do nissana a po 15000 dalsi zas do oilpartner.vidis co ti tam robia nazivo,nieco podobne funguje dlhe roky v kanade a usa. cenu mas nizsiu ako u nissana, u nissana 15000km trva prehliadka cca 40 min max. a spravia ti to iste co oilpartner. ja mam este auto v zaruke inac by som na 15000covky chodil do oilpartner, tych 2000-3000korun nie je tak vela.maju tam aj elektrodiagnostiku a rychly servis:platnicky,filtre atd. -
"-- skrytý --" 02.03.06 12:11
« Bez nadpisu
to nissanalm: pozeral som stranku oilpratner a mozes mi povedat ako realne vyzera ta ich vymena oleja s kontrolou a doliatim prevzadzkovych kvapalin. Ci nieco aj diagnostikuju, ci len vymenia olej pozru na auto zbezne zvonku, pod kapotu, doleju ak treba nieco (zvacsa aspon toto skoro kazdy ma doliate takze nic), povysavaju, umyju celne okn a za 15min ako pisu hotovo? Podla ich stranky ma kazdy typ servisu po 15000km z tychto ukonov:
Kontrola:
- vzduchového filtra
- peľového filtra
- palivového filtra
- zapaľovacích sviečok
- motorového priestoru
- podvozku
- stavu svetiel
- stavu stieračov
- tlaku pneumatík
Iné:
- umytie čelného skla
- povysávanie interiéru
- premazanie podvozku *
Kontrola a doplnenie:
- oleja v prevodovke
- oleja v pomocnej prevodovke *
- brzdovej kvapaliny
- batérie
- chladiacej zmesi
- oleja posilňovača riadenia *
- nádrže ostrekovačov
- oleja predného diferenciálu
- spojkovej kvapaliny *
- oleja zadného diferenciálu
da sa tymto fakt nahradit servisna prehliadka v autorizovanom servise po 15tis km (samozrejme u auta po zaruke)? -
« Bez nadpisu
blesk ak si chces menit prevodovy olej a motorovy olej tak chod v pohode do Race do oilpartner, pri vymene si v aute,trva to asi 15 min. Da sa tam ist bez objednania.Do autopolisu zavolaj len kvoli typu prevodoveho oleja, ja idem do polisu zajtra tak sa ti tam opytam ked nezabudnem. -
"-- skrytý --" 28.02.06 13:34
« Bez nadpisu
to nissanalm: no ono sa mi prave nechcelo vsetko toto menit kvoli tomu ze ked som kupoval auto malo necelych 172,5 tis. km a pri 171tis bola robena servisna prehliadka prave v Autopolise, len 3mesiace pred mojou kupou (overene). Boli menene aj vsetky naplne. Jedine ze by tie naplne niekto vypustil pred predajom alebo servisaci v AAA (coho by som sa asi najviac obaval). Oni mi totiz v AAA este ako reklamaciu pri kupe menili predne tesnenie klukovky. Urobili to vraj bez vypustenia oleja. Prevodovy vsak nemenili. Tie tlmice si asi zle pochopil z mojho textu, nemam ich odmerane. Z Auto Impexu mam rovnaky dojem, preto som zacal chodit do Autopolisu (vycistenie, nastavenie a doliatie klimy zatial len) Pristup sa mi vsak pacil, sami iniciativne mi precitali z ich zanamov co vsetko bolo na aute robene (chodilo ku nim, hlavne ma potesili ze robili aj lahko naburany predok, ktory znizil predajnu cenu auta ale v skutocnosti zvysil jeho hodnotu pre mna (potvrdili ze to bolo len velmy mierne havarovane bez co i len dotknutia predneho cela alebo vnutornych blatnikov, zato mam komplet novy predok s cirou optikou a novym kvalitnym lakom (mierne to vsak na aute svieti, funkcne vsak vobec nevadi). Taktiez potvrdili ze vymenene celne sklo bolo len po prasknuti od odleteneho kamienka a nie po poriednej buracke. Tie naplne sa chystam predsa len vymenit len mam dilemu ci si aspon olej nemenit sam (moc sa mi ale nechce, lebo neni cas). Okrem toho ze usetrim, dam si tam olej aky si vyberiem a budem hlavne vediet ze to neni odrbkane nejakou ciastocnou vymenou (jak toto vobec mozu smejdi robit ved sedimenty ako najvacsi previt v oleji ostavaju prave na spodu, teda na konci pri vypustani oeleja). Kotuce a platnicky som odmeral posuvnym meradlom priamo na aute este v autobazare (su este s rezervou v norme podla servisnej. dokumentacie). Jedna z vyhod AL diskov :-) Nevies co stoji vymena prevodoveho a motoroveho oleja v Autopolise? -
« Bez nadpisu
ked chces vediet typ oleja do prevodovky tak zavolaj do servisu Autopolis, urcite tam nedavaj aditiva. Po 176000km by som radsej ten olej vymenil. Ked si kupil ojazdene auto, tak by som hned po kupe menil olej,filtre,chladiacu zmes,brzdovku. Autopolis nema kontrolu tlmicov a brzd, ma to Autoimpex na roznavskej, ale oni su odrbavaci tak by som radsej bol cely cas pri aute. Ako ti vysli testy na tlmice, ja som to robil po 40000km a bolo to 70%. -
"-- skrytý --" 24.02.06 16:02
« Bez nadpisu
co som kupil Almeru N15 pre mnzelku pred pol rokom je mi az podozrive zatial nebolo vobec na nu sahnut :-) Ma necelych 176tis km. Bola robena pri kupe len obhliadka servisakom bez diagnostiky takych veci ako na kolko % su ucinne tlmice atp. Preto by som rad niekde dal urobit kontrolu takych veci ako rovnomernost a sila ucinku brzd, pripadne nastavenia a servis, kontrola kvality oleja (v motore aj prevodovke), brzdovej kvapaliny. Servisak sice potvrdil vsetko to co malo byt robene pri poslednej servisnej prehliadke a STK robenej tesne pred predajom (overene v servise a u povodnej majitelky). Ale ja mam rad hmatatelne dokazy :-) Co ak v bazere potom olej a brzdovu kvapalinu vymenili za staru a kdovie co este. Aj ked to tak nevyzera rad by som mal istotu ale nechce sa mi za tu istotu platit par tisic ak mi maju nakoniec len potvrdit ze je vsetko OK. Neviete ci to niekto nerobi zdarma alebo za nejaku malu uplatu? Byvali akcie ako dni otvorenych dveri, robili take nieco tusim aj nejake servisy. Neviete ci nieco take niekde na Nissan nebezi? garancku mam az pri 180tis co pri manzelkinom jazdeni bude tak za 3/4 roka.
dalsia vec je ta ze teraz v zime mi zmizol jeden zvuk (identifikovany ako lozisko v prevodovke), ktory sa ako mala rezonancia prejavovalo obcas pri otackach medzi 3 az 3500 ot/min. Servis to zatial neodporucil riesit Teraz v zime to stichlo. Vyzera to na malu volu v niektorom lozisku a vplyvom nizssej teploty a tym hustejsieho oleja v prevodovke je ta mala vola eliminovana. Napadlo ma preto ze viem ze exituju specialne aditiva do prevodoveho oleja alebo olej nizssej viskozity ktory by to riesil aj v lete. Neviete aky olej ci aditivum to je a kde sa da a za co kupit?