NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 28.01.99 19:29
« Servis za 270,-
Rad odpovidam a sice: - servis Auto JUNEK Studenec u Jilemnice - na trase Nová Paka - Horka u Nove Paky, dale smer Spindl (Vrchlabi), dalsi vesnice je Studenec. Telefonni cislo se nechazi u kazdeho inzeratu v novinach, neni to jen servis , ale i dealer. Autorizovany samozrejme je, jen musim upozornit , ze cena 270,- je bez DPH. Jinak jsem tam byl nadmiru spokojen, coz se o mem puvodnim poskytovateli servisnich sluzeb rici neda (firma C.C. z Hradce Kralove). Auto JUNEK vrele doporucuji - skvely pristup, dobra cena, kvalitni prace, minimalni cekani. Hodne stesti. -
« Re: Almera ?? pro DAHa
Protože Almeru nemám, tak k tomu kufru pár čísel z " chytrých knížek ". Almera 5-ti dvéř. má 340 litrů zavazadlovýho prostoru. Např taková Astra II má 360 litrů, Golf IV má 330 litrů, Peugeot 306 má 340 litrů a např. taková Mazda 323 F má 348 litrů a Corolla má až 372 litrů. To jenom tak pár čísel. Já doufám, že Ti to aspoň trošku bude k něčemu.
Zdraví Radim -
« Re: almera 1.4 s kufrem
Musíš si koupit takový ohýbací s tenkým papírovým obalem a zalomit ho.
K motoru - psal jsem, že mám klímu, je standardně montovaná od výrobce. Jsou to prý modely z Holandska nebo Německa a jsou přizpůsobeny pro německý trh, kde auta s výkonem do 55 kWh mají nižší daň. Podle prodejce je v těchto motorech upravená elektronika, která výkon v nejvyšších otáčkách snižuje na oněch 55 kilowatt. Zrychlení z 0 na 100 je nižší asi o 0,7 sek, kroutící moment stejný. Možná tato skutečnost způsobuje moji ne nespokojenost, ale malé rozladění. Na druhou stranu jsem se k hranici 6500 otáček dostal asi 3 krát, takže nevím. Jakou máš zkušenost s tachometrem? Nezdá se ti, že má odchylku? Možná nechám motor a tachometr proměřit, udělal jsem to s Felícií a celkem se mi to líbilo -
« Re: almera 1.4 s kufrem
Ty výhrady k motoru se mi moc nezdají, i když srovnání s dvoulitrem 323F samozřejmě nesnese - ať děláš co děláš, je to jen čtrnáctka, i když s největším výkonem ve třídě - 87 koní je opravdu hodně. Do Almery se jinak montuje taky nicmoc 1.6 a božský dvoulitr - to je dělo. Ale taky za cenu srovnatelnou s 323 F, což je úplně jinde, než 1.4 Invitation. V přístrojovce mi po padesátce už také začíná lehce vrzat (ale v kterým autě téhle cenové kategorie, co jezdí po Praze, ne?), ale žádné otřesy v řazení nebo na plynu nejsou znát??? Co mi fakt vadí, jsou malý kapsy ve dveřích - pořádný autoatlas tam nenacpu. -
« almera 1.4 s kufrem
ještě pár slov k Almeře. Mám sedan 1.4 Invitation plus z roku 1997. Mé zkušenosti? Za ty prachy to nemá chybu. Najel jsem 45.000 km a liju do toho jenom benzín a vodu do ostřikovačů. Vážně. Kufr je dostatečný, vejdou se tam lyže i horské kolo. Většinou jezdím sám nebo ve dvou, takže dynamika taky slušná. Mám tam navíc klima přímo z výroby, v létě je to paráda, i když je to dosti cítit na výkonu motoru a hlavně v kopcích ji raději vypínám. Spotřeba od 6,5 do 7,5, na podiv zima nebo zimní gumy na to nemají vliv. Jezdím svižně, dodržování rychlosti je spíše výjimka, většinou jsou to dálnice60%, město 20%, mimo 20%.
Pár negativ. Začínají se ozývat pazvuky z přístrojové desky a výplně dveří - nejen na kostkách, i na normální silnici. Zdá se mi (možná jenom zdá) že motor je slabší, hlavně delší stoupání na dálnici již nejsou to, co bývala (možná bych se měl opět na pár dní posadit do Felície, pak bych byl Almerou znovut nadšen), motor má bublavý zvuk, ve vyšších otáčkách je hodně slyšet, otřesy cítím na řadící páce a pedálu plynu. Toto jsem reklamoval na garančce, ale nenašli nic zvláštního. Tak nevím, ozvě se nějaký řidič s podobnou zkušeností?
Celkové hodnocení - velice dobré auto, ale příště již raději něco silnějšího, např Mazda 323F, nebo Astra s motorem 1800. Možná za rok, dva nová Almera se silnějším motorem -
« Re: Almera ??
Jo, ještě ten kufr Almery, ale nevím, s čím to srovnat, na to je asi lepší se mrknout - uvnitř je to docela skladný, široký, je tam dokonce i síťka na drobnosti, aby nelítaly po kufru. Jenom ten vstup není moc velký, Almera má dost vysoký práh (zase je prima tuhá a drží se silnice jak přišitá), takže je to fakt na osobní pokuk. -
« Re: Nissan Primera - zkusenosti
Nevím, čemu říkáš žebrácká výbava, je to docela slušný - dva airbagy, nastavitelný volant, servo, otáčkoměr, výškově nastavitelné sedadlo, centrál, barvený skla, lakovaný nárazníky, kompletní příprava pro rádio... Podívej se, co za ty prachy nabídne Renault nebo Opel, nebo spíš kolik stojí základní Laguna nebo Vectra a co maj ve výbavě - to je totální zoufalství -
« Re: Almera ??
Trochu ojetá leda jako democar od nějakého dealera, ale i tak dost těžko. Většinou to maj pro známé. Kdo si už koupí Almeru, tak je to člověk, co pečlivě vybíral a nemá moc důvod auto po roce prodávat. Takže asi nejlíp se dá sehnat z Německa nebo Holandska, kde jich jezdí spousta a kde to občas lidi pouští po dojetí leasingu. Asi docela dost vydrží, protože předchůdce Almery - Sunny - se drží v tabulkách spolehlivosti na úplné špici ještě někdy po 12 - 15 letech. -
« Re: Primera
Mám také Primeru a to již druhou, ale nikdy jsem se nedostal na tak vysokou spotřebu jak uvádíš.A to se vždy rád svižně svezu.Na druhé straně průměr 174 za hod jsem tak dlouho jěště nejel a v takovém případě je 13,4 l velmi přijatelné.Máš pravdu, že podvozek je tak rychlý,že pár desitek koní bez problémů unese.Nevíš o nějakém chiptuningu nebo někdo?