NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

06.02.99  15:43

« Re: Střešní nosič na Primeru

mas strsni liziny nebo ne?
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.99  15:42

« Co koupit?

Cc koupit Primeru nebo Almeru.V max vybave mi to pripada stejny.Jasne ta je vetsi, ta mensi, ale me je to jedno. Rozdil v cene? to taky kousnu ale co dál?
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.99  19:26

« Střešní nosič na Primeru

Mám novou Primeru a uvažuji o koupi sřešního nosiče, který je možno použít na upevnění např. lyží, rakve atd.Víte-li někdo o něčem vhodném co nestojí balík poraďte.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.99  19:29

« Servis za 270,-

Rad odpovidam a sice: - servis Auto JUNEK Studenec u Jilemnice - na trase Nová Paka - Horka u Nove Paky, dale smer Spindl (Vrchlabi), dalsi vesnice je Studenec. Telefonni cislo se nechazi u kazdeho inzeratu v novinach, neni to jen servis , ale i dealer. Autorizovany samozrejme je, jen musim upozornit , ze cena 270,- je bez DPH. Jinak jsem tam byl nadmiru spokojen, coz se o mem puvodnim poskytovateli servisnich sluzeb rici neda (firma C.C. z Hradce Kralove). Auto JUNEK vrele doporucuji - skvely pristup, dobra cena, kvalitni prace, minimalni cekani. Hodne stesti.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.99  07:00

« Re: ještě jednou - almera 1.4 s kufrem

Hej lidi. Díky za informace o Almeře. Když by jste někdo náhodou prodával za ten rok, dva, tu svoji Almeru a byla ještě co k čemu, tak mi dejte vědět na "david.halbrstat@email.cz". Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.99  11:32

« Re: Nissan Primera - zkusenosti

Chtel bych se zeptat "pohodare", kde nasel servis za 270 /znackovy predpokladam je/. Mam novou Almeru, jsem s ni nadmiru spokojen, ale pote, co mi ve znackovem servisu Nissan uctovali za montaz radia bych strilel. Dik Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.99  11:59

« Re: almera 1.4 s kufrem

87 koní z 1.4 je dobrý výsledek, ale rozhodně ne nejvíce ve třídě. Př. Alfa 145/146 1.4 má 103 koníků.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.99  08:54

« Re: Almera ?? pro DAHa

Protože Almeru nemám, tak k tomu kufru pár čísel z " chytrých knížek ". Almera 5-ti dvéř. má 340 litrů zavazadlovýho prostoru. Např taková Astra II má 360 litrů, Golf IV má 330 litrů, Peugeot 306 má 340 litrů a např. taková Mazda 323 F má 348 litrů a Corolla má až 372 litrů. To jenom tak pár čísel. Já doufám, že Ti to aspoň trošku bude k něčemu.
    Zdraví Radim
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.99  08:45

Promiň, ale nechci Ti moc kazit radost, ale taková nová Astra má 1.4 16V s výkonem 66 kW - 90 koní. Těch 90 " kobyl " má i Honda Civic 1.4. Ale je pravda, že ty 3 koníci už nejsou velkej rozdíl. Zdraví Michal
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.99  18:37

Musíš si koupit takový ohýbací s tenkým papírovým obalem a zalomit ho.
    K motoru - psal jsem, že mám klímu, je standardně montovaná od výrobce. Jsou to prý modely z Holandska nebo Německa a jsou přizpůsobeny pro německý trh, kde auta s výkonem do 55 kWh mají nižší daň. Podle prodejce je v těchto motorech upravená elektronika, která výkon v nejvyšších otáčkách snižuje na oněch 55 kilowatt. Zrychlení z 0 na 100 je nižší asi o 0,7 sek, kroutící moment stejný. Možná tato skutečnost způsobuje moji ne nespokojenost, ale malé rozladění. Na druhou stranu jsem se k hranici 6500 otáček dostal asi 3 krát, takže nevím. Jakou máš zkušenost s tachometrem? Nezdá se ti, že má odchylku? Možná nechám motor a tachometr proměřit, udělal jsem to s Felícií a celkem se mi to líbilo
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.99  15:06

Ty výhrady k motoru se mi moc nezdají, i když srovnání s dvoulitrem 323F samozřejmě nesnese - ať děláš co děláš, je to jen čtrnáctka, i když s největším výkonem ve třídě - 87 koní je opravdu hodně. Do Almery se jinak montuje taky nicmoc 1.6 a božský dvoulitr - to je dělo. Ale taky za cenu srovnatelnou s 323 F, což je úplně jinde, než 1.4 Invitation. V přístrojovce mi po padesátce už také začíná lehce vrzat (ale v kterým autě téhle cenové kategorie, co jezdí po Praze, ne?), ale žádné otřesy v řazení nebo na plynu nejsou znát??? Co mi fakt vadí, jsou malý kapsy ve dveřích - pořádný autoatlas tam nenacpu.
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.99  19:08

« almera 1.4 s kufrem

ještě pár slov k Almeře. Mám sedan 1.4 Invitation plus z roku 1997. Mé zkušenosti? Za ty prachy to nemá chybu. Najel jsem 45.000 km a liju do toho jenom benzín a vodu do ostřikovačů. Vážně. Kufr je dostatečný, vejdou se tam lyže i horské kolo. Většinou jezdím sám nebo ve dvou, takže dynamika taky slušná. Mám tam navíc klima přímo z výroby, v létě je to paráda, i když je to dosti cítit na výkonu motoru a hlavně v kopcích ji raději vypínám. Spotřeba od 6,5 do 7,5, na podiv zima nebo zimní gumy na to nemají vliv. Jezdím svižně, dodržování rychlosti je spíše výjimka, většinou jsou to dálnice60%, město 20%, mimo 20%.
    Pár negativ. Začínají se ozývat pazvuky z přístrojové desky a výplně dveří - nejen na kostkách, i na normální silnici. Zdá se mi (možná jenom zdá) že motor je slabší, hlavně delší stoupání na dálnici již nejsou to, co bývala (možná bych se měl opět na pár dní posadit do Felície, pak bych byl Almerou znovut nadšen), motor má bublavý zvuk, ve vyšších otáčkách je hodně slyšet, otřesy cítím na řadící páce a pedálu plynu. Toto jsem reklamoval na garančce, ale nenašli nic zvláštního. Tak nevím, ozvě se nějaký řidič s podobnou zkušeností?
    Celkové hodnocení - velice dobré auto, ale příště již raději něco silnějšího, např Mazda 323F, nebo Astra s motorem 1800. Možná za rok, dva nová Almera se silnějším motorem
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.99  10:14

« Re: Almera ??

Jo, ještě ten kufr Almery, ale nevím, s čím to srovnat, na to je asi lepší se mrknout - uvnitř je to docela skladný, široký, je tam dokonce i síťka na drobnosti, aby nelítaly po kufru. Jenom ten vstup není moc velký, Almera má dost vysoký práh (zase je prima tuhá a drží se silnice jak přišitá), takže je to fakt na osobní pokuk.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.99  10:03

Nevím, čemu říkáš žebrácká výbava, je to docela slušný - dva airbagy, nastavitelný volant, servo, otáčkoměr, výškově nastavitelné sedadlo, centrál, barvený skla, lakovaný nárazníky, kompletní příprava pro rádio... Podívej se, co za ty prachy nabídne Renault nebo Opel, nebo spíš kolik stojí základní Laguna nebo Vectra a co maj ve výbavě - to je totální zoufalství
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.99  09:54

Trochu ojetá leda jako democar od nějakého dealera, ale i tak dost těžko. Většinou to maj pro známé. Kdo si už koupí Almeru, tak je to člověk, co pečlivě vybíral a nemá moc důvod auto po roce prodávat. Takže asi nejlíp se dá sehnat z Německa nebo Holandska, kde jich jezdí spousta a kde to občas lidi pouští po dojetí leasingu. Asi docela dost vydrží, protože předchůdce Almery - Sunny - se drží v tabulkách spolehlivosti na úplné špici ještě někdy po 12 - 15 letech.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.99  15:13

Díky za odpověď. Vyzněla docela pozitivně. Myslíš, že se dá koupit i trochu ojetá (? Kč). S čím by jsi srovnal velikost zavazadlového prostoru?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.99  10:24

« Re: Primera - chiptuning

Na Primeru 2.0 16V jsou chipy od Superchips, u nas je zastupuje GX Tuning, ale prisli me dost drahy. Technicky udaje vam z hlavy nepovim, ale obecne to bude tak 10 - 15 koni za cca 20 tisic Kc. Turbova auta se chiptuningujou lepe.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.99  10:00

« Re: Primera - chiptuning

Bohuzel ne, snad se nekdo ozve. Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.99  19:14

« Re: Primera

Mám také Primeru a to již druhou, ale nikdy jsem se nedostal na tak vysokou spotřebu jak uvádíš.A to se vždy rád svižně svezu.Na druhé straně průměr 174 za hod jsem tak dlouho jěště nejel a v takovém případě je 13,4 l velmi přijatelné.Máš pravdu, že podvozek je tak rychlý,že pár desitek koní bez problémů unese.Nevíš o nějakém chiptuningu nebo někdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.99  16:22

Primera 1,6 za 413000 má taky žebráckou výbavu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…