NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

31.05.05  13:13

« Bez nadpisu

tento rok asi budem reklamovat svoju almeru nakolko pocet vymen a zarucnych oprav presiahol cislo 10. u mna to vyzera tak ze nissana uz nikdy
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.05  13:10

« Re: Re: Primera

ja som to zahmlievanie videl na troch almerach.daju sa tu vlozit fotky, mam ich k dispozicii.niekedy prescanujem aj list z Francuzska kde to vysvetluju ako normalnu vec.po vymene sa mi to etse stale zahmlieva aj ked nie tak casto a v takom rozsahu.v rakusku take problemy nissan nema, neviem ci to nefunguje tak ze na vychod putuje odpad vyroby.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.05  13:07

« Re: Primera

No tak to bych jim omlatil o drzku :!: .Zamlzovani svetel se mi jako normalni teda vubec nezda a nikdy jsem to na dobrem aute nevidel :!:
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  13:00

« Primera

Minuly rok dodal pre vyhradene trhy Nissan primeru s celkom dobrou vybavou do ktorej patrili aj senzory cuvania myslim ze od Siemensu.
    10000 aut bolo riesenych v ramci reklamacie kvoli chybe tychto senzorov.
    Naco ma este upozornili, ze vaha vzduchu dodavana myslim od Bosch ma 10% poruchovost. Mne po 3 mesiachoch vymenenili svetla na Almere kvoli zahmlievaniu a ked som to na zaciatku reklamoval tak som kontaktoval aj sidlo nissan vo Francuzsku a oni mi dali odpoved ze zahmlievanie je prirodzena vlastnost cirych svetlometov, pricom ja som mal asi zo 40% zahmlene svetlomety. Po tyzdni ako mi vymenili svetla mi sef servisu ukazal list od Hella ze zakazuju vymienat svetlomety ktore sa zahmlievaju nakolko to neovplyvnuje svietivost, lenze v ziadnej prirucke k Almere alebo v reklamnych blokoch nestoji ze to je prirodzene.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.05  12:34

« Nissan U.K.

to nissanalm:Bohuzel to je jak pises :-( .Majitele Primer take nadavaji, ze se kvalita zhorsila od te doby, co Japonci po xletech prenechali chod tovarny v U.K. jen anglanum.Nekde jsem dokonce cetl, ze Nissany vyrobene ve Spanelsku maji mnohem mene problemu, nez ty co jsou z U.K.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.05  11:28

« Problemy s Almerou

Na zaklade odporucani o spolahlivosti almery som si ho pred 7 mesiacmi kupil a od tohzo casu chodim do servisu ako na klavir.Mam najazdene 18000km a uz boli menene komplet svetla kvoli zahmlievaniu,manzeta polosi bola chybna z vyroby, uchytenie pasu vodica,menene lamba sondy,memeny plavak, vrzga to vsade, geometriu som mal nastavenu uz asi 4krat,stale maju problem vyvazit gumy a teraz mi zistili skrivene brzdove kotuce. Nehovorim o kvalite spracovania ta je ako u indickych aut. Kontroloval som nastreky dutin a zistil som ze je to riadne zfusovane.Zistoval som aj protikoroznu ochranu N16 a nie je robena formou pozinkovania.Mate aj vy podobne problemy?Uz by sa mal narusit mytus o spolahlivosti po spojeny s Renaultom.Hlavny sef servisu nissan mi vravel ze od kedy sa almera vyraba v anglicku tak maju kopu prace v ramci garacnych oprav.
  • 00 Reagovat !

foto

30.05.05  19:33

« klima

Ahojky, nemuzu si na klimu stezovat, ani ji nepoustim naplno. Ne ze bych se bal umrznuti... :-) Tak bych to videl, ze tam bude treba nejaky problemek.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.05  14:05

« Re: Re: olej - banální věc !

btw. kam se mam na ten olej podivat? :)
  • 00 Reagovat !

foto

30.05.05  14:04

« Klima u Almerky

Jak vam chladi klima u Almerky? Me nejak slabe, porad ji mam pustenou na plno a foukani na 2 ci na tri, kazdopadne nemam pocit, ze by to bylo schopny uchladit treba v 35 °C... nebo neni nekde chyba?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.05  10:53

« Re: olej - banální věc !

Díky Mitsimu, Pjotrovi, Lubosovi "One" za názory, počkám ještě jestli se neozve někdo se stejnou "konfigurací" (motor/olej.....). Po přečtení , na jiném serveru (týkalo se šodováckých motorů - starších - či co) - mám určité pochybnosti , zda rozpouštěcí vlastnosti tohoto typu oleje - na "neodstraněné karbonové usazeniny - nemůžou tohle způsobovat......, jinak díky za další názory....A.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.05.05  09:50

« Re: Re: Re: Re: olej - banální věc !

A kdo tvrdí, že se tak děje "za horka"? A i kdyby, existuje přece zařízení zvané "odsávačka": to pak totiž nemusíš ani na rampu či do jámy, stačí strčit šlauch namísto měrky oleje... Úspora času a práce obrovská, a toho "vyšetřeného oleje" a olejových filtrů...!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.05  08:02

« Re: Re: Re: olej - banální věc !

Mitsi : Nejsem mechanik, ale když vypouštím horký olej, tak by se mi nechtělo (za ušetření pár litrů) ručně zašroubovat výpustní ventil. To bych byl celej naolejovanej a ještě ofritovanej.
    Jakým postupem se vypustí jen část oleje ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.05  12:04

Pjotr: Nevypouštění celé olejové náplně a "opomenutí" výměny olejového filtru je vcelku rozšířená praxe...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 28.05.05  21:51

Prave kvoli tomu sa snazim byt vzdy na prehliadke pri vymene oleja. Ak to servis neumoznuje, idem do ineho. Napr, s Mazdou chodim z Bratislavy az do Ziliny do servisu, kde s pritomnostou pri vymene oleja nie je ziadny problem.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.05  21:23

Ahoj, já mám sice Primeru, ale u mě je olej do cca 500km nažloutlý a teprve pak začíná černat. Podle mě ti nevyměnili olejový filtr, koukni zda je krásně čistý nebo zašpiněný. Čásečné vypoučtění oleje se dělá dost blbě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.05.05  15:15

Je to pravděpodobné - žádný olej totiž nezčerná tak rychle!
  • 00 Reagovat !

foto

27.05.05  17:06

« olej - banální věc !

Zdravím, a kdo z vás chlapi, kteří vlastníte Almeru 1,5 (r. 2001 apod.) mi můžete říci/pomoci, - jaké máte zkušenosti s výměnou oleje TXT Sof. Plus 5W-40. Po výměně v rámci prohlídky po 1 roce (10 t. km) i po výměně po 3,5 letech (35 t. km) jsem se podíval až po příjezdu ze značkových servisů (po několika km - na "barvu" oleje a byl v obou případech černý jako před výměnou. Po 2 leté prohlídce jsem to nekontroloval. Nevím jak je to s rozpouštěním karbonových usazenin tímto typem oleje atd. , ale po dotazu v laboratoři - mi řekli, že mi asi odsáli v servisu jen část oleje a dolili část. Velmi děkuji za reakce. Al.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.05  15:16

« Re: Re: Re: Re:Primera 2,0GT

No vidis chlape, vsechno se tady v Bruselu dozvime >:D .Ale uz tu nebudem dlouho, 4.6. se vracime do CR.Cekame dalsiho clena rodiny tak uz budeme doma a ja se zase zapojim do pracovniho procesu >:D .Uz se tesim, preci jen, kdyz si muzes v podstate "pokecat" jen po mejlu, tak to neni ono.A cesky pivo je cesky pivo :-) .Az budu v CR tak se muzem nekdy domluvit a i s Oldou zajit na "jedno".Pozdravuj Martinu a vsechny koho znam ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.05  14:31

« Re: Re: Re:Primera 2,0GT

N to jsem přesně celej já.Nazdar Blážine.Člověče,vy se v tom hlavním štábu EU dozvíte fakt všechno.Nebo že by nějací informátoři? Primera GT je super.Je to tak,jak říkáš.A doufám,že na ní nebude potřeba nic jiného dělat kromě toho leštění >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.05  14:05

« Re: Re:Primera 2,0GT

Jestli ses krupi z Mezibori, tak te zdravi blazin z Bruselu :-) .Prej mas novou "ojetou" Primosku 2,0GT.Jak to lita?Asi dobre,co!!!Nevim uz kde, ale nekde jsem cetl, ze je to velice povedene auto(motor,brzdy,sport interier atd.).At ti to slape a nelesti to porad nebo se prosoupes na plech >:D .Cus
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…