NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

02.04.01  22:06

« Nissan - akce

Ahoj lidi, pred 14 dny jsem dostal echo, ze u Nissanu bude v dubnu nejaka akce na Almery, a protoze uvazuji o jeji koupi a ted jsem byl 14 dni v zahranici, schvalne jsem s objednavkou pockal. Vcera jsem se ale vratil, a o zadne akci vidu ani slechu. Nevite nekdo o necem, jestli neco je nebo bude? Jestli to totiz byla fama, tak me to docela mrzi, protoze cekat se mi moc nechce. Jo a jeste neco, mate nekdo 1.5 s klimatizaci? Jak moc je ta klima znat na spotrebe? Diky, Snehulak.
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.01  00:00

« Koupě Primery od automechanika ???

Zdravím všechny příznivce Nissanů a Primer obzvláště, chci koupit Primeru a dostal jsem zajímavou nabídku, ale nevím, zdali je to víc výhoda, než nevýhoda. Poraďte.
    Nabídli mi Primeru za 120 tisíc Kč, není vůbec podstatné jaké má parametry, dejme tomu, že cena odpovídá vzhledem ke stáří a opotřebení vozu současné tržní ceně.
    Ten problém je, že tu Primeru prodává automechanik servisního centra Nissan. Opravdu nevím, jestli to je výhoda, nebo nevýhoda. Buď to totiž bude krásné autíčko hýčkané svým znalým majitelem a absolutně v pořádku, nebo to také může být ten první případ + k tomu dejme tomu odcházející motor, nebo převodovka, nebo cokoliv dalšího, co může poznat dlouhodobý majitel a zároveň znalec Primery (a to ten technik určitě bude), ale já na to nepřijdu ani s pomocí autorizovaného servisu (samozřejmě jiného než kde pracuje ten mechanik).
    Jinak ještě jsem tu primeru neviděl, takže pak třeba dopíšu mé subjektivní dojmy z toho člověka a té Primery.
    Poraďte, máte zkušenosti s koupí vozů od automechaniků ?
    Brát či nebrát ???
    Nissanu zdar.
    (janza@post.cz - nabídky na Primeru GT r.v. kolem 92 sem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.03.01  14:46

« Re: LPG

Viděl jsem nádrž na plyn velikosti rezervy,takže se dala místo rezervy pod podlahu kufru a do kufru menší rezervu tzv.na dojetí.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.03.01  14:35

« Re: LPG

Ptal jsem se na LPG do Primery P10 1.6 s el.karburatorem,cena montaze klasicke soupravy s vyparnikem,ne vstrikovani plynu, by pry vyslo na 28-30tis.Kc i s oficialnim zapisem do TP.Pri dnesnich cenach benzinu a mi spotrebe se to nevyplati.Ale jinak jsem uz Primeru na LPG videl,byl to 2l.A kufr na to ma fakt skvelej.:))
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.01  13:55

« LPG

Dekuji za názory na airbagy i výkony motorů, na výměnu řídící jednotky jsem se ptal v servisu SJ, šlo by to, ale za nějakých 30 tis.... . Dilema o koupi zánovní a slabší Almery '99 jsem vyřešil jednoduše: koupil jsem levnější Primeru 2.0 '95 8-)).
    Mimochodem, má někdo v nisanu LPG? V kufru Primery by se místo na plyn našlo ... .
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.01  10:02

« Almera 1.8

Hele lidi,jak jste na tom ,tady s tim motorem.Jak to zere a tak?.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  15:26

« Re: 3.0QX Maxima a airbag

Nafouknutí airbagu se rovná výbuchu !!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  15:24

« Re: 3.0QX Maxima a airbag

Airbagi se aktivují jen při ryclosti nad 25 km a to při velmi prudkém zpomalení , spíše zastavení na místě.A jestli píšeš že se řediteli nic nestalo
    tak to airbagy nabyli potřeba(jinak by ho asi umlátily).
  • 00 Reagovat !

foto

28.03.01  12:50

« 3.0QX Maxima a airbag

Vo firme mal riaditel sluzobny Nissan Maxima 3.0QX a bol s nim uplne spokojny. Az do doby ked s nim vliezol pod Patrola a zozadu ho este prevalcoval autobus. Jemu sa nic nestalo ale zahada je preco sa neaktivovali airbagy. Predpokladam, ze pri celnom naraze by mali fungovat a nie len pri crashtestoch. Auto bolo pravidelne servisovane. BTW bolo to super auto, ale tato skutocnost ma dost zarazila.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  09:01

« Re: Almera a airbagy

Výkon u Almery pro SRN je menší , ale zato má větší kroutící moment.Na jízdě to normální člověk nepozná.Výkon se dá změnit jesltiže seženeš řídící jednotku z almery určené pro trh ČR.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  19:37

« Re:

Jojo,jezdime a jezdime...:)))
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.01  14:24

« Bez nadpisu

Tak hergot,kde je nejakej Nissanista?.Asi jsme se svejma autama spokojeny a jezdime a jezdime...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.01  08:35

airbag spousti i otresove cidlo. To znamena, kdyz treba i do stojiciho auta nekdo narazi zezadu, pravdepodobne se airbag nafoukne. Kolega koupil Bravu s vyfouknutym airbagem, pry nekdo naboral z boku do zadnich dveri. Podobne i Matuse alfa najela na poklop a airbagy se nafoukly. A to je pak docela sranda. Vim, ze ackoliv airbag ridice a spolujezdce stoji v Daewoo kolem 20 000 Kc, jejich vymena po ucinku stoji kolem 50 tKc. Naproti tomu treba vymena airbagu v Brave stoji 10-12 tKc, podle toho, jestli je treba vymenit ridici jednotku.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.01  19:16

Air Bag bouchne pri narazu do zdi pri min 25kmh....pokud se nepletu, sejmuli jsme prase a Air Bagy nebouchli...
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.01  16:39

« Almera a airbagy

Uvažuji o koupi zánovní Almery '99 v plné výbavě: Elektrika, ABS, Klima, 4 Airbagy. Že je to super autíčko vím, ale mám pár neujasněných věcí:
    1)Netušíte někdo, jestli Almera pozná to, že nemá aktivovat airbagy spolujezdce, když v ní žádný nejede? Dá se nějak aktivace airbagů vypnout? V jaké rychlosti ještě náraz neaktivuje airbagy, např. když nedobrzdím za někým kdo zastavil před přechodem? Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?
    2)Tahle Almera byla určena pro Německo, takže její 1.4 má jen 55kW, dá se s ní udělat normální 66kW verze? Je menší výkon při normální jízdě znát? Díky za pomoc.
  • 00 Reagovat !

foto briza

briza 21.03.01  12:57

« Uz jste videli? ... nova Primera

Podivejte se na [odkaz]
    To je parada !!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.01  16:19

« Re:

Já mám starší verzi Almery 1,4 koupenou na jaře 1998, takže mě bude teď končit záruka.Spotřeba se mi pohybuje mezi 6-7 litry, ale převážně jezdím mimo Prahu, na drncání v Praze používám většinou Š120.S novou Almerou jsem jsem jel pár km tuším s 1,5 a pak s TDI, ten diesel mě docela uchvátil.Pak se mě taky líbila automatika v nový Primeře, i když zpočátku mi dost cukala levá noha, než jsem si zvykl, že nemusím šlapat na spojku.Občas se domluvím s tím známým, hlavně když prijde do prodeje nějaký nový model Nissanu, a uděláme předváděcí jízdu.Internet používám taky jen v práci.
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.01  11:03

« Bez nadpisu

Ani se tomu nedivim,protoze treba 1.8 stoji 452 000 s velice slusnou vybavou,ta je muj kun.Treba Golf by stal urcite o 100 vic.Fakt me stve,ze jsem ji nemohl koupit s 8% slevou,prej to bylo naposled.Mimochodem ty jsi rikal,ze ji mas?.Mas 1.5. nebo 1.8?.Napis jakou mas spotrebu a tak.Ja se k inernetu dostanu jenom v praci,tak zase nekdy pristi tyden ahoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.01  16:53

« Re:

No nevím jestli z Kolbeňáků něco vydoluješ, nejsou moc rozdávačný.Já jsem tehdá od nich dostal k Almeře jen povinnou výbavu tj.lékárničku, trojúhelnik a gumový koberečky.Na záruční prohlídce jsem chtěl původně do auta polosyntetiku, ale kolbeňáci mě přesvědčili, že jedině syntetika TXT je to správný ořechový.Je zajímavý,že TXT se běžně v malolitrážním balení moc nevyskytuje, viděl jsem jen asi 3 prodejny nebo čerpačky,kde TXT měli, jinak není vůbec nikde vidět.Předevčírem jsem mluvil se známým, co ve Vysočanech prodává nový auta a liboval si jak jdou nový Almery na odbyt.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.01  13:55

« Bez nadpisu

No ja bych koupil Almeru vsude jinde nez ve v Kolbence.Treba prave Beta Hase nabizi pri koupi pres internet slevu 2% no nekupte to.Co se tyce oleju,v Kolbence lejou do vsech aut Castrol syntetiku TXT,do Maximy SLX formula,ale ten je hodne drahej.Jelikoz jsem kupoval Micru v Kolbence a ted budu kupovat Almaru,tak se domnivam,ze z nich vymacknu nejakou slevicku,ale nevim.Uz jsem celej nazhavenej,jeste premeslym nad tim,esli neskocit do 1.8. at to stoji za to.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…