NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto Rentier1967

Rentier1967 26.02.05  20:26

« NISSAN Almera N15 1999

Mám dotaz jestli se Vám to někomu stalo:
    při jízdě z ničeho nic se vypne ukazatek ujetých kilometrů, padno ručičky otáčkoměru a rychloměru a zároveň i ukazatel teploty a stavu paliva. Všechno funguje jinak bez problémů a uto jede v poho. Po vypnutí a delší přestávce nastartuji auto a vše opět naskočí jak má. jinak hodiny ukazují pořád.
    Má někdo zkušenost a radu jak odstarnit a čím by to mohlo být ????
    Dík za každou radu, jinak budu muset do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.02.05  10:57

« Re:

hlavne s tym koncom s tebou uplne suhlasim. tiez mam troska vykonnejsie auto a 90% casu patrim skor k tym pomalsim, lebo sa nikam neponahlam a nerad riskujem...
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.05  10:45

« Bez nadpisu

Když jsem si po roce co jsem se sem nepodíval pročítal příspěvky(hlavně o Maximách),tak musím také jedním zareagovat na ty nejrůznější dohady a přispět svou zkušeností s tímto vozem..Před 6 roky jsem si zakoupil už tedy starší(na novou bych neměl) Maximu Qx 30.Moc se mi v té době líbila vzhledově aniž bych věděl něco po technické stránce..Byla za cenu takovou,že jsem jí chtěl pouze na kšeft a poslat jí dál a tím si vydělat na něco jiného.Jenže jsem se párkrát svezl a už si jí nechal do teď i za cenu toho nekřesťanského povinného ručení a holt to jiné auto nemám..Tohoto osudu zatím vůbec nelituji.Nejsem denní jezdec s tímto vozem a moc toho osobním autem nenajezdím(řídím autobus) ale musím říci,že bych už neměnil.Zpočátku když jí bylo tak 5 let,tak se trošku sypala(klima,výfuky,kotouče,cd měnič,volnoběh-chcípala,knock sensor a další drobné problémky).Toto vše jsem bral jako prostě normální provozní věci které k autu holt tak nějak patří a opravil to i když za na mé poměry veliké peníze.Co by člověk ale pro svou lásku neudělal,že..Spotřeba tohoto vozu alespoň s mým autobusáckým(pohodovým) stylem jízdy se pohybovala lehce přes 10 litrů.Uměla jet i za 13,ale to jsem jí musel vyloženě trápit,teda v uvozovkách trápit(řekl bych že tomu motoru je vcelku jedno jak se k němu člověk chová.Přijde mi že zkousne všechno..Jednoho dne neprošla emisema.sice už od začátku měla zvýšené hodnoty,ale tentokrát prostě už neprošla vůbec..Tak jsem začal být černá ovce rodiny s teoriema typu načatý motor,podpálené ventily,koupil jsi sračku,jsi *,tolik peněz apod..byla to pouze vadná Lambda soda a řídící jednotka jela na tu druhou a zbytkem v nouzovém režimu z posledních hodnot(informace od technika).No a jak jsem jednou vyndal barerku,tak se to vše vynulovalo a už se to neumělo nastavit když byla vadná.Výměna sondy cca 3 tis(sám doma) a spotřeba nepatrně klesla při mé běžné jízde..Musím říci že když jedu opravdu jako děda na hřbitov,tak umím i za těch 8,5litrů,ale tak se jezdit prostě nedá,takže uvádím svůj průměr 10 litrů a při sportovnější jízdě 13.více jsem zatím nešel. Nyní je vůz ve stavu zazimování (jako každý rok)a provádí se na něm pár úprav typu prahy,orig.křídlo,přední spoilerky,koberečky na míru s nápisama a mnoho dalších blbůstek pro radost a oko.Pojal jsem to jako auto pro radost a koníček a dokud to půjde tak utáhnout,tak to tak zůstane.Myslím že tyto typy vozů nejsou moc vhoné na to dát je nevybouřenému klukovi ať jsi jde zalítat a pofrajeřit i když dnešní cena je tomu nakloněná.Sice je to auto ne tolik výrazné,ale vzhledem k síle a dymamičnosti by v rukou takového nevybouřeného klučiny mohlo způsobit nějaký ten problém.Nechápu lidi(a to nejem mladé kluky) kteří žijí v duchu když to jede 200 a má to ten výkon,tak tolik prostě pojedu..Přece nejde o to co mám za motor nebo nemám,koho předjedu nebo zamyškuju,ale v první řadě o to koho vezu a komu můžu ublížit a zranit.Proč bych s autem které umí jet 250 nemohl jet jen 130..co na tom..Já sám vím že to je silné a výkonné a to mě uspokojuje a nemusím to dokazovat kde komu z okolí.Stačí že vím že když to bude potřeba,můžu se spolehnout. Já si to auto nechal proto že z něho mám dobrý pocit,že je kultivované oproti třeba Feldě apod. a že ten motor je velice příjenmý v celém rozsahu provozu a člověk má úplně jiný pocit z jízdy jako profesionální řidič. Nechápu pak ty co když vidí že mám 3litra a jedu podle předpisů,tak jsou schopni mě ohrožovat na životě zbytečným najížděním na nárazník,předjížděním tam kde není vidět a ukazováním mi jaká jsem to sračka že s tím neumím jezdit..Věřte že lidé kdo takové auto řídí s ním většinou i jezdit umí jen to nepotřebují dokazovat protože vědí co pod tou kapotou mají a že to nemusí být vždy jen proto aby to šlapalo co se do toho vejde..
    Tak to byla taková malá - velká úvaha nad dnešní dobou a doufám že mě hned neukamenjete za mé názory které nikomu nevnucuju..hihi..
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.05  22:29

« Re: Re: řazení - převodovka

Zkusil bych ten olej - je to v podstate nejmin nakladna 'oprava' a vysledky muzou byt velice dobre.
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.05  18:28

« Bez nadpisu

Přesně tak, anebo nechat tak.
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.05  13:42

« Re: řazení - převodovka

KALL : přesně o tom to je. Můžu zajet do Nissanu ať to opraví (pokud to ovšem není standardní chování), ale za víc jak 2.000,- (tedy nic s převodovkou, maximálně výměna oleje) mi to nestojí. Jezdit s tím můžu.
    Dík za názory.
  • 00 Reagovat !

foto

16.02.05  20:38

« Bez nadpisu

POkud vím , tak tyto problémy dělají špatný synchrony.Krožek synchronu nestačí vyrovnat rozdíly v otáčkách ozubených kol.POkud by se to mělo měnit, tak převodovka ven.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.05  11:53

« Re: řazení - převodovka

Olej byl již určitě měněn a někdo tam nalil něco, co tam nepatří!
  • 00 Reagovat !

foto

16.02.05  11:09

« řazení - převodovka

Ahoj, mám P11, 120kkm a rád bych slyšel Váš názor.
    Když chci zařadit jedničku, tak musím skoro stát, pokud jedu rychleji jak
    20 tak to tam jde vrazit jen s meziplynem. Když si chci podřadit na dvojku,
    tak to bez meziplynu jde taky dost špatně. Trojka a vejš jde docela dobře.
    Toto se ani moc nemění s teplotou.
    Je to normální, nemám načnutou převodovku ? Myslíte že by pomohla
    výměna oleje ?
    Dík za Vaš názory.
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.05  21:43

« archiv

tak nam to nejak zapadlo do archivu ... :?
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.05  21:47

« Doplnění

Záruku na prorezavění karosérie můžeme škrtnout (vozidlo mělo prodlevu 14 měíců mezi garančními prohlídkami).
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.05  16:14

« Rez na Almeře N16 rv 2000

Chlapiska zatím to tu jen pročítám, ovšem mám jeden problém. Dneska jsem zjistil, že na spodní části karosérie v místě napojení prahů na zadní blatník mám rezavý kus nosníku přivařeného ke karosérii (vapadá, že je tam už z výroby). Je to na obou stranách vozu. Setkal se někdo z majitelů Almery N16? Celý podvozek je nastříkunutý nějakým asfaltem už z výroby, ale prahy a tato část je jen nabarvená. Kdesi jsem četl, že by měl mít nissan pozinkovanou karosérii, jak je to s tím pozinkem? Vozidlo má najeto jen 40 000 tisíc.
    Co s tím?
    Nechat tak?
    Nastříknout asfaltem?
    Nabarvit?
    Obrousit a nabarvit?
    Díky za odpověd Tomáš
  • 00 Reagovat !

foto

11.01.05  17:40

« automat

2 irij:
    Chlape, jak tady chces hodnotit automat a pritom jsi v tom nikdy nejel (viz 'Já jsem tedy s automatem nikdy nejel, ale mám radši, když si můžu volit vše sám a nic mi do toho "nekecá".) ??? Takovejch lidi uz jsem potkal fakt hodne a co vim, tak s tim bud za a) v 90% nikdy nejezdili, ale presto uz vsichni vedej, ze automat neni dobrej a odradit to rucne je proste nejlepsi a nebo za b) vzhledem k tomu, ze maj kvedlacku v aute uz tolik let, tak preci neni mozny, aby nejakej automat byl lepsi. Ale neber to ve zlym, jenom muj nazor ...
    Souhlasim, co tady pise RedBaron - s dobrym automatem radis prakticky jenom plynem, s kvedlackou bych uz asi jezdit nemohl, respektive nechtel ...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.05  17:13

« Re: Re: Ad charakter motoru...

Teď už je mi to asi jasný. Já totiž nemám kat ani příčky. Místo katu je rezonátor a laděný tlumič příčky nemá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.05  13:54

« Re: Ad charakter motoru...

U dvoulitrových motorů MMC byl ten zlom vždy velmi patrný: u starších motorů 8V byl v cca 4000 ot./min., u novějších 16V o trochu výše, tak ve 4500 ot./min. Pokud jde tvůj motor v režimu zrychlování "zcela plynule", hledal bych chybu, nejspíše v rozpadlých přepážkách baněk výfukového systému, event. dokonce v rozpadlém katalyzátoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.05  10:24

« Ad charakter motoru...

Takže pokud tomu rozumím, tak když dá "podlahu" ve 4000 tak to má něco provéct? Mě to teda zabere a jede bez nějaký efektů.
    To sekvenční řazení jsem myslel "normální " převodovku do která nevede normální klacek, ale je na ní sekvenční nadstavba.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.05  10:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...

Ad "bouchnutí sazí": projevuje si při akceleraci, hlavně na "plný kotel".
    Sekvenční řazení u automatu je sice prima, ale potřebují ho hlavně ne příliš povedené automaty na ne příliš povedených motorech (raději to nebudu blíže specifikovat...). Ale opravdu povedený automat s příslušně odladěným motorem se bez něho klidně obejde, resp. "chytrým" ovládáním plynu dosáhneš kýženého cíle snadněji, rychleji a efektivněji, než využitím sekvenčního řazení (až na zcela výjimečné případy extrémních situací typu zledovatělé serpentiny o velkém sklonu, které chceš jet "naplno", apod.).
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.05  09:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...

Teď jsem zapoměl, to bouchnutí sazí se projeví při nárůstu otáček, nebo při přidání plynu kolem těch 4000ot?
    K těm automatům, asi by mě nebavilo mít nohu na plynu a jen kroutit volantem. Možná je to jen můj pocit, ale to by mě moc nebavilo, neměl bych z jízdy takový požitek. To bych raději bral sekvenční převodovku (né elektronickou)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.05  09:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...

Těch 1600ot normálně nepoužívám, ono to ani moc nejde. Mám Mitsubishi Galant 2.0 U nás totiž ti blbci udělali malinkej kruháč a ono to jinak projet nejde. Je to krásný příklad toho, že když se dojde na minimální hodnoty dané normou, tak to stojí za ........ Normálně motor točím 2500-5000 (ale spíš víše, odtud také mých 11,5/100km)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.01.05  08:58

« Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...

To RedBaron: A v tom to právě vězí! S automatem uděláš super rychl. průměr, ale jaksi "bez emocí", takže je vlastně potom ani nevyhledáváš, protože na ně při jakémkoli tempu vlastně nedosáhneš. A tak Ti to prostě nestojí za riziko pokuty... (to jen k onomu "umravnění").
    To irij: "Bouchnutí sazí" je jakési "připojení dalšího motoru" někde kolem 4000-4500 ot. min., tedy rozhodně ne v 1600, kdy se motor totálně udušený příliš prošlápnutým pedálem plynu začíná vzpamatovávat ze mdlob způsobených řidičem...
    A ještě k automatu: Neznám nic lepšího, než je moderní automat zcela přesně a okamžitě reagující na pohyby pedálu plynu (za etalon v tomto směru považuji ten v Hondě Accord s motorem 2,4).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…