NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

11.01.99  14:22

« Re: Primera

jo, jo, obsah ničím nenahradíš .. :))))
  • 00 Reagovat !

foto

11.01.99  11:33

« Primera

Posledni auto od jara 98 mam Primeru 2,0, mohu ji srovnavat s Oplem Omegou, Vectrou, BMW 525 a Audi 80, ktery jsem mel predtim. Mimo BMW se zadny z tech aut Primce ani nepriblizilo! Ten podvozek /spolu s dobrejma gumama/ proste nema chybu v tyhle cenovy kategorii. Jezdim hlavne po Praze /spotreba s klimatizaci az 11, bez 10/ a poto Praha - Mnichov /spotreba pod 9/ ovsem pokud jedu pianko do 180. Kdyz jsem jednou vecer pospichal z Mnichova domu nasadil jsem na dalnici "cihlu" na plyn a pod 200 jsem sel jenom quli tem, co vcas neuhli do pravyho pruhu. Vysledek - prum. rychlost /na dalnici/ 176, spotreba 13,4, max. rychlost - nevim, rucicka zarazena na konci tachometru. Jinak mam pouze vyhradu k vykonu, k tomu podvozku by byl lepsi 2,5 ci 3,0 litr, nemyslite? Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.99  18:17

« Re: Almera ??

Je to božský auto. Pětidveřový hatchback má sice dost blbě přístupný kufr a moc odkládacích schránek uvnitř nenajdeš, ale jezdí fantasticky. Že je pod kapotou 1.4 a ne dvoulitr poznáš jen u naloženýho auta a při předjíždění, kde musíš pořádně podřadit. Když točíš tak do 3500, není motor skoro slyšet a na rozdíl od Primery není slyšet ani když běží topení na první dvě čárky, to auto je prostě tichý. Perfektní je i zadní náprava, kterou už po letech konečně začínaj montovat i do evropských aut (multi-link), Almera není v zatáčkách vůbec k utržení. A hlavně - na zadní místo si může pohodlně sednout i normální člověk, nejen beznohej trpajzlik, jako do Octavie.
    Stojí za vyzkoušení, stejně dobrý auto jiný značky vyjde na dvojnásobek. Ale je nutné se s tím svézt a kroutit volantem, jinak poznáš...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.99  18:05

« Re: Nissan Primera - zkusenosti

Jenom k te maximalce - na dalnici Pha - Hradec se mi u dvoulitrové Primery (97, 60.000 najeto) opřela ručička techometru o zarážku, tedy někde na 230 - 235 km/h. A když jsem to byl reklamovat v servisu, že tachometr určitě špatně ukazuje, naměřili na stolici Na Jarově (u VW) odchylku tachometru 3 %, takže okolo 220 to fakt jelo. Úplně hladce, skvěle sedí, bez nějakých trablů.
    Vozil jsem se už i novým BMW 5 a nejnovější 3, a můžu potvrdit, že je to stejný pocit. Rozdíl je jen v luxusu a propast je v ceně. Jestli jsem se dobře díval, tak teď dává Nissan Primeru 1,6 s rokem výroby 98 už za 413.000, a to je třeba cena nové Astry 1.4 s žebráckou výbavou a nesrovnatelnýma vlastnostma.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.99  09:01

Ponekud jsem se vanocne odmlcel a ted ti tedy odpovim. Co se tyce servisu-je dobre si obvolat nekolik servisu a informovat se, jak dlouho jim prohlidka trva a kolik chtej za hodinu. Ja na toto prisel pozde, az kdyz mi ty k...y nacinkaly 6 hodin prace po asi 350 bez DPH. Auto tam bylo 5 hodin, ptam se kolik lidi na tom delalo nejdriv jeden, pak dva pak zavolali technika, ten rek ze on sam s ucednikem, ktereho neplatim. V tech 6 hodinach se nechali zaplatit i zarucni prace(vymena ramene-1,5 h) apod. Tabulky s normama na velkou prohlidku nechteli ukazat, pak mi tvrdili, ze meni svicky (mluvime o 4 valci, pozor) 1 hodinu, kontroluji vyfukove potrubi 1 hodinu apod. Dalsi peripetie nema cenu vykladat, proste jsem se s nima navzdy rozloucil. Posleze jsem brnknul ke konkurenci a ejhle - za 2 -3 hodky je to po 270 bez DPH hotovy. Celkem slusnej rozdil. Co se tyce spolehlivosti - na jednicku prakticky se nestalo, ze by se neco vysralo a auto nejelo. Ani na kostkach v nem nic neklepe (uplne posledni - rocnik 98 by mel mit vylepseny ramena uz bez problemu). Ty moje po vymene uz taky perfektne drzej. Takze neidentifikovatelny klepani a vrzani plastu neexistuje. A to nejlepsi nakonec. Svezeni bez komentaru-supr. Zespoda je motor trchu linejsi -kdyz se dostane pres 3500 otacek tak chytne silu a sympaticky zvuk a nadherne tahne az k omezovaci 6900 ot/min. Je to prasarna, ale na dvojku jde do 100kmh, trojku 150 kmh, maximum co jsem s nim jel ukazoval 220 kmh na nasi dalnici. Pro razantni jizdu v kopcich a zatackach bych doporucil aspon 195 nebo radsi 205 gumy. Mas - li jeste otazku(y) rad zodpovim. Cau.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.99  19:51

« Re: to smival Nissan Primera - zkusenosti

To je pravda, protoze nemusis platit tu hromadu elektroniky ktera jen kompenzuje zastaralou koncepci bmw.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.99  19:24

Jasně nemá smysl furiantsky polemizovat.325td jsem řídil a jede skvěle nicméně pocity z akcelerace či jízdních vlastností byly podobné jako u Primery.Jistě jsou zde nuance dané předním či zadním náhonem.Skvělé jízdní vlastnosti Primery podobně jako u BMW jsou asi dány tím, že obě firmy ctí zásadu- podvozek rychlejší než motor.Vtip je v tom že s Primerou si podobný zážitek dopřeješ za poloviční peníz.
  • 00 Reagovat !

foto

06.01.99  14:36

« Nissan vs BMW ... chudáci Germáni

Moje osobní zkušenost je postavena na "závodění" mojeho Nissana (Maxima 3.0V6 US version) a BMW 525, řízený Germánem - cca 25 let- a vyloženě měl chuť závodit ... takže co se týká zatáček, všimněte si, jak má Nissan řešený silentbloky na nápravách, díky nim tlumí rázy ve všech směrech a proto sedí jako přibitý -faktem je, že je třeba tyto silentbloky vyměnit cca po 80.000 Km, ale při ceně asi 350Kč za kus to není taková hrůza -, doporučuju stránku tuším přímo www.nissan.cz, pokec o nápravách ... tak ten Bavor, i když mám tuto značku rád, se mě při stoupání do prudkého kopečka - na tachoši cca lehkých 150km/h- úplně pustil a na rovince už to nedotáhl i když se se mnou honil dalších asi 200 km ... kdo to zná mezi Opavou a Ostravou, tak Hrabyňský kopec je lahůdka pro silný motor ... pro neznalé se škodovkou, Fazolem a Filckou (1.3) se tam jezdí tak maximálně 80km a to tam mají všichni trojku nebo dvojku a v očích smrt ...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.99  13:15

Zacina se mi to auto cim dal vic libit.....
    No i kdyz nevim jaks to myslel s tim antiBMW? Jel sem v minulem modelu 325 tds a co to auto dokaze v zatackach je supr. Proste sedi jak prilepene a proti strate adheze je tam ASR. No nemyslim ze v primere muzes bmw jen pokynout diky lepsimu podvozku. V nissanu sem nejel a nedokazu posoudit ale jestli dokaze na ceste to co bmw tak teda klobouk dolu.....
    Jo a jak sem pochopil tak UH znamena ze si s hradista. Ja mimochodem taky.....:-)
    Caues
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.99  19:09

Jak je to se spotřebou GT nevím ale nemyslím že to bude o moc více.Jinak GT je pokud vím perfektní "antiBMW".Sám lituji že jsem ji nevzal. Starší Primera má na střední a delší tratě spotřebu stejnou. Ve městě veme o něco více.Jinak v Chřibech se ti i s klasickým 2l může ve třídě rovat BMW, ale jak se změní adheze tak mu jen pokyneš.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.99  09:41

« to smival Nissan Primera - zkusenosti

To co pises me celkem zaujalo. To vypada jako celkem idealni auto. Ta spotreba je tak supr i u te starsi verze primery? Nevis nahodou jak je na tom ten starsi typ 2.0 GT? V primere sem este nejel a mam rad auta s dobrym ne moc mekkym podvozkem. A uh-brno za 7.4l? To je na dvoulitr perfektni....to mi zere ta moje patnactka.
    Vzhledem ke chribskym kopcum je to bomba. Mimochodem tam je s autem s dobrym podvozkem supr svezeni. Skusil sem BMW a bylo to krasne.
    Caues
  • 00 Reagovat !

foto

05.01.99  07:19

« Almera ??

Co by jste mi mohl kdo rici o Nissanu Almera. Zaujal mne vzhledem, vykonem a spotrebou, ale me informace jsou pouze z AUTOKATALOGU.
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.99  19:28

« Re: PATROL GR

Děkuji, tam jsem to už hledal.Honza.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.99  18:08

« Re: PATROL GR

The Off-Road.com Nissan
    Section - Pathfinder, Hardbody, 720, Patrol technical information. Snad tam neco najdes. Kdyz uz tam budes, tak se podivej na stranky o Toyotach ;-) Pripadne dalsi diskuze doporucuji presunout do tematu Offroad-Toyota.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.99  17:46

« Re: 2,0 a 2,0 GT

Danieli, kde si nasel tu statistiku poruchovosti?
  • 00 Reagovat !

foto

03.01.99  13:44

« PATROL GR

Ví zde někdo kde se dá koupit,popř.vyrobit body-lifting pro Patrola?Nebo kde bych našel nějaký odkaz. Děkuji Honza.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.99  13:27

Mám Primeru SE 2l.Je to již druhá kterou vllasním takže mohu srovnat starý a nový typ. Oba excelentní jízdní vlastnosti.V zatáčkovitém kopcovitém terénu je možno předjet téměř cokoliv.Starší typ měl o něco pružnější motor, nový má o 15 koní více, které je cítit nad 3000 ot. Nový má lepší brzdy - přední odvětrané kotouče jsou poznat.U staré verze bylo nutno po cca 45 tis. stočit kotouče.To sedá udělat 2x.Starý typ potřeboval vyměnit krátké ramena na zadní nápravě (1500kč) v intervalu jako stáčet kotouče.Toto je u nové verze konstrukčně vyřešeno. Spotřeba je velmi příznivá.Nikdy jsem se nedostal ani k 10 ti litrům.U nové mám palubní počítač, takže se spotřeba dá poměrně přesně sledovat.Každodenní cesty do práce většinou město kolem 9l.Svižná jízda př. UH-BRNO prům.kolem 80/hod za 7,5.Dovolenková trasa A-CH-F-D naložený využívajíc neomezení v D za 7,4.Je to ideální rodinný vůz nejlépe pro jedince se sportovním duchem, který umí využít vlastnosti-podvozek rychlejší než motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.98  08:30

« Re: 2,0 a 2,0 GT

Neporadím ti teď bohužel o motorech, ale na tvou otázku o spolehlivosti Nissanu řeknu dvě věci ... díval jsem se na autostránky o testování výskytu chyb na autech stejné třídy Nissan z toho vyšel nejlépe (Nissan Maxima-Infinity J30) a já sám mám Nissana a je to nejspolehlivější auto co jsem zatím měl
  • 00 Reagovat !

foto

19.12.98  12:09

« Servisy Nissan v Praze a okolí

Zajímalo by mě jaký kdo máte zkušeností se servisy Nissanu v Praze a okolí. Konkrétně mám na mysli Nissan Vysočany, KMX Dejvice, Autodružstvo Spořilov, BetaHase Stodůlky a Novotný Řevnice.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.12.98  18:23

Jeste dotazy k udrzbe. Mas za sebou minimalne 2 servisni kontroly, jednu mensi a asi jednu vetsi. Na kolik to asi vyjde. co vsechno do standardni udrzby pocitaji. Fakt je, ze v salonu nic nereknou. Jenom to, ze se plati udrzba, spotrebak (brzdove desticky apod) a jinak je to na zaruku.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…