NISSAN
briza 03.08.04 08:56
« Re: Primera
Jednou jsem v tom jel - zkusebni jizda (kombi) a dojmy jsem tady popisoval. Na muj vkus byl ten motor dost hlucny - takovy traktorovy zvuk zastudena a bohuzel i po zahrati. Taky zprevodovani me nijak nenadchlo. Ma to sice 6 kvaltu ale i ta sestka mi prisla dost kratka takze na nejakou vyssi rychlost to musis dost tocit (=> spotreba). Planoval jsem vymenit svoji P11 prave za P12 s 2.2 dCi ale uz me to pustilo i kvuli jizdnim vlastnostem, ktere jsou oproti P11 o dost horsi (kdyz jsem to napred cetl v recenzich nechtel jsem tomu verit, ale je to tak). Tak jsem to rozhodnuti odlozil a sel se podivat jinam neco jineho zkusit a v tuhle chvili to zaklinadlo :-! zni: Honda Accord i-CTDI. -
"-- skrytý --" 20.07.04 19:34
« Re: spotreba
To: niss
Měřeno tankováním plná po hrdlo při začátku i po návratu u stejné pumpy. Poslední měření v únoru letošního roku. Trasa HK-Mohelnice-Bělá pod Pradědem (přes Červenohorské sedlo)-Brno-HK. Spotřeba 6,33 l/100 km. Styl jízdy vždy cca o 10 km rychleji, než jsou limity a po dálničním úseku kolem 150-160 km/hod. V autě jsem jel sám.
Když ale jedu na LPG, tak se stěží dostanu pod 10 l/100 km :-(((((((((( Je to paradox, ale je to tak. -
« re:zarovky
Mam pres 70tkm, rv 2001, asi kupuju nejake horsi zarovky - je to stejne prkotina, vic mi vadi ze mi neustale zarezavaji pistky na brzdach, uz jsem to resil asi 5 x, nestoji to sice zadne dily, jen praci - mimo zaruku - brzdy v ni nejsou, ale ten ztraceny cas -
« Opet servis
Tak Plzensky servis se zlepsil, objednali mit predni panel kde se nachazi i ten knoflik ventilace. Pak mi i zavolali, ze muzu priject a vymeni mi to. Jeste zkusim reklamovat ten drncici kryt airbagu.
Listu sem si nechal prilepit v Rakousku, v ramci zaruky bezplatne, akorat zkoumali servisni knizku, jestli chodim na garance ;-). -
« Re: 2 nissan users
ad syon – ak si to ty: nedavno (mesiac?) sme isli spolu vo vlaciku z BA, mam tmavomodru P12 s BA SPZ. preco nechodis do nitrianskeho servisu? ja mam sice domovsky servis v KN, ale parkrat som bol aj v NR a ziadny problem.
ad moja P12: kupena cca len par mesiacov po premiere, teraz ma nieco cez 70t. mozem porovnavat s P11 – moja laska doteraz :-) najazdil som na nej cca 80t, tiez ten isty 1,8 motor): velka kasna, menej iste jazdne vlasnosti, naklananie, vyssia spotreba a mensia pruznost ale na druhej strane vacsia imidzovka. ale mam ju na 17", takze trosku plus a zaroven vyzera docela dobre. zavady ziadne, akurat mi z casu-nacas odide ziarovka zo stretavaciek. a samozrejme 1,8 je malo, aspon 2,0 alebo diesel. ale za tie prachy...:)
x-trail: mam ho doma presne rok, tam nemam absolutne ziadnu staznost – jazdne vlastnosti osobaku, spotreba cca 7,5, diesel tiahne odspodu, subjektivne dynamickejsi lepsi motor ako 1,8 v primere.
almera: 1,5 ma cca 6 mesiacov ju kolegyna, predtym mala fabku tdi, nevie si ju vynachvalit. ja som sa isty cas vozil v 1,5 - par krat som s nou abslolvoval cesty do Parhy, nemozem sa stazovat. az na to drncanie stresneho svetla..:)))
k avensisu: pred tyzdnom som na nom jazdil cca 3okm, bol som velmi prijemne prekvapeny interierom, exterier vsak (podla mna) nic moc.
Jelikoz byla hned skladem tak to bude asi znamy a typicky problem.
Pro ty co nevi o co se jedna, na me Almere N16 se to projevovalo takhle:
pri prvnim rannim startovani jsem auto natocil asi na 3 - 5 pokus, potom cely den O.K.
Ze je to skrinka jsem odhalil podle toho ze nekdy lehce problikly ( zhasly ) vsechny kontrolky pri startovani ( ventilator topeni ale funel celou dobu ).
Takkze pokud vam to nekomu dela a auto mate jeste v garanci , pritlacte v Nissanu at to vymeni.
Zdravim vsechny