NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

16.02.04  10:26

« Vadny sensor otacek v praxi

Tak si to vcera tak v pohode valim v Almare svych standardnich 160 po dalnici, zdovna predjizdim nejaky auta. V tom najednou blik - na pristrojovce se rozsviti kontrolka celkove poruchy systemu (takovej ten oranzovej motor nebo co to je) a motor je totalne mrtvej. Zvladnout tuto situaci byly docela nervy, ale dopadlo to nastesti dobre, zastavil jsem v odstavnym pruhu. Odtahli me do servisu, a tam jim to bylo na prvni pohled jasny - vadny sensor otacek na klikovem hrideli. Z nissanu me az dosud kvuli vymene nikdo nekontaktoval (ale jsem 2. majitel, nicmene bych mel byt registrovan...). V servisu byli vstricni, omluvili se a senzor samozrejme zadarmo vymenili. Howgh.
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.04  17:23

« Bez nadpisu

TO Stylus, to zalezi na co to chces. X trail jen na silnici, 4x4 pak vyuzijes akorat jen v zime, nebo na zablaceny ceste k chalupe. Patrol je neco uplne jineho. Tuhy napravy, odpojitelnej stabilizator, zaver zad. diferaku. Je to tahoun a do tezkeho terenu. Udrzba a naklady budou u patrolu mnohem vyssi (pojistka ?, nahradni dily ?, spotreba). Jezdit terenem je muj konicek, ale ja bych patrola neuzivil, a prece jen vice najizdim po silnicich, tak sem sel do kratkyho terrana 2,7Tdi, to je o tridu niz. Zatim jsem spokojen. Trochu mi prijde na hlavu rozmislet se mezi Xtrialem a patrolem. Co treba kia sorento, offroad (ma ram i redukci) za celkem slusny prachy.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.04  15:14

« servisni manual

Tak mi za chvili skonci zaruka na moji Almeru N 16 a zacinam shanet servisni prirucku, neco jako “Jak na to ?” od vydavatelstvi Kapp. Nevite nekdo kde by se to dalo sehnat ? Muze byt I anglicky a nemusi byt na papire. Predem dekuju
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.04  10:53

« Seznam úkonů při garančce N15

Nevíte co všechno se provádí při garančce Almery 1,4 r.v. 98 při 60000km. Díky
  • 00 Reagovat !

foto

01.02.04  07:32

« Povrzavani.......

Zdravim vsechny, chtel se zeptat zda ma nekdo podobny maly problem na Almere 1,5 N16-2002. Pri mrazu, nez se auto zahreje, mi pri rozjezdech povrzava nekde pod predni casti auta. Jde to jakoby od napravy nebo kol. Nekdo mi tvdil, ze je to od tlumicu, jak jsou ztuhly????? Dale jsem byl v servisu v Betahase ve Stodulkach na vymene cidla otacek coz byla zalezitost 35minut, ale zajimave je, ze tam zrusili prodejnu novych vozu a zustal tam jen servis.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  16:34

« Re: Spotřeba Nissan Almera 1,5

ja som tiez tak na 7,2 (niekedy sa podari pod 7, niekedy je to nad 7,5) co je zrejme chyba merania, ked je jedinym kriteriom naplnenia nadrze cvaknutie pistole pri tankovani. je vsak pravdou, ze ani pri dlhych dialnicnych jazdach som nikdy nesiel pod 6,5 ako tu niekto opisoval. mozno je to zly styl jazdy, predsa len sa mi nechce vliect sa stovkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  14:35

« Re: Startovani v zime a N16

No je fakt, ze kdyz startuju tak tam neco cvakne a naskakuje elektronika. Takhle se mi zda ze tam nic necvaka.

Nicmene mi domu prisel dopis ohledne toho cidla otackomeru, takze az tam s tim pojedu, tak jim nacpu i tohle ....
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 27.01.04  12:04

« Re: Startovani v zime a N16

ale mají, např. Hondy dokonce dvojité. Většinou napájí vstřiky a palivové čerpadlo, to je trochu slyšet, tak se hned pozná, že neseplo dvojrelé. Ale almera ho nutně mít nemusí.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  09:17

« Re: Teren

X-Trail je příjemnej, opravdu, ale je osobák. Není to teréní auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  09:14

Mikalek: Almara 1.5 nám jezdí tak za 7.5, ale je to hlavně po Praze. Venku to bude míň. Kup to, za ty prachy je to dobrá volba.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  19:45

« Teren

Chci se zeptat jestli nemate nekdo zkusenost s terenima nissanama, rozhoduju se mezi Patrolem 3Di nebo x trail, nechci to na zadny tahani tezkejch veci, chci jen velky auto s trubkou v predu co odhodi auto ktery se * z kopce na letnakach, kola blokly a volant vytocenej ke strane.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  16:41

Já mám Almeru 1.5 sedan, jezdím dlouhe trasy Brno - Zadar atd. spotřeba minim 5.7 l, max 6,7 l průměr 6,25 l po dálnici 130 - 140 km/h 4 lidi.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  14:57

« Re: mame tu mrtvo

A jinak spokojenost? Chtel bych ji koupit, ale porad vaham...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  14:41

Vsak je to taky nejlevnejsi auto s nizsi stredni tridy (snad krome korejcu), navic s podvozkem z roku 95, tak co chces. Nemluve o tom, ze v roce 2001 kdy jsem ji kupoval tak me stala presne tolik, co Fabie combi 1.4 55kw se stredni vybavou a klimatizaci. Co bych mohl chtit vic :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  14:37

Me ted hodne, jelikoz jezdim prakticky 80% pojzizdky po meste (do prace, z prace, s malou na plavani, k doktorovi a tak), takze ted je to tak kolem 8/100, kdyz se povede tak 7.5/100. Rekord ale mam z leta 2002, to jsem jel Praha->Tatry->jezdeni po Tatrach->Praha za celkem 6.2 vcetne spusteny klmatizace cca 70% cesty. Prumerne ale v lete jezdim za necelych 7, v zime spis za 7.5 ...
  • 00 Reagovat !

foto

26.01.04  14:22

« Spotřeba Nissan Almera 1,5

Zdravím všechny, kolik Vám žere Almara 1,5 /beznin/???
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 23.01.04  11:52

mohli natiahnut este ten razvor a bolo by to OK, lebo 2535 mm je vazne malo a je to podpriemer v triede. Verim, ze dalsia generacia to vyriesi.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.04  09:19

to je pravda, ale nez 307 je Tino vyssi, sirsi i delsi
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.04  21:19

« Re: Nissan Almera

hele nic proti ale do nissanu se jen tak nikdo dostavat nebude, ledaze by jsi tam nechal na sedacce penezenku nebo mobil.Jeste jsem neslysl o nikom komu by nissana ukradli.Je to asi nejvetsi vyhoda nissanu.....
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.04  19:57

normalne som sa urazil. vraj lacne plasty, ja mam alemrku rok a nevrzga mi nikde nic ani za najvacsich mrazov. to by ma zaujimalo v com sa ten dotycny vozil.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…