NISSAN
« Re: ALMERA
Ano, to okno co jsem viděl loni v KMX za cca 7000 Kč bylo vyklápěcí, netušil jsem že chceš šíbr.Taky jsem tam viděl tu original zahrádku NISSAN od Thule.Jak si psal o Autodružstvu Spořilov , že po třech letech jiná okna než z výroby tečou, týká se to šíbrů nebo vyklápěček ? -
pallas 11.05.99 18:43
« Nissan je predaný?
Najprv som mal len také tušenie, keď som v Ženeve uvidel nový Renault Mégane. Strašne mi totiž jeho predok pripomína Nissana - najmä maska na kapote. Potom som si uvedomil, že aj expozíciu majú tesne vedľa seba, rozdelenú len rozdielnym kobercom na podlahe. No a teraz je to vraj už isté: Renaulťáci vraj kúpili Nissan? -
« Re: ALMERA
Dik za varovani pred garazovymi firmami. Uvazoval jsem o Autoskle, asi nejvetsim prodejci stresnich oken a oken vubec. Tam se technik vyjadril, ze by to do te Almery ASI slo. Predstava, ze mi riznou do strechy a pak zjisti, ze by to teda neslo... Proto bych uz kvuli nutnosti odstranit stresni vzperu a kvuli zaruce volil radeji znackove okno namontovane autorizovanym servisem. To vsak stoji okolo 20 000 (byl jsem v KMX v Praze Dejvicich). Mozna by stalo za to zjistit, zda orig. Nissan okno je opravdu Nissan (napr. orig Nissan zahradka je Thule) a pokud ne, sehnat okno rovnou od vyrobce. Nevite o tom nekdo neco? (BTW: V Autodružstvu Sporilov mi rekli, ze jine okno nez z vyroby nikdy nemontuji, protoze vsechna po trech letech tecou.) -
« Re: ALMERA
Nenechte si montovat od "garážových" firem alarm do auta! Asi to platí obecně pro jakékoliv auto. Nechal jsem si namontovat levnější alarm (otřesák + prostorové USS čidlo) a zlákán cenou jsem jim půjčil Almeru na dopoledne - výsledek: poškrabaný plasty interiéru (zamaskovaný nějakým voskem), zapíchané drátky v čalounění sedačky a to nejlepší na závěr, vnitřní osvětlení stále svítí. Povedlo se jim totiž rozlomit svorkovnici s konektory pod volantem tak dobře, že se ve svazku kablíků dotýkají nože mezi sebou.
Příště snad jen montáž alarmu od Nissanu, nebo od velkého prodejce. -
« Re: ALMERA
HonzaSu a Vaclavu dik za odpovedi. Doufal jsem, ze se ozve nekdo s ojetejsi Almerou (a ne jen starsi;-)) a dozvim se, co cekat za patalie.
Ten rozdil spoterby u Vas dvou je mysteriosni.
To stresni okno, Vaclave, asi bude obyc. vyklapeci, ze. Ja chtel sibr, ale ten se tam asi nevejde kvuli pricne vzpere mezi sloupky. Kazdopadne dik za informaci, hned zitra se tam dojedu zeptat. Potom pripadne napisu, jak jsem dopadl.
Mejte se. -
« Re: ALMERA
Mám taky Almeru 1,4 sedan, za rok najeto cca 9000 km převážně mimo Prahu ( v Praze jezdím hlavně se Š120 ), zapisuji si tankování benzinu asi 10 měsíců a vychází mi za tu dobu průměr cca 6,5l/100km.Problémy jsem žádný neměl, jenom než jsem jel na garančku tak jsem prohlédl auto i zespodu a zjistil, že mám na PP kole zevnitř mastný flek.V servisu kolo prohlédli, všechno bylo jak má být a tak se domnívají že tam zůstala trocha vazelíny ještě z montáže.Ten flek mi umyli a od tý doby se tam nic neobjevilo.Co se týká pazvuků, když bylo auto fungl nové, tak se ani při jízdě po kostkách nic neozývalo, teďka mi na kostkách občas lehonce drnčí držák pásů.
Maximální rychlost jsem z toho zatím vymáčkl asi 185km při 3 osobách a něco málo nákladu v kufru.Mám dojem, že si se taky zajímal o střešní okno na Almeru, tak v KMX v Dejvicích ti namontují střešní okno z Anglie za cca 7000 Kč údajně bez ztráty záruky.
RnaliM má pravdu v tom, že v Němcích se prodává Almera 1,4 se sníženým výkonem kvůli vyšší dani, za výkon vyšší než asi 75 HP je vyšší daň.Motor je identický, je upravena řídící jednotka.
Jinak občas lituji, že jsem na Almeru nepočkal na letošek, dost se mi líbí s tím zadním spojlerem ( dodatečná montáž cca 18 000 Kč), klima , dálkáč a elektrický přední okna v ceně a ještě je pořád lacinější než byla loni.Ale to by člověk musel asi pořád čekat, vždy se objeví něco navíc.
Taky mi říkal známý, co Nissany prodává, že Almery mají vyprodány až do června, než příjde nová zásilka z Japan, takže se snaží dovést něco z Holanska protože ty jejich verze jsou nejvíc podobný našim.
"-- skrytý --" 05.05.99 12:51
« Re: Primera GT
jsem rad, ze jsem aspon troch pomohl. S tema obavama nejsi samozrejme sam. Me sice pri prvni vymene ramen tvrdili ze je to jen zalezitost prvni serie (koupena v 10/96), ale jak vidim tak jak uz to bejva pekne kecali. Novy ramena tam jsou asi 25000 a zatim se TOLIK neozyvaji. Normalne se vlastne neozyvaji vubec, jen pri rychlym prujezdu zatackou se spatnym povrchem je nekde nejaka vule citit. Nevim jestli jsou to ramena nebo rizeni. Zajimavy je, ze ramena se vice ozyvaly v lete (nejspis nejak zmeklo pryzovy ulozeni) kdyz se trochu rozhybaly. Mozna jsem trochu hnidopich, ale u auta za tolik kacaku bych neco takovyho necekal. Dej vedet jaky mas jeste zkusenosti - hlavne negativni, protoze kdo nezkusil ten podvozek tak nevi o cem vedem rec. Mej se a Cau. -
« Re: ALMERA
Já mám Almeru 1,4 asi rok (9500km) a spotřebu nedostanu pod 8.5l a teď ještě zjišťuju, že je lepší moc nepoužívat klimošku. Ve městě to pak bere o 0,4 až 0,6 litru víc. Spíš mě zajímá jestli někdo ví proč má Almera 1,4 v ČR 62kW (87PS) a Almera 1,4 v Něměcku 55 kW (75PS)? -
« Re: Primera GT
to pohodář
Diky, uz mam nova ramena. Vymenili mi je v ramci zaruky bez problemu. Jen mam obavy kolikrat se to bude opakovat. Ze by po kazdych 30 tisicich? Stav ceskych silnic po letosni zime by tomu nasvedcoval. To GT je totiz dost tvrde, napr. v Nemecku nebo v Italii je to o necem jinem. Ale na nasich silnicich, skoda mluvit. Zase na druhou stranu to sedi jako pribite.
Jeste jednou diky, jistra -
« ALMERA
VACLAVE, (a jini) jake mas (mate)s Almerou (po roce) zkusenosti? Spolehlivost-spotreba-zmeny jizdnich vlastnosti v case...
Ja ji mam 4 mesice a 15 000 km a ZADNY problem (trochu neco tuka v palubce na hrbolech, je-li to problem), jezdi cim dal tim lepe, spotreba pri 120 km/h odpovida prospektu (6,6 l/100km), vic jsem nezjistil, 90 nejezdim - jezdim skoro jen mesto-dalnice (tech 120 na dalnici jsem se musel premahat, plnou nadrz po meste jsem nikdy nevyjel). Pri 150 km/h jsem zaznamenal 7.9 l/100km (celkem lehkou nohou, bez prilisneho podrazovani do kopcu). Max. mi to vzalo pres 9 litru pri rychlostech 140 - 200 km/h na ctyrku a petku. (Mam 1.4 motor)
Vic nepisu, snazte se i dalsi ;-) -
« Re: Servisy
Před 14 dny jsem absolvoval roční garančku s Almerou. Když jsem obvolával telefonem autorizované servisy v Praze , všude mi uváděli cenu cca 3000 až 3500 Kč.Zajímavý taky bylo, když jsem se ptal na druh oleje, který do motoru dávaj, někde dávali výhradně syntetiku, někde polosyntetiku a mám dojem že v jednom servisu říkali, že stačí i minerální olej.Nakonec jsem zavolal jednomu známýmu , co Nissany prodává a ten mi u nich zařídil garančku s plně syntetickým olejem za cca 2500 Kč.