NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

28.12.04  21:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: spotřeba Maxima

To Olin: Taky jsem jeden z těch, co si o tobě myslí že jsi pěkný kecal. Okolo 10 litrů bych ještě vzal, ale to co ty uvádíš je buď výplod velice nepřesného PP a nebo jen tvoje touha, ale reál je zcela určitě trochu jinde.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.04  19:06

« spotřeba Maxima

Toť otázka, ta spotřeba ti vyšla podle nádrže a ujetých kolometrů, nebo podle palubního počítače?
    Já mám Mitsubishi Galant 2.0 a když jsem se pokoušel o ekonomickou jízdu tak to bylo kolem 8,5-9l. To ale znamenalo z kopce na vyřazenou a otáčky max 3500. Normálně jezdím tak 11-11,5l.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.04  16:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: spotřeba Maxima

Možná Ti je někde chyba v čidlech která živí palubní počítač... Při normální jízdě by odpovídala spotřeba 3,0V6 tak kolem 10,5 na 100km. Asi to tu neukecáš ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.04  13:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: spotřeba Maxima

Znovu opakuji, jezdím s lehkou nohou, motor nepodtáčím. Na spotřebu rozhodně nejezdím. Jezdím prostě normálně. A že tam mám 3 litry objemu neznamená, že musím jezdit jak šílenec. Rozhodně s nikým nezávodím..
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.04  12:05

« Re: Re: Re: Re: Re: spotřeba Maxima

Tak to tě fakt nechápu. Proč si kupuješ třílitr, abys jezdil na spotřebu?
    Ta spotřeba spíš svědčí i o tom, že asi neustále podtáčíš motor, však on se ti za to pomstí.
  • 00 Reagovat !

foto

28.12.04  10:30

« CHACHACHA

Tak to bych opravdu chtel videt, jak s trilitrem jezdi nekdo za 7,5 :-) Ja jezdim s Almarou 1,5 prumerne za 8,5 - kombinovana a to to opravdu nehonim. :)
  • 00 Reagovat !

foto

28.12.04  09:29

« Bez nadpisu

Nejsem pirát ale s tento styl jízdy je mi cizí. Kobyly pod kapotou nechám zařehtat, když můžu. Známý má Maximu 3,0 podobný ročník, možná mírně mladší a má dlouhodobý průměr 15L/100, (Pha, D1, okreska). Ten rozhodně na "sporo" nejezdí ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.04  22:32

« Re: Re: Re: Re: spotřeba Maxima

Jezdím podle předpisů. Tj. v obci do 50, mimo obec do 90, maximálně 100. Žádná prudká akcelerace ani jízda stylem brzda plyn. Přesně jak říkáš, s lehkou nohou. Jezdím ve městě a mimo město. Na tempomat, když nastavím tak 110, se dá jet na dálnici ještě za méně.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.04  12:40

« Re: Re: Re: spotřeba Maxima

No, to je skoro SciFi. Buď si tak trochu vymýšlíš ;-) , nebo jezdíš pouze po okresece 90kou lehká noha. 3,024V ti nemůže brát 7,5. Mě má Primera s SR20DE 140PS bere průměr 9,6 (město,okreska,dálnice dohromady). A to nejezdím ani na "sporo" ani "brzda/plyn".
  • « 00 Reagovat !

foto

26.12.04  21:27

« Re: Re: spotřeba Maxima

Mám Maximu 98 3.0 a v pohodě jezdím za 7,5 l. Takže by mě docela zajímalo, jakým stylem jezdíte.
  • 00 Reagovat !

foto

26.12.04  00:40

« Bez nadpisu

Tak tino mam....mel jsem prvni v CR v 1,8v nejlepsi vybave....co se tyka spotreby ta se pohybuje od 9-12l...jinak staly problem s brzdami ve predu...najeto asi 65t a brdovy desticky meneny asi 3x kotouce soustruzeny 2x a jinak kvuli brzdam asi 5x v servisu...vzdycky se prehrivaji a kousnou se.....jinak mam svetly interier a ten se blbe udrzuje...mam psa a ty chlupy jsou videt....jinak ta 1,8je strasne nachylna na styl jizdy...staci aby s tim par dni jezdila zena a to auto neskutecne zlenivy...musi se to dost tocit jinak to auto nejede....s rakvi se jezdi v poho ale s kolama na strese si na dalnici ta 1,8nejak neumi poradit.Co by te jeste zajimalo????
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.12.04  20:30

« Almera Tino

Ahoj všem,
    uvítám zkušenosti s Almerou Tino 1,8. Především co se týká jízdních vlastností a spotřeby. O kvalitě není žádná diskuse. Sám jednoho Nissana mám, a už nikdy nechci nic jiného. Mám ho 6 let, 85 000 km. A kromě garancí, pneumatik a benzinu jsem nemusel dávat ani korunu navíc. Servis funguje přesně tak, jak si představuji.
    Díky za reakce a přeji hezký nový rok.
    Josef
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.04  11:16

« LPG

Ahoj, nevite, zda se nekdo zabyva prestavbou Nissanu na LPG? Nebo mate nekdo nejakou konkretni zkusenost?
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.04  16:01

« startovani

u mne pri prvnim rannim startu motor nekdy uplne chcipl a natocil jsem to az na podruhe, nebo otacky vyletely na 2000 a hned spadly nekde k 400 ot, motor se zaklepal a pak uz to slo, potom to cely den bylo O.K. i po 10 h stani.
    Po vymnene skrinky svepomoci startuje Almara jako nova. Zadny jiny zasah jsem nedelal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.12.04  12:32

« Re: re: startovani

Diky za tip, tohle mi obcas dela. Hned po sepnuti sp. skrinky jakoby chvilkovy vypadek (zlomek vteriny). A obcas se stane, ze otocim klicem a kontrolky se rozsviti az po vterine. Ale startovani zlobi nezavisle na techto jevech.
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.04  19:23

« re: startovani

Divej se pri startu na vsechny kontrolky okolo tachometru, specialne na ty co
    maji nejakou dobu po nastartovani svitit ( treba airbag ), pokud po prvnim pokusu probliknou - jako by se na chvili vse na malou chvili vyplo , je to spinaci skrinka , stoji 1300 kc, delalo mi to neco podobneho, dej pak vedet
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.04  19:19

« Re: problem se startovanim

Já jsem u Nissana tento problém nikdy neměl. Ale kdysi u Opla se mi něco podobného stalo a pokud se dobře pamatuju tak to bylo vadným LFR ventilem (německá zkratka pro ventil zajišťující přívod vzduchu při volnoběhu tzv. Leerlauf Füllungs Regel :-) Jak je to anglicky netuším. Možná zde může být zakopaný pes, že po startu se hned LFR nechytne a motor se zakucká a zdechne...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.04  18:39

« problem se startovanim

Ahoj lidi. Mam Almeru r.v.2001, najeto 100Kkm a ted, jak po ranu klesly teploty k nule, tak mam nasledujici problem. Pri startovani motor normalne chytne, otacky vybehnou ke 2tis, spadnou na nulu a vetsinou motor zdechne. To vse behem vteriny. Druhy pokus uz je OK a ani po celodennim stani to nedela. Jen po sychravem ranu. V servisu se na to koukali, vycistili skrtici klapky, ale dela to porad. Rikam si, ze nez tam zase pujdu, tak se radeji optam ostatnich. Je moje ctvrta zima s Almerou a nikdy predtim podobny problem nemela. Diky za pripadne tipy.
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.04  15:50

« predni dil vyfuku

Ja cekal na predni dil vyfuku pres 14 dni Almera N16- urval se kryt potrubi a drncelo to. Dlouho jsem si lamal hlavu co to je. Opravili to v zaruce a co me prekvapilo, ze cena toho dilu byla 19800,- Stat se to po zaruce, tak me omejou. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.04  11:07

« oprava

2 dny - samozremne
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…