NISSAN
« Re: Re: Primera
ja som to zahmlievanie videl na troch almerach.daju sa tu vlozit fotky, mam ich k dispozicii.niekedy prescanujem aj list z Francuzska kde to vysvetluju ako normalnu vec.po vymene sa mi to etse stale zahmlieva aj ked nie tak casto a v takom rozsahu.v rakusku take problemy nissan nema, neviem ci to nefunguje tak ze na vychod putuje odpad vyroby. -
« Primera
Minuly rok dodal pre vyhradene trhy Nissan primeru s celkom dobrou vybavou do ktorej patrili aj senzory cuvania myslim ze od Siemensu.
10000 aut bolo riesenych v ramci reklamacie kvoli chybe tychto senzorov.
Naco ma este upozornili, ze vaha vzduchu dodavana myslim od Bosch ma 10% poruchovost. Mne po 3 mesiachoch vymenenili svetla na Almere kvoli zahmlievaniu a ked som to na zaciatku reklamoval tak som kontaktoval aj sidlo nissan vo Francuzsku a oni mi dali odpoved ze zahmlievanie je prirodzena vlastnost cirych svetlometov, pricom ja som mal asi zo 40% zahmlene svetlomety. Po tyzdni ako mi vymenili svetla mi sef servisu ukazal list od Hella ze zakazuju vymienat svetlomety ktore sa zahmlievaju nakolko to neovplyvnuje svietivost, lenze v ziadnej prirucke k Almere alebo v reklamnych blokoch nestoji ze to je prirodzene. -
"-- skrytý --" 31.05.05 12:34
« Nissan U.K.
to nissanalm:Bohuzel to je jak pises :-( .Majitele Primer take nadavaji, ze se kvalita zhorsila od te doby, co Japonci po xletech prenechali chod tovarny v U.K. jen anglanum.Nekde jsem dokonce cetl, ze Nissany vyrobene ve Spanelsku maji mnohem mene problemu, nez ty co jsou z U.K. -
« Problemy s Almerou
Na zaklade odporucani o spolahlivosti almery som si ho pred 7 mesiacmi kupil a od tohzo casu chodim do servisu ako na klavir.Mam najazdene 18000km a uz boli menene komplet svetla kvoli zahmlievaniu,manzeta polosi bola chybna z vyroby, uchytenie pasu vodica,menene lamba sondy,memeny plavak, vrzga to vsade, geometriu som mal nastavenu uz asi 4krat,stale maju problem vyvazit gumy a teraz mi zistili skrivene brzdove kotuce. Nehovorim o kvalite spracovania ta je ako u indickych aut. Kontroloval som nastreky dutin a zistil som ze je to riadne zfusovane.Zistoval som aj protikoroznu ochranu N16 a nie je robena formou pozinkovania.Mate aj vy podobne problemy?Uz by sa mal narusit mytus o spolahlivosti po spojeny s Renaultom.Hlavny sef servisu nissan mi vravel ze od kedy sa almera vyraba v anglicku tak maju kopu prace v ramci garacnych oprav. -
« Re: olej - banální věc !
Díky Mitsimu, Pjotrovi, Lubosovi "One" za názory, počkám ještě jestli se neozve někdo se stejnou "konfigurací" (motor/olej.....). Po přečtení , na jiném serveru (týkalo se šodováckých motorů - starších - či co) - mám určité pochybnosti , zda rozpouštěcí vlastnosti tohoto typu oleje - na "neodstraněné karbonové usazeniny - nemůžou tohle způsobovat......, jinak díky za další názory....A. -
"-- skrytý --" 30.05.05 09:50
« Re: Re: Re: Re: olej - banální věc !
A kdo tvrdí, že se tak děje "za horka"? A i kdyby, existuje přece zařízení zvané "odsávačka": to pak totiž nemusíš ani na rampu či do jámy, stačí strčit šlauch namísto měrky oleje... Úspora času a práce obrovská, a toho "vyšetřeného oleje" a olejových filtrů...!!! -
« olej - banální věc !
Zdravím, a kdo z vás chlapi, kteří vlastníte Almeru 1,5 (r. 2001 apod.) mi můžete říci/pomoci, - jaké máte zkušenosti s výměnou oleje TXT Sof. Plus 5W-40. Po výměně v rámci prohlídky po 1 roce (10 t. km) i po výměně po 3,5 letech (35 t. km) jsem se podíval až po příjezdu ze značkových servisů (po několika km - na "barvu" oleje a byl v obou případech černý jako před výměnou. Po 2 leté prohlídce jsem to nekontroloval. Nevím jak je to s rozpouštěním karbonových usazenin tímto typem oleje atd. , ale po dotazu v laboratoři - mi řekli, že mi asi odsáli v servisu jen část oleje a dolili část. Velmi děkuji za reakce. Al. -
"-- skrytý --" 27.05.05 15:16
« Re: Re: Re: Re:Primera 2,0GT
No vidis chlape, vsechno se tady v Bruselu dozvime >:D .Ale uz tu nebudem dlouho, 4.6. se vracime do CR.Cekame dalsiho clena rodiny tak uz budeme doma a ja se zase zapojim do pracovniho procesu >:D .Uz se tesim, preci jen, kdyz si muzes v podstate "pokecat" jen po mejlu, tak to neni ono.A cesky pivo je cesky pivo :-) .Az budu v CR tak se muzem nekdy domluvit a i s Oldou zajit na "jedno".Pozdravuj Martinu a vsechny koho znam ;-) -
"-- skrytý --" 27.05.05 14:31
« Re: Re: Re:Primera 2,0GT
N to jsem přesně celej já.Nazdar Blážine.Člověče,vy se v tom hlavním štábu EU dozvíte fakt všechno.Nebo že by nějací informátoři? Primera GT je super.Je to tak,jak říkáš.A doufám,že na ní nebude potřeba nic jiného dělat kromě toho leštění >:D . -
"-- skrytý --" 27.05.05 14:05
« Re: Re:Primera 2,0GT
Jestli ses krupi z Mezibori, tak te zdravi blazin z Bruselu :-) .Prej mas novou "ojetou" Primosku 2,0GT.Jak to lita?Asi dobre,co!!!Nevim uz kde, ale nekde jsem cetl, ze je to velice povedene auto(motor,brzdy,sport interier atd.).At ti to slape a nelesti to porad nebo se prosoupes na plech >:D .Cus