NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Spotreba
Ja jezdim pres 160 nerad. Oni ani neni kde. Mel jsem tam asi 170, ale zatim me to nenapadlo zkouset. Pro mne je dulezitejsi jak rychle se na tech 160 dostanu a zda-li tam vydrzi i ve stoupani. Z tohoto hlediska je Primera OK, jen jeste trochu toho zrychleni. Domnivam se, ze to bude programem elektroniky - tohle ma VW na 1.8T. Konstatni kroutici moment v tak sirokem rozsahu otacek je dan programem a ne fyzikou stroje. Nissan tim asi udrzuje zajimavou spotrebu a emise. -
Mám Almeru Spring 1,4 5dv. starou asi 8 měs. naj. nyní 23.000km a průměrná spotřeba za celou dobu auta je 7,0 l/100km, nejvíce jezdím mimo město asi 3/4 a z toho cca 1/3 po dálnici. Nejvyšší prům. spotřebu na 1 nádrž jsem měl asi 8,2 l/100km a nejnižší 6,1. -
Hmm, tak tolik jsem to jeste netocil, ale kdyz uz jsme u toho - kolik si z toho vymackl nejvic? Ja jsem jel zatim jen asi 180 a jeste to nevypadalo, ze by byl problem dal zrychlit, ale dalnice cislo 11 z Podebrad do Prahy skutecne neni misto pro testovani maximalky (pokud to tam znas, tak vis o co jde). -
Musim se zapojit do diskuze na toto tema, neda mi to. Jezdim s Almerou 1,4 asi rok. Moje nejhorsi spotreba byla v zime na dalnici okolo 8,5 l pri prumerne rychlosti 140 Km/hod. Naopak v lete na dalnicnim useku cca 200 km mi spotreba klesla na pouhych 5,2 l. Ale nejel jsem pres 120 Km/hod a zadne vytaceni motoru. Jakou mate spotrebu ve meste-vy, kteri jezdite v Almerach? Ja se pohybuji kolem 7,7 l. -
« Re: Spotreba aj okolo 5 litrov
Už som to niekde písal, moja rekordná spotreba: na minuloročnú dovolenke do Antibes som zobral aj svoju Almeru /1,4 D obutie žiadne Eco, ale pôvodné Yokohamy/.
A výsledok? Plná nádrž v Samnaun (CH), cez horské tunelíky a šplhanice cez hory, St Moritz okolo Milána mimo diľnic cez prímorské Alpy a Col de Tende s ďalším tankovaním až v Nice! To je bratru za 5,1 litra na stofku... A to žiadne prdkanie sa 60km/h, ale normálna svižná talianska jazda - rýchlo z križovatiek, dedina-nededina 90-120 a pod.
Sám som bol prekvapený... -
« Nová Almera
Viděl jsem už u Nissanů ve Vysočanech novou Almeru,docela mě překvapila že vypadá mnohem lépe ve skutečnosti než na obrázku.Zajímavý je to prosedlání střechy vzadu v přechodu na spojler.Dozvěděl jsem se taky , že si dokonce pro sebe točili Japonci reklamu na novou Almeru přímo v Praze.
Měli tam taky připraveno několik nových Maxim pro novinářské testování a byli dost zvědaví, kolik se jich vrátí nerozbytejch. -
Ne 6.4, ale 5.6 litru na 100 km! Okolnosti byly tyto: delka trasy=50km, maximalni rychlost 100 km/h, teplota=15st, silnice I a II tridy (asi pul na pul), na trase 3 obce, kde jsem jel asi 60 km/h, letni pneu Pirelli (nebo jak se to pise). Normalne jezdim tak za 7 - 8 ltr/100 km, protoze holt s takovym autem mi to neda, nicmene, kdyz se chce, tak to fakt za tech 6 nebo i min litru na 100 jde. Ale je to houby jizda.
-
« Spotreba
-> Nissan. Dnes jsem se zkousel dostat se spotrebou na nejake priznivejsi cisla. Udelal jsem 6.7 na useku asi 15km. Byla ale vymetena silnice a tocil jsem do 3.000 a jel zlehka, tak do 110 - 115. Normalne (kolem Prahy, misty do Prahy, dalnice 150 - 160) jsem kolem 8.6. Tech 6.4 bylo za jakych okolnosti?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!