NISSAN
briza 03.08.04 08:56
« Re: Primera
Jednou jsem v tom jel - zkusebni jizda (kombi) a dojmy jsem tady popisoval. Na muj vkus byl ten motor dost hlucny - takovy traktorovy zvuk zastudena a bohuzel i po zahrati. Taky zprevodovani me nijak nenadchlo. Ma to sice 6 kvaltu ale i ta sestka mi prisla dost kratka takze na nejakou vyssi rychlost to musis dost tocit (=> spotreba). Planoval jsem vymenit svoji P11 prave za P12 s 2.2 dCi ale uz me to pustilo i kvuli jizdnim vlastnostem, ktere jsou oproti P11 o dost horsi (kdyz jsem to napred cetl v recenzich nechtel jsem tomu verit, ale je to tak). Tak jsem to rozhodnuti odlozil a sel se podivat jinam neco jineho zkusit a v tuhle chvili to zaklinadlo :-! zni: Honda Accord i-CTDI. -
"-- skrytý --" 20.07.04 19:34
« Re: spotreba
To: niss
Měřeno tankováním plná po hrdlo při začátku i po návratu u stejné pumpy. Poslední měření v únoru letošního roku. Trasa HK-Mohelnice-Bělá pod Pradědem (přes Červenohorské sedlo)-Brno-HK. Spotřeba 6,33 l/100 km. Styl jízdy vždy cca o 10 km rychleji, než jsou limity a po dálničním úseku kolem 150-160 km/hod. V autě jsem jel sám.
Když ale jedu na LPG, tak se stěží dostanu pod 10 l/100 km :-(((((((((( Je to paradox, ale je to tak. -
« re:zarovky
Mam pres 70tkm, rv 2001, asi kupuju nejake horsi zarovky - je to stejne prkotina, vic mi vadi ze mi neustale zarezavaji pistky na brzdach, uz jsem to resil asi 5 x, nestoji to sice zadne dily, jen praci - mimo zaruku - brzdy v ni nejsou, ale ten ztraceny cas -
« Opet servis
Tak Plzensky servis se zlepsil, objednali mit predni panel kde se nachazi i ten knoflik ventilace. Pak mi i zavolali, ze muzu priject a vymeni mi to. Jeste zkusim reklamovat ten drncici kryt airbagu.
Listu sem si nechal prilepit v Rakousku, v ramci zaruky bezplatne, akorat zkoumali servisni knizku, jestli chodim na garance ;-). -
« Re: 2 nissan users
ad syon – ak si to ty: nedavno (mesiac?) sme isli spolu vo vlaciku z BA, mam tmavomodru P12 s BA SPZ. preco nechodis do nitrianskeho servisu? ja mam sice domovsky servis v KN, ale parkrat som bol aj v NR a ziadny problem.
ad moja P12: kupena cca len par mesiacov po premiere, teraz ma nieco cez 70t. mozem porovnavat s P11 – moja laska doteraz :-) najazdil som na nej cca 80t, tiez ten isty 1,8 motor): velka kasna, menej iste jazdne vlasnosti, naklananie, vyssia spotreba a mensia pruznost ale na druhej strane vacsia imidzovka. ale mam ju na 17", takze trosku plus a zaroven vyzera docela dobre. zavady ziadne, akurat mi z casu-nacas odide ziarovka zo stretavaciek. a samozrejme 1,8 je malo, aspon 2,0 alebo diesel. ale za tie prachy...:)
x-trail: mam ho doma presne rok, tam nemam absolutne ziadnu staznost – jazdne vlastnosti osobaku, spotreba cca 7,5, diesel tiahne odspodu, subjektivne dynamickejsi lepsi motor ako 1,8 v primere.
almera: 1,5 ma cca 6 mesiacov ju kolegyna, predtym mala fabku tdi, nevie si ju vynachvalit. ja som sa isty cas vozil v 1,5 - par krat som s nou abslolvoval cesty do Parhy, nemozem sa stazovat. az na to drncanie stresneho svetla..:)))
k avensisu: pred tyzdnom som na nom jazdil cca 3okm, bol som velmi prijemne prekvapeny interierom, exterier vsak (podla mna) nic moc. -
Lubos.1 30.06.04 12:23
Nic v zlom, ale urcite sa da najst lepsie poloha za volantom 307, ako napr Almery. Ked som sa rozhodoval, ake bude moje dalsie auto po 307, tak som si bol vyskusat N.Primeru, Mazdu 6 a T.Avensis, chcel som diesel, Avensis som vylucil kvoli slabsej vybave a vysokej cene, ostala Primera 1.9 dCi a M6 2.0.
Ja som si nemohol najst v Primere polohu vobec, ale mala vynikajucu nastavitelnu bedernu opierku., inak sedacky makke, bez bocneho vedenia. Auto sa pomerne naklanalo. Chvel sa pri jazde volant okolo 140 km/h, naco som nesmierne citlivy.
Napriek tomu, ze bolo auto skoro nove (4500 km) , vo vnutri vrzgali plasty (taktiez boli tvrde) a nieco buchalo vzadu (kombi).
Takze kvalita nic extra oproti Avensisu a M6. -
tak to jsi trochu prestrelil, i kdyz nejsem zrovna priznivcem nissanu tak mi pride potupa porovnavat japonce s zabozroutem, nic proti ale peugeot mi nepride jako kvalitni auto a srovnavat mini auto a stredni tridu je taky husty. s 206 jsem jezdil asi mesic, bylo to udesny pri srovnani treba s fabii, za prve jsem tam nikdy nenasel spravnou polohu za volantem(to ani u 307), razeni nepresny, tvrdy plasty...jediny co ocenuju ze je malickej takze v praze byla pohoda parkovat, jo a na to ze to melo motor 1,1 tak to jelo celkem slusne dokonce i za 6l. -
"-- skrytý --" 23.06.04 09:48
Mimo mesto sa zvycajne dostanem aj pod 8 ale take trasy jazdim minimalne.
Inak automat sa mi zo zaciatku tiez prilis nepacil ale uz som si uplne zvykol a musim priznat, ze je to omnoho pohodlnejsie a mozno aj bezpecnejsie. Hlavne v meste kde netreba v kuse preradovat a riskovat "zdochnutie" prave na krizovatke.
Predtym som jazdil skoro tri roky s Peugeot 206 s manualom takze myslim, ze mozem celkom dobre porovnavat.