NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

28.07.05  22:29

« Bez nadpisu

Pro zvyseni vykonu bych zkusil se podivat na [odkaz]
    Dokazi pry z motoru 1,5 vytahnout 79kW a 162Nm. Za cenu 8900Kc.
    Tez mam stejny model z roku 2002 a uvazuji po zaruce o tomto tuningu motoru. Dale me zaujalo pretesneni motoru co se tyce pistnich krouzku; tez jsem zaznamenal mirnou spotrebu oleje, asi 0.5 litru na 10000km. Pouzivam plnou syntetiku Castrol SLX. Jinak s odchazenim zarovek tez musim souhlasit. Za necele tri roky jsem menil asi tri v kazdem svetle. Jinak okno u ridice tez lehce drnci a maze se na nem lehky mastny pruh od mechaniky. Ted se chystam pred koncem zaruky na 60tis. garancku, tak to necham uz po treti opravit. Zdravim T.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 27.07.05  10:53

« Re: Nissan Brno

to Laďa007: díky za tip. S tím řetězem je to potěšující, každá ušetřená koruna je dobrá :)
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.05  17:54

« Skusenosti s Almerou 1,5 2002

Auto je trochu lenive (66 kW, motor ozije az nad 3500 ot). Priemerna celorocna spotreba 7,5 l by sa pomalsim jazdenim dala znizit na 7 l. Velmi nepresny palivomer. Posilovac riadenia prilis makky, preto sa nedaju velmi vyuzit inak velmi dobre jazdne vlastnosti v zakrutach na original AL diskoch a letnych pneu Dunlop 195/55/R16 (pri vymene za nove v rovnakom rozmere by som zaplatil blaznivu sumu, radsej prejdem na standardnejsi 205/55/R16). Geometriu treba nastavovat kazdych 10.000 km. Pruzenie dost tvrde. Brzdy vyborne, a pri 70.000 km stale bez investicii. Co sa tyka vnutorneho hluku, je to v tejto triede uz pod priemerom. Mozno by pomohla nejaka izolacia na vnutornu stranu kapoty... Celkom dobre original zabudovane autoradio s CD. Vrzganie a podobne zvuky su pri 70.000 km stale v norme, obcas sa ozvu, ale nerusia.
    Cca do 50.000 auto nic nepytalo. Potom prestal ukazovat tachometer. Servis to v ramci zaruky vyriesil vymenou celej riadiacej jednotky :-) Pri 60.000 sa zacal stracat olej, a nie vytekanim. Vyriesene vymenou piestnych kruzkov v ramci zaruky. Dost casto odchadzaju ziarovky, menim tak 4x do roka (svietim nonstop). Prave predne okno musi byt uplne zatvorene alebo otvorene, inak drnca. Servis to nedokazal vyriesit, nemal som cas viac na to tlacit.
    Zaver: od "japonskeho" auta (vyrobeneho v ESP) som cakal menej problemov. Ale stale je to lepsie ako Octavia, ktoru som mal predtym. V tej to zacalo vrzgat a piskat uz pri 5.000 km, servisne sluzby hrozne, horsi bol podvozok aj brzdy. A clovek si nebol isty, ci ju rano najde pred domom...
    Ak ma niekto skusenosti, ako sa da zvysit vykon a hlavne tocivy moment benzinoveho mototra 1,5, budem vdacny. Prave mi konci zaruka a este nejake dva roky by som chcel pojazdit, ocenil by som par kW naviac.
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.05  20:32

« Nissan Brno

Pokud vím, tak Almera má rozvody hnané řetězem, pokud nic necinká či nechrastí nemění se po celou dobu životnosti vozu, musí vydržet mnimálně 250 tisíc km.
    Servisy Brno- o něco lepší je Staněk (dříve Staněk- Frank, předtím Frank...) na Slatině. V Autoparku jsou moc velcí "machři" a skutek-utek.
    Doporučuji vybodnout se na oba a auto zavézt k Aleši Popsíšilovi www.autopospisil.cz
    Reálně prověří popř. opraví podvozek a provedou i základní servis na motoru a to vše tak, aby zákazník moc nevykrvácel. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.07.05  11:08

« Re: Primera

Dovozu se neboj, ale předem si zjisti co se dá a co se nedá přihlásit.
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 22.07.05  09:10

« Servis v Brně

Chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s autorizovanými servisy Nissan v Brně ? Uvažuji o autě pro rodiče a favoritem je Almera 1.4 (N15) tak 1997-1999. Pokud máte i informace na co si dát u tohoto auta pozor, budu taktéž vděčný. Minimálně první prohlídku a rozvody bych chtěl nechat udělat v autorizovaném servise, proto ten dotaz. Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.05  13:54

« Primera

Prolezl jsem i Nissan.cz - mají jenom 2,0. Budu čekat, prolízat intzeráty, dovozu se trochu bojím - nikdy jsem to neabsolvoval.
    Díky
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.05  13:46

« Primera 1,8i

dobra volba >:D mam to iste. obcas sa mrkni na www.nissan.cz tam mas aj jazdenky. predpokladam ze mas prebadane vsetky dostupne weby (aaaauto, auto.cz......) alebo potom dovoz z vonku. aj to je riesenie.... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.05  12:50

« Primera 1,8i

Trochu jsem prošmejdil net a po 14-ti denním čučení do inzerátů jsem se rozhodl pro tuhle káru. Moje představa je rok 99 v rozmezí 160 - 170t Kč. Jedna taková s českým původem mě už utekla. Kdyby někdo z Vás příznivců této značky prodával toto autíčko nebo věděl o někom, kdo ho chce prodat........ 731173821 nebo bahnil@seznam.cz
    Předem děkuji
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.05  07:30

« Kotouce N15

Zdravim panove, poradte plis :-) Asi se mi odporouceli predni kotouce na Almare N15 (99'), bo to strasne rachoti uz pri slabsim brzdeni, nepomohlo ani stoceni kotoucu ani new desky-je to nejspis i tu zminovane propaleni kotoucu. No, ale origose se mi tam opravdu nechce davat( chteji za ne 5ku a navic by museli objednat z NL).TAKZE, mate zkusenosti s nejakymi solidnimi kotouci od jinych vyrobcu? ATE, Ferodo, Nipparts...??? Diky moc.
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.05  17:05

« Re: Re: vrzganie na pravom prednom zavese

mno co teda s tym? ked ti mam pravdu povedat tak ten vrzgot je neznesitelny uz to vrzga aj pri 140km/h ale najhorsie je to pri pomalej jazde. vrzga to aj pri hupani auta ked stoji na mieste......je to neznesitelne. aj mi to trochu namazali nejakou vazelinou alebo silikonom (nie v nissane)chvilu bol pokoj a o 40km znova a este viac. sakra sakra..... v orig. servise v nissane som s tym zatial nebol
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.05  14:34

« Re: Re: vrzganie na pravom prednom zavese

No pokud to jenom vrže ( já vím, je to strašně protivný, taky jsem to zažil ) a není tam velká vůle, tak bych to asi hned neměnil.To by Ti spíš řekli přímo v Nissanu, jestli už je čas na výměnu, určitě s tím už budou mít zkušenosti. Jinak servis Nissan mění přímo rameno, originál přijde asi na sedm tisíc ( ale raději si ceny ověř přímo u nich ), dá se pořídit i z druhovýroby za cenu ( asi ) kolem dvou tisíc. Další možnost je vysoustružit nový futra ( taky to jde, alespoň na P10 to mám vyzkoušený ), ale to je bez záruky a na vlastní riziko :-) .
    Ty ramena, to je pouze můj tip. Může Ti tam samozřejmě vrzat cokoliv jinýho :-( .
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.05  15:06

« Re: vrzganie na pravom prednom zavese

a treba tam menit cele rameno alebo mi tam vymenia len ten silentblok? a cenovo to priblizne kolko stoji? teda ak mas skusenost s vymenou resp. so servisom...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.05  09:55

« Re: vrzganie na pravom prednom zavese

Jestli Ti to vrže nebo cvaká hlavně při pomalé jízdě po nerovnostech ( a ještě víc při teplém počasí), tak bych to tipoval na silentbloky předního ramene. To je hodně častá závada ( skoro vlastnost >:D ) Primer už od modelu P10. Takhle to vypadá u P10 ( myslím,že P11 to má podobně) : [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.05  08:19

« vrzganie na pravom prednom zavese

Caute vsetci.... Posledny tyzden som si vsimol na mojom priblizovadle ze mi cim dalej tym viac vrzga prave predne uchytenie tlmica alebo pruziny.. moze to byt sposobene vydretym tlmiacim clenom ( pravdepodobne nejaka guma ) na ramene co drzi tlmic? Stretol sa niekto z Vas s podobnym problemom? nie ze by mi to nejak vadilo v cestovani ale hlavne po meste to dost pocut pri kazdom kopceku alebo na kazdej jamke. dokonca ked rukou zatlacim na blatnik nad tym kolesom tak aj vtedy to vrzga.
    dik za radu. BTW mam primeru P11-144, 1.8 16V, 2001
    este raz dakujem
  • 00 Reagovat !

foto

07.07.05  09:13

« Bez nadpisu

no tak honda accord je bez debaty dost dobra... tiez uvazujem ze ked predam primeru tak sa pozriem po nejakom accorde i-ctdi... ten motor chvalia vsade......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.07.05  18:02

« Re: GT - spotřeba

Dobrý, Laďo...v pohodě :-) .
    Taky jsem si říkal, co si asi pořídím, až doslouží tohle GTéčko.V P12 jsem sice ještě nejel (možná bych změnil názor), ale ten styl mi prostě nesedí.
    Zato taková Honda Accord.....ta by se mi móóóóc líbila >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.05  10:20

« Re:

je to bot, mozes ho vklude ignorovat
  • 00 Reagovat !

foto

06.07.05  08:30

« Bez nadpisu

to vulpecula1830 : a s cim so mnou suhlasis? :-) mas P11C?
  • 00 Reagovat !

foto

05.07.05  22:21

« GT - spotřeba

krupi, omlouvám se, v podstatě jsme se shodli, já to jen nějak blbě formuloval, sorry. >:D
    GTéčko je supr kára, škoda že už to Nissani nedělaj. Až dohrčím tu svoji "nebožku" GDI bude to zase Japonec... I když jsem slyšel, že kvalita Nissanu šla rapidně dolů-potvrdil mi to i můj bývalý spolupracovník který na Nissanech dělal a dodnes dělá.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…