NISSAN
To mfilip: No ackoli Nissana jeste nemam, tak bych ale ve spolehlivosti urcite veril spis jemu nez skodovce (hlavne felicii). Par kamaradu ma favorita a co s nim zkusej, to je sileny pro ti mym par problemu z fordem. Felici ma dalsi znamej, a zdaleka to neni perfetni (menili mu uz ridici jednotku, ted ma neco z posilovacem brzd ...). Mimochodem , co ja vim, tak ty se prave odvolavas na TUV a podobny statistiky, tak se podivej, kde je Nissan a kde je Skoda .... -
« Re: Koupě Primery od automechanika ???
Je to sice jen moje subjektivní zkušenost, ale od automechanika už bych asi auto nekoupil. Kdysi jsem koupil Calibru od "známého" automechanika a moc jsem věřil tomu, že je to auto v pořádku, "vždyť on tomu rozumí". Za další 3 měsíce jsem do toho auta nasypal (něco nedobrovolně, něco navíc pro lepší pocit) 30tisíc, a byl jsem, mírně řečeno, hodně zklamaný. Ono to sice o Calibrách platí všeobecně, že je to krásné svezení ale průvan v peněžence, ale raději bych auto, když z druhé ruky, koupil od "neznalce", poctivého uživatele, který je schopen doložit k autu všechny papíry - faktury o opravách apod., než jen servisní knížku kde jsou jen výměny oleje nebo vůbec nic. Lepší mít to černé na bílém, než věřit. To je moje zkušenost. Ale třeba tahle Primera bude úžasný kousek, takže je to na Tobě. :-) -
« Re: Ceny u konkurence
No treba ten Focus je fakt dobrej,lepsi motor 1.6,zase ta spolehlivost bude asi horsi.Myslim,ze snad dvakrat stahovaly vsechny Focusy kvuli nejakym zavadam.Napriklad ta 1.6 Trend stoji 475 000+bocni airbagy+spolujezdce,klima zdarma,je to zase 500 000Kc.Faktem je,ze airbagy vyuzijez asi min nez klimu.Megane bych nechtel,uz je docela vybehovej typ,na druhou stranu jsou to nasi kamosi,po fuzi Nissan+Renault. -
« Re: Ceny u konkurence
No urcite, alespon co se tyce zakladni verze (1.5). Na druhou stranu, za podobnou cenu bys mozna mohl mit Megana s 1.6 79kw (a ten ma vsechny airbagy, abs, ...), diky akci klima zdarma mozna i focuse 1.6, a kdyby sis trochu priplatil, tak i Alfu Romeo 147 (ta se mi libi desne moc). Jo jo, clovek by moh porad priplacet a priplacet a nakonec by zkoncil u nejakyho Jaguaru za 4 melouny :-). -
No, to s tou fabii me taky dostalo, Pocital jsem sice o neco nizsi variantu (ale taky 55kw) a bylo to s metalizou, radiem a buhvi cim kolem 420 000 (a asi jeste za ty stare ceny). Co se tyce Almery, tak se spokojim (musim :-)) s 1.5 + klima + metaliza a budu ji kupovat asi u BetaHase - prece jenom 2% je sleva uz skoro 8500 a za to se da poridit alespon trochu slusny radio ... Ale kdybych chtel Sport, tak bych sel asi do 1.8. Prece jenom Sport pro 1.5 je vyrazne drazsi nez Sport pro 1.8.
« Ceny u konkurence
Mam takovej pocit,ze jsou na tom Almery cenove vice nez dobre.Ja osobne jsem nenasel za ty penize srovnatelny auto.viz treba1.8 Sport,4airbag,ABS+EBD,manual klima,okna,zrcatka v elektrice,radio,kotouce i vzadu,central na dalku,atd za 488 000Kc.Do toho bych taky sel,ale to si clovek furt pridava,vzdyt je to proti 1.5. Sport jenom! 25000 navic,to uz nejde. -
Jenom jsem chtel poukazat na desing a tak,spolehlivost je urcite stejne dobra.Ja jsem se rozhodoval taky mezi nekolika auty,treba i tou Fabii.Tak si predstav,ze by me vysla(combi,1.4. 55Kw,clima,abs,proste stejna vybava jako Almera) asi na 440 000,to je dost hruza ne?.Ja jdu taky do 1.5,ale Sport,to bude bomba.Ale az v kvetnu,az mi skonci leasing.Kde to budes kupovat?. -
« Re: Almera
Ja bych asi volil spis Fabii. Prece jenom je to nove auto, jizdni vlastnosti vynikajici, bezpecnosti taky vynikajici. Ta Oktavka ma najeto docela dost (osobne bych nekoupil ojety auto s vic nez 70000 km), a diky tomu ze ta Almera je stary typ (pokud vim, dost vyhorela v crash testech), tak bych ji asi nebral. Pokud by to byla ta nova, situace by byla zrejme jina. (BTW uz jsem se rozhodl, ze koupim novou Almeru 5dv 1.5 :-) a vybiral jsem taky mezi fabii, oktavkou, corollou, civicem, mazdou 323, focusem a buhvi cim jeste dalsim) -
Ac velky priznivec Nissanu,asi bych skocil do ty Fabie.Prece jenom je to novy auto ne?.Ta Oktavka ma nabehano 150 000 a to je dost,a ver tomu,ze je to pravda.Mohl to bejt nejakej sluzebak,a dostal co proto.Zalezi co preferujes,jesli chces neco furt prevazet-Oktavka-nebo dat prednost Almere-spolehlivost-mimochodem proti ty novy nebe a dudy a nebo nove auto-Fabie-se zarukou,ze tomu nic neni.Moje priorita je spolehlivost=Nissan.Podivej se do ostatnich rubrik,viz zavady Oktavka,Fabie a tady,jestli si nekdo stezuje. -
« Re: Almera 1.8
Jezdim s tímhle motorem od začátku roku a musím ho jenom chválit. Je prefektně pružnej (taky díky variabilnímu časování) a co je hlavní má velice malou spotřebu. Já mám celkovej průměr 6,7 l/100 km., nejvyšší spotřebu jsem měl 7,4 1/100, to bylo na horách ve sněhu s řetězama a tak. Jezdím tak do 130 km/hod., občas trochu víc. Rozhodně se nedá říct, že bych jezdil nějak na úsporu. Svezl jsem se Almerou s motorem 1,5 a nechtěl bych jí, je to lenochod, ale je pravda, že je tižší, než 1,8. -
« Re: Nissan - akce
Cau chlape,koukam ze resis stejnej problem jako ja.Byl jsem v KMX ve Vrsovicich omrknout Almeru(v pondeli 2.4.).Puvodne jsem byl rozhodnutej pro 1.8.,klima,abs,atd,ale tedjsem nejak nalomenej do 1.5. Sport.Ten typek,co tam prodaval ji ma a tvrdil,ze mu to zere 6,5 a tak o litr vic s klimou,a jede 195 tacho.Sice to neni trhac asfaltu,ale na pohodovou jizdu bohate staci.Ta 1.8. stoji 452 000 a ta 1.5. Sport 463 000,ale ma uz uplne vsechno,bocni airbagy,radio,a ruzny volovinky,to uz ale asi vis.Jo abych nezapomel,zadna akce na Almeru nema byt,alespon to tvrdil,ten prodejce.On sam se divil,proc vubec byla ta 8% sleva v lednu,kdyz se ty auta dobre prodavaly.Zkus Betahase,na jejich netovy strance pisou,ze kdyz si objednas auto pres internet,dostanes 2% slevu.
Respektive našel jsem stránky německe spolecnosti TUV, ale tam zase nemam ten spravny ID, abych mohl vyhledavat to co chci. Chybí mi nekde seznam IDů a search na té stránce funguje až po registraci a registrace momentalne nefunguje...