NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« řazení - převodovka
Ahoj, mám P11, 120kkm a rád bych slyšel Váš názor.
Když chci zařadit jedničku, tak musím skoro stát, pokud jedu rychleji jak
20 tak to tam jde vrazit jen s meziplynem. Když si chci podřadit na dvojku,
tak to bez meziplynu jde taky dost špatně. Trojka a vejš jde docela dobře.
Toto se ani moc nemění s teplotou.
Je to normální, nemám načnutou převodovku ? Myslíte že by pomohla
výměna oleje ?
Dík za Vaš názory. -
« Rez na Almeře N16 rv 2000
Chlapiska zatím to tu jen pročítám, ovšem mám jeden problém. Dneska jsem zjistil, že na spodní části karosérie v místě napojení prahů na zadní blatník mám rezavý kus nosníku přivařeného ke karosérii (vapadá, že je tam už z výroby). Je to na obou stranách vozu. Setkal se někdo z majitelů Almery N16? Celý podvozek je nastříkunutý nějakým asfaltem už z výroby, ale prahy a tato část je jen nabarvená. Kdesi jsem četl, že by měl mít nissan pozinkovanou karosérii, jak je to s tím pozinkem? Vozidlo má najeto jen 40 000 tisíc.
Co s tím?
Nechat tak?
Nastříknout asfaltem?
Nabarvit?
Obrousit a nabarvit?
Díky za odpověd Tomáš -
« automat
2 irij:
Chlape, jak tady chces hodnotit automat a pritom jsi v tom nikdy nejel (viz 'Já jsem tedy s automatem nikdy nejel, ale mám radši, když si můžu volit vše sám a nic mi do toho "nekecá".) ??? Takovejch lidi uz jsem potkal fakt hodne a co vim, tak s tim bud za a) v 90% nikdy nejezdili, ale presto uz vsichni vedej, ze automat neni dobrej a odradit to rucne je proste nejlepsi a nebo za b) vzhledem k tomu, ze maj kvedlacku v aute uz tolik let, tak preci neni mozny, aby nejakej automat byl lepsi. Ale neber to ve zlym, jenom muj nazor ...
Souhlasim, co tady pise RedBaron - s dobrym automatem radis prakticky jenom plynem, s kvedlackou bych uz asi jezdit nemohl, respektive nechtel ... -
"-- skrytý --" 11.01.05 13:54
« Re: Ad charakter motoru...
U dvoulitrových motorů MMC byl ten zlom vždy velmi patrný: u starších motorů 8V byl v cca 4000 ot./min., u novějších 16V o trochu výše, tak ve 4500 ot./min. Pokud jde tvůj motor v režimu zrychlování "zcela plynule", hledal bych chybu, nejspíše v rozpadlých přepážkách baněk výfukového systému, event. dokonce v rozpadlém katalyzátoru. -
« Ad charakter motoru...
Takže pokud tomu rozumím, tak když dá "podlahu" ve 4000 tak to má něco provéct? Mě to teda zabere a jede bez nějaký efektů.
To sekvenční řazení jsem myslel "normální " převodovku do která nevede normální klacek, ale je na ní sekvenční nadstavba. -
"-- skrytý --" 11.01.05 10:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...
Ad "bouchnutí sazí": projevuje si při akceleraci, hlavně na "plný kotel".
Sekvenční řazení u automatu je sice prima, ale potřebují ho hlavně ne příliš povedené automaty na ne příliš povedených motorech (raději to nebudu blíže specifikovat...). Ale opravdu povedený automat s příslušně odladěným motorem se bez něho klidně obejde, resp. "chytrým" ovládáním plynu dosáhneš kýženého cíle snadněji, rychleji a efektivněji, než využitím sekvenčního řazení (až na zcela výjimečné případy extrémních situací typu zledovatělé serpentiny o velkém sklonu, které chceš jet "naplno", apod.). -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...
Teď jsem zapoměl, to bouchnutí sazí se projeví při nárůstu otáček, nebo při přidání plynu kolem těch 4000ot?
K těm automatům, asi by mě nebavilo mít nohu na plynu a jen kroutit volantem. Možná je to jen můj pocit, ale to by mě moc nebavilo, neměl bych z jízdy takový požitek. To bych raději bral sekvenční převodovku (né elektronickou) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...
Těch 1600ot normálně nepoužívám, ono to ani moc nejde. Mám Mitsubishi Galant 2.0 U nás totiž ti blbci udělali malinkej kruháč a ono to jinak projet nejde. Je to krásný příklad toho, že když se dojde na minimální hodnoty dané normou, tak to stojí za ........ Normálně motor točím 2500-5000 (ale spíš víše, odtud také mých 11,5/100km) -
"-- skrytý --" 11.01.05 08:58
« Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...
To RedBaron: A v tom to právě vězí! S automatem uděláš super rychl. průměr, ale jaksi "bez emocí", takže je vlastně potom ani nevyhledáváš, protože na ně při jakémkoli tempu vlastně nedosáhneš. A tak Ti to prostě nestojí za riziko pokuty... (to jen k onomu "umravnění").
To irij: "Bouchnutí sazí" je jakési "připojení dalšího motoru" někde kolem 4000-4500 ot. min., tedy rozhodně ne v 1600, kdy se motor totálně udušený příliš prošlápnutým pedálem plynu začíná vzpamatovávat ze mdlob způsobených řidičem...
A ještě k automatu: Neznám nic lepšího, než je moderní automat zcela přesně a okamžitě reagující na pohyby pedálu plynu (za etalon v tomto směru považuji ten v Hondě Accord s motorem 2,4). -
« Re: Re: Re: Ad charakter motoru...
Mitsi: Mě moc do předpisových mezí neumravňuje, v sobotu ráno díky minimálnímu provozu jsem dělal ČB-Ruzyně dost pod dvě hodiny jako za starých časů a zřejmě opět díky minimálnímu provozu na mě na Shellce u letiště, kde jsem natankoval plnou za jásotu z pro Jihočecha nepředstavitelné ceny 22.90 Kč za litr Naturalu 95, vybafnul z palubáku průměr spotřeby 10.5 , tak jsem prostě nechápal jak je to možné, protože když jsem se umravnil pod 140 tak k tomu musel být opravdu pádný důvod, například mlha, opravdu nepříjemně se lesknoucí zjevně namrzlý most s hrby nebo podezřele debilní místo, jakým je křižovatka na vrchu kopečka nad Chlaponicemi u Písku, kde bezpečně odbočit prostě nejde. Nutno říci, že moje drahá toto tempo, kdy jsem v plném soustředění a celou cestu nedám obě ruce z volantu, moc dobře nenese a po příjezdu byla zelená až běda. :roll:
irij: Nevím co máš za motor, ale jestli je to nějaký čtyřválec s objemem dva litry a méně, tak tu řadící páku opravdu používej a netoč motor v oblastech jako je 1600 ot./1min. :-) Co se týče automatu, jsou to opravdu zbytečné výhrady. Dobrý automat dělá to, co TY chceš a to, k čemu TY dáš povel pravou nohou na plynu. Ty meze míry a prudkosti sešlápnutí plynu a reakcí převodovky na tyto podněty po chvíli praxe pochytíš a pak už si vesměs není na co stěžovat. -
« Re: Re: Re: Ad charakter motoru...
Já jsem tedy s automatem nikdy nejel, ale mám radši, když si můžu volit vše sám a nic mi do toho "nekecá". Možná jsem vedle, ale v tomhle směru zkušenosti nemám.
To bouchnutí sazí je co? Mě to často při přidání plynu tak kolem 1600ot (např při výjezdu z kruháče) škytne a pak už to zabere a jede. To je ono? Ten motor z toho dostává vcelku štos. -
"-- skrytý --" 10.01.05 21:24
« Re: Re: Ad charakter motoru...
To RedBaron: Opět mi nezbývá, než s Tebou zcela souhlasit. Ano, pro kombinaci s automatem je zřejmě "bezcharakterní motor" lepší. A to s rychlostí podřazení při kick-downu rovněž na 100% potvrzuji. Jenže mne auto s automatem dokáže vždy "umravnit do předpisových mezí" a já se (stále ještě) občas rád svezu pro "sportovní pocit", nikoli pro "nejlepší čas na kolo". Předpokládám, že víš, jak to myslím. -
Mitsi: Ano, to je ten rozdíl "charakterní" a "bezcharakterní" motor a je to i tajemství, proč v testech "bezcharakterní" Porsche 911 turbo jezdí shodné časy za 14 litrů na sto a proč "charakterní" F360 Modena aby mu stačila, žere ve stejném režimu 19. Můj motor je zřejmě bezcharakterní, nikdy u něj nebouchaj saze a má lineární postupně se zvyšující zátah až k 6000 otáček, který potom směrem k maximálním 6400 otáčkám pozvolna opadá. A já jsem tomu vcelku rád, protože se umí dobře chovat v pásmu 1500 - 2500 otáček i nahoře, což je na cestování ideální. Já totiž nemám moc rád když bouchaj ty saze - u turbodieselů od VW, většiny benzínových turbomotorů, maloobjemových motorů točících skoro 8000 otáček atd. Člověk v TDI se mě dokáže držet, ale bohužel jen přesně v tom rozsahu "bouchnutí sazí". To, že mému motoru potom ještě zbývají 3000 otáček, během kterých ho plynule narůstající akcelerací na stávající rychlost naprosto smete, zatímco on si bude hrát s řadící pákou a kopanci od turba někde vzadu, to se mi právě líbí. Asi jsi to správně nazval a já se přistihl, jak preferuji bezcharakterní motory, protože když sednu do nějaké osmnáctky nebo dvoulitru a mám kvedlat s pákou, poslouchat řev naprosto nesmyslného a uchu nelahodícího čtyřválcového motoru, který musím týrat, aby ze sebe vydal to základní, co od motoru chci, tak jsem poměrně nešťastný. V poslední době jsem to pozoroval nejednou.
S automatem taky nemám jediný problém, když potřebuju předjíždět, tak v režimu sport nepodřadí žádný manuálista rychleji z pětky na dvojku tak rychle jako kickdown a když kor chci, tak si zamknu řazení max. do trojky (která odřazuje ve 170) a motor je vždy připraven ve správných otáčkách, jenom zatáhnout a zmizet. -
Tak se mi zdá, že sis zřejmě spletll auto a každý se tu bavíme o nějakém jiném motoru. Protože jinak bys o tom nemohl napsat, že jede zhruba stejně při lechtání jako při plném plynu.
QX: Tak to máš naprostou pravdu, jsem za blbce. Většinou se na mě tlačí ti z Feliciama a Favoritama, protože předjet mě nemůžou. Ale nejhorší na tom je, že mě běžně předjíždějí v obci přes plnou čáru, na přechodech a ještě na mě troubí.
K tomu výkonu motoru bych řekl, že jsem si taky nevšiml, že by mu docházel dech ve vyšších otáčkách. Zvuk je super. A přesně jak píšeš o ožití, tak mi to taky tak přijde. Když to polechtám do tři 3 tisíc a pak dám plný plyn, přijde mi, jako bych odpálil dynamit.
K Legendu řeknu taky svoje. V žádném případě není tak sportovní jako Maxima. Nemá ani takové zrychlení. A navíc žere jak kráva.