NISSAN

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  11:48

« Re: Re:

Ohledne constructu, to je vlastne fakt, nejdriv me napadlo ze bych si tam dal radsi radio, ale pak mi doslo ze Sport uz to radio ve vybave ma standardne :-). Takze co tam chtit zadarmo navic :-).
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.01  11:34

« Almera se mi libi cim dal vic ...

Tak jsem to dneska v ramci sviznyho zajizdeni vytacel do vysokejch otacek - a docela dobry.
    Na 2 to udela kolem 100, na 3 kolem 130, na 4 jsem to zkusil na dalnici, a pri 5500 otacek tam bylo cca 170 :-), vic uz jsem nemoh' jelikoz se mi dolevyho pruhu furt motaly nejaky auta. Pak jsem jel nejak vice mene konstantne kolem 140-150 a na 5ku tam bylo cca 4000 otacek. Docela pohoda , akorat to zere asi vic benzinu :-(. Jeste si budu muset zmerit o kolik tachometr ukazuje vic, nez je realna rychlost.

Dobry je, ze tech 170 jsem jel jednou s Fiestou (coz uz je o 10km za hranicema jeji moznosti) a ten pocit nebyl zrovna nejlepsi. Tady mi to prislo docela normalni :-)).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  18:43

Ja jsem mel v Micre Mult-T-lock,nebo jak se to pise,ten s tim trnem,no jak rikam,kdyz ho daj zdarma,tak proc ne.Mam z toho nejak dobrej pocit,ze je to lip zabezpeceny,i kdyz se ty Nissany moc nekradou :o))).Ja mam k netu pristup jenom v praci,tak proto takove prodlevy.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  18:25

Aha, tak ono to nejde kombinovat tyhle slevy. Ja myslel ze jo, jelikoz 25kKc dava Nissan a 2% beta hase ... Tak pak je to asi nejlepsi s tim constructem (tedy jestli ses rozhodnutej ho tam dat, ja si osobne myslim ze je to zbytecny ...).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  17:46

No ta Micra bude co nevidet vystrelena za 170 KKc jiste dame.Fnuk,brek,brek. :o)) Montaz Constructu stoji asi 7500Kc.BTW prece nemuzu vyuzit 2% slevy+ sleva 25KKc kterou dava Nissan,to nejde,ale bylo by to pekny.
    BTW2 k tomu benzinu.Me v tomhle state uz nic neprekvapuje.Kdyz se sejkove rozhodnou utahnout kohoutky,tak je benzin hned druhej den drazsi,ale kdyz se ma zlevnovat tak nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  17:20

« Re:

No, o trosku vic to zrat asi bude, ale myslim ze hodne zalezi na stylu jizdy a schopnosti jak jemne jde slapat na plyn. Takze do tech 7mi pri klidny jizde to urcite pujde. BTW muj tata jezdi dlouhodobe s 50kw Fabii za 5.9, ackoli kombinovana spotreba v TP je tusim kolem 7. No ja manzelku premlouvat nemusim, ponevadz ona stejne benzin neplati :-( (z toho jejiho ucitelskyho platu by ho zas ani moc nebylo). Mimochodem, co udelas s tou Microu (mas Micru, ne ?), prodas ji, nebo ji budes mit jako mestsky vozidlo? Ta 1.8 prave nejvic zere ve meste, mimo mesto ma oproti 1.5 spotrebu jen o 0.4 litru vetsi.

Jo a ten construct - kolik stoji montaz do almary ? Nebylo by vyhodnejsi dostat ty 2% od beta hase a koupit si ho za tu slevu (+ neco dalsiho)?
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.01  16:51

« Bez nadpisu

No s tema kolama je to buhuzel tak,ze vsechny i Sport maj plechace 185/65/15 :o((( .Dneska jsem byl v Auto Novotny Revnice,maji take pobocku v Myslikovy,kde mi nabizeli Construct zdarma,no neber to :o))).Asi budu muset premluvit manzelku,aby jsme koupili tu 1.8. Sport.Ona ma strach,ze to bude vic zrat. Ja se ale domnivam,ze to nebude tak hrozny,urcite to pri rozumny jizde zere tak kolem 7.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  20:59

Taky jezdim jako drak, abych to co nejdriv zajel (ale uz mi dochazej penize na benzin, a ty mrchy zdrazujou a zdrazujou .... musim se vic krotit, jinak nebudu mit co do huby ... asi zase budu obcas jezdit z dieselovou Fiestou :-)).

S tema slevama je to smutny, ale ja uz jsem to nejak nemoh vydrzet, tak jsem ho koupil. Alespon ze jsem chytnul nejakou leasingovou akci 3+0 s CAC a CRP, kde me leasing za 3 roky vyjde o cca 10000 levnejs nez u beznych ostatnich ... Takze to zas neni tak strasny. Kdyz tomu jeste pripoctu slevu 2% (ktera mimochodem byla v realu skoro 3%), za kterou jsem poridil radio (to bylo taky ve vyprodeji - Kenwood KRC 378RY (p.c. 7969,- n.c. 5990,-), koberecky a nejaky dalsi blbosti, tak to zas tak velkej provar neni :-) Alespon nejaka naplast, kdyz uz nic.

Jo a ten konstrukt - no ja ho tam nemam, jelikoz jsem se bavil s jednim prodejcem a on mi rikal, ze je to podle nej blbost ho tam davat. Almery se moc nekradou, ten jejich imobilizer je na velice vysoky urovni (udajne v ADACovskejch testech se zlodeji do auta v limitu nedostali, po skonceni limitu sice ano, ale stejne nebyli schopni to auto nastartovat), a pokud to auto bude chtit nekdo opravdu ukrast, tak ti construct stejne nepomuze, jelikoz ti ho odtahnou v nakladaku .... No a navic mam auto docela casto i v garazi (mame ve firme, a muzem ji pouzivat i pro soukromy auta), tak snad mi ho nelohnou. Spis se bojim, aby mi to nejakej trotl neskrabnul nebo nedej boze nenaboural nekde na parkovisti.

Ad Sport, myslel jsem si, ze sport ma hlinikace a 16" kola, nebo ne ? A stejne bych tu Sport chtel v 1.8. Co si pamatuju, tak nad Sportem 1.5 si uvazoval jeste pred tou slevou, tak si udelej radost s 1.8 :-) - jestli pujdes do leasingu, tak se to da snadno skousnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  18:02

A jeje Snehulak.Tak jsem si na tebe vzpomel,kdyz zacaly ty slevy.Koukam,ze mas uz hodne nalitano,to je slusny za tu chvili.No osobne bych taky sel do 1.8.ale znas to.To je uz 463KKc oproti 438 KKc.Ja osobne chci cervenou,a misto metalizy skocim do nejakech hlinikacu.Ale ne do originalnich,ty stojej od 4500 do 6500,to si muzou nechat
    :o))))).Mimochodem jsem myslel ze Sport ma 195/60/15,ale ma taky 185/65/15.Ja jsem o tech Bridgestonech cetl jenom to,ze byly vyrobeny specialne pro Almeru a maji mit nizzsi hlucnost.Matne vzpominam,tys to kupoval v Betahase ve Stodulkach zejo?A mas Construct?,o tom taky uvazuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  15:48

« Re:

No jak uz jsem asi psal, ve Sportu bych sel spis do ty 1.8. Ted po sleve (uaaa, a ja moji 1.5 koupil jeste za draho - buu, bee - ale mam uz najeto 3700km), je to v podstate za cenu predchozi 1.5 Sport a za kombinovanou 7/100 se bude moct dat jezdit urcite taky (chce to holt lehci nohu a nepredjizdet kazdyho na plnej kotel :-)).

Ta 1.5 je prece jenom spis na pohodovy jezdeni, sice to akceleruje, ale kdyz je to auto plne nalozeny (4 lidi, plnej kufr kufru), tak to neni zadnej drak. Ale zatim toho nelituju, prece jenom ta hlucnost motoru je bombasticka. Ve 130 po rovine na dalnici je nejvic slyset hluk od kol, pak aerodynamickej hluk a pak az motor (v tech 130 to toci neco kolem 3500).

A s tim tocakem by me to taky zajimalo. Osobne bych rek, ze vubec ten tocak je docela dost vysokej od cca 2500 do 5000. Nema nekdo nejaky diagramy, nebo nejsou nekde na internetu ?

Jeste posledni vec by me zajimala, na aute jsem dostal Bridgestone 391, nevite co je to za pneumatiky? Na internetu jsem o nich nic nenasel.
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.01  14:50

« Bez nadpisu

Tak aby to tady tak nevazlo,byl jsem se projet s Almarou 1.5 Sport.Sqvele auticko,no ten motor moc netahne,je treba tomu trochu slapat na krk.Jinak hodne tichy.Moje byvala Micra 1.3 je urcite zivejsi,natoz Maxima 3.0 :o))) Ale vazne.Taky by me zajimalo,jak je mozny,ze tenhle 16ventil ma max.tocak jiz ve 2800 a ne v 4000?.Nicmene jsem rozhodnut jit do toho,uz kvuli priznive spotrebe,v dobe,kdy ceny benzinu opet atakuji 30Kc.Mimochodem mate nekdo prikoupeny to CD ve Sportu?.Jestli to stoji za to.
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.01  11:45

« Primera 2.0 e GT hatchback

Zdravim pratele Nissanu.
    Pred 2 roky jsem si privezl vyse uvedenou bilou krasku ze Svycarska, ma najeto neco mezi 115 (tacho) a 200 tis. km a krome par sramu na laku a nejakych fleku na sedackach je ve vybornem stavu.
    Je mi ji sice lito, ale dostal jsem sluzebni auto, tak ji chci strelit. Jsem z MB, auto ma vybavu asi klasickou na GT (ABS, sibr, vse v elektrice, radio, central), provoz 12/1990.
    Cena okolo 95 tis.Kc, kdybyste mel nekdo zajem, napiste na pstransky@volny.cz
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.01  07:58

« Klima zadara

Tak pratele,jestlize mate zajem o koupi nove Almery nevahejte,nebot zacala akce klima zdarma.A protoze klimu ma Almera povetsinou v zakladu,cini sleva hezkych 25KKc.Tudiz treba1.5 Sport o:)))) stoji peknych 438KKc.Akce se vztahuje pouze na 5d modely a je casove omezena snad do srpna,ted nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.01  10:48

« Re: Stresni nosic na Almeru

Na original zahrádku můžeš koupit cokoliv i neoriginal , rozdíl v zahrádce je jenom ve zpracování uchycení ke střeše.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.01  17:32

« Re: Stresni nosic na Almeru

A jak je to s nadstavbami. Kdyz koupim original, budu muset taky koupit original drzaky na kola a lyze ? Pripadne jak je to z cenou ? Drzaky na lyze a na kolo na neoriginalni nosice nestoji az tak moc (nekolik stovek), ale nekde jsem videl original drzak na kolo pro Opel Astra a ta cena me dost vysokovala (skoro 2000,-).
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.01  12:17

« Maxima QX 3.0 /1995 další informace

Tak jsem ušetřil nějakou tu kačku a zajel do servisu na test a seřízení motoru (pro dobrý pocit).Byl jsem velice potěšen, když mě velice slušně přijal jakýsi technik na recepci a dal se se mnou do řeči.Vysvětlil jsem mu tedy co mám na srdci a on mě poučil, že na tomto voze se na motoru nedá nic poštelovat.Vše včetně ventilů řídí počítač.Jedinné co může udělat je to , že se připojí na tester a ten napíše co se s motorem děje a v případě nesrovnalostí na to stejně mít nebudu.Ale co, ať vím jak to vypadá.
    Test vyhodnotil chybu KNOCK SENZORU.Opravdu mě zamrazilo.Zjistil jsem , že se jedná o senzor hlídající vibrace motoru dané špatným palivem a je umístěn pod sáním.Senzor stojí okolo 2500,- a musí se vyndat skoro půlka motoru(400kč/h), takže jsem se na to....(možná upadnul jen drátek, ale to se musí stejně rozebrat)Tankuji snad kvalitní benzin (OMV), tak ani nevím že nefunguje.Pak to někdy udělám se spojkou.O víkendu jsem byl v Krkonoších a jel jsem na spotřebu (skoro na volnoběh) a podržte se za 8,5 L.Je teda fakt, že ne víc jak 120 Km/h a bez rychlích akcelerací(jako děda na hřbitov).Kdo má rád veliká auta Maximu vřele doporučuji.Další poznatky v případě zájmu zase napíši...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.01  07:22

« Re: Svíčky

Platinové svíčky jsem zakoupil do Maximy, protože tam výrobce právě tyto doporučuje.Myslím si však, že by to jezdilo i na jiné.Plat. tam dávají zřejmě aby se to tak často nemuselo rozebírat a drží stejnou vzdálenost jiskřiště po celou dobu životnosti (90.000).Já je vyndal po cca 100.000 a krom toho, že bylo vše spíše vyhřáté a zřejmě tím poškozen materiál(proto se musí vyměnit, aby se neuloupnul), tak ty platinové hroty by vydržely ještě mnoho tisíců navíc.Ideální by byla celá svíčka platinová, ale.....
    Nejsem však odborník a toto je to jen můj úsudek selským rozumem.Ta výměnná lhůta mě však potěšila, neboť když jsem je doloval ven, byl to opravdu oříšek.Maxima má na každou svíčku samostatnou cívku a ještě k tomu je zapuštěná tak hluboko, že jsem si musel vyrobit extra klíč s prodlouženou rukojetí.Jinak před Nissanama smekám, jak mají vše dotažené do detailu oproti tuzemským vozům.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.01  14:49

« Re: Svíčky

Je to možný konstrukce těch svíček Premium je zcela odlišná,tak je problém možná v tom.Když je poprvé představili asi před 5lety(trochu jiná konstrukce),tak jsme je měli ve Favoritu a ten s nimi nejel vůbec.Já Brisk vůbec nehaním,naopak rád bych podporoval české výrobce ;).Do čeho dáváš ty platinový svíčky,jakou mají životnost(prý okolo 100tis.km) a jaký jsou výhody v praktickém provozu(mají mít konstantní charakterisku,neměla by se u nich měnit vzd. mezi elektrodami)?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.01  14:37

« Re: Kupodivu na tohle tu nikdo nereagoval

Hmmm, je to pěkné.Některé části jsou však na můj vkus moc kulaté, ale určitě bych to překousnul.
  • 00 Reagovat !

foto briza

briza 25.04.01  13:58

« Kupodivu na tohle tu nikdo nereagoval

Nastupce Primery !!! ... podivejte se na [odkaz] To je parada !!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…