NISSAN
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: ahoj všichni.
Dvanactileta zaruka se primo jmenuje proti proreziveni, to je stejny jako u kterykoli jiny automobilky - jenom s "liskou" te vyzenou, musis ukazat rezavou diru uplne skrz. Je to jen reklamni trik, spis odpoved na zaruky evropskych automobilek. Fakticky dulezita je totiz stejne jen trileta zaruka na cely auto - proti rocni zaruce evropanu... -
« Re: Ramena, o ramena...
Bol to autorizovany Nissan Servis v Bratislave, a pokial viem, bol som prvy, ktoremu menili iba vlozky a nie cele ramena. Nie je to ich "kutilstvo", ale nespoliehal by som sa na to, ze vo vsetkych Nissan servisoch Vam ponuknu iba vymenu vloziek. Ale prijimaci technik mi povedal, ze to maju v katalogu ako novy diel pod cislom 54545-86J24. Cena jednej sady (4ks na jedno rameno) je cca 2.600,- Sk. Da sa to pouzit na vsetky Primery (info od technika).
Dufam, ze to pomoze aj ostatnym Nissanistom. -
« Re: Ramena, o ramena...
Tak som vcera tiez navstivil servis. Mam Primeru 2.0i rocnik 97 natocene 98tis. km a ramena povedali dost. Kedze auto je este v zaruke (uz len 3 tyzdne)tak vymena bola zadara a pomerne rychlo. U Nissana ziztili, ze ramena su drahe a tak je na svete novy diel - menia sa iba vlozky do ramien. Mne ich menili na oboch stranach. Trvalo to cca 1 hodinu aj s geometriou. Cenu neviem, ale je to urcite menej ako 5.700 Sk za jedno rameno.
Teraz si ramena ani necvaknu. Dufam, ze vydrzia aspon dalsich 100tis.
PS. Niekto tu pisal, ze si to opravil doma tym, ze vyvlozkoval puzdro. Myslim, ze to nie je dobry napad, lebo to puzdro je z dvoch kusov a navyse ak to vyvlozkujete kalenou vlozkou, tak potom moze prasknut bud vlozka, alebo skrutka. Je predsa rozdiel medzi namahanim 'tvrdy povrch - makky povrch' a 'tvrdy povrch - tvrdy povrch'. V prvom pripade to vacsinou konci opotrebenim toho makkeho povrchu, v druhom zvycajne nieco praskne. A praskne uchyt ramena prednej napravy, to si myslim je horsie, ako nejake klepanie. -
« Re: Nissan Almera - zvlnené kotúče
Tak mám stočené kotouče, problém je zdá se vyřešen. Jen doufám, že se tato závada nevyskytne brzy znava jako mému kolegovi. Tomu stáčely kotouče na felicii (po 80 tis.) a za pár měsíců bylo vše při starém, takže je raděj vyměnil celé a bylo. Slyšel jsem dokonce, že brzdové kotouče jsou povrchově upraveny a pokud se odstraní tato vrstva, dojde v výraznému snížení jejich živitnosti. Je to pravda? -
« Almera
Před časem jsem slíbil, že až něco najedu, podělím se o zkušenosti. Nemám vůbec žádný problém. Brzdy chodí jak mají. Zdá se mi jen, že těsnění kolem dveří je nepřiměřeně omačkané (mám to od prosince). Mám najeto 12000 km. Odjedu dovolenou a jedu na první garančku. Olej si nevzala žádný. Spotřebu jsem počítal na posledních 7335 km. V průměru 6,21 l/100 km. Byla by větší kdybych počítal i předcházející zimní provoz. Ale nechtělo se mi. Co dodat. Jsem spokojen. -
« Re: Nissan Almera - zvlnené kotúče
Mám podobný problém ako ty - kmitanie riadenia od bŕzd, najviac je to cítiť hlavne pri dobrzďovaní povedzme zo 120 na 60... Už som si to overoval u predajcu (bývalého spolužiaka) - výborne sa mi stará o auto. Mám tiež Almeru, ale mierne tunenú a tento problém on na aute nemá. Ale keď sa ma opýtal, či som neprehrieval niekde brzdy, spomenul som si na minuloročnú dovolenku a výlet cez Samnaun a Martinu (švajč. Alpy, horský prechod). Trošku sme napodobňovali scény z naháňačiek á la James Bond a tie dobrzďovačky v srpentínach boli brutálne. Pripomínam, že vtedy som ešte nemal disky, ale plecháče s nissanáckymi krytmi - tak som zvlnil kotúče ja. Keď sme zastavili dole na križovatke, bolo cítiť puch po pálení :-) A ani sa nečudujem. A jeho rada bola taká istá, akú si dostal ty - dať ich prebehnúť a je po probléme. -
« Re: Nissan Almera - střešní nosič
Nosic stoji original cca 4 000,-. Pozor na univerzaly, nebot Almera ma zvlástne tvarovane zárubne strechy.
No Nissan ma porad nejake problemy s brzdami. Sunny nebrzdil vubec, Almera uz je v poradku, ale o kotoucich se hodne mluvi. Neni to tak davno co nekdo nadaval prave na tuto situaci v tomto ci odobnem foru. Ja mam Almeru rok a mam pocit pri brzdeni z vyssich rychlosti, ze to taky neni uplne OK, trosku to poskakuje a i na pedalu je to citit. No ale neni to tak hrozne, takze se uvidi. Ale ty podivne citlive kotouce jsou dle meho skoro vyrobni problem. -
« Nissan Almera - střešní nosič
Zdravím všechny a mám dva dotazy, respektive prosbu a dotaz. Za prvé sháním na týden od 29.7. do 5.8. střešní nosič na Almeru. Existuje nějaká půjčovna nebo by ho někdo z Vás zapůjčil? Předem děkuji za radu či nabídku. A po druhé, jak již z textu vyplynulo vlastním Almeru, je dva roky stará a má najeto 40 tis. V poslední době mi při brždění z vyšších rychlostí hází řízení. V Nissanu to odůvodnily tím, že se na rozpálené kotouče dostala voda (jaký div!) a došlo k jejich deformaci. Řešení - stočit kotouče. Oprava není záruční, tudíž se musí platit. Nepřipadá mi to moc logické, s vodou pod autem by se dle mého názoru mělo počítat. Má někdo podobnou zkušenost? P. -
« Ramena, o ramena...
Ahoj vsichni,
tak jsem se vratil ze servisu, kde mi menili predni leve rameno. Setrne me pozadali, jestli bych tak za ctrnact dni znovu neprijel, protoze pry i prave rameno je jiz na odchodu a bude potreba ho vymenit. Doufam jen, ze tato nahradni jsou jiz v lepsi kondici a ze se situace nebude opakovat kazdych 15 kkm. -
« Re: ramena predni napravy
No, asi to fakt bude problem i nadale, protoze pri posledni zarucni prohlidce mi menili leve rameno, protoze melo vuli. Primera 2.0 r.v. 97. Rekl bych, ze tam sli najisto a byli tak ferovi, ze mi to rekli jeste pred koncem zaruky.
Pokud to nekdo vi, maji tu samoucici jednotku i novejsi Primery ? -
« Re: Ramena přední nápravy
Jo, to je ono - mam pocit, ze v servisu taky mleli neco o vuli...akorat nechapu, kdyz se ten problem tahne uz roky, proc s tim neco u nove Primery neudelali. Druha vec - o veekendu jsem jel na Sumavu za autobusem, projeli jsme nejakym sterkem a bac, predni mlhovka vysklena...jak jsem se dnes informoval, nova mne bude stat 4KKc. To je parada, nechapu, proc davaji na hlavni svetlomety plast misto skla (ma vydrzet naraz az do 10 km/h) a u mlhovek, kde je nejvetsi sance na pruser, nechaji sklo? Nemate nejaky recept, jak mlhovky zabezpecit? Zda se mi, ze je to dost frekventovany problem, u Felicie jsem menil mlhovky snad petkrat. -
« Ramena přední nápravy
Pořídil jsem ojetou Primeru a pátral, co je to za zvuky na předku. V této rubrice jsem se dočetl, že jde o ramena a šel najisto s vědomím investice asi 10 000 Kč. Po demontáži jsem ale zjistil, že silenbloky jsou vpořádku a problém je ve vůli mezi pouzdrem a lícovaným šroubem. Šroub je totiž povrchově kalený a pouzdro ne. Oprava je velmi jednoduchá. Pouzdro se převrtá ma průměr 14mm a dovnitř se nalisuje kalená vložka pr. 14x1. Je po problému a ramena si ani neťuknou. Pokud máte jiné zkušenosti napište ahoj
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!