NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Výdrž polepu imitací Alu
Jak už jsem tu (a na Pandoře) párkrát zmiňoval, je moje Primera r.v.98 ve specifikaci TopSport a ještě navíc z Deutchlandu, takže ten Alu polep tam bude nejspíš skutečně originál, jelikož je to jedna z mála detailních věcí, kterými se odlišuje od ostatních GT, a drží teda fest >:D Jen přesně na oblouku nad přístrojema uprostřed, kde se sbíhá levá část olemování s pravou, je asi 2-3mm mezera, kudy je vidět čím to bylo lepeno (při koupi tam byla rafinovaně umístěna samolepka >:D ), ale jinak je ten polep bez chybičky a drží jak židovská víra. Ačkoliv různě pseudonazdobená alias přeplácaná auta nesnesu, tak tato dekorace mne opravdu dostala.....vřele doporučuju! Vezl jsem se i v "obyčejné" Primerce a dojem z interiéru byl diametrálně odlišný....zkrátka ten Alu polep tomu dává rázem úplně jiný drive!
Ten volant s dvoubarevnou kůží je 100% originál, takže s potahem zkušenost nemám. -
« Re: Alu dekor přístrojové desky
krystof a este som si vsimol ze mas kozeny potah na volante. to tam uz tiez bolo ked si to kupoval? o to mam tiez totiz zaujem...... myslim ze je to tiez pridavane na volant dodatocne a nie original pri kupe vozu.... ten vzor som tiez videl na nete na www.autodoplnky.cz
dik moc... -
« Alu dekor přístrojové desky
Mám polep imitace Alu na své Primerce P11 GT a rozhodně to vzhledu interiéru prospělo a nádherně prosvětlilo. Ale už jsem Primerku takto vyzdobenou koupil, takže přímo zkušenosti s vlastním lepením nemám. Pokud by tě zajímalo, jak to přímo v kokpitu vypadá, koukni na [odkaz]
Zdraví KRYŠTOF -
« Nissan Almera Visia 1.5 - vase skusenosti
no tak co sa tyka ABS.... ked nemas ABS je teoreticky mozne ze pri brzdeni budes mat kratsiu brzdnu drahu, ale... vyhoda abs je v niecom inom. na vozidle bez abs pri prudkom zabrzdeni v kritickej situacii zablokujes kolesa a nikdy ti vozidlo nebrzdi rovnomerne na vsetky kolesa ( adhezia, rozdiely v brzdnom ucinku na jednotlive kolesa ) a vtedy pri zablokovani ti vozidlo ide do smyku ( ako keby do hodin ). a vozidlo sa stava neovladatelne. vyhodou abs je to, ze ked koleso zacne prebrzdovat, elektronika na zaklade snimaca abs ti koleso vzdy dovoli pootocit sa o kusok a zsa pribrzdi a zasa pootoci ......kolesa sa ti nezablokuju, t.j. vozidlo pri brzdeni dodrzuje smer ktorym si isiel takze nenastane situacia ze by si dostal smyk. toto je neocenitelne hlavne na mokrej vozovke a o snehu ani nehovorim. spustenie systemu abs pri brzdeni je rozpoznatelny okamzite - akoby ti nieco v brzde klepalo a citis v brzdovom pedali mierne ( niekedy silnejsie) kopance do nohy :-). avsak urcite existuju situacie ze ti ani abs nepomoze. hlavne pri brzdenie na snehu pootocenim volantu a pod. ale moj nazor je taky ze je to dobra vec... -
« Nissan Almera Visia 1.5 - vase skusenosti
Teraz je ta akcia od Nissanu na Slovensku ze sa da zohnat za cca 459 000 Sk v zakladnej zostave (pocul som ze bez ABS), mate ho niekto?
Za akych podmienok ste ho kupili? Ako ste spokojny? Prosim o dojmy.
Tiez prosim vysvetlit ako sa prejavi chybajuce ABS - nie som velmi aktivny sofer.
Tiez prosim o uvedenie alternativnych vozov v cene do 450 000 Sk. Dakujem. -
« HEPIPRMERA & krupi
zdar Briza.... tak to som zvedavy na tvoje dojmy z i-CTDI..... vsade ten motor neskutocne chvalia.... a verim tomu ze honda to na 100% zvladla....
Inak to vrzganie v pravom prednom zavese mi uz v neznackovom servise odstranili a uz som dokonca nasiel aj mracitka na svetla :-) maju ich na www.autodoplnky.cz a uz som ich aj objednal.....
a este jedna vec. existuje plastikovy dekor od firmy prewoodec z nemecka, ktory sa lepi na pristrojovu dosku. da sa to objednat tiez cez net na www.autodoplnky.cz. mozno by som mal o to zaujem. nemate niekto skusenost s touto vecou? dik. caute :roll: -
briza 03.08.05 16:54
« HEPIPRMERA & krupi
S tim Accordem - prave jsem ve fazi presedlani z Primery P11 na Accord i-CTDi. Behem 2 tydnou by mela konecne (dodaci doba 3-4 mesice :shock: , u mne se to protahlo nevim proc na 5 >:-[] >:-[] ) dorazit. Tak vam potom muzu poreferovat nejake ty zazitky a postrehy. ;-) -
« Spotreba a dalsi po 100.000 km
Ja sem ted a poprvne meril z Dolniho Dvoriste do Slovinska. Protoze byla zacpa na dalnici za Salcburkem, jeli sme nakou oklikou pres dva pasy, pak Wurzenpas pres hranice do Slovinska a pak 2x pres pas Vrsic (hodne vysoko) ve Slovinsku. Dva lidi, ale narvanej kufr a zadni sedadla vecma, jizda relativne v ramci limitu, ale do tech pasu sem to kalil co to dalo ;-). Po ujeti 500 km sem natankoval 33 litru, coz dava krasnou spotrebu 6,6. Na 1,8 super, to sem necekal, najeto mam necelych 100.000.
Zarovky mi praskaj tak po 40.000 - 45.000 km, obe dve skoro zaroven, svitim furt. Vazny zavady nebyly zadny, akorat blbosti, to sem psal driv (rachtal kryt airbagu, knoflik ventilace nedrzel v poloze jen na okno). Pri 75.000 mi menili brzdovy desticky. -
« Bez nadpisu
Provedl jsem exaktní test u své almery 1,5 rv. 2000. Natankována plná nádrž (po cvaknutí) v Mikulově. Další benzínka v Rakousku na A2 ujeto přesně 310 km. Poté dotankováno (znovu na cvaknutí) přesně 20,14 litrů. Obsazeno 3 dospělími + 1 dítě + cca 30 kg v kufru. Pneumatiky Pirelli nafoukané na 2,1 vepředu na 2 vzadu.Motor jsem netočil více než 3 500ot/min. Striktně dodržovány rychlostní limity 50/100/130. Celkem hladký průjezd Vídní cca 3/4 hodiny a hlavně po celou dobu naplno puštěná klimatizace. Jsem spokojen........ -
« Bez nadpisu
Mily Mitsi,
za prve cituji pouze ze stranek abc tuningu, co dokazi ci ne je jiz veci nazoru, treba na auto vubec sahat nebudu......
Dale netvrdim, ze budu pretesnovat motor. Zaujala me tato vec u prispevku Jarca a jeho podobne zkusenosti se stejnym vozem.
Takze klid na dusi a mnoho kilometru bez schizofrenie. :) -
"-- skrytý --" 29.07.05 09:21
« Re:
(cit.) "Dokazi pry z motoru 1,5 vytahnout 79kW a 162Nm. Za cenu 8900Kc."
- Bravo! Hlavně těm 162 Nm. Až mi to někdo ukáže na protokolu z brzdy, tak třeba uvěřím. Ale jinak se musím jen pousmát.
(cit.) "Dale me zaujalo pretesneni motoru co se tyce pistnich krouzku; tez jsem zaznamenal mirnou spotrebu oleje, asi 0.5 litru na 10000km."
- Také dobrý! Nechávat si šahat do motoru kvůli sptřebě oleje 1/2 litru na 10 tis. km (což je zcela v normálu), to chce tedy opravdu velkou odvahu. Kromě toho olej u moderních motorů začíná mizet napřed "vrchem", tj. přes gufírka ventilových dříků, a až mnohem později "spodem" (přes pístní kroužky). Takže přetěsňovat "spodek" bez předchozího zásahu do "vršku" je poněkud schizofrenní.
krystof ta tvoja primerka vyzera dobre. tie sedacky vyzeraju byt dost dobre..... nemas este nejake foto svojho auta? ak ano posli mi nejake na mail hepner@renaulttrucks.sk. dik.