NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.12.03  09:20

« Re: Startovani v zime a N16

Ja sem nekde videl, ze motoru 1.5 se to netyka. Je to od 1.8 vejs.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.03  10:08

Není přece jenom ten problém u tebe zapříčiněn tím špatným snímačem otáček, který se bude měnit u všech almer 1.5 i 1.8 ? Ptal jsem se na to u prodejce a on mi odepsal, že snímače budou od pondělí u všech prodejců a výměna se bude provádět během celého příštího roku, ale přednostně budou obslouženi ti, kteří měli už v minulosti se startováním problémy. Tak bych to tam zkusil vyřídit být tebou co nejdřív, třeba to bude tímto, mě to čeká taky, ale zatím problémy nemám. Mám taky 1.5
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  19:31

« Re: Primera?

ja teda nevim ale v novy primere s 2lbenzinem a v nejvyzsi vybave je vsechno oranzovy a displej je komplet barevnej, zadna znamka po zeleny....
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  09:32

Je fakt, ze modrosedy podsvetleni se mi taky hodne libi. Zeleny naprosto nesnasim, kdyz uz tak oranzovy, zluty nebo cerveny. Je zajimavy, ze se mi nelibi ani takovy to syte modry co ma VW - boli me z toho oci. Kazdopadne v podvetleni je skvela Mazda3, tam si clovek muze vybrat jestli to bude mit (tusim) modry nebo cerveny. Docela dobra pitomost, ktera na tom aute muze stat maximalne tak 100 Kc vyrobnich nakladu navic :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.03  13:23

briza: tak ked kupis M6, tak sa nezabudi prihlasit ku nam do klubu na www.mazda626.sk ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto briza

briza 10.12.03  12:29

Byl jsem se projet u dealera na zkusebni jizde s kombikem 2.2dci ve vybave Acenta. Mam Primeru P11, kupoval jsem ji v 97 novou a jsem s ni fakt moc spokojeny takze ted kdyz uvazuju o novem aute byla nova Primera logicka volba. Navic se mi to auto jako hatchback moc libi. Sice je mi trochu zahadou jak u auta, ktere je o 13cm delsi dosahli o 40 litru mensi kufr kdyz v interieru o moc vic mista neni ale budiz. Po zkusebni jizde jsem ale byl zklamany. Musim dat zapravdu recenzim, ze nova Primera hodne ztratila ze sportovnich jizdnich vlastnosti svych predchudcu. V zatackach je tezkopadnejsi, vic se naklani, sedacky (ktere nejsou jinak spatne) uz nemaji bocni vedeni v oblasti lopatek takze pri odstredive sile nepodrzi poradne telo. Motor sice dobre tahne ale do kabiny se ozyva traktorovym zvukem at studeny nebo zahraty. Sestistupnova prevodovka je fajn, ale pri razeni paka slysitelne cvaka o kulisu. Spojka v tom aute co jsem jel byla neskutecne citlive nastvena hned na pocatek zaberu a zbytek drahy pedalu byl jen "pro paradu" takze mi to nekolikrat chciplo a zastupce dealera (nevim jestli se jen nevymlouval) rikal, ze "tak to ted u tech dieselu delaji". Nevim jak bych se s tim rozjizdel na snehu. K tem pristrojum uprostred jsem pred jizdou pristupoval bez predsudku, nekonvencni novinky mi nevadi. Bohuzel si Nissan nedal tu "namahu" prehodit jejich poradi pro pravostranne a levostranne rizeni takze ten nejblize k volantu obsahuje tak "dulezite" pristroje jako teplomer a palivomer zatimco otackomer je nejdale. Jsem docela zvykly radit podle otackomeru a neustale krouceni hlavou me po chvili zacalo vadit. Japonci a Britove s opacnym rizenim maji otackomer pekne hned u volantu. Taky jsem si pri pohledu na hnustne zelene podsviceni rikal "lumpove vratte mi to krasne svetle modro-sede z predchozich Primer (podobne ma treba Laguna, novy Accord, MB rady E, ...)". Prejezd kratke pricne nerovnosti s tim autem opravdu pekne drncne (ani tady recenze nelhaly). Dalsi vec. Dojeli jsme coudici nakladak. Normalne podrazuji a soucasne palcem mackam prepinac vnitrni cirkulace vzduchu hned pred radici pakou. Tady musim preradit a pak ruku zvednout a uplne natahnout abych ten spinac nahmatal na odlehle strane N-Formu. Jedine co me opravdu nadchlo byla ta zadni kamera (pri nomalnim jezdeni jsem svou stavajici Primeru nikdy ani neskrabl a vsechny sramy jsem pochytal pri couvani). Od dealera jsem odjizdel svou Primerou s pocitem svobody a ovladatelnosti (ja vim je to emotivni, ale fakt jsme se tak citil). O tyden pozdeji jsem si byl zkusit Mazdu 6 a musim bohuzel rici, ze to co jsem cekal, ze bude nova Primera jsem spis nasel u tohohle auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.03  14:07

No mam benzinak 1.5 66kw. Kazdopadne dneska jsem startoval rano zas (bylo teda jen -7) a naskocilo to okamzite. Mozna to byla jen takova lehka indispozice Prece jenom bydlim u Vltavy, kde je takhle na podzim bejva pekne mlhavo a v patek vecer bylo teplo a mlhavo, takze se nejaka vlhkost mohla dostat do sani vzduchu a tam pekne pres vikend zmrznout.

No nic - pokud se to nebude opakovat nejak moc casto, tak to necham plavat ....
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.03  19:13

Tak to je normalni.Kapacita baterky klesa geometrickou radou.mas tam benzin nebo diesel.Diesel je vetsinou citlivejsi na zmenu teplot.Jo a k ty zaruce si myslim ze ti nic neopravej spis ti reknou ze si nechal neco pustenyho a proto to nenaskocilo.Jo a mimochodem se zapnutyma svetlama radiem a klimoskou to taky zrovna moc nestartuje......
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.03  12:17

« Startovani v zime a N16

Cau,

dneska rano jsem startoval Almaru (N16, najeto cca 55 tisic km), a byl jsem nemile prekvapen. Vubec nechtela chytnout, musel jsem ji tocit na 2x a jeste docela dlouho. Je teda pravda ze bylo asi -9 a auto od patku stalo, takze bylo lehce zamrznuty, ale i presto se mi to u motoru, kterej ma najeto necelych 60 tisic moc nelibi :-(.

Netusite nekdo co by mohl byt problem? Ma s tim smysl jezdit do servisu (almara ma jeste 3mesice zaruku)? Premyslel jsem ze by mohla zacit slabnout baterka (bude tam uz treti zimu a abych se priznal, tak jsem na ni od koupi vozu vubec nesahnul), ale s tim starterem tocila docela ochotne (zadne znamky vadnuti).
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.03  21:49

« Nissan 350z

Chci se zeptat jestli se nekdo uz svezl 350z.Moc se mi libi. Byl jsem na rally praha a jela jako predjezdec v 1 erzete.Pripadala mi stejne rychla jak nekteri s kitovejma autama.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.03  20:38

tak jsem asi zase jedinej kterej ma s timto autem vetsi zkusenost.Muj tata ho ma v 2l benzinu, najel jsem s tim asi 5000km, auto je velky, vzadu se ale pri sve ne moc velke vysce 180cm drhnu hlavu o strop, kufr je nic moc protoze neni rovnej a mirne se zveda, podvozek neni zrovna dobre citelnej, pripadam si ze to auto nedela to co chci, ted jezdim almerou,podvozkove se to neda srovnat, motor je docela slusnej, ma v tom ten automat kterej ho ale dost tlumi, na jeho pouzivani si clovek musi zvyknout,v interieru ma kremovou barvu, jsem uchyl na spinu takze to drhnu minimalne 2x tydne, sedacky jsou slusny a pohodlny, vzadu trochu skripou, xenony fungujou bez problemu, super je tempomat kdyz je cisto, pokud ma nekdo zpraseny auto tak ho to neumi sejmout a skoncite mu v kufru, co se tyka displeje-je docela dobrej ale stary knofliky muzu najit i poslepu zatimco oci na displej sklouznou vzdycky, taky jsme meli problemy s klimoskou a s radiem, i kdyz vse vypada v poradku tak radio straci signal a klimoska samovolne topi.....Jeste chcete vedet neco vice???Jo auto mame skoro rok....
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.03  08:59

Měl jsem to na den půjčený jako náhradní auto. Jezdil jsem jen po Praze a jsem zvyklej na automat, takže mě docela prudila ta 6st. převodovka. Motor v pohodě, jede dostatečně, podvozek se ve městě moc testnout nedá. Naprosto mě ale dostalo uspořádání interiéru. Jednak je to hezký (podle mýho názoru), ale hlavně prostorný a jednoduchý na ovládání, není potřeba k tomu číst manuály jak si někteří myslí. A ta kamera na couvání je super vychytávka:-).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  10:03

Lubos: Skusal som Primeru 2.2Di kamaratovej mamy, hm, no je to mohutne auto, prislo mi trosku tazkopadne - tazky motor vpredu. Zatah prijemny, fajn je seststupnova prevodovka s extremne dlhou sestkou. Ovladanie potrebuje dost cviku, cela konzola je v strede. Podvozok je vraj oproti predchadzajucim Primeram zradny. Uz ju nepotestim, je rozborena :(
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 20.11.03  09:57

« Primera?

Nemate niekto skusenosti s poslednou Primerou? Zaujimal by ma hlavne diesel.Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.03  22:58

« Re: nissan unikol do archivu

čmelák: To nebude samozřejmě obecným pravidlem, já jezdím dlouhé trasy a nebrzdím, ale brzdové destičky jsem měnil ve 148 tis.km. Měly pořád tloušťku cca 3-4 mm. Je to můj rekord - pro porovnání: u Oktávie mi vydržely nejvíc 110 tisíc km. Letní originál Bridgestone B390 mi vydržely asi 45 tisíc km (nebyly dohola), pak jsem měl Sava Intensa asi 40 tis. km (ty bych nedoporučoval), zimní mám Michelin Alpin se 60 tis.km (ty jsou super, mají pořád cca 5mm vzorek) a zbylých pár tisíc km mám na letních Michelin Pilot Primacy. Na Micheliny nedám dopustit, i když jsou dražší, tak se vyplatí, protože hodně dlouho vydrží a mají nízký valivý odpor, takže je s nimi výrazně nižší spotřeba (např. oproti Savám to dělá cca 0.3 až 0.4 litru).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.03  19:18

Tak jsem byl dnes v servise a tam mi řekli, že budou svolávat auta do servisu až koncem listopadu. A zatím vůbec mě nedokázali odpovědět kterých motorů se to týká. Tak jsem zvědav. Až budete někdo předvolán, tak dejte vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.03  23:47

Tady někdo psal, že má najeto 153 tisíc km s Nissanem Almera 1.5, kolik km vydržely brzdové destičky a kolik letní pneu, a jaké byly pneu značky???
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.03  23:43

« Re: Bezporuchovy???Pche

Zítra jedu s Almerou 1.5 na zimní kontrolu, jsem pozvanej, tak jsem zvědav co budou měnit, ale v www.idnes.cz píšou o vadném senzoru otáček motoru, v ČR asi 6 000 aut. Tak jsem zvědav.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.03  11:37

« Re: Bezporuchovy???Pche

Tyhle recally jsou noční můrou všech prodejců aut, ale vyskytujou se u VŠECH značek a netutlá je nikdo, byli by sami proti sobě. Pravda, u mýho oblíbenýho Nissanu mě to mrzí trochu víc...
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.03  13:27

« modely k oprave

Almera a Almera Tino s motorem 1,8
    Primera 1,8 a 2,0
    X trail 2,0
    viz teletext CT1 str639
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…