NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Vadny sensor otacek v praxi
Tak si to vcera tak v pohode valim v Almare svych standardnich 160 po dalnici, zdovna predjizdim nejaky auta. V tom najednou blik - na pristrojovce se rozsviti kontrolka celkove poruchy systemu (takovej ten oranzovej motor nebo co to je) a motor je totalne mrtvej. Zvladnout tuto situaci byly docela nervy, ale dopadlo to nastesti dobre, zastavil jsem v odstavnym pruhu. Odtahli me do servisu, a tam jim to bylo na prvni pohled jasny - vadny sensor otacek na klikovem hrideli. Z nissanu me az dosud kvuli vymene nikdo nekontaktoval (ale jsem 2. majitel, nicmene bych mel byt registrovan...). V servisu byli vstricni, omluvili se a senzor samozrejme zadarmo vymenili. Howgh. -
« Bez nadpisu
TO Stylus, to zalezi na co to chces. X trail jen na silnici, 4x4 pak vyuzijes akorat jen v zime, nebo na zablaceny ceste k chalupe. Patrol je neco uplne jineho. Tuhy napravy, odpojitelnej stabilizator, zaver zad. diferaku. Je to tahoun a do tezkeho terenu. Udrzba a naklady budou u patrolu mnohem vyssi (pojistka ?, nahradni dily ?, spotreba). Jezdit terenem je muj konicek, ale ja bych patrola neuzivil, a prece jen vice najizdim po silnicich, tak sem sel do kratkyho terrana 2,7Tdi, to je o tridu niz. Zatim jsem spokojen. Trochu mi prijde na hlavu rozmislet se mezi Xtrialem a patrolem. Co treba kia sorento, offroad (ma ram i redukci) za celkem slusny prachy. -
« Povrzavani.......
Zdravim vsechny, chtel se zeptat zda ma nekdo podobny maly problem na Almere 1,5 N16-2002. Pri mrazu, nez se auto zahreje, mi pri rozjezdech povrzava nekde pod predni casti auta. Jde to jakoby od napravy nebo kol. Nekdo mi tvdil, ze je to od tlumicu, jak jsou ztuhly????? Dale jsem byl v servisu v Betahase ve Stodulkach na vymene cidla otacek coz byla zalezitost 35minut, ale zajimave je, ze tam zrusili prodejnu novych vozu a zustal tam jen servis. -
« Re: Spotřeba Nissan Almera 1,5
ja som tiez tak na 7,2 (niekedy sa podari pod 7, niekedy je to nad 7,5) co je zrejme chyba merania, ked je jedinym kriteriom naplnenia nadrze cvaknutie pistole pri tankovani. je vsak pravdou, ze ani pri dlhych dialnicnych jazdach som nikdy nesiel pod 6,5 ako tu niekto opisoval. mozno je to zly styl jazdy, predsa len sa mi nechce vliect sa stovkou. -
« Teren
Chci se zeptat jestli nemate nekdo zkusenost s terenima nissanama, rozhoduju se mezi Patrolem 3Di nebo x trail, nechci to na zadny tahani tezkejch veci, chci jen velky auto s trubkou v predu co odhodi auto ktery se * z kopce na letnakach, kola blokly a volant vytocenej ke strane. -
« Re: mame tu mrtvo
Vsak je to taky nejlevnejsi auto s nizsi stredni tridy (snad krome korejcu), navic s podvozkem z roku 95, tak co chces. Nemluve o tom, ze v roce 2001 kdy jsem ji kupoval tak me stala presne tolik, co Fabie combi 1.4 55kw se stredni vybavou a klimatizaci. Co bych mohl chtit vic :-). -
« Re: Spotřeba Nissan Almera 1,5
Me ted hodne, jelikoz jezdim prakticky 80% pojzizdky po meste (do prace, z prace, s malou na plavani, k doktorovi a tak), takze ted je to tak kolem 8/100, kdyz se povede tak 7.5/100. Rekord ale mam z leta 2002, to jsem jel Praha->Tatry->jezdeni po Tatrach->Praha za celkem 6.2 vcetne spusteny klmatizace cca 70% cesty. Prumerne ale v lete jezdim za necelych 7, v zime spis za 7.5 ...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!