NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.05  13:21

« Re:

Nevím,jestli je to u P11 podobný jako u P10.Jestli ano,může tu příčinu vysvětlit tenhle starší článek anglického mechanika z Nissanu: Water leak into passenger footwell.
    If you notice water leaking into the passenger footwell of your P10 Primera when it rains this could be the seal for the heater inlet is faulty.
    To repair you will need to remove the wiper arms and the plastic finisher that runs across the bottom of the windscreen.
    On the left hand side you will see a black plastic panel that is the heater inlet, it is held in with a couple of screws. Remove the screws and pull of the cover. You will now need to clean off all the old black sealer from the cover and the cars body. Then simply apply new sealer and reassemble
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.05  11:24

« Re:

A nebylo náhodou někdy měněné čelní sklo?
  • 00 Reagovat !

foto

27.05.05  09:49

« Bez nadpisu

Úvodem zdravím všechny majitele Primer a nejen je!
    Mám následující problém a rád bych se vás otázal, zdali jste u svých Primerek neřešili něco podobného. Dva měsíce jezdím s Primerou P11 r.v.98 a minulý víkend se při několika průtržích mračen projevila poměrně kuriózní věc. A sice, když jsem se ráno nasedl, tak jsem zjistil, že na gumovém koberečku u spolujezdcových nohou je solidní louže. Při podrobnější prohlídce, jsem se dopátral, že voda kape zpoza odkládací schránky, pravděpodobně z rozvodů ventilace (začne někdy kapat i když po dešti zapnu naplno větrák,když před tím bylo sucho tak ne). Předesílám, že bezprostředně po koupi, jsem nechal auto komplet prohlédnout v servisu a bylo mi potvtrzeno, že nebylo nikdy bourané (potvrzují to i plasty se schodným datumem výroby) a je ve velmi dobrém stavu, čili by neměl být problém v klempířině. Nemáte někdo náhodou obdobnou zkušenost? Kde by mohl být zakopaný pes?? Předem děkuji za vaše ohlasy!
  • « 00 Reagovat !

foto briza

briza 26.05.05  17:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Nissan Primera - zkusenosti

Ja jsem ta ramena nechaval menit na P11 ze stejneho duvodu (klepani pri odlehceni auta na nerovnostech) a menili mi cela ramena. Slo o ten vodorovny dil, ktery je uplne nahore. Cenu si uz presne nepamatuji - myslim kolem 14.000 za obe ramena. Nekde pry umi vymenit podstatne levneji jen ten vyzvejkany silentblok, ale neni to znackovy servis.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.05  22:06

« Bez nadpisu

:arrow: Prosim o radu: Mam novou Almeru 1.5/72kW, melo by to snad mit i promene casovani ventilu. Stava se mi ze u zahrateho motoru se pri trochu "sviznejsim" rozjizdeni ozyva pri jednice i dvojce z motoru takove jako by chrcení, v rozmezí cca 1500 - 2500 otacek. Takovy neprijemny zvuk. Mel jsem predchozi model Almery 66kW ten nemel promene casovani a nic takoveho jsem nezaznamenal. Tak nevim co si o tom mam myslet. Zatim ma motor najeto asi jen 1700 km, pri 700 km se mi zdalo ze se to trochu ztisilo ale ted se mi zda ze to chrci stejne jako pred tim :roll: Jinak motor jede velice hezky i s priznivou spotrebou . . .
    Zaznamenal nekdo neco podobneho u tohoto modelu :?: :?: :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.05  22:05

« ALMERA MY03 - N16DH

:arrow:
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.05  20:39

« Re: Re: Re: Re: Nissan Primera - zkusenosti

Měnili 4 pouzdra,měl sem to v servisu, bylo to v rámci záruky, takže mně to celkem nezajímalo, ale můžu se zeptat v servise.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 17.05.05  13:38

« Re: Re: Re: Almera

:oops: jeskove oci, tak ten datum som si jaksi neuvedomil... :*) sorry, diskusie sa tu vedu troska neprehladne v porovnani napr. s OCguru forum, ci pctuning.forum ... musim sa tu troska zorientovat...
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.05  10:23

« Re: Re: Almera

Pro Marcelina, reagoval jsi na na tento příspěvek z roku 1998 :shock:
    ========================================… /> anonym Zaslal: 03. 12. 1998 01:32 Předmět: Re: Almera
    ----------------------------------------… /> Almera je velice slušný a docela živý auto, dost prostoru uvnitř, slušný výkon motoru (1,4/ 87 koní),jedna z nejnižších poruchovostí ve třídě, při crash testech jedna z nejlepších ve své třídě, nekrade se.
    ========================================… /> a v té době se prodávala almera N15, která byla vybavená zmiňovaným motorem. :D
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 15.05.05  21:17

« Re: Re: Almera

hmm, Almera 1,4 ??? ...nema nahodou Almera zaklad 1,5-ku ?
    .. a k tej spolahlivosti - co je pravdy na tom , ze prave verzie s 1,5-kou maju problemy s Lambda sondami ci katalizatormi po cca 50 az 70tis km?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.05  16:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

nokedze Nissan a Renault zacali paktovat, uz by som sa bal aj Nissana. Lubos1: ta zaruka +2r Ti je niekedy naprd. Staci citat Renault rubriku. Ja uz by som Renault nekupil, aj ked obcas sa da natrafit na vydareny kus. Ale to je fakt loteria :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.05  15:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jazdne vlastnosti su dolezite, ale este dolezitejsie je aby to auto jazdilo, vtedy sa daju nejake tie "esteticke" vady este prepacit. Ak je C4 postavena na podvozku P307 (neviem, nezistoval som) tak je to dost otazne ci to risknut, o P307 som necital moc pekne veci a urcite sa jej pri kupe vyhnem (iked sa mi hrozne lubi). Dalsi problem je ze neviem ci sa C4 zmesti do mojho rozpoctu, momentalne je to 500k a podla toho si aj vyberam.
    Lubos1: ake auto by si odporucil ty? Klimatika je pri novom aute podmienkou ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 12.05.05  14:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Co sa tyka zaruky, myslim ze u Renault sa daju dokupit 2 roky, ale u Citroenu je klasicka zaruka 2 roky.
    Ja som pisal ib ao podvozku , ostatne som neporovnaval. Osobne sa mi ziadne auto z tychto dvoch nepaci, takze je to jedno, ale je samozrejme, ze Almera je silne zastarala a ani facelift jej prilis nepomohol. Chcelo by to novy model, ale ten uz asi bude spolocnym dielom Nissanu a Renaultu :(
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.05  14:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

LUBOS1: Mozna mas pravdu, ale ja jsem jel v C4 a kdyz jsem pak sedl do sve milovane almerky, tak jsem si pripadal jako ve vejtrasce... :-) Nejsem zadny odbornik a je to muj subjektivni pocit. V almare porad neco vrze, a auto poskakuje na nerovnostech a take je i mnohem vic slyset motor. Je vsak mozny, ze v zatacce na rovne silnici by lip sedel Nissan... A samozrejme mas pravdu s kupovanim uplne noveho modelu. ale dneska v dobe zaruky 3-4roky mi to vsak uz tak hrozne nepride. M.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 12.05.05  13:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Haldo: Jestli muzu doporucit, kup si C4, je to o tridu lepsi auto. Hlavne technologicky. Opravdu je to velky rozdil, kdyz si sednes do C4 a nebo do Nissanu Almera. Prece jen koncepce Almery je uz hodne stara - podvozek atd. Kdybych kupoval auto ted, tak bych do ni sel. Pred rokem jeste nebyla k mani. A cenove to nevychazi o moc hur...
    No s tym podvozkom si to trosku posr.. :D
    Podovzok C4 je akurat trochu pritvrdeny podvozok z Peugeotu 307, ktory vela sportovych ambicii nepobral. Nissan Almera ma vzadu stary dobry Multilink. Netvrdim, ze je to zazrak, ale porovnavat jazdne vlastnosti Almery s C4 je od veci.
    Inak C4 by som sa dost bal minimalne 2 roky po zacati vyroby. Mam skusenosti s 307 a stacilo :-( . Nikdy by som nekupil auto, ktore je na zaciatku vyroby a u francuzov by som pockal minimalne 2-3 roky.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.05  11:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad země původu

Mitsi: Neber to jako boj, jen jsem upřesnil obecné informace, z kterých si myslím, že se může poučit každý. Rád si přečtu tvé příspěvky, které mají hlavu a patu a hlavně technický obsah od člověka, který ví o čem mluví ;)
    Add tvá monokulturnost, jsem na tom úplně stejně i co se týče stejné země původu značky, bohužel či bohudík jsem začal s japončíky s VIN SJN... a zatím nemám důvod nic měnit a jsem spokojen. Je pravda, že od Primery P10 se to nepatrně zhoršuje, hlavně co se týče zpracování. Hold P10 byla první auto dělaný v Anglii a ještě si na to dávali řádný pozor a Japonci si to hlídali. Spousta, většina dílů měla japonský původ což už teď bohužel tolik neplatí, 3/4 auta jsou z francouzského či něměckého původu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.05  11:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Haldo: Jestli muzu doporucit, kup si C4, je to o tridu lepsi auto. Hlavne technologicky. Opravdu je to velky rozdil, kdyz si sednes do C4 a nebo do Nissanu Almera. Prece jen koncepce Almery je uz hodne stara - podvozek atd. Kdybych kupoval auto ted, tak bych do ni sel. Pred rokem jeste nebyla k mani. A cenove to nevychazi o moc hur...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.05  09:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad země původu

Qeta: Vzdávám se!
    PS: Stejně jsem tzv. monokulturní, jelikož už dávno kupuji jen výrobky s počátečním písmenem ve VINu "J" nebo, chceš-li za každou cenu dvě písmenka, "JM".
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.05  08:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Ad země původu

To Mitsi: OK, tak konkrétněji, země, které mají přiděleno počáteční písmeno VIN S: Velká británie SA-SM; SRN - podědilo po bývalé DDR SN-ST; Polsko SU-SZ. Země s prvním písmenem V: Rakousko VA-VE; Francie VF-VR; Španělsko VS-VW;Jugoslávie VX-V2; Chorvatsko V3-V5; Estonsko V6-V0. Pro informaci ČR TJ-TP.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.05  08:20

« Re: Re: Re: Re: Re:

mikalek: ano na slovensku. Ale este stale si vyberam ;). Sedan 1.5l novy stoji 487k SK. Nie je to relativne az tak vela a hlavne sa to stale mesti do mojho limitu 500k.
    Lubi sa mi aj ta C4 ale ta je okolo 550k, neviem ci by presla cez rozpocet.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…