NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Když jsem si po roce co jsem se sem nepodíval pročítal příspěvky(hlavně o Maximách),tak musím také jedním zareagovat na ty nejrůznější dohady a přispět svou zkušeností s tímto vozem..Před 6 roky jsem si zakoupil už tedy starší(na novou bych neměl) Maximu Qx 30.Moc se mi v té době líbila vzhledově aniž bych věděl něco po technické stránce..Byla za cenu takovou,že jsem jí chtěl pouze na kšeft a poslat jí dál a tím si vydělat na něco jiného.Jenže jsem se párkrát svezl a už si jí nechal do teď i za cenu toho nekřesťanského povinného ručení a holt to jiné auto nemám..Tohoto osudu zatím vůbec nelituji.Nejsem denní jezdec s tímto vozem a moc toho osobním autem nenajezdím(řídím autobus) ale musím říci,že bych už neměnil.Zpočátku když jí bylo tak 5 let,tak se trošku sypala(klima,výfuky,kotouče,cd měnič,volnoběh-chcípala,knock sensor a další drobné problémky).Toto vše jsem bral jako prostě normální provozní věci které k autu holt tak nějak patří a opravil to i když za na mé poměry veliké peníze.Co by člověk ale pro svou lásku neudělal,že..Spotřeba tohoto vozu alespoň s mým autobusáckým(pohodovým) stylem jízdy se pohybovala lehce přes 10 litrů.Uměla jet i za 13,ale to jsem jí musel vyloženě trápit,teda v uvozovkách trápit(řekl bych že tomu motoru je vcelku jedno jak se k němu člověk chová.Přijde mi že zkousne všechno..Jednoho dne neprošla emisema.sice už od začátku měla zvýšené hodnoty,ale tentokrát prostě už neprošla vůbec..Tak jsem začal být černá ovce rodiny s teoriema typu načatý motor,podpálené ventily,koupil jsi sračku,jsi *,tolik peněz apod..byla to pouze vadná Lambda soda a řídící jednotka jela na tu druhou a zbytkem v nouzovém režimu z posledních hodnot(informace od technika).No a jak jsem jednou vyndal barerku,tak se to vše vynulovalo a už se to neumělo nastavit když byla vadná.Výměna sondy cca 3 tis(sám doma) a spotřeba nepatrně klesla při mé běžné jízde..Musím říci že když jedu opravdu jako děda na hřbitov,tak umím i za těch 8,5litrů,ale tak se jezdit prostě nedá,takže uvádím svůj průměr 10 litrů a při sportovnější jízdě 13.více jsem zatím nešel. Nyní je vůz ve stavu zazimování (jako každý rok)a provádí se na něm pár úprav typu prahy,orig.křídlo,přední spoilerky,koberečky na míru s nápisama a mnoho dalších blbůstek pro radost a oko.Pojal jsem to jako auto pro radost a koníček a dokud to půjde tak utáhnout,tak to tak zůstane.Myslím že tyto typy vozů nejsou moc vhoné na to dát je nevybouřenému klukovi ať jsi jde zalítat a pofrajeřit i když dnešní cena je tomu nakloněná.Sice je to auto ne tolik výrazné,ale vzhledem k síle a dymamičnosti by v rukou takového nevybouřeného klučiny mohlo způsobit nějaký ten problém.Nechápu lidi(a to nejem mladé kluky) kteří žijí v duchu když to jede 200 a má to ten výkon,tak tolik prostě pojedu..Přece nejde o to co mám za motor nebo nemám,koho předjedu nebo zamyškuju,ale v první řadě o to koho vezu a komu můžu ublížit a zranit.Proč bych s autem které umí jet 250 nemohl jet jen 130..co na tom..Já sám vím že to je silné a výkonné a to mě uspokojuje a nemusím to dokazovat kde komu z okolí.Stačí že vím že když to bude potřeba,můžu se spolehnout. Já si to auto nechal proto že z něho mám dobrý pocit,že je kultivované oproti třeba Feldě apod. a že ten motor je velice příjenmý v celém rozsahu provozu a člověk má úplně jiný pocit z jízdy jako profesionální řidič. Nechápu pak ty co když vidí že mám 3litra a jedu podle předpisů,tak jsou schopni mě ohrožovat na životě zbytečným najížděním na nárazník,předjížděním tam kde není vidět a ukazováním mi jaká jsem to sračka že s tím neumím jezdit..Věřte že lidé kdo takové auto řídí s ním většinou i jezdit umí jen to nepotřebují dokazovat protože vědí co pod tou kapotou mají a že to nemusí být vždy jen proto aby to šlapalo co se do toho vejde..
Tak to byla taková malá - velká úvaha nad dnešní dobou a doufám že mě hned neukamenjete za mé názory které nikomu nevnucuju..hihi.. -
« řazení - převodovka
Ahoj, mám P11, 120kkm a rád bych slyšel Váš názor.
Když chci zařadit jedničku, tak musím skoro stát, pokud jedu rychleji jak
20 tak to tam jde vrazit jen s meziplynem. Když si chci podřadit na dvojku,
tak to bez meziplynu jde taky dost špatně. Trojka a vejš jde docela dobře.
Toto se ani moc nemění s teplotou.
Je to normální, nemám načnutou převodovku ? Myslíte že by pomohla
výměna oleje ?
Dík za Vaš názory. -
« Rez na Almeře N16 rv 2000
Chlapiska zatím to tu jen pročítám, ovšem mám jeden problém. Dneska jsem zjistil, že na spodní části karosérie v místě napojení prahů na zadní blatník mám rezavý kus nosníku přivařeného ke karosérii (vapadá, že je tam už z výroby). Je to na obou stranách vozu. Setkal se někdo z majitelů Almery N16? Celý podvozek je nastříkunutý nějakým asfaltem už z výroby, ale prahy a tato část je jen nabarvená. Kdesi jsem četl, že by měl mít nissan pozinkovanou karosérii, jak je to s tím pozinkem? Vozidlo má najeto jen 40 000 tisíc.
Co s tím?
Nechat tak?
Nastříknout asfaltem?
Nabarvit?
Obrousit a nabarvit?
Díky za odpověd Tomáš -
« automat
2 irij:
Chlape, jak tady chces hodnotit automat a pritom jsi v tom nikdy nejel (viz 'Já jsem tedy s automatem nikdy nejel, ale mám radši, když si můžu volit vše sám a nic mi do toho "nekecá".) ??? Takovejch lidi uz jsem potkal fakt hodne a co vim, tak s tim bud za a) v 90% nikdy nejezdili, ale presto uz vsichni vedej, ze automat neni dobrej a odradit to rucne je proste nejlepsi a nebo za b) vzhledem k tomu, ze maj kvedlacku v aute uz tolik let, tak preci neni mozny, aby nejakej automat byl lepsi. Ale neber to ve zlym, jenom muj nazor ...
Souhlasim, co tady pise RedBaron - s dobrym automatem radis prakticky jenom plynem, s kvedlackou bych uz asi jezdit nemohl, respektive nechtel ... -
"-- skrytý --" 11.01.05 13:54
« Re: Ad charakter motoru...
U dvoulitrových motorů MMC byl ten zlom vždy velmi patrný: u starších motorů 8V byl v cca 4000 ot./min., u novějších 16V o trochu výše, tak ve 4500 ot./min. Pokud jde tvůj motor v režimu zrychlování "zcela plynule", hledal bych chybu, nejspíše v rozpadlých přepážkách baněk výfukového systému, event. dokonce v rozpadlém katalyzátoru. -
« Ad charakter motoru...
Takže pokud tomu rozumím, tak když dá "podlahu" ve 4000 tak to má něco provéct? Mě to teda zabere a jede bez nějaký efektů.
To sekvenční řazení jsem myslel "normální " převodovku do která nevede normální klacek, ale je na ní sekvenční nadstavba. -
"-- skrytý --" 11.01.05 10:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...
Ad "bouchnutí sazí": projevuje si při akceleraci, hlavně na "plný kotel".
Sekvenční řazení u automatu je sice prima, ale potřebují ho hlavně ne příliš povedené automaty na ne příliš povedených motorech (raději to nebudu blíže specifikovat...). Ale opravdu povedený automat s příslušně odladěným motorem se bez něho klidně obejde, resp. "chytrým" ovládáním plynu dosáhneš kýženého cíle snadněji, rychleji a efektivněji, než využitím sekvenčního řazení (až na zcela výjimečné případy extrémních situací typu zledovatělé serpentiny o velkém sklonu, které chceš jet "naplno", apod.). -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...
Teď jsem zapoměl, to bouchnutí sazí se projeví při nárůstu otáček, nebo při přidání plynu kolem těch 4000ot?
K těm automatům, asi by mě nebavilo mít nohu na plynu a jen kroutit volantem. Možná je to jen můj pocit, ale to by mě moc nebavilo, neměl bych z jízdy takový požitek. To bych raději bral sekvenční převodovku (né elektronickou) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...
Těch 1600ot normálně nepoužívám, ono to ani moc nejde. Mám Mitsubishi Galant 2.0 U nás totiž ti blbci udělali malinkej kruháč a ono to jinak projet nejde. Je to krásný příklad toho, že když se dojde na minimální hodnoty dané normou, tak to stojí za ........ Normálně motor točím 2500-5000 (ale spíš víše, odtud také mých 11,5/100km) -
"-- skrytý --" 11.01.05 08:58
« Re: Re: Re: Re: Ad charakter motoru...
To RedBaron: A v tom to právě vězí! S automatem uděláš super rychl. průměr, ale jaksi "bez emocí", takže je vlastně potom ani nevyhledáváš, protože na ně při jakémkoli tempu vlastně nedosáhneš. A tak Ti to prostě nestojí za riziko pokuty... (to jen k onomu "umravnění").
To irij: "Bouchnutí sazí" je jakési "připojení dalšího motoru" někde kolem 4000-4500 ot. min., tedy rozhodně ne v 1600, kdy se motor totálně udušený příliš prošlápnutým pedálem plynu začíná vzpamatovávat ze mdlob způsobených řidičem...
A ještě k automatu: Neznám nic lepšího, než je moderní automat zcela přesně a okamžitě reagující na pohyby pedálu plynu (za etalon v tomto směru považuji ten v Hondě Accord s motorem 2,4).
při jízdě z ničeho nic se vypne ukazatek ujetých kilometrů, padno ručičky otáčkoměru a rychloměru a zároveň i ukazatel teploty a stavu paliva. Všechno funguje jinak bez problémů a uto jede v poho. Po vypnutí a delší přestávce nastartuji auto a vše opět naskočí jak má. jinak hodiny ukazují pořád.
Má někdo zkušenost a radu jak odstarnit a čím by to mohlo být ????
Dík za každou radu, jinak budu muset do servisu.