NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.04  11:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba oleje...

Pak mi nezbývá než dratulovat!
    PS: Párkrát jsem měl půjčené vozy, o nichž jejich "obvyklí uživatelé" prohlašovali, že "neberou ani kapku". Jelikož šlo vždy o delší trasy (min. 1000 km v jednom směru, tj. 2000 až 2500 km na "jedno zapůjčení"), měl jsem možnost ověřit spotřebu oleje. Při "mém způsobu používání" se jednalo min. o 0,5 litru oleje (u jednoho dokonce téměř 2 litry!), který bylo potřeba dolít, abych se dostal na "původní místo na rysce".
    A ještě závěrečná poznámka: Netvrdím, že ten olej bylo třeba akutně dolévat (rozmezí mezi oběma ryskami totiž může u některých vozů dělat i dva litry). Jen jsem chtěl ta auta vrátit ve stavu, v jakém jsem je přebíral.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.04  10:37

« Re: Re: Re: Re: Spotřeba oleje...

Mitsi+IT> Jezdím štreky všeho typu, krátké po městě, dlouhé po dálnici a piánko také ne. Jezdím na Castrol SLX 0W30 a úbytek skutečně minimální, fakt si nemůžu pomoct. A prázdninové horské serpentiny při 35stC to přežilo zcela bez problémů, ventily jsou stále ok. :-) Asi mezi auty bude rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.04  09:45

« Re: Re: Re: Spotřeba oleje...

Mitsi + jj : Pokud je spotřeba oleje mezi výměnami při intervalu 15 tis nulová či téměř nulová, je to OK. Je to dáno intervalem a použitým olejem. Špatné by bylo, kdyby přibýval-voda. Pro delší intervaly(30 tis.) se používají tzv. long life oleje a tam je malá spotřeba naprosto normální. Např. 0,5 l/10tis. Podrobnosti v AUTO-EXPRT č. 7/8 a 9 2004.(Nezávislý časopis profesionálů v autoopravárenství).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.04  08:59

« Re: Re: Spotřeba oleje...

Pokud je spotřeba oleje opravdu extrémně nízká (znám takové případy), pak: 1/ jezdíš velmi piánko, a to převážně dlouhé trasy; 2/ není něco v pořádku - obvykle ucpávky na ventilových vodítkách dávkují příliš málo oleje, a když se pak jede "nadoraz" (stačí několik v řadě horských pasů v Alpách v letním vedru), tak se ventily začnou přidírat.
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.04  23:16

« Prodávám NISSAN SILVIA 1.8 TURBO

Je to starší, ale hodně živé sportovní auto (je to předchůdce 200SX)
    Dobrý stav a dobrá cena !
    Detaily: [odkaz]undefined
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.04  06:31

« Re: Spotřeba oleje...

Mitsi> Kapka je hloupost, ale jinak nesouhlasím. Osobní zkušenost s Nissany, Opely a Škodovkami (Octavia) říká něco jiného. U Nissanu mám před výměnou oleje na rysce stále full, kdežto u Opelu nebo Škody si dokonce kontrolka na palubovce před blížící se prohlídkou po 15tkm zvesela někdy problikla. Ale u Bishi to je určitě ok ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.04  06:23

« Re: Primera

Lubos1> Zrovna předevčírem jsem se o tom bavil s lidmy od fochu. "Nová" Primera žádná změna. Drobný face lift, vevnitř stále N-Form. Podvozek se rozhodně nevrací ke sportovně laděnému podvozku P11(C), díky rozdílnému zavěšení, které nyní možná trochu přitvrdili. (např. [odkaz]
    Ale i tak, Nissan je :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.04  10:47

« Spotřeba oleje...

Moje řeč - vůbec bych to neřešil! Kecy typu "od výměny k výměně neubyde ani kapička" jsou totiž zcela nesmyslné a nepodložené. Jelikož mazání spalovacího motoru je VŽDY v zásadě do určité míry ztrátové: to, co nadávkují těsnicí kroužky ventilů jako mazací dávku do ventilových vodítek je totiž "definitivně ztraceno"; obdobně část mazacího filmu mezi pístními kroužky a vnitřní stěnou válce se spálí a odejde výfukem.
  • 00 Reagovat !

foto

22.09.04  13:47

« Tino 1,8

Z toho si nic nedelej - treba u Oplu je tohle vice mene normalni :-))). Ba ne, bud rad ze to v servisu resej, jelikoz 0.5 litru je u hodne aut uvedeno jako akceptovatelna hodnota (vetsinou do 1 litru na 1000km) a v servisu te s tim v podstate vyhodej ....
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.04  14:18

« Tino 1,8

Je to správně 0,5 lt na 1000 km.Pardon >:D
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 21.09.04  13:30

« Primera

Videli Ste novu Primeru? Konecne zmenili interier, vyzera omnoho lepsie. Vraj zlepsili aj jazdne vlastnosti.
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.04  13:26

« Bez nadpisu

Almera Tino 1,8 r.v.2002 : dochází ke ztrátě oleje .Cca 0,5,lt na 100km.V servisu už řeší.Prej nějaká výrobní vada. Máte někdo podobnou zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 19.09.04  16:54

« Re: Re: Re: Re: Re:

jasne, funglovku :)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.04  07:32

« Re: Re: Re: Re:

Lubos1> Tak to gratuluju. :-) M6 je moc pěkná, musím jako příznivce Nissanu sebekriticky uznat, že je hezčí jak nová Primera P12 (i když já se od Nissanu už asi nehnu ;). Já bych spíš šel do benzínu, ale to je věc osobních preferencí. Tak dej vědět, jak to jezdí. Koupil jsi funglovku?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.04  22:06

« Re: poskakujuca almera

tak ja neviem, nie som nejaky super skuseny vodic. mam almeru 1,5 v2000 hatchback, a ako sluzobne auto pouzivam mazdu premacy. oproti tej mazde je almera kludna a ziadne poskakovanie zadku som skoro vobec nespozoroval. to na tej mazde jazdim niekedy zakruty odskokom zadku ako lyziar. mozno je to horsie ako nejaky sedan ale nevidim to tak tragicky aby som zvolal nissan uz nikdy.
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.04  17:57

« Bez nadpisu

to vrzani bude nejspis vejfuk, pokazdy kdyz pridas tak ma auto jiny zvuk nez ma mit......to poskakovani je normalni, mam almeru 99 2D, kdyz jedu hodne z ostra musim si davat pozor aby tam nebyly nerovnosti, jinak auto odskakuje......jinak nissan uz nikdy!!!!!!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.04  12:40

« Trosku divny zvuk u Almery

Zdravim vsechy, chci se zeptat - nez vyrazim do servisu, mam novou almeru2004 1,5 benzin a kdyz pridavam plyn, je krome zvuku motoru slyset takove celkem jemne jakoby "vrzani" - tezko se to popisuje - auto jede uplne normalka a nechci byt za pitomce v servisu - znate to :-) kdyz tam prijedete nejakou takovou veci. nemate to nekdo treba take nebo nevite co by to mohlo byt? a jinak mam tez pocit, ze tomu autu pri nerovnstech na silnici lehce poskakuje zadek, ale to asi muze byt konstrukci podvozku. Diky za event. reakce M.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.04  11:11

« Re: Re: Re: Re:

Videl jsem tedka v praglu pekne vytunenou almeru, moooc pekne vozito... borec s borkou tak kolem 30, modra metaliza, neni to nekoho z vas????
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 12.09.04  10:00

« Re: Re: Re:

Auto je vybrane, je to M6 diesel, v utorok ho uz budem mat.
    P307 som mal vyse 2 1/2 roka a celkom slusne som ho predal.
    Posledny pol roka som uz prakticky nemal ziadne problemy:
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  14:04

« Re: Re:

Ahoj,
    jestli můžu doporučit tak kup nějakou zachovalou Primeru P11C, třebas z bazaru Nissanu.Cz. Tak jsem to udělal já. P11Cčko je "poslední dobrá" Primera. Ta nová je sice designově vyvedená, ale proslavené jízdní vlastnosti dvou multilinků jsou tatam, díky težší kastli a vyššímu težišti. A ten středový panel v P12 (N-control či co) taky nestojí za moc i když má barevný displej a různé serepetičky. Nějak se mi to nedařilo ovládat, když jsem v tom seděl, já prostě potřebuji klasický středový kolmý panel, tohle jsem si připadal trochu jako v MB Vito ale zase posez byl jiný ;-) Takže určitě Nissana, jen toho správného :-) P11C s 2.0 v provedení Sport = super jízda, v zatáčkách jako po kolejích. Spotřeba odpovídá dvoulitru a tlaku na pedál cca 9-10, níž to moc nejde.
    Měj se a dobře vyber.
    PS. Jakže dlouho jsi měl P307, mám pocit že ani ne 2 roky, že?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…