NISSAN
« Re: Almera a airbagy
airbag spousti i otresove cidlo. To znamena, kdyz treba i do stojiciho auta nekdo narazi zezadu, pravdepodobne se airbag nafoukne. Kolega koupil Bravu s vyfouknutym airbagem, pry nekdo naboral z boku do zadnich dveri. Podobne i Matuse alfa najela na poklop a airbagy se nafoukly. A to je pak docela sranda. Vim, ze ackoliv airbag ridice a spolujezdce stoji v Daewoo kolem 20 000 Kc, jejich vymena po ucinku stoji kolem 50 tKc. Naproti tomu treba vymena airbagu v Brave stoji 10-12 tKc, podle toho, jestli je treba vymenit ridici jednotku. -
« Almera a airbagy
Uvažuji o koupi zánovní Almery '99 v plné výbavě: Elektrika, ABS, Klima, 4 Airbagy. Že je to super autíčko vím, ale mám pár neujasněných věcí:
1)Netušíte někdo, jestli Almera pozná to, že nemá aktivovat airbagy spolujezdce, když v ní žádný nejede? Dá se nějak aktivace airbagů vypnout? V jaké rychlosti ještě náraz neaktivuje airbagy, např. když nedobrzdím za někým kdo zastavil před přechodem? Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?
2)Tahle Almera byla určena pro Německo, takže její 1.4 má jen 55kW, dá se s ní udělat normální 66kW verze? Je menší výkon při normální jízdě znát? Díky za pomoc. -
Já mám starší verzi Almery 1,4 koupenou na jaře 1998, takže mě bude teď končit záruka.Spotřeba se mi pohybuje mezi 6-7 litry, ale převážně jezdím mimo Prahu, na drncání v Praze používám většinou Š120.S novou Almerou jsem jsem jel pár km tuším s 1,5 a pak s TDI, ten diesel mě docela uchvátil.Pak se mě taky líbila automatika v nový Primeře, i když zpočátku mi dost cukala levá noha, než jsem si zvykl, že nemusím šlapat na spojku.Občas se domluvím s tím známým, hlavně když prijde do prodeje nějaký nový model Nissanu, a uděláme předváděcí jízdu.Internet používám taky jen v práci. -
Ani se tomu nedivim,protoze treba 1.8 stoji 452 000 s velice slusnou vybavou,ta je muj kun.Treba Golf by stal urcite o 100 vic.Fakt me stve,ze jsem ji nemohl koupit s 8% slevou,prej to bylo naposled.Mimochodem ty jsi rikal,ze ji mas?.Mas 1.5. nebo 1.8?.Napis jakou mas spotrebu a tak.Ja se k inernetu dostanu jenom v praci,tak zase nekdy pristi tyden ahoj. -
No nevím jestli z Kolbeňáků něco vydoluješ, nejsou moc rozdávačný.Já jsem tehdá od nich dostal k Almeře jen povinnou výbavu tj.lékárničku, trojúhelnik a gumový koberečky.Na záruční prohlídce jsem chtěl původně do auta polosyntetiku, ale kolbeňáci mě přesvědčili, že jedině syntetika TXT je to správný ořechový.Je zajímavý,že TXT se běžně v malolitrážním balení moc nevyskytuje, viděl jsem jen asi 3 prodejny nebo čerpačky,kde TXT měli, jinak není vůbec nikde vidět.Předevčírem jsem mluvil se známým, co ve Vysočanech prodává nový auta a liboval si jak jdou nový Almery na odbyt. -
No ja bych koupil Almeru vsude jinde nez ve v Kolbence.Treba prave Beta Hase nabizi pri koupi pres internet slevu 2% no nekupte to.Co se tyce oleju,v Kolbence lejou do vsech aut Castrol syntetiku TXT,do Maximy SLX formula,ale ten je hodne drahej.Jelikoz jsem kupoval Micru v Kolbence a ted budu kupovat Almaru,tak se domnivam,ze z nich vymacknu nejakou slevicku,ale nevim.Uz jsem celej nazhavenej,jeste premeslym nad tim,esli neskocit do 1.8. at to stoji za to. -
« Re: prodej Nissanu Almery v Praze
Ještě k těm servisům v Praze.Já jsem kupoval Almeru přímo u Nissanu ve Vysočanech, protože tam prodává auta můj bývalý kolega z práce,takže na záruční prohlídky jezdím do servisu i tam a jsem s nima spokojen.S ostaními servisy nemám žádný zkušenosti, jen jednou jsem jel okolo Beta Hasse ve Stodůlkách, na něco jsem se potřeboval zeptat co se týkalo spodku vozu a oni mi bez problému auto zvedli na zvedáku a vše vysvětlili.Zajímavý taky bylo, když jsem měl jet na první záruční prohlídku (mimochodem platí se za ně), tak jsem obvolal všechny pražské servisy a byl docela rozdíl v cenách, protože některý servis říká,že stačí používat polosyntetický olej, jiný zase doporučuje plnou syntetiku a ta je dražší.Možná že do nový Almery už dávaj všude jen syntetiku.Někde chtěli auto nechat 2-3 hod, jinde půl dne.Mám dojem,že v Řevnicích můžeš být během prohlídky i u auta,ale už si to nepamatuji přesně.Pro pozáruční servis je dobré si zjistit jaké kde mají hodinové sazby za práci. -
« Re: prodej Nissanu Almery v Praze
Asi bude nejlepší obtelefonovat všechny prodejce a zeptat se, záleží taky s jakou leasingovkou mají uzavřené smlouvy.Nezapomeň na Řevnice u Prahy, tam snad nejčastěji z místních prodejců mívali různé akce.Jednou mi některý z mimopražských prodejců nabízel i autorádio zdarma. -
« prodej Nissanu Almery v Praze
Ahoj,
tak uz jsem se na 90% rozhodl, ze koupim Nissana Almeru 1.5 5dv. na leasing. Nevite nahodou nekdo, kdo nabizi nejlepsi podminky pri nakupu noveho auta na leasing v Praze (pripadne nabizi nejake akce)? Pripadne, mohli byste se podelit take o zkusenosti se servisy v Praze (rychlost, ceny, schopnosti)? A posledni vec, jake servisni intervaly ma nova Almera ?
Diky, Snehulak -
"-- skrytý --" 07.03.01 15:28
« Re: Almera 2.2 di
Verze Sport má pro ČR standardně dodávaná plech kola, rozměr pneu 195/65???/15. Jestli to funguje jako u jiných značek aut, obutí je co kus od jiné firmy (Michelin, Dunlop, Pirelli,...)Osobně bych obutí považoval za běžný standard spíše v nižší cenové úrovni. Je docela chyba, že si nelze objednat přímo požadovaný typ pneu. Doplňků na Almeru se dá objednat také dost, zaujal mne CD-changer v palubce, který je chráněný kódem imobilizeru vozu (vykládej to ale zlodějům!). Bohužel cena je cca 18.000,-. Al kola od Nissanu jsou také dost drahá.
U Almery bych jako velké plus viděl tříletou záruku a možná to, že se moc nekrade jako jiné značky. Jako mínus vzhledem k prodaným kusům a k tomu, že u Nissana je tento přímovsřikový motor nový,pak asi malou zkušenost servisu. -
Cau,mam par otazek ohledne Almery 1.5.Jelikoz me ted konci leasing na Micru,jeste asi dva mesice,tak premyslim co dal.Bohuzel me stve, ze nemuzu vyuzit slevy 8 procent,ale co se da delat.Taze jsem se rozhodl pro tu,za 427 000 s klimou,ABS,2 airbagy.Je my jasny,ze 1.5 nebude zadnej trhac asfaltu,ale jelikoz jsem celkem pohodar,tak me to bude stacit.Nedavno jsem jel s tou starsi Almerou a byl jsem celkem spokojenej,i kdyz moje Micra byla trosku zivejsi,to vite, je to 1.3 55Kw 850Kg hmotnost.Mam dojem ze nova Almera je jeste asi o metrak tezsi,nez ta predchozi,ma o 3 koniky vic,lepsi tocak uz pri 2800,ale na zrychleni je pomalejsi,asi o 1.3 sekundy.Me osobne zaujala kombinovana spotreba 6.6,coz je dobry.Napiste nekdo nejaky zkusenosti,tady v ty rubrice je vzdycky tak mrtvo,jako kdyby nikdo nemel Nissan.Dekuju predem,ze me nikdo nebude premlouvat do jinyho auto,ja jsem celkem rozhodnutej,Cau -
« Almera 2.2 di
Ahoj!Diky za odpovedi a preji mnoho stastnych kilometru a prosim piste sem dale vsechny sve zkusenosti.Jeste bych se chtel zeptat jaka kola ma verze Sport,nebot na vsech fotkach co jsem Almeru videl byla hlinikova,ale nikde a to ani na webu nissanu neni zminka jaka kola tam jsou.Jake pneu pouziva standartne Almera.Jsou kvalitni?