NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

22.03.00  10:17

« Almera 1999

Musel jsem změnit login, systém mně sem jako "Brňáka" nechtěl pustit, nevím ovšem proč. Václavovi děkuji za informaci o plecháčích na Almeru, Zibimu sděluji, že Almeru jsem koupil již s Al koly , rozměr pneu 185/65-14 Bridgestone, rozměr ráfků nevím, ale podívám se a napíšu Ti to. Kolik stojí Al kola taky nevím, ale celé auto (sedan) stálo 393 tisíce (ABS, 4 pytle, klima, metalíza). Zatím mám najeto jen málo, ale nenašel jsem na tom chybu (trošku mně vadí taková blbost jako jsou japonské hodiny s 12 hodinovým cyklem, chybějící zadní stěrač a možná by neškodil palubní počítač - to všechno jsou ale jen drobnosti). Podstatné je, že svezení je parádní, v porovnání s jinými auty, která jsem doteď měl nebo která jsem zkoušel, se zdá, že Almera lépe sedí v zatáčkách a určitě motor a jízda celkově je tišší. Rád se dozvím od Vás jakékoliv zkušenosti nebo nápady týkající se Almery r.v.1999.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.00  09:35

« Vsem

Netankujte 30. dubna 2000 ! ! !
    Přečtěte si prosím tuto zprávu a předejte ji dále, mohla by se z ní stát geniální akce, pokud budou všichni spolupracovat!
    Toto je protestní akce proti stále stoupajícím cenám pohonných hmot!
    Neustále stoupající ceny pohonných hmot, získávají pomalu zastrašující rozměry.
    Je nejvyšší čas na reakci postižených.
    Celosvětově stoupají ceny pohonných hmot neakceptovatelným způsobem, I když jsou miliony barelů v zásobě. Nyní se rozhodli ropní producenti snížit svou produkci o dva miliony barelů denně, aby vyhnali ceny uměle nahoru.
    Všichni postižení jsou nutně vyzváni k protitahu.
    Rozhodující den je 30. dubna 2000.
    Pokud tento dne nebude nikde tankováno, nemůže si trh této skutečnosti nepovšimnout.
    Musíme si povšimnout toho, že máme moc; měli bysme ji jen použít. Dnešní moderní komunikační prostředky umožňují informovat o této akci ve velice krátké době obrovské množství lidí.
    Tankujte před, nebo po 30. dubnu 2000, ale:
    NETANKUJTE 30. DUBNA 2000 ŽÁDNÉ POHONNÉ HMOTY!!!
    Tato akce je nutná proto, aby pár miliónů lidí ukázalo ropným multimiliardářům, že se jím přejídá neustálé placení čím dál více peněz za pohonné hmoty a mají toho tak akorát po krk.
    Spolupracujte!!! Předávejte tuto zprávu dále!!! Pošlete tuto informaci svým přátelům a známým. Pomožte udělat z 30. dubna 2000 nezapomenutelný den!
    Děkuji
    ----------------------------------------… /> Originál této zprávy byl doručen z Německa, kde se plánuje úplně stejná akce ve stejný den. (a určitě nezůstane jenom u Německa...)
    ---
    Příchozí zpráva neobsahuje viry.
    Zkontrolováno antivirovým systémem AVG ([odkaz]
    Verze: 6.0.121 / Virová báze: 58 - datum vydání: 31.1.2000
    ----------------------------------------… />
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.00  13:40

« Re: Nissan primera

To AWY: jasne ze jo, Primera je dobrej kocar - btw jakou mas?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.00  10:06

« Re: Plechové disky na Almeru

Plecháče na Almeru si můžeš koupit téměř v jakémkoliv větším pneuservisu,stačí jim rozměr a typ auta a dodají je během pár dnů.Cena je cca 1600 Kč včetně daně.Když jsem si na podzim kupoval zimní pneu, tak jsem obvolával různý pneuservisy v Praze a ptal se právě taky na plecháče na Almeru a v každým servisu mi řekli, že mi je klidně objednají.Akorát je třeba je upozornit, že už máš 14" pneu, protože do konce r. 1998 měli Almery 13" pneu.Teď někdy mě to právě taky čeká, zimáky jsem si nechal namontovat na původní disky a tak budu s příchodem jara brzo kupovat nový disky a nechat si na ně namontovat původní letní pneu. Ty rozměry co jsi napsal 185/65 - 14 jsou možná pro Al disky, ale normálně se na Almeru montují plecháče 175/65 - 14,je to tak i v techničáku.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.00  08:06

« Re: Plechové disky na Almeru

Já mám taky měsíc starou Almeru 1,4 Spring sedan. Má najeto 2500 km a jednu drobnou chybičku bych měl. Už asi při 500 km se mi začaly občas ozývat spod palubní desky drnčivé zvuky z několika míst. Výškové nastavení bezpečnostních pásů taky občas zadrnčí. Při nejbližší cestě kolem Nissanu si to nechám opravit. Jinak pořád se snažím motor nevytáčet nad 4000 ot/min i když mi v Nissanu říkali že do 2000km to stačí (v servisní knížce píšou dokonce 1600km). S disky Ti neporadím protože jsem ji koupil s plechovými a naopak teď si pořizuju AL. Akorát jsem váhal jestli tam nezkusit 15" ale ty se dávají na 2L motory a tak jsem nakonec vyměkl a dám tam 14" ale pořád nevím jestli jsem udělal dobře. Ty máš originál AL kola Nissan? Jsou dost drahé a tak bych rád věděl jaké máš s nima zkušenosti a jaký rozměr máš. Trochu jsem se rozkecal a tak prozatím končím.
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.00  16:09

« Plechové disky na Almeru

Minulý týden jsem koupil Almeru r.v.1999 s Al disky. Na příští zimu si chci už teď koupit zimní pneu. Abych nemusel přezouvat, chci koupit ještě plechové disky (prý jsou na zimu vhodnější). Rozměr je 185/65 - 14. Poraďte, kde je sehnat levnější, cena Kč 2.200,- za jeden disk, kterou nabízejí značkové sevisy, se mně zdá moc vysoká. Také by mně zajímalo jaké zimní pneu v tomto rozměru jsou na Almeru nejvhodnější. Jde mně především o nízkou hlučnost. Auto právě zajíždím, rád se podělím o svoje zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.00  14:50

« Re: Re. to Nissan

Paleta motorů do Almery je 1,4 a 1,6 benzin a 2l diesel,ale protože verze s motory 1,6 benzin a 2l diesel jsou podstatně dražší a téměř nikdo je u nás nekupoval, tak je Nissan přestal někdy před 2-3 roky do Čech vozit.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.00  14:45

« Re: nova Almera

Nová Almera se bude v Anglii vyrábět v provedení 3D a 5D a v Japonsku se bude dělat nadále sedan .
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.00  12:22

Je fakt ,že nová Almera na tom bude asi líp, a já sám jsem ji chtěl.Ale když jsem se na ni byl zeptat u dealera asi v lednu, bylo mi řečeno ,že ve srovnatelné výbavě bude tak o 70 000 až 80 000 tisíc dražší.Taky prej mimo jiné z důvodů kooperace s Renaultem. A proto že se zrovna rozjížděla akce Nissan -10% moc jsem neváhal a šel jsem do tý starý resp. stávající.Za 339 000 jsem koupil sedana v metalíze s 2 aerbegama v elektrice atd.A musím říct že po dvouměsíční zkušenosti bych ji nevyměnil za nic jinýho!
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 20.03.00  09:03

Nová Almera by na tom měla být s nabídkou motorů a výbavy mnohem líp než teď, otázkou je jestli si zachová i příznivé ceny.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.00  08:22

V tom s Tebou souhlasím, ale možná že u nového modelu už to bude lepší. Na Almeru si ale můžeš dokoupit klimatizaci jako doplněk a nemusíš ji objednávat hned při koupi auta, což má jistě také určité výhody. Ta klimatizace stojí cca 43000 kč + montáž což je asi dost hodně.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 20.03.00  08:11

Almera je sice dobré auto za bezkonkurenční cenu, ale má nevýhodu v tom, že má slabou výbavu, což by nebyl zase takový problém, ale za příplatek tam jde dát už jenom metalíza a nic víc dalšího. Vyímkou jsou akční modeli. Mě by totiž u nového auta chyběla klimatizace a ABS, což ve standardu nemá (pokud nekoupím Almeru Spring 99). Další nevýhodou je paleta motrů. Buď si kup 1.4 nebo nic. Chybí mi tam alespoň 1.6.
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.00  21:57

« Nissan primera

Cau, mate taky nekdo tohle uzasny auto?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.00  01:30

« Re: Re:

to je pravda ze i v americe ojety japonsky auta jsou taky levny a stracej vic na cene nez treba nemecky,ale zde jsou popularni a kradou se zvesela pac je po nich stale velka poptavka.takovy 300zx tt nemuzez nechat nekde na ulici nebo nejkradenejsi suv je pathfinder.moje pojistka byla vissi na obeja auta protoze se to vic krade...co se tyce tech co tam mate to se tady ani neprodava pac jsou to maly laciny auta.micra se da koupit jen v Kanade...G 20(primera)neni spatna ale je to ta nejmensi se 145bhp a twin cam je to zihadlo...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.00  19:49

« Re: Zigulista

Stoprocentní souhlas. Když to finančně nezvládnu, aspoň budu vzpomínat. Trochu se mi tady nelíbí úvahy v tom smyslu, že při dalším prodeji klesne cena příliš nízko. I když jsem na to myslel při výběru, kupoval jsem auto především pro sebe. Ne pro někoho dalšího. Mimo to, kámoš měl kdysi Nissan Sunny. Začal s ním mít problémy někdy kolem 400.000 km. Chtěl bych po tomhle vidět např. Felicii. Uvažoval jsem i o tom, že naspořím celou částku. Jenže staré auto bylo tři minuty před smrtí a uspořit 100.000,- peněz ročně mi při současném růstu cen připadá nereálné. Konec konců, mám známého, který takto dospořoval na Š 125, náhle přibyl na trhu Favorit a nakonec to zvládnul až u Felicie. O to jsem nestál takže jsem to risknul. Mimo to jde volit i delší doba leasingu a tím i nišší splátky. Také jde uzavřít pojistku proti neschopnosti splácet. Myslím také, že nehrozí okamžité odebrání vozu. Pokud leasingovka bude vidět snahu, snad bude ochotná se dohodnout. Jistě. Je to až mezní řešení. Nakonec o co jde. Nikdo nás kvůli tomu neodstřelí. Prachy budou, my ne a pokud nejde o život, jde o ho...
  • 00 Reagovat !

foto

17.03.00  12:24

« nova Almera

15 let stara popelnice ve ktere jezdim, uz ma dost. Nestezuju si zatim mne nevypekla. Rad bych neco na leasing. Po te, co jsem jedno auto odevzdal zlodeji, dalsi uz nedam. Prosel jsem statistiky, jestli se jim da verit, tak Nissan nepatri k rizikovym autum v tomto smeru. Almera (5D) neni jen prakticke, ale docela hezke auto. Cena 318900,- s prihlednutim k vybave je naprosto bezkonkurencni. Byl jsem se na ni podivat. Spokojenost, kvalitne provedeno, dobre dilenske zpracovani, prijemny sedacky, decentni interier. Nakonec jsem vymekl a nic nekoupil. Mam obavy, ze bych nebyl schopen tech 35 mesicu platit splatky. Ted se mi vede dobre, chechtaky jsou ale co za cas. Nicmene Almeru chci, a az budu mit vetsi jistotu, tak ji nejspis koupim.
    Ovsem dost jsem znejistel po te, co se vyroba nove Almery stehuje do Anglie. Nejspis chce mit Renault dohled, asi klesnou vyrobni naklady, clo ... Ptam se, zustane kvalita na stejne urovni, nestane se z Almery Megan ? Sveho casu se tradovalo, ze Hondy vyrobene v Anglii jsou horsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.00  11:56

« Re: Zigulista

S tim leasingem - to je trochu risk a tak k tomu taky pristupuju - az mi leasingovka auto sebere, budu mit aspon na co vzpominat. Ostatne v dnesni dobe nasetrit na auto stredni tridy je zhola nemozne, respektive je to pro mne tak otazka ctyr peti let, takze pokud chci slusne jezdit, nic jineho nez auto liznout mi nezbyva. Co se nove Almery tyka, je super a kdyz to porovnam treba s novou Corolou, je v ni o hodne vice mista.
  • 00 Reagovat !

foto

17.03.00  10:12

« Bez nadpisu

Zdravím.Taky jsem si říkal,že leasing by nebyla marná věc,jenže věc má háček a tím je dnešní víc než "prapodivná" doba.Ve firmě v které dělám si člověk není jistý jestli dostane vůbec výplatu , nebo v lepším případě jen její část a o jistotě zaměstnání se taky nedá moc mluvit.Z toho vyplývá , že na leasing můžu klidně zapomenout.Tím tady samozřejmě nechci prudit ostatní , vím ,že je to jenom moje věc.
    Takže mě asi nezbývá , než dál střádat korunky do kasičky.Třeba se mě dokonce podaří našetřit si na novou Almeru.Mimochodem už jste viděli její plakáty na auto.cz, moc pěkný obrázky.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.00  09:04

Proc bych ho prodaval???? Ale vazne, mas pravdu, cizi, zvlast japonska ojeta auta za moc neprodas....ale jestli si kupovat auto jen podle hlediska, za kolik ho potom prodam, to teda nevim...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.00  04:40

Nisan ma u nas jednu Výhodu že ho nemusíš zamykať na ulici lebo ti ho nikto neukradne. Ale skus to s Octaviou. Toho Nisana v bazáre nepredáš po par rokoch ani za polovicu čo dostaneš za Octaviu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…