NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Nissan Almera - zvlnené kotúče
Mám podobný problém ako ty - kmitanie riadenia od bŕzd, najviac je to cítiť hlavne pri dobrzďovaní povedzme zo 120 na 60... Už som si to overoval u predajcu (bývalého spolužiaka) - výborne sa mi stará o auto. Mám tiež Almeru, ale mierne tunenú a tento problém on na aute nemá. Ale keď sa ma opýtal, či som neprehrieval niekde brzdy, spomenul som si na minuloročnú dovolenku a výlet cez Samnaun a Martinu (švajč. Alpy, horský prechod). Trošku sme napodobňovali scény z naháňačiek á la James Bond a tie dobrzďovačky v srpentínach boli brutálne. Pripomínam, že vtedy som ešte nemal disky, ale plecháče s nissanáckymi krytmi - tak som zvlnil kotúče ja. Keď sme zastavili dole na križovatke, bolo cítiť puch po pálení :-) A ani sa nečudujem. A jeho rada bola taká istá, akú si dostal ty - dať ich prebehnúť a je po probléme. -
« Re: Nissan Almera - střešní nosič
Nosic stoji original cca 4 000,-. Pozor na univerzaly, nebot Almera ma zvlástne tvarovane zárubne strechy.
No Nissan ma porad nejake problemy s brzdami. Sunny nebrzdil vubec, Almera uz je v poradku, ale o kotoucich se hodne mluvi. Neni to tak davno co nekdo nadaval prave na tuto situaci v tomto ci odobnem foru. Ja mam Almeru rok a mam pocit pri brzdeni z vyssich rychlosti, ze to taky neni uplne OK, trosku to poskakuje a i na pedalu je to citit. No ale neni to tak hrozne, takze se uvidi. Ale ty podivne citlive kotouce jsou dle meho skoro vyrobni problem. -
« Nissan Almera - střešní nosič
Zdravím všechny a mám dva dotazy, respektive prosbu a dotaz. Za prvé sháním na týden od 29.7. do 5.8. střešní nosič na Almeru. Existuje nějaká půjčovna nebo by ho někdo z Vás zapůjčil? Předem děkuji za radu či nabídku. A po druhé, jak již z textu vyplynulo vlastním Almeru, je dva roky stará a má najeto 40 tis. V poslední době mi při brždění z vyšších rychlostí hází řízení. V Nissanu to odůvodnily tím, že se na rozpálené kotouče dostala voda (jaký div!) a došlo k jejich deformaci. Řešení - stočit kotouče. Oprava není záruční, tudíž se musí platit. Nepřipadá mi to moc logické, s vodou pod autem by se dle mého názoru mělo počítat. Má někdo podobnou zkušenost? P. -
« Ramena, o ramena...
Ahoj vsichni,
tak jsem se vratil ze servisu, kde mi menili predni leve rameno. Setrne me pozadali, jestli bych tak za ctrnact dni znovu neprijel, protoze pry i prave rameno je jiz na odchodu a bude potreba ho vymenit. Doufam jen, ze tato nahradni jsou jiz v lepsi kondici a ze se situace nebude opakovat kazdych 15 kkm. -
« Re: ramena predni napravy
No, asi to fakt bude problem i nadale, protoze pri posledni zarucni prohlidce mi menili leve rameno, protoze melo vuli. Primera 2.0 r.v. 97. Rekl bych, ze tam sli najisto a byli tak ferovi, ze mi to rekli jeste pred koncem zaruky.
Pokud to nekdo vi, maji tu samoucici jednotku i novejsi Primery ? -
« Re: Ramena přední nápravy
Jo, to je ono - mam pocit, ze v servisu taky mleli neco o vuli...akorat nechapu, kdyz se ten problem tahne uz roky, proc s tim neco u nove Primery neudelali. Druha vec - o veekendu jsem jel na Sumavu za autobusem, projeli jsme nejakym sterkem a bac, predni mlhovka vysklena...jak jsem se dnes informoval, nova mne bude stat 4KKc. To je parada, nechapu, proc davaji na hlavni svetlomety plast misto skla (ma vydrzet naraz az do 10 km/h) a u mlhovek, kde je nejvetsi sance na pruser, nechaji sklo? Nemate nejaky recept, jak mlhovky zabezpecit? Zda se mi, ze je to dost frekventovany problem, u Felicie jsem menil mlhovky snad petkrat. -
« Ramena přední nápravy
Pořídil jsem ojetou Primeru a pátral, co je to za zvuky na předku. V této rubrice jsem se dočetl, že jde o ramena a šel najisto s vědomím investice asi 10 000 Kč. Po demontáži jsem ale zjistil, že silenbloky jsou vpořádku a problém je ve vůli mezi pouzdrem a lícovaným šroubem. Šroub je totiž povrchově kalený a pouzdro ne. Oprava je velmi jednoduchá. Pouzdro se převrtá ma průměr 14mm a dovnitř se nalisuje kalená vložka pr. 14x1. Je po problému a ramena si ani neťuknou. Pokud máte jiné zkušenosti napište ahoj -
« ramena predni napravy
To je teda uroven - kdyz jsem se pidil, ktery auto si koupim, celkem brzo vitezil Nissan - akorat ze jsem si v Motor Cafe precetl, ze u starsich rocniku jsou nejake problemy s predni napravou resp. rameny. No rikal jsem si, je to jediny rozsireny problem u Primery, vedi o tom, a v novem modelu se to rozhodne nevyskytne. No kurna, neujedu 15.000 km a nezacne mi to vpredu podezrele tukat?? Zacne. A je to tu, predni rameno (nebo co) je v haji, resp. ma nejakou vuli, kterou nema mit. Jeste ze tu je ta 3leta zaruka. Mate nekdo podobne zkusenosti s novou Primerou?? -
« svíčky
Tak jsem vyměnil ty svíčky (BRISK-DR15TC). Zatím se zdá, že pokus o oživení výměnou vyšel. Dokonce se mi zdá, že se lépe chová v nižších otáčkách. Zatím jsem s nimi moc nenajel, takže to je jen první dojem, časem se uvidí a případnou korekci tohoto názoru pak opět napíši. -
« Re: Re: Primera 2.0.GT ’92
Nediv se, že ti auto po delší ostré jízdě "ožilo". Možná to ani nevíš, ale Primera má něco, čemu se říká samoučící jednotka motormanagementu. Jednoduše řečeno to znamená, že řídicí jednotka pořád sleduje tvůj styl jízdy - při jakých otáčkách řadíš vyšší rychlost atd., a tomu se přizpůsobuje. Ta prodleva dělá minimálně 50 km - po ujetí téhle vzdálenosti, ale spíš radši stovky kiláků určitým stylem jízdy pak poznáš, že se auto začíná chovat jinak.
Když totiž jezdíš pohodově, brzy řadíš, vyřazuješ při dojezdu a moc nedrtíš motor při rozjezdech, tak je i gétéčko "líný", s pomalou akcelerací i při náhodném sešlápnutí plynu až k podlaze. Řídicí jednotka si prostě "myslí", že ses splet, když tak dupeš na plyn, a přidává jen tolik, kolik dáváš obvykle. A naopak když do svého auta pustíš na delší štreku nějakého magora, co bude motor pár desítek kiláků pořád ostře vytáčet a na křižovatkách trhat dlažbu, budeš pak zírat, jakýho máš najednou z Primčy draka. Na každý pošimrání plynu pak reaguje praseckým zátahem, dokud ji zase nezklidníš...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!