NISSAN
« Sedan vs. HB
S tim kufrem je to pravda. U HB se to meri po spodni hranu okna, pak ten kufr zas tak velkej neni, ale pokud to narves az po strechu, tak se tam vejde o dost vic. Na kocarek bych rozhodne volil HB, nebo este lip kombi, coz bohuzel almera uz neni :-(. Ja mam HB a sedan bych si osobne nikdy nekoupil, viz ta televize apod. Ja v klidu odvez lednicku, i rakev co se dava na strechu do zadu narvu. Zrovna tak kolo dovnitr strcim, to podle me sedan neda. -
« Almera sedan
Ahoj, Almeu sedan mám a jsem autorem toho zminovaneho clanku na autorevue.
Ke kocarku: sedadla jdou sklapet, v tom problem neni, ale ten otvor je dost malej, hodi se pro prepravu lyzi a ne pro prevoz velkych nakladu- s takovou televizi 75cm jsme meli problem :-)
Jinak kocarek se do sedanu dava skutecne blbe, hlavne pro zenskou, ktera prece jenom nema tolik sily. Navic sundani boudicky se mi neosvedcilo, lepsi bylo sundavani kolecek. V praxi se potkas s tim, ze kufr sedanu je sice papirove vetsi, ale nemas moznost hazet veci do vysky a diky tomu se do auta toho vejde mnohem mene nez do hatchbacku.
My jsme to nakonec vyresili tak, ze jsme si koupili MPV a tenhle problem neserime :-) Pokud mas jedno auto, tak bych ted bral spis HB. A to i pres to, ze vypada mnohem hur, je tvrdsi a na jizdu nepohodlnejsi. -
« ALmera
Dik Mena, asi si poziciam od kamosa kocar a vyskusam ho nalozit do oboch verzii. Mam dojem, ze aj v novom sedane sa daju sklapat sedadla, pisu to vo vybave, ale zistim si to. Priznam sa, ze ma ten sedan laka, nielen pre ten vacsi objem, ale sedan som este nemal a po mojom Formane, Peugeote 205 a Cliu mi to uz pripada ako ozajstne auto... -
« Re: Re: Almera
Kocarek se rozebira v clanku a hlavne v diskuzi u [odkaz] . Ja to nikdy nezkousel, ale myslim si, ze na kocarek musi bejt mnohem praktictejsi hatchback. Navic v sedanu nejdou sklopit zadni sedacky (v te predfaceliftovanej verzi urcite nesly, ted v tej novej nevim), v hatchbacku jo. To se muze hodit. -
« Re:Almerka
Zdravím Nissanisty, mám takový problémek se kterým se podělím a zároveň prosím o radu a pomoc!!! Zhaslo mi pravé přední světlo ale žárovkou to není, tu jsem koupil novou zH7 za 150,-Kč a ono nic potřebuji schéma na tento kus elektriky, a nějakou radu k tomu ??? Proud jde ještě do a z relátek , ale mezi tím a koncovým výstupem do žárovky se někde ztrácí neboť tam jsou jen 3 volíky!!! Někde jsem taky četl v předmětu Almerka , že tu má někdo nějakou knihu se schématy, nešlo by ten kousek schema nascenovat a poslat ??!!!! Opravdu nevím kde jsem to tu viděl???? Děkuji .Franta -
« ach ty zadní tlumiče
ahoj vsichni
mám almeru n15 4d 1997 - kupoval jsem ji novou
po cca 110 000 jsem menil za cca 12000 tlumice. v originalnim servisu nissan Elcar v liberci.
pravy zadni tlumic mi porad cvaka pri prejezdu jakykoliv nerovnosti. opravu jsem nekolikrat reklamoval - lec v servisu mi s tim nikdo neporadil. Nevite tady nekdo co to muze byt? Dost me to se*e. A pristup servisu taky. >:-[] -
« Re: Servisní manuály
Po dvouletém pátrání se mi podařilo sehnat kompletní oficiální Nissan dílenský manuál pro Primeru P11-144. Data jsou na www.phatg20.net v sekci download přístupné po registraci. Je tam též manuál pro Almeru N16 a zřejmě kompletní elektronické příručky Nissanu na 4CD, zatím nevím, co obsahují, stahoval mi je kamarád. Data pro Primeru mají 38MB. -
« P11 vrzganie vo vnutri dveri
Caute. niekde na fore, mozno aj tu na cafe.auto.cz som cital prispevky o miernom vrzgani dveri pri soferovi. myslim ze to pisal KRUPI. ale nie som si vobec isty... mam totiz ten isty problem. pri nerovnostiach na ceste alebo pri urcitych otackach alebo pri urcitej hlasitosti radia mi nieco chveje vo vnutri dveri. je to zvuk ako keby sa dotykali tiahla zamku alebo tiahlo o nejaky plech vo dverach.... mozete pomoct?
pamatam si z toho clanku ako autor opisoval situaciu podobnym sposobom ako "hladil znutra dvere ako nejaky uchyl aby zistil co to vrzga" :-):-)
dik za info