NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

05.02.01  13:26

« Re: Nezkušený majitel

Díky za reakci, ale můj problém je asi spíš v podtáčení motoru. Jezdím zatím výhradně po Praze. Pokud chci dodržovat předepsanou max.rychlost 50 km/h, pak na dvojku mám při této rychlosti cca 3200 ot/min., na trojku pak asi 2000 ot/min. Co je lepší? Přijde mi že správnější by bylo jezdit na dvojku, ale to se mě nějak příčí.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.01  22:05

« Re: Nezkušený majitel

Pokud saha ma zkusenost s motorem 1.8, tak se v zasede vytacet da i v zabehu pres oficialne doporucene otacky, dokonce bych subjektivne rekl, ze pak se "lepe zajede", odmenuje se ale znacnou zravosti.
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.01  19:56

« Nezkušený majitel

Vážení automobiloví kolegové, stal jsem se šťastným majitelem Nissanu Almera 1.5 Comfort 5D, model 2000. S řízením nemám příliš zkušeností a tak jsem Vás chtěl poprosit o radu jak tento vůz správně zajet. V manuálu jsem se dočetl, že bych během prvních cca 1600 km neměl překračovat rychlost 90 km/h a motor nevytáčet na více jak 4000 ot/min. Kamarád, majitel Primery, mi říkal, že bych neměl nechat klesnout otáčky příliš nízko (pod 2800 ot/min), na vyšší převodový stupeň přeřazovet při cca 4000 ot/min a podřazovat při cca 3000 ot/min. Co vy na to?
    A ještě jeden problém mě trápí: v technických parametrech jem objevil tyto údaje - Výkon [kW]/otáčky 66/5600, Toč. m. [Nm]/otáčky 128/2800. Co z těchto čísel mohu vyčíst?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.01  01:19

« Re: Rady-Primera P10

To qeta : Zrovna dneska jsem tu příručku urgoval, neboť ji stálé ještě nemám. Až dojde, ozvu se ! Pošli mi prosím e-mail na bias@post.cz Mám k dispozici scaner tak se nějak domluvíme
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.01  01:18

Zrovna dneska jsem tu příručku urgoval, neboť ji stálé ještě nemám. Až dojde, ozvu se ! Pošli mi prosím e-mail na bias@post.cz Mám k dispozici scaner tak se nějak domluvíme
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.01  14:43

« Re: Primera nové generace

Dalsi informace a foto nove Primery najdete na www.primerastyle.com Ta minula adresa byla spatne ale pokud jste se podivali na www.novinky.cz/Index/AutoNews/ tak jste to tam urcite nasli.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  10:47

« Re: Primera nové generace

Vypada naprosto skvele,kam se hrabe Pasat.Zacinam setrit.Ta technika co by v tom mela byt vypada dost nadejne.Ze by Nissan oslovil i ty zajemce co nevi o cem Nissan skutecne je???Coz mi urcite vime...:-))
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.01  10:30

« Primera nové generace

Co rikate na novou generaci Primer ktera se ma prodavat uz za rok. Dnes jsem si o tom precet na www.novinky.cz/Index/AutoNews/6664.html Rozhodne nevypada spatne. Nevite kde by mohly byt dalsi fotky?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  01:49

S tou spolehlivosti mohu poradne porovnavat snad jen s Formanem a Felicii,ale ty podvozkove vlastnosti jsou presne tak jak pises.U Primery se mi zda,ze neni zdaleka tak nachylna na zatizeni,jezdim dost plne nalozeny v peti a s plnym kufrem a obcas zase sam a ty vlastnosti jsou celkem shodne.Je pravda,ze podvozek je odladen celkem tvrde.Pokud jde o tu spolehlivost,mam najeto 100000km a az na tu vodni pumpu,kde se rozlezla ucpavka je to naprosto OK.A spotrebu pri plne nalozenym aute a normalni jizde v kombinovanym provozu(dalnice,1.trida,mesto)vse v limitech,mimo mesto 90-100km/h mam 6,2-6,5 u 1,6 karburatoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.01  19:05

Docela me zajima porovnani Primery s podobnymi vozy. Osobne mam zkusenost s Vectrou (1.7TD predchozi generace a 1.8 r.v.97). Co se tyce cpolehlivosti a navstev servisu, pokud pominu praskle celni sklo, nebyl s Vectrou zadny problem (150.000 a 125.000 km). Vectra 1.8 je papirove velmi podobna Primere 1.8, ale je znat rozdil maxima tociveho momentu 170 Nm proti jen 158 u Primery. Na druhe strane Primera lepe umoznuje klidnou jidu, kdy se motor toci do 3.000. Podvozkove je Primera podstatne lepsi, i kdyz v extremnich situacich je Vectra citelnejsi (extrem je ale tam kde je u Primery bezny provoz).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.01  08:25

Ono to vyplyva uz z principu rezonance, ze pouze pri urcitych otackach se to projevi. U mne je to 2500 otacek a normalne bych to nevydrzel. Ted ale bych mel dostat sluzebni auto (vypada to na stejnou kategorii - uvidime), takze to budu prodavat a asi si s tim musi pohrat novy majitel. Kdyz to porovnam s kolegy, co maji jiny auta, tak toto je opravdu jediny problem. Kolega s Opel Vectra se dost casto nechava slyset, ze byl zase v servisu a to ci ono atd. Bude mi po ni smutno.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.01  15:10

To AlesIII:Jelikoz jsem dost velkej puntickar,tak takovy veci me taky stvou.Me taky neco trosku rezonuje v palubce,ale jen v malym pasmu otacek,pripada mi to jako neco ve ventilaci-potrubi,klapky,nebo ventilator.Ale da se to vydrzet.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.01  12:57

Nerikam, ze do toho musim sahat, akorat me stvou ty vibrace v palubni desce. Uz se zdalo, ze to prestalo, ale je to tu zas. Kdyz jsem to nechaval v lete opravit, tvrdili, ze tam nic nenasli, ze co by mohlo vibrovat, tak prekontrolovali, ale vysledek zadny. Je fakt, ze cesty tady na ostravsku jsou spise polygon.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.01  17:54

To AlesIII:Vzdyt ty to nemuzes potrebovat sahat do toho,vzdyt mas 97 nebo ne???Ja mam rok vyroby 90/91, to uz neco pamatuje,sice najeto "pouze"(u primer) 100000km.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.01  17:51

To Bias:Heled,az ti dojde ta prirucka,mohli by jsme se nejak domluvit,jestli by slo okopirovat ji-v pohode se rozumne rozdelim o naklady,ktere jsi s tim mel.Do servisu s autem moc nechodim a hledat, kam ma clovek sahnout a co jeste povolit primo na aute a nic pri tom neznicit je docela blby.:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.01  17:47

Tak uz je to v pohode.Ta vodni pumpa sla jak po masle.Jenom se sunda ten plechovy drzak nad silentblokem,sunda se samosrejme remen a odpoji se vodni pumpa od termostatu,ten se nemusi ani sundavat.Takze v pohode.
    A ten konektor je rozdil jestli je to anglicka verze nebo japan-kombi-ty maji uplne jinou elektroinstalaci.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.01.01  20:48

« Primera 2,0 SE

Pani, aku hodnotu ma dnes podla Vas Primera 2.0 SE 20000km garážovaná? Oplatí sa predať? Dostanem ze peniaze z predaja nejaky dostojny minivan?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.01  16:10

To jsi dobry, ja si na te svoji neumim ani vymenit olej. Natoz abych do toho nejak vice hrabal. Radeji to necham jinym, ikdyz za to chteji penize :-) Holt kazdy umi neco jineho.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.01  15:42

Zdravím majitele Primer ! Přestože tu svou P10 mám teprve 2 měsíce a ujel jsem bez problénu asi 5000 km objednal jsem si z nakladatelství HEYNES v Anglii dílenskou příručku na Primeru za cca 21 liber. U nás zatím nic nevyšlo. Až mi dorazí podívám se do ní. Bias
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.01  15:31

« Re: Zacinam byt nastvany

Diky za radu, ale neni to tim. Spojka beha jako po masle.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…