NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Primera P10
Čao Sunderland. Mám na vás zasvěcené dotaz,jsem zoufalý a nevím,co s mojí Primerou 1.6 16V.Situace je taková,že mi mrška začla žrát asi 12litrů.Průser byl (je) v tom,že i po zahřátí sytič "sytí",neustále si kára přidává šťávu a točí kolem 2500-3000.Tak jsem začal věcma jako - lambda - v pohodě,čidlo - v pohodě,sání karburátoru (ano,skutečně mám ještě karbec :-( ),při té příležitosti svíčky - neustále jsou černé jak bota, nic nepomohlo a nevím co dál. Při studeném stavu - naprosto ok, po zahřátí prostě pulsují vysoké otáčky. Měl jsem to 2x v servisu - tam mi neudělali nic jiného, než že vyměnily pružiny v karburátoru, vyřadili sytič a zvedli trochu volnoběh - nechápu, jaký to mělo smysl. Pak řekli že prostě nevědí co s tím a že to mám prodat. Jednak by mi (ač stará plečka) chyběla, druhak je mi blbý prodávat auto, který není v cajku, nejsem šmejd. Pokud by se někdo našel s cennou radou či zkušeností, budu ho uctívat a modlit se k němu. -
« Maxima QX
Olin
No já moc nejezdím,jak jsem psal že spíš většinu roku řídím autobus,takže cca asi tak 30 tis. Předchozí majitel ale najezdil když jsem jí kupoval nějakých 170tis.Byl to nějaký ředitel(majitel)přepravní firmy,takovej slušňák,kravata,nekuřák a jezdil v tom sám po kšeftech většinou po dálnici(to už se ale člověk nikdy nedoví jak to doopravdy je),takže to nebylo na první pohled vůbec ohuntovaný a proto se mi líbila.Já jí nemám na denní ježdění,ale spíše jako koníček a pro radost že mám silné auto které jsem už od mala vždy chtěl a trošku to vytunit ať má dušička radost.V zimě s tím nejezdím a v létě nepravidelně na chalupu nebo dovolenou.Ale kdybych jezdil denně,tak si to nemůžu dovolit,to bych jako běžný občan neutáhl kdyby se něco podělalo což při denním ježdění je velice pravděpodobné včetně opotřebení.Už jenom gumy,manžety poloos,destičky,výfuky,řemeny atd atd co se průběžně mění, pokud kupuješ originály,tak se nedoplatíš a to nemluvě o servisu.Tohle auto je opravdu pro majetnější občany když jezdí každý den do práce nebo pro takové jako já kteří to jednou poladí a pak se chodí koukat do garáže a celá rodina je na ně nasr....hihi. -
"-- skrytý --" 02.03.05 11:59
« Tuto zkušenost už mám za sebou
Rodiče mají Almeru Spring N15 sedan z 99. a tento problém nás postihl zhruba před třema roky. Konkrétně jsme jeli a najednou nám přestal ukazovat tachometr, otáčkoměr a taky se nepřičítaly km na tachometru ujetých km, za chvíly zase šli (nebo taky až po krátkém odstavení auta). Závadu jsme nahlásili v záruce a její oprava nás nestála nic. Ve vašem případě máte asi smůlu. Samotná oprava probíhala tak, že jsme nahlásili poruchu v servisu a oni řekli, že se podívají na kabely. To udělali a nepomohlo to. Proto si myslím, že to nejsou vyklepaný kabely. Nasvědčuje tomu několik věcí a)Blne vám to občas během jízdy a později to zase funguje b) výpadek budíku by pravděpodobně následoval vždy po nějakém menším nárazu. Když nepomohla prohlídka kabelů, vyměnili nám v servisu řídící jednotku pro budíky (nebo něco podobného). To taky nepomohlo a v servisu si začínali lámat hlavu čím to je, tak kontaktovali Nissan ČR. Tam jim řekli, že se jedná o poměrně vzácnou závadu, která se dostala až do rodného Tokia. Nakonec nám vyměnili celý panel budíků. To znamenalo i vynulování počtu najetých km >:D , ale to vám samozřejmě napíšou do servis knížky :-( . Pokud chcete vědět kolik oprava stála, mrknu se na fakturu možná to tam bude, i když jsem to neplatili. Opravu nám prováděl Nissan Trend Kolín, když tam zavoláte, tak vám určitě poradí. Hodně štěstí. -
Rentier1967 01.03.05 21:53
« Re: Re: NISSAN Almera N15 1999
Taky si myslím, že je to "pouze" v kabelech, ale nechci se do toho moc vrtat, jelikož auto používá žena denně do práce a nerad bych, aby jí to nenastartovalo. Nemáte někdo náhodou manuál na orientační zapojení kabeláže v Almeře?
Další dotaz: nemáte někdo podvědomí, kde sehnat střešní nosič na Almeru (mimo značkové prodejny) ??
Dík za odpověď -
« Re: Maxima QX
Olin
Je to manuál.Né že bych měl něco proti automatum..ba naopak..třeba v autobuse je to super.Člověk není tak zdrchanej(tady v Praze) a je to tak nějak půl práce.Ale u osobáku se mi více líbí hezky si zařadit a mít to jak se říká sám v ruce.Navíc já to tenkrát spíše bral po technické stránce.Bál jsem se že by se automat mohl nějak podělat,přeci jen je to více náročnější a pak to nezaplatím.Ale věřím tomu že když se člověk k tomuto vozu chová tak nějak slušně ať už je to automat nebo ne a dá mu takovou tu nějakou základní údržbu plus něco navíc(rezistin,dutiny apod.)tak ho to "přežije"...Mnozí tvrdí že u současných vozů není třeba ochranných nástřiků,že jsou tam výroby,ale mé zkušenosti jsou takové,že alespoň jednou za 5 let to všechno prostříkám znovu a vyčistím vapem bordel z míst kde se drží.Ten den práce a sundavání plastů mě nazabije a divili byste se co se tam všude drží a pak začína zbytečně reznout...Voda je mrcha,ta zateče všude...Už jsem to auto prolezl za tu dobu jak myš noru,tak to mám docela vychytané i co se týká nejrůznějších závad co jsem měl.Servisům už tak nějak po jistých zkušenostech nevěřím a raději si dělám co můžu sám..:o) -
"-- skrytý --" 27.02.05 10:10
« Re: NISSAN Almera N15 1999
Problémy s elektroistalací! Montoval jsem do několika "evropských" Nissanů - Primer - alarmy a musím říct, že jejich elektroinstalace (na rozdíl od jiných "evropských" Japonců) je opravdu tzv. "na dobré slovo". Rozhodně bych začal hledat problém v neuspořádáné změti drátů za pojistkovou skříňkou před levým kolenem řidiče: prostě ji uvolni a pořádně se "prohrabej" těmi dráty, vše pak vrať zpět a otestuj.
Jen Tě musím upozornit, že to pak třeba taky nemusíš vůbec nastartovat! Stalo se mi to opakovaně a šlo vícemené o to najít takovou polohu "klubka" drátů, v níž by to chodilo, jak má. -
Rentier1967 26.02.05 20:26
« NISSAN Almera N15 1999
Mám dotaz jestli se Vám to někomu stalo:
při jízdě z ničeho nic se vypne ukazatek ujetých kilometrů, padno ručičky otáčkoměru a rychloměru a zároveň i ukazatel teploty a stavu paliva. Všechno funguje jinak bez problémů a uto jede v poho. Po vypnutí a delší přestávce nastartuji auto a vše opět naskočí jak má. jinak hodiny ukazují pořád.
Má někdo zkušenost a radu jak odstarnit a čím by to mohlo být ????
Dík za každou radu, jinak budu muset do servisu. -
« Bez nadpisu
Když jsem si po roce co jsem se sem nepodíval pročítal příspěvky(hlavně o Maximách),tak musím také jedním zareagovat na ty nejrůznější dohady a přispět svou zkušeností s tímto vozem..Před 6 roky jsem si zakoupil už tedy starší(na novou bych neměl) Maximu Qx 30.Moc se mi v té době líbila vzhledově aniž bych věděl něco po technické stránce..Byla za cenu takovou,že jsem jí chtěl pouze na kšeft a poslat jí dál a tím si vydělat na něco jiného.Jenže jsem se párkrát svezl a už si jí nechal do teď i za cenu toho nekřesťanského povinného ručení a holt to jiné auto nemám..Tohoto osudu zatím vůbec nelituji.Nejsem denní jezdec s tímto vozem a moc toho osobním autem nenajezdím(řídím autobus) ale musím říci,že bych už neměnil.Zpočátku když jí bylo tak 5 let,tak se trošku sypala(klima,výfuky,kotouče,cd měnič,volnoběh-chcípala,knock sensor a další drobné problémky).Toto vše jsem bral jako prostě normální provozní věci které k autu holt tak nějak patří a opravil to i když za na mé poměry veliké peníze.Co by člověk ale pro svou lásku neudělal,že..Spotřeba tohoto vozu alespoň s mým autobusáckým(pohodovým) stylem jízdy se pohybovala lehce přes 10 litrů.Uměla jet i za 13,ale to jsem jí musel vyloženě trápit,teda v uvozovkách trápit(řekl bych že tomu motoru je vcelku jedno jak se k němu člověk chová.Přijde mi že zkousne všechno..Jednoho dne neprošla emisema.sice už od začátku měla zvýšené hodnoty,ale tentokrát prostě už neprošla vůbec..Tak jsem začal být černá ovce rodiny s teoriema typu načatý motor,podpálené ventily,koupil jsi sračku,jsi *,tolik peněz apod..byla to pouze vadná Lambda soda a řídící jednotka jela na tu druhou a zbytkem v nouzovém režimu z posledních hodnot(informace od technika).No a jak jsem jednou vyndal barerku,tak se to vše vynulovalo a už se to neumělo nastavit když byla vadná.Výměna sondy cca 3 tis(sám doma) a spotřeba nepatrně klesla při mé běžné jízde..Musím říci že když jedu opravdu jako děda na hřbitov,tak umím i za těch 8,5litrů,ale tak se jezdit prostě nedá,takže uvádím svůj průměr 10 litrů a při sportovnější jízdě 13.více jsem zatím nešel. Nyní je vůz ve stavu zazimování (jako každý rok)a provádí se na něm pár úprav typu prahy,orig.křídlo,přední spoilerky,koberečky na míru s nápisama a mnoho dalších blbůstek pro radost a oko.Pojal jsem to jako auto pro radost a koníček a dokud to půjde tak utáhnout,tak to tak zůstane.Myslím že tyto typy vozů nejsou moc vhoné na to dát je nevybouřenému klukovi ať jsi jde zalítat a pofrajeřit i když dnešní cena je tomu nakloněná.Sice je to auto ne tolik výrazné,ale vzhledem k síle a dymamičnosti by v rukou takového nevybouřeného klučiny mohlo způsobit nějaký ten problém.Nechápu lidi(a to nejem mladé kluky) kteří žijí v duchu když to jede 200 a má to ten výkon,tak tolik prostě pojedu..Přece nejde o to co mám za motor nebo nemám,koho předjedu nebo zamyškuju,ale v první řadě o to koho vezu a komu můžu ublížit a zranit.Proč bych s autem které umí jet 250 nemohl jet jen 130..co na tom..Já sám vím že to je silné a výkonné a to mě uspokojuje a nemusím to dokazovat kde komu z okolí.Stačí že vím že když to bude potřeba,můžu se spolehnout. Já si to auto nechal proto že z něho mám dobrý pocit,že je kultivované oproti třeba Feldě apod. a že ten motor je velice příjenmý v celém rozsahu provozu a člověk má úplně jiný pocit z jízdy jako profesionální řidič. Nechápu pak ty co když vidí že mám 3litra a jedu podle předpisů,tak jsou schopni mě ohrožovat na životě zbytečným najížděním na nárazník,předjížděním tam kde není vidět a ukazováním mi jaká jsem to sračka že s tím neumím jezdit..Věřte že lidé kdo takové auto řídí s ním většinou i jezdit umí jen to nepotřebují dokazovat protože vědí co pod tou kapotou mají a že to nemusí být vždy jen proto aby to šlapalo co se do toho vejde..
Tak to byla taková malá - velká úvaha nad dnešní dobou a doufám že mě hned neukamenjete za mé názory které nikomu nevnucuju..hihi..