NISSAN
« Re: Zacinam byt nastvany
AlesiIII, zkus pritahnout lanovod spojky tak, aby nemel vůli, nebo do nej nacpi vazelinu.Jestli to opravdu dela lanovod zjisti tak,ze pri vibracich poloz lehce nohu na pedal spojky. Ja celou dobu myslel, ze mi to dela tachometr, tak mi ho vymenili, delalo to furt,az jsem nahodou zjistil ze to drnci ten lanovod. Ahoj. -
« Rady-Primera P10
Zdravim vsechny,prosim vas,nevite nekdo, jestli lze u Primery P10 1,6(r.v.91) vyndat vodni pumpu bez vyndavani motoru a jak to tam vypada?Tece mi asi kolem hridele remenice.Nemate nekdo nejakou chytrou knizku,neco jako Jak na to? Dalsi dotaz bych mel na el.serizovani zrcatek.Mate ten konektor do kteryho jsou svedeny kabely od zrcatek primo do toho serizovaciho tlacitko, nebo tam mate nejakou redukci?Predem moc dekuji. -
« brzdy Primery
Ahoj, pro oziveni nasi znacky drobny prispevek. Vyrazil jsem o vanocich po navstevach (2,0 GT rv 1990) a kratce receno se mi sekly desticky na levem prednim kole. Piskot, rachot, hruza. Verte neverte, ponohlo prozaicke kladivo, ktere mam v prevzate vybave ze 120... A pak ze s tema modernima autama si uz dnes clovek neporadi...
Hezky novy rok! -
« Re: Skoda Octavia x Nissan Primera (oba Combi)
Octavia RS misto Primery? To kdyz uz poradne auto, tak Saaba. Shodou okolnosti jsem mel jednoho nedavno pujceneho a ac stastnym majitelem Primery, jen nerad jsem se k ni vracel respektive se se saabem loucil. Byla to relativne stara sunka 9000 turbo rok vyroby 1988. Ale musim ric, ze jsem se honil s nekolika oktavkama 1.8T, a zadna nemela ani tu nejmensi sanci a to vcetne pevneho startu z krizovatky. A to nemluvim o vnitrnim prostoru a vybave (tempomat, automaticka klima, kuze, vse v elektrice atp atp.). -
« Re: Skoda Octavia x Nissan Primera (oba Combi)
Doporucil bych Nissana. Kombiky sem neskousel, ale jezdil sem v sedanech resp. v hatchbacku, a mam GT-cko. Je mozne ze skodovka ma levnejsi servis, ale taky tam zavíta casteji. A vnitrni prostor ma Primera vetsi, vzdyt je o tridu výše. Krome toho ma primera lepsi image nez skodovka. NA druhe strane je skodovkove kombi hezci nez to nissanacke. Hele, vykasli se na kombiky a kup si skodovku RS. -
Ahoj,
resil jsem obdobny problem presne pred rokem, pro Octavii hovoril predevsim levny servis, nahradni dily a rovnez i to, ze pujde coby ojetina asi lepe prodat. Zvitezil nicmene Nissan (1.8 Comfort Plus, hatchback). Duvody jsou nasnade - je to stredni trida se vsim vsudy, ne jako Octavia, ktera si na to jen hraje. Kufr to ma zhruba stejne velky - asi 505 litru. Skvely podvozek. Skvela vybava (autom. klima, vyhrivane sedacky, alarm, central, .... - to mas asi zjistene). Usporny motor, manzelka jezdi pod 6 litru na 100, ja (protoze to vic brousim) za 7 - 8 litru. To se mi zda na dany objem o.k. Pochopitelne nizka spotreba je vykoupena trochu (relativne) linejsi akceleraci (prevodovka je dost do "dlouha"), ale svizne se jezdit da, hlavne do zatacek, kde se projevi skvely podvozek. Idelani cestovni rychlost je tak 140. Abych to shrnul, nakonec rozhodnulo predevsim hledisko urciteho image (resp. stredni trida vs. nizsi stredni) a standardni zaruka 3 roky. -
« Re: Skoda Octavia x Nissan Primera (oba Combi)
Co budes vozit? Octavie je dobry vuz pro 2 a velky naklad. Pro rodinu 2+3, nebo pokud budes casto jezdit s lidmi vzadu, bych volil Primeru. Mam Primeru sedan a take jiz nejake zkusenosti s Octavii. Provozne bude naftova Octavie levnejsi, ale s Primerou si vice uzijes - nemusis brzdit do zatacek. -
« Re: Skoda Octavia x Nissan Primera (oba Combi)
Chceš srovnávat nesrovnatelné. Primera patří do střední třídy a Octavia do nižší střední třídy (vnějšími rozměry ne). Jako majitel Primery, ikdyž ne té co chceš ty, ti ji doporučuji, pokud, ale chceš za 5 a více let ušetřit za servis kup Octavii (otázkou však zůstává co bude za 5 let). Nejvíce bych ti doporučil - navštívit prodejce, svez se, zjisi skutečnou výbavu za tu cenu a rozhodni se až pak. Pokud chceš získat informace z internetu, raději vol zahraniční stránky - podle hodnocení většiny autostránek primery patří k nejspolehlivějším automobilům ve své třídě. -
« oprava kotúčov
Dávnejšie sme debatovali o zvlenení kotúčov - mne sa to stalo v Alpách na almere, keď som ešte nemal elektrony... Pred týždňom som bol na pravidelnej prehliadke a dohodol som si aj orovnanie kotúčov. Na ten deň prišli do servisu chlapi z technickej podpory od importéra, doniesli orovnávačku a promptne mi k maximálnej spokojnosti vyriešili tento problém - brzdenie je fčul ako pred Tour de Swiss... Howgh -
« Re: Skoda Octavia x Nissan Primera (oba Combi)
Tady asi neni moc o cem premyslet. Pokud chces auto na delsi dobu, tak si musis koupit neco, co vydrzi. Primera je drzak. Zaroven asi neni moc stastne porovnavat Oktavku a Primeru, kdyz Oktavka ma podvozek z Golfa. To je totiz hlavni prednost Primery. Muzu srovnavat - Oktavkou jsem par set km najel a Primeru mam doma (r.97). Zaruka 3 roky je dalsi plus. Nejsem si ale jisty, jestli za stejnou cenu bude Primera stejne vybavena, mozna spis bude drazsi. Pokud to ma byt navic auto reprezentacni, tak neni o cem uvazovat.
Z me zkusenosti - vynikajici pozitek z jizdy, za celou dobu jsem mel minimalni servis - vymena zamku na dverich a vibrace v palubni desce. Asi ale nebudu moc objektivni, zena rika, ze jsem do toho auta zamilovany a ze na nej nedam dopustit. Je to pravda... -
« Skoda Octavia x Nissan Primera (oba Combi)
Ahoj, muzete mi nekdo, prosim Vas, poradit, posoudit, rict sve nazory na tyto dve auta.
Nissan Primera Combi 1.8 COMFORT PLUS
Skoda Octavia Combi Elegance 1.9 TDI 66 kW
Oktavka ve vybave s climatronikem, vyhrejvany sedacky, hagusy, alarm, 15" lita kola (tempomat).
Zajima me i posouzeni do budoucnosti - dalsi naklady, naklady kolem leasingu atd. Proste vse.
Cena aut je vicemene stejna.
Co by jste si koupili radeji Vy ???
Predem diky -
« akce zima 2000
U Nissanů připravují na dny 20-26.11. akci "zima 2000", při které vám bezplatně zkontrolují auto a nabídnou za výhodnou cenu koupi a montáž zimních pneu.Na Almeru stojí cca 1800-1900 Kč, značku jsem už zapoměl.Na prohlídku je potřeba se objednat, aspoň v Praze.