NISSAN
« Re: zavady
Moja poznamka v zavadam (nakolko som odjazdil na 6-7 nissanoch urcite cez 150t km) mal som v zasade 3:
- sukromna prva almera (1,4 HB 97) zvlnene kotuce (serpentiny vo francuzskych Alpach, jul, auto este na plechacoch) - v servise orovnane a odvtedy bez poruchy
- sluzobna Primera P11 (1,8 2001) po cca 3 tis. km odisla riadiaca jednotka (nedalo sa nastartovat), okamzita vymena RJ v servise v ramci garancky
- sluzobna P12 (1,8 2003) po cca 20t problemy s elektrikou ventilatora klimy, v zaruke opravene, odvtedy ziadny problem.
Okrem toho mam vo firme v sucasnosti este 1 Almeru a jednu idem kupit v aprili. Doma mam trail 2,2 (15t km) bez akehokolvek problemu. Ale ten je z Japonska:)
Teda Nissany nie su bez chyb, ale nerozculuje ma to. Mojmu obchodnemu partnerovi na Medaku ML400 uz 2x na dialnici znicohonic odisla komplet elektrika (uz 2x vymena riadiacej jednotky) pri 150km/h (v aute zena s dcerkou = panika), tak co? :) -
krakatit 12.03.04 11:20
« MAXIMA
Nissan Maxima 3.0, automat, r.v. 1995, stříbrná metalíza, ABS, servo, centrál na DO, tempomat, el. okna a zrcátka, digitální klima, 2x airbag, rádio, zahrádka, elektrony, pěkný stav, cena 120.000 Kč - Co si o tom myslíte? Asi nebrat co? Pry to ma 250 000km a servisku - pravidelne servisovano... -
tak k ty almere, mam 2l diesla z 99 ve vybave slx, minuly leto mi dosli brzdovy desticky, asi tak mesic jsem cekal nez mi je servis byl schopnej dovezt az z japonska, protoze v cely evrope proste nebyly, po asi tak 2mesicich auto prestalo brzdit uplne, vymena brzdoveho bubnoveho rozdelovace brzd 6500kc i s vymenou, u ostatnich automobilu vydrzi tak 10let, nemluvim ani o tom ze po 50000 autu odchazej tlumice, asi tak po 10dnech od koupe jsem zjistil ze svetlomety se tam proste nevesli tak nosnikyreflektoru tam pripajeli pajkou, coz samozrejme kazdou chvili praska znova, auto tahne doleva. Co se tyka micry tak ta je 1l 99 rocnik, vetsi problemy nebyly. U tina se mi samovolne kousou brzdy, 2x jsem je menil 3500kc + prebrouseni celych kotoucu. Chtel jsem to vyreklamovat a pokazdy mi rekli ze nemam narok a ze je to drobna vada, s tim je spojeny i to ze je auto dost neovladatelny a kouri se vam od brzd. Primeru mam 2l NCVT 03, radio nefunguje tak jak by melo, nechyta signal ani kdyz stojim pod vysilacem, klimatizace funguje taky bidne, kdyz ji vypnu tak se auto zacne okamzite potit, vzdy se tam vysrazi voda, pak jsou problemy s geometrii, nekolikrat jsem to nechal serizovat ale stejne se pri 100 rozklepe volanta a pri 130 to prestane...doufam ze timto nerozcilim lidi co chodej na tuto diskuzi ale proste takovy zkusenosti mam...doufam ze nejsem jedinej........Stylus -
« Re: Nejak to tady usina
to jsem necekal, myslel jsem ze u Nissanu se do 200 tkm meni jen brzdove oblozeni. Nezlobte se, jestli vam to pripada jako rypnuti. Ja jen nemam moc rad, kdyz je nekdo zatvrzelym skalnim priznivcem cehokoliv a smula Nissanu je, ze posledni dobou slysim jen same: "kup si Nissan, ja mam Nissan, to je Japonec, ten vydrzi" a leze mi to na nervy. Ale to neni vas pripad. -
« Re: Spotřeba Almera 1,5
ja mam pri 65 percent mesto 35 percnet mimo mesta spotrebu okolo 7,2l. ked som auto kupoval dufal som v menej ale co uz. ale ked som auto pred rokom kupil tiez som mal spotrebu nad 8 litrov. Navyse mozno v tom hra svoju ulohu, ze novy motor almery by mal byt vykonnejsi tusim, takze to moze mat vplyv na vyssiu spotrebu. -
« Re: Spotřeba Almera 1,5
To jsem taky prekvapen, kupoval jsem ji pred rokem novou 1.5 sedan a od první jizdy jsem si psal spotrebu, je fakt ze já jezdím 70% mimo mesto a 30% nejvetsi byla 7.9 a ted mám najeto 25 000 km a trvale 5.8 - 6.3 l. Meris tu spotrebu správne? doplnené litry : ujeté km x 100? Jinak bych se asi obrátil na prodejce. -
« Re: Spotřeba Almera 1,5
To je fakt divny. Kdyz jsem tu svoji zajizdel tak sice bylo jaro, ale zralo mi to tak kolem 7.5, pak to slo dolu. Je teda fakt ze to bylo spis tak 1/4 meste 3/4 venku ale i tak. V soucasny dobe mam najeto necelych 60 tisic a jezdim tak priblizne 2/3 mesto (pojizdky tak max 10-15 km v kuse) a zbytek venku. Spotreba do 8mi litru (jen kdyz byly ty mrazy kolem -15 tak jsem mel tusim asi 8.3 ... ). -
« Spotřeba Almera 1,5
Ahojte všichni, tak jsem se stal majitelem nového vozu Almera 1,5HB. Všechno je bezva, vzhledem k tomu, že jsem doposud jezdil ve Felici. :-) Jenom mě trochu překvapuje vysoká spotřeba a to nejezdím nijak bláznivě. Je možné, že se to časem upraví? Mám úplně nové auto.. Spotřebu mám 2/3 město 1/3 mimo přes 9 litrů na 100km. čekal jsem tak přes 7 litrů... Jinak jsem spokojenej velice. -
« geometrie
Máte nekdo problém jako já? Almera táhne uz pri 50km/hod rychlosti citelne doleva. Byl jsem uz dvakrát na geometrii, pokazde jinde ale ta je v porádku, zkousel jsem odpory kol jestli to není lozisko, nic prohodil jsem kola taky nic. Je mozné ze by to delal posilovac rízení??
Dekuji -
« geometrie
Máte nekdo problém jako já? Almera táhne uz pro 50 km rychlosti citelne do leva. Byl jsem uz dvakrát na geometrii, pokazde jinde ale ta je v porádku, zkousel jsem odpory kol jestli to není lozisko, nic prohodil jsem kola taky nic. Je mozné ze by to delal posilovac rízení??
Dekuji