NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: nissan unikol do archivu
Design bych neresil - nekomu se muze almera libit, jinemu ne, je to vec individualniho pohledu. Pro me je ale almera veci kvality a spolehlivosti. Potreboval jsem auto na kazdodenni provoz a velky pocet ujetych kilometru. Za 2 roky a 7 mesicu mam 153 tisic km a almera 1.5 je stale zcela bezproblemove a bezporuchove auto. Motor slape lepe nez pred 100 tisici km. A vo tom to je... -
Prostorem mi pride Almera podobna jako vetsina aut nizsi stredni tridy. Tata ma Leona, kamarad 307cku, dalsi oktavku a nevidim v tom moc rozdil (akorat 307ka je vyssi a oktavka ma vetsi kufr). Proc se tolik neprodava nechapu, me to pride hodne slusny auto na pomer vykon/cena.
Me se soucasnej vzhled hodne libi, je to dost sportovni, ne jako knedliky typu 307, Civic, Stilo, ...
Neco o tej novej Almere je na [odkaz] ale je to Blesk ;-). -
to je trochu dlhsie rozpravanie. anyway, v jeden decembrovy vecer sa nam pod umelym osvetlenim u predajcu zdala v katalogu ta farba ok. ked sme to potom videli za svetla o par tyzdnov, trochu nas to sklamalo. pravdu povediac, nam zo zenou sa ani ostatne farby v ktorych sa da almera zakupit moc nepacia. hadam naschodnejsia je jeden odtien bordovej. v tomto si myslim ma toyota alebo skodovka ale aj dalsi krajsie farby.
exterier je o niecom inom. nas si almera ziskali najma svojim interierom a povedali sme si a dodnes si to myslime, ze na tom az tak nezalezi. nie je to image auto a ani sa nan nepozerame, ked sa v nom vezieme a na ostatnich kasleme. tiez je pravda, ze nas trochu okuzlil fakt profesionalny pristup predajcu, nasa chut kupit si auto a necakat na leto :-) a samozrejme, preco to zakryvat fakt dobry pomer cena / vybava. dost sme v tom case zvazovali aj corolu a nebyt, toho, ze ani pocas troch tyzdnom sme s predajcom neboli schopni dohodnut skusobnu jazdu (nebol ochotny akceptovat nase terminy a my sme nestihali jeho) by sme sa mozno boli rozhodli pre corollu. ale mame almeru radi. -
Lubos.1 25.10.03 15:43
Nechapem,ako si sa mohol citit stiestenejsie v 307 ako v Almere. 307 je ovela sirsia, vyssia a vzdusnejsia. Ked som kupoval auto, tiez som si do Almery sadol, ale bola vyslovene uzka a vzadu miesta zhruba ako v Octavii.
Vybaba bola biedna, vtedy nebolo mozne kupit ani automaticku klimu, co bola moja podmienka. Co bolo ale potesujuce bola cena a jazdne vlastnosti. -
tak ja neviem, ci je v pripade almery nazvat jej interier stiesneny. almeru sme si vybrali prave pre jej velmi prijemny a pohodlny interier. ked sme sa pred rokom rozhodovali, tak ovela stiesnenejsie som si pripadal v 307. trochu lepsie ako almera nam vysla toyota corrola a to je pre mna v tejto triedy stale jediny vazny konkurent.
avsak poznamka o exteriery je viac ako na mieste. v prevedeni sedan je to celkom postacujuce ale hatchback je podla mna vyslovene hnusny. a farebna paleta tiez. myslim, ze si to mozem dovolit povedat, lebo sa v tej velkej larve farby postarska modra vozim. ale inak je to fajn pohodlne vozitko.
kde najdem viac o tom novom koncepte? predsa len o dva roky bude nacim kupit nieco nove...
neviete niekdo, ci nove zadne reflektory pasuju do starsieho modelu? mne sa zda ze by mohli. trochu by to tej larve pomohlo... -
Lubos.1 23.10.03 14:45
Vzhladom na to, ze sa Almery moc nepredavaju, by mali zmenit design. A musia sa prisposobit dnesnym trendom v nizsej strednej triede a to znamena aj kopirovat uz dost uspesne znacky.
Osobne si myslim, ze prave nevyrazny design a stiesneny interier su pricinou nizkeho predaja. Cena je OK. -
Mám Almeru 1.5 benzin, máte už někdo tu novou Almeru? A nebo tu Almeru s naftovým motorem 1,5???
Jaké máte zkušenosti??? (musím tuto rubriku trochu rozhýbat) :-) víte, že v měsíci Listopadu provádí v Brně Nissan podzimní prohlídku pro majitele Nissanů zdarma?? -
Ja mam Almeru 1.8, 37 tis. km, jedina zavada ktera "branila" jizde byla nedavno praskla zarovka, kterou jsem si ale vymenil sam. Dal sou to dve prkotiny - trosku drnci airbag u spolujezdce a knoflik u vetrani nekdy nedrzi v jednej poloze. Pak se mi taky zda, ze motor je cim dal tim tissi, v Nemecku po dalnici bezne 170 a vubec to nerve, vic je slyset svist vzduchu. Skoda ze mi to zboril ten autobus ;-(. -
Já mám u Almery s motorem 1.5 dlouhodobý průměr těsně pod 7 litrů, cesty mimo město po běžných silnicích se pohybují tak kolem 6 až 6.5 litru, když to trochu přišlápnu po dálnici, tak až k 8 litrům na 100km. Pod 6 litrů se nedostanu, přes 8 to jde taky zřídka. -
hele je to mozny, kazdopadne jsem na to auto pekne nasranej, mam ho rok a pul a nacpal jsem do toho vic nez bych chtel, protoze jsem student a nemam staly prijem tak to nastve jeste vic, jo kolik mate spotrebu s timto motorem?????Ja se pod 6.5l nikdy nedostal, jezdim spis za 7. -
stylus: No nevím, možná jsi měl smůlu, já něco podobnýho ještě neslyšel. Já mám Almeru 1.5 r.v. 2001, najeto 153 tisíc km, a nebylo s ní vůbec nic. Pár žárovek, jednou výměna brzdových destiček, jinak vše OK, ani nemám pocit, že by teď jezdila nějak hůř (spíš naopak, motor je asi právě dobře zajetej:-) -
mno.mam almeru 99 2d. V 10000 prestala fungovat klimatizace, v 20000 mi dosli brzdovy desticky, v 25000 znovu prestala fungovat klimatizace, v 32000 auto zacalo tahnout doprava(mozna moje chyba). v 40000 prasknul rozvodovej brzdovej buben, a to nemluvim o skripajicich plastech,nefunkcni podsviceni v interieru a jeste k tomu mi pride ze mam v p....i tlumice a to mam najeto 50000.Myslim ze by tech zavad mohlo byt mene.Nechce si ji nekdo koupit????????