NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

02.11.03  12:07

« Re: Bezporuchovy???Pche

A ktore modely nissan stahuje do servisov?
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.03  10:06

« Bez nadpisu

Ohledne vzhledu - mne se moje almere zvenku taky nelibi, ale vevnitr je to parada a je tam vse co tam ma byt ( loketni operka,misto na karty,telefon,mince,drzak napoju atp.) - mne takove veci prijdou dost dulezite - ve ostatnich autech teto tridy takove veci casto chybi, jsou to drobnosti ale pri cestovani dulezite.Navic za ty prachy v tehle vybave 2AB/AC/ABS je to :-))
    Motor slape slusne i kdyz to je jen 1,5 l.
    Momentalne dovrsila 2 roky veku a 55 tkm s jednim "zavahanim": presne po najeti 30 005 km jsem zastavil na miste urceni a odpoledne uz nenastartoval - bylo to v Polsku - nasledoval odtah a oprava, podle servisu se pretnul jeden z kabelu co napaji ridici elektroniku motoru (vede pod chladicem) - rikali mi ze v Polsku na to byla akce a Almery stahovali k oprave - u nas o nicem nevedeli.
    Ze jsou ty kabely nejak forove ulozene vzpominali i v testu Sveta motoru - Almera po 100 000 km.
    Navic vcera bylo v novinach ze Nissan bude stahovat spoustu aut kvuli poruse motoru ktera se projevuje tak ze nenastartuje, mozna prave ten muj pripad.
    Na nejakem diskuznim foru jsem cetl ze je to chyba software projevujici se presne po 30 tkm, nestalo se vam taky neco takoveho ?
    Jinak v bez zavad, celkova spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  23:11

No podle mě to už byl tak velký průser, že už se nedal ututlat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  21:34

Neni to nahodou snimac otacek??? Aspon to priznaji a resi to na vlastni naklady.Uz jste kvuli tomuto problemu nekdo u Nissanu byl?Nevite jak se zastoupeni postavi k tomu, kdyz nemam auto kupovane v CR?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.03  20:18

« Bezporuchovy???Pche

ja to nechapu, jak to ze si tady nikdo jinej nez ja na nissany neztezuje, nerikejte ze mam smulu na spatny auta. Nehlede na to ze se ted musi stahnout kolem 2500000 aut kvuli poruse snimace paliva...............
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.03  21:55

« Re: nissan unikol do archivu

Design bych neresil - nekomu se muze almera libit, jinemu ne, je to vec individualniho pohledu. Pro me je ale almera veci kvality a spolehlivosti. Potreboval jsem auto na kazdodenni provoz a velky pocet ujetych kilometru. Za 2 roky a 7 mesicu mam 153 tisic km a almera 1.5 je stale zcela bezproblemove a bezporuchove auto. Motor slape lepe nez pred 100 tisici km. A vo tom to je...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.10.03  10:19

No s tym Leonom a Octaviou si mal pravdu. Ale s 307 si mimo.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.03  09:23

Prostorem mi pride Almera podobna jako vetsina aut nizsi stredni tridy. Tata ma Leona, kamarad 307cku, dalsi oktavku a nevidim v tom moc rozdil (akorat 307ka je vyssi a oktavka ma vetsi kufr). Proc se tolik neprodava nechapu, me to pride hodne slusny auto na pomer vykon/cena.

Me se soucasnej vzhled hodne libi, je to dost sportovni, ne jako knedliky typu 307, Civic, Stilo, ...

Neco o tej novej Almere je na [odkaz] ale je to Blesk ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.03  21:06

to je trochu dlhsie rozpravanie. anyway, v jeden decembrovy vecer sa nam pod umelym osvetlenim u predajcu zdala v katalogu ta farba ok. ked sme to potom videli za svetla o par tyzdnov, trochu nas to sklamalo. pravdu povediac, nam zo zenou sa ani ostatne farby v ktorych sa da almera zakupit moc nepacia. hadam naschodnejsia je jeden odtien bordovej. v tomto si myslim ma toyota alebo skodovka ale aj dalsi krajsie farby.

exterier je o niecom inom. nas si almera ziskali najma svojim interierom a povedali sme si a dodnes si to myslime, ze na tom az tak nezalezi. nie je to image auto a ani sa nan nepozerame, ked sa v nom vezieme a na ostatnich kasleme. tiez je pravda, ze nas trochu okuzlil fakt profesionalny pristup predajcu, nasa chut kupit si auto a necakat na leto :-) a samozrejme, preco to zakryvat fakt dobry pomer cena / vybava. dost sme v tom case zvazovali aj corolu a nebyt, toho, ze ani pocas troch tyzdnom sme s predajcom neboli schopni dohodnut skusobnu jazdu (nebol ochotny akceptovat nase terminy a my sme nestihali jeho) by sme sa mozno boli rozhodli pre corollu. ale mame almeru radi.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.03  17:52

to romanca> nechapem preco si teda almeru kupoval ked sa ti nepaci jej experier a farba
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 25.10.03  15:43

Nechapem,ako si sa mohol citit stiestenejsie v 307 ako v Almere. 307 je ovela sirsia, vyssia a vzdusnejsia. Ked som kupoval auto, tiez som si do Almery sadol, ale bola vyslovene uzka a vzadu miesta zhruba ako v Octavii.
    Vybaba bola biedna, vtedy nebolo mozne kupit ani automaticku klimu, co bola moja podmienka. Co bolo ale potesujuce bola cena a jazdne vlastnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  17:27

tak ja neviem, ci je v pripade almery nazvat jej interier stiesneny. almeru sme si vybrali prave pre jej velmi prijemny a pohodlny interier. ked sme sa pred rokom rozhodovali, tak ovela stiesnenejsie som si pripadal v 307. trochu lepsie ako almera nam vysla toyota corrola a to je pre mna v tejto triedy stale jediny vazny konkurent.
    avsak poznamka o exteriery je viac ako na mieste. v prevedeni sedan je to celkom postacujuce ale hatchback je podla mna vyslovene hnusny. a farebna paleta tiez. myslim, ze si to mozem dovolit povedat, lebo sa v tej velkej larve farby postarska modra vozim. ale inak je to fajn pohodlne vozitko.
    kde najdem viac o tom novom koncepte? predsa len o dva roky bude nacim kupit nieco nove...
    neviete niekdo, ci nove zadne reflektory pasuju do starsieho modelu? mne sa zda ze by mohli. trochu by to tej larve pomohlo...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 23.10.03  14:45

Vzhladom na to, ze sa Almery moc nepredavaju, by mali zmenit design. A musia sa prisposobit dnesnym trendom v nizsej strednej triede a to znamena aj kopirovat uz dost uspesne znacky.

Osobne si myslim, ze prave nevyrazny design a stiesneny interier su pricinou nizkeho predaja. Cena je OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  14:03

Este mi napadlo, uz ste videli koncept ty novy Almery? Je to krizenec Megane II a 307ky. Docela by mi nastvali, kdyby se vzdali sportovniho vzhledu a kopirovali jiny auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  14:01

me by spis zajimal ten 2.2 diesel, 100 kW ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.03  18:29

Mám Almeru 1.5 benzin, máte už někdo tu novou Almeru? A nebo tu Almeru s naftovým motorem 1,5???
    Jaké máte zkušenosti??? (musím tuto rubriku trochu rozhýbat) :-) víte, že v měsíci Listopadu provádí v Brně Nissan podzimní prohlídku pro majitele Nissanů zdarma??
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.03  14:52

Ja mam Almeru 1.8, 37 tis. km, jedina zavada ktera "branila" jizde byla nedavno praskla zarovka, kterou jsem si ale vymenil sam. Dal sou to dve prkotiny - trosku drnci airbag u spolujezdce a knoflik u vetrani nekdy nedrzi v jednej poloze. Pak se mi taky zda, ze motor je cim dal tim tissi, v Nemecku po dalnici bezne 170 a vubec to nerve, vic je slyset svist vzduchu. Skoda ze mi to zboril ten autobus ;-(.
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.03  21:38

« originál mlhovka na NISsANA rok 97

Zustala mi doma po jednom neserijoznim kupci mlhovka na nissana primeru,pry fakci i na maximu a almeru.
    Je pekna.Cena nove 2771Kč,necham za 1000Kč.
    Dohoda možná.Tel 728 340059
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  20:53

Já mám taky Almeru 1.5 na delší cesty mám spotřebu od 5,6 - 6.3 na dálnici jedu 130 - 140km /hod. Závady: výměny 3 x gumové těsnění ve dveřích (původní bylo zvlněné) a geometrie. Jinak mám najeto 20 000 km a zatím bez jiných závad.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.03  20:42

Já mám u Almery s motorem 1.5 dlouhodobý průměr těsně pod 7 litrů, cesty mimo město po běžných silnicích se pohybují tak kolem 6 až 6.5 litru, když to trochu přišlápnu po dálnici, tak až k 8 litrům na 100km. Pod 6 litrů se nedostanu, přes 8 to jde taky zřídka.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…