NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« 2,0 a 2,0 GT
Uvazuju o koupi ojete primery.
Mate nekdo skusenosti s temito motory?
Jaky je rozdil mezi 2,0 a 2,0GT. Ve spotrebe a ve vykonu.....ma cenu si priplatit na 2,0 GT?
Dale by me zajimaly vase nazory na spolehlivost nissanu. Z predchoziho prispevku nevychazi primera moc dobre.
Dikec
-
"-- skrytý --" 18.12.98 08:09
« Re: Nissan Primera - zkusenosti
S novou 2.0 benzín Primerou jsem najel asi 35 tis km a moje zkusenosti jsou nasledujici. Co se tyce spotřeby tak to zacne hruzostrasne okolo 11,5l/100km a pak uz auto jen zraje. Okolo 20000 se dá jezdit v průměru za 8-8,5l/100km. Je jasny, ľe to záleľí na stylu - pohoda mimo město mám rekord 7,7l, léto - město, rychle a s klimatizací přes 10l. Co se týče trvanlivosti - na 35 tis. odeąla spojka. V servisu mi pochopitelně řekli, ľe ten blb jsem já, jelikoľ jezdim s nohou na spojce. Dál uľ je to tvrzení proti tvrzení. Oprava 5000Kč. Taky odejdou horní ramena na multilinku (u mě cca 15000 - oprava v rámci záruky). Jinak je to pohodlný auto, nevím sice jak brzdí konkurence (Passat) , ale mě se zdá brzdná dráha poněkud deląí neľ by bylo nezbytně nutné (u Primery). Při rychlejąí jízdě a zatíľeném zadku se projeví krátký chod propérování zadní (jinak excelentní) nápravy a to sice "drcnutím" na dorazy.
K servisům (povídačky o bezúdrľbovosti aut jsou pitomost) bych řekl asi toto: je třeba dobře vybírat - nevím odkud jsi, já mám 2 dobré zkuąenosti - KMX Praha Dejvice, Auto Junek Studenec u Jilemnice. Zejména Auto Junek je milé překvapení -cena, rychlost, ochota, kvalita.
Máą-li jeątě dotazy, rád odpovím. -
Ma 2 litr (GT?) a jezdi hodne po praze a kdyz venku, tak rychle. Rikal ze do 10 prakticky vzdycky, ale ze venku se da i pod 7. Ale on a spotrebu moc nekouka, on ma auto jenom na zimu nebo kdyz prsi. Jinak jezdi na motorce, momentalne tusim Honda 1100, nevimkterej typ, ale je to nahac. A to zere asitak o litr min :-)))) -
Nejde mi o zavist, to si muzu jit koupit do bazaru BMW. Potrebuju se premistovat rychle, bezpecne, spololehlive a levne.
Auto musi clovek asi kupovat sam, protoze cim vice hlav tim vetsi gulas. Kazdy rika neco jineho.
Jake zkusenosti ma kolega s provozem primery - hlavne spotreba? -
Kolega ji ma neco pres rok. Zatim bez jedineho problemu - asi vedi proc davaji triletou zaruku. Predtim mel Vectru a 5ku BMW - a rika, ze je tohle auto daleko lepsi. Jel sem s tim, zivy je to na rodinej sedan tak akorat a ma to jistej podvozek, coz sem o predchozi generaci passata rict nemoh (v novym jsem jeste nejel). Taky se mi libil interier a vybava. Zvenku je to na me moc fadni auto, ale s passatem to neni o moc lepsi. Pokud mas rad sportovni vzhled tak Primere slusi spoilery - passatu moc ne. Ja osobne bych volil Primeru, ale passat neni spatna volba - alespon v cechach ti ho budou zavidet ;-) -
« Re: luxusni verze Nissanu
No ja jsem mel dojem, ze otazka spise smeruje na to co ma Nissan za vlajkovou lod a tim je bezesporu Nissan Maxima neboli Infinity J30. Ja mam tu americkou verzi a pokud se podivate na Inet americkych autosalonu, tak zjistite, ze mam pravdu ... kdo neveri, tomu moji karu ukazu -
« Re: luxusni verze Nissanu
Je to tak, jak rika Hop. V USA zacinaji u Primery, ktera se tam jmenuje myslim, ze Infinity I20, pak Maxima a potom jeste asi dva, tri modely, ktery se v Evrope vubec neprodavaj'. Zrovna ted v lete prisla na trh nova I20 (=Primera). Amikum se moc nelibil vykon 150 koni, aspon podle testu.
3) Jake je svezenicko, kdyz jedes sam a nikdo ti do toho nekeca, ze mas jet pomaleji?